Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα πολύ ενδιαφέρον 2ήμερο διεθνές Συνέδριο διοργάνωσαν στο Δημοτικό Ωδείο το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με έδρα Θεσσαλονίκης του Συμφώνου Σταθερότητας για την ΝΑ Ευρώπη. Θέμα του Συνεδρίου η Ελληνοβουλγαρική Συνεργασία για την καταπολέμηση της εμπορίας και διακίνησης παιδιών. Το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην γειτονική χώρα και χρειάζεται η συνεργασία όλων ώστε να έχουμε μείωση και όχι μεγαλύτερη αύξηση των παιδιών που διακινούνται παράνομα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας η Εκδήλωση Κοινωνικής Λογοδοσίας των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ν. Δράμας. Η Γεωργία Χειράκη χαρακτήρισε την χρονιά δημιουργική αφού δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς ενήλικους να εκπαιδευτούν. Τα 1000 τμήματα που λειτούργησαν στον νομό, φέρνουν την Δράμα στις πρώτες θέσεις και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Οι Δραμινοί ενδιαφέρονται για την δια βίου μάθηση και αυτό κατά την άποψή μου είναι σπουδαίο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όμως πολύ μεγάλη είναι και η διάθεση των Δραμινών να ασχολούνται με εθελοντικές δράσεις. Θέλετε ένα παράδειγμα; Εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα λειτουργεί μια μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με θέματα τροχαίων ατυχημάτων. Ο τίτλος της είναι Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”. Έχει δίκτυο εθελοντών σε 210 δήμος σε ολόκληρη την χώρα. Μεταξύ των δήμων και η Δράμα που είναι η μεγαλύτερη ομάδα εθελοντών σε ολόκληρη την χώρα. Εκπρόσωποι του δικτύου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μαργαρίτη, του επέδωσαν τεύχος αυτοψιών επικίνδυνων σημείων και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε σύντομα να γίνει αποκατάσταση των ζημιών.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτά είναι τα σπουδαία... Και όχι τα άλλα που ορισμένοι θέλουν να τα ξεθάψουν και να τα παρουσιάσουν ως τα προβλήματα του τόπου. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά δεν το κατόρθωσαν. Γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται και τις σκοπιμότητες και τις υπερβολές.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων συνδικαλιστικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΠΟΑΣΥ) πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Κούρος”. Γνωστά πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τζίμας, Χρυσοχοΐδης, Αλέξης Μητρόπουλος, Χρ. Αηδόνης, Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου (ΣΥΡΙ ΖΑ), Πλεύρης (ΛΑΟΣ). Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στον Δημήτρη Κυριαζίδη με την τεράστια προσφορά, που κατοχύρωσε τον Συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας. Ήταν πρωτοπόρος ο Δημήτρης. Τιμήθηκε από τους συναδέλφους του αφού διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Παραιτήθηκε την επομένη της εκδήλωσης μετά από 20 χρόνια στο τιμόνι της Ομοσπονδίας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συνεχίζεται η διαδικασία κτηματογράφησης σε 107 νέες περιοχές της χώρας που δεν είχαν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο με παλιότερα προγράμματα. Μεταξύ αυτών εντάχθηκε και το τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Δράμας. Οι πολίτες που διαθέτων ακίνητη περιουσία μπορούν να την δηλώσουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2008 ενώ οι ομογενείς μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2008. Το γραφείο της Δράμας είναι στην οδό Αγ. Αναργύρων 3 και Κασσάνδρας. Αναπτυξιακό έργο πνοής χαρακτήρισε το Κτηματολόγιο ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης και όπως υπογράμμισε “Η απουσία του δημιούργησε όχι μόνο σοβαρές