Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


΄΄Α.Ο. Ακρίτες 2005΄΄ Κ. Νευροκοπίου - Τμήμα Χειροσφαίρισης

2 σχόλια

Ο ΄΄ΑΟ Ακρίτες 2005΄΄ Κ. Νευροκοπίου ιδρύθηκε το 2005. Ο τότε Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Ηλιάδης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου, επέλεξε νεαρές μαθήτριες, με ταλέντο στην χειροσφαίριση. Τα κορίτσια λαμβάνουν μέρος το 2005 στους Σχολικούς Αγώνες του νομού και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Η πρωτιά εκπλήσσει τους πάντες, γιατί αποδεικνύει ότι η περιοχή Κ. Νευροκοπίου εκτός του Ποδοσφαίρου αναδεικνύει ταλέντα και στο μέχρι τότε άγνωστο άθλημα της χειροσφαίρισης. Έτσι αποφασίζεται η ίδρυση του συλλόγου ο οποίος από τότε συμμετέχει σε όλα τα Πρωταθλήματα Κορασίδων, Παγκορασίδων.

Η ομάδα σημειώνει μεγάλες επιτυχίες την περίοδο 2005-2006 στην κατηγορία ΜΙΝΙ Κοριτσιών, κατακτούν διαδοχικά το Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκπροσωπούν επάξια την περιοχή και αναδεικνύονται Πρωταθλήτριες Ελλάδος. Οι αγώνες διεξάγονται στον Ατέρμων-Κιλκίς.
Την περίοδο 2006-2007 πάλι ως Πρωταθλητής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατακτούν την 2η Πανελλήνια θέση, ενώ το 2007-2008 ως Παγκορασίδες κατακτούν την 3η Πανελλήνια θέση.
Στην κατηγορία Παγκορασίδων την περίοδο 2006-2007 κατέκτησαν την 3η θέση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Φέτος ως Κορασίδες πέρασαν στην Πανελλήνια φάση νικώντας στα μπαράζ την ομάδα του Ορφέα Κατερίνης. Αν και τερμάτισαν στην 10η θέση απέκτησαν τις καλύτερες εμπειρίες για την επόμενη χρονιά.
Προπόνηση σε Συνθήκες Σιβηρίας
Με τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Λάζαρο Ελευθεριάδη είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση...


-κ. Πρόεδρε, είναι πολύ σπάνιο μια ομάδα με 4 χρόνια ζωής να έχει τόσες επιτυχίες. Πως φτάσατε ως ομάδα, σε τόσο υψηλά επίπεδα;
-Πράγματι, η ομάδα μας έχει σχεδόν 4 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι το Κ. Νευροκόπι είναι μια ακριτική περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και με ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Άρα για εμάς τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα για την ανάπτυξη του αθλήματος.
Η ομάδα έφτασε σε αυτά τα επίπεδα χάρη στην αυτοθυσία των παιδιών, στην υποστήριξη των γονέων και της διοίκησης και στην πολύτιμη συμβολή των προπονητών που από τις Σέρρες έρχονταν στο Κ. Νευροκόπι τρεις φορές την εβδομάδα.


-Αναφέρατε ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Πως προπονούνται τα παιδιά την χειμερινή περίοδο;
-Η ερώτησή σας αυτή είναι η πιο κρίσιμη και η πιο ουσιώδης... Εδώ και δύο χρόνια παρακαλάμε την Δημοτική Αρχή να κλείσει τις τρύπες γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο και να μπει θέρμανση η οποία να είναι ικανή για τις προπονητικές ανάγκες. Η απάντηση που παίρνουμε είναι "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε λόγω οικονομικών δυσκολιών".
Τα παιδιά προπονούνται με θερμοκρασίες -12C έως -15C μέσα στο Γήπεδο... Το κρύο είναι τσουχτερό και φυσικά οι συνθήκες προπόνησης είναι πρωτόγονες.
Απευθυνθήκαμε και στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα ο οποίος υποσχέθηκε καινούργιες εγκαταστάσεις. Εμείς αναμένουμε να τηρήσει την υπόσχεσή του, αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Είναι σπουδαία η προσπάθεια που γίνεται και οι Πανελλήνιες διακρίσεις μας είναι πραγματικός άθλος. Συναγωνιζόμαστε ομάδες που προπονούνται σε σύγχρονα Γυμναστήρια που θερμαίνονται και διαθέτουν άριστες υποδομές. Έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες όπως ο Φίλιππος Βέροιας, οι Φαίακες Κέρκυρας, ο Φιλώτας, ο ΓΑΣ Καματερού, ο Αρίων Πτολεμαΐδας, οι Πόντοι Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, τα Γιάννενα, ο Εθνικός Κοζάνης, η Νεάπολη Θεσσαλονίκης που διαθέτουν τα πάντα.
Πολλές φορές αισθανόμαστε ως φτωχοί συγγενής... είναι άδικο και απαράδεκτο το Ακριτικό Κ. Νευροκόπι να βιώνει τριτοκοσμικές συνθήκες στον αθλητισμό.

Ο ΄΄ΑΟ Ακρίτες 2005΄΄ στην Β' Εθνική
-Οι στόχοι σας από εδώ και μπρος;
-Δεν μας κάμπτουν οι δυσκολίες. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και τις απαράδεκτες αθλητικές εγκαταστάσεις συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά διεκδικώντας διακρίσεις στις Παγκορασίδες, στις Κορασίδες.
Από την φετινή χρονιά συμμετέχουμε στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Γυναικών όπου τα κορίτσια θα αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες από την συμμετοχή τους στο Εθνικό Πρωτάθλημα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές της ομάδας Χρήστο Ζωργιό και Αγγελίδη Σταύρο που εργάζονται στις Σέρρες και παρά την χιλιομετρική απόσταση Σερρών-Νευροκοπίου έρχονται και προπονούν την ομάδα. Η συμβολή τους είναι πολύτιμη.

Το Δ.Σ. της Ομάδας
Για τις μεγάλες επιτυχίες του "ΑΟ Ακρίτες 2005" Κ. Νευροκοπίου σημαντική είναι η συμβολή του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος: Λάζαρος Ελευθεριάδης
Αντιπρόεδρος: Σάββας Παπαδόπουλος
Γεν. Γραμματέας: Ιορδάνης Ελευθεριάδης
Ταμίας: Κωνσταντίνος Μαβίδης


Σχόλια (2)

ΜΑΡΙΑ - Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 στις 14:43
ΤΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΩΣ ΤΙΣ ΛΕΝΕ?

xxrvmoraxj - Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 15:27
vufAnF ydnlehpihqiz, [url=http://giocylcqudgx.com/]giocylcqudgx[/url], [link=http://eizlrttgkaab.com/]eizlrttgkaab[/link], http://lydrinkwocud.com/

Αφήστε το σχόλιό σας