δυσκολίες στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας αλλά και μεγάλα προβλήματα καταπατήσεων αυθαίρετης δόμησης που ταλαιπωρούν την χώρα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Δήμος Δράμας εκσυγχρονίζεται. Μετά από επιτυχημένη ηλεκτρονική διαχείριση του δημοτολογίου του επιλέχθηκε και εντάχθηκε μεταξύ των πρώτων 33 δήμων της χώρας για την εφαρμογή του Εθνικού Δημοτολογίου. Με την ολοκλήρωση του έργου βελτιώνεται η ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών γιατί ο δημότης δεν σπαταλά χρόνο για να φροντίσει προσωπικά την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών και ο δήμος απαλλάσσεται από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σημαντική η ένταξη στο παραπάνω πρόγραμμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άνοιξε ο δρόμος για την Γ’ Εθνική για την Δόξα Δράμας... Η ομάδα φαίνεται να αλλάζει σελίδα με την απόφαση της συγχώνευσης δια απορρόφησης του ΤΑΠ Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου. Η συγχώνευση αυτή θα γίνει με απορρόφηση του Τμήματος Ποδοσφαίρου του σωματείου Εθνικός-Ολυμπιακός Βόλου ώστε εφεξής θα υπάρχει μόνο ένα τμήμα το οποίο θα ανήκει στον ΓΣ Δόξας Δράμας, θα αγωνίζεται στην Γ’ Κατηγορία και θα φέρει την επωνυμία ΤΑΠ ΓΣ Δόξα Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κατά τα άλλα ο προπονητής κ. Βασιλακάκης σχεδιάζει την ομάδα για την νέα αγωνιστική περίοδο. Το Μουσείο της Δόξας εγκαινιάσθηκε από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Τζίμα ενώ καταπληκτική ήταν και η εκδήλωση με καλεσμένο τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ενδιαφέρον και επίκαιρο το θέμα “Φυσικές Καταστροφές” της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την Νομαρχία Δράμας και τους δήμους του νομού. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι ομιλίες του Δ/ντή Δασών κ. Πασχάλη, του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής κ. Δαδούδη αλλά και τον Αντιδήμαρχο Δράμας κ. Χατζηγιάννη. Το δυσάρεστο ότι αυτοί που παρακολούθησαν την ημερίδα ήταν ελάχιστοι. Πολύ θετική η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Αγοραστού που αναρωτήθηκε πως επιρρίπτουμε ευθύνες μόνο στο κράτος για τις πυρκαγιές όταν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα του θέματος. Πολύ εύστοχη η παρατήρηση. Δεν συμφωνείτε;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το εύκολο είναι να κάνεις πάντα κριτική. Το δύσκολο είναι να συμμετέχεις. Και φυσικά μόνο με κριτική και αναλύσεις δεν επιτυγχάνεις τίποτα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ολοκληρώθηκαν και τα “Ελευθέρια 2008” για τα 95 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας. Συμμετείχαν 30 πολιτιστικοί σύλλογοι, πολλά αθλητικά σωματεία, φορείς κλπ. Ερώτημα: Από ποιο σωματείο της Δράμας, κανένα μέλος του δεν παραβρέθηκε σε καμία εκδήλωση των “Ελευθερίων”; Η απάντηση προσεχώς... Πάντως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους. Τα χορευτικά που παρουσίασαν εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους. Γίνεται άριστη δουλειά στους πολιτιστικούς συλλόγους και αυτό είναι πολύ θετικό.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Γλυπτικής Μαρμάρου 2008. ήταν μια πολύ σημαντική δραστηριότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας. Κατά την διάρκεια της τελετής έγινε παρουσίαση των καλλιτεχνών και προβλήθηκαν στιγμιότυπα από την πρόοδο της δουλειάς τους. Καταπληκτική η δουλειά των καλλιτεχνών. Τα φετινά έργα είναι με διαφορά τα καλύτερα σε σύγκριση με παλιότερες διοργανώσεις.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γιατί το ανέφερα; Μα για να ξεφύγουμε από την μιζέρια και την καταχνιά. Κάποιοι το τελευταίο διάστημα αναδεικνύουν την έλλειψη αισθητικής και την μιζέρια τους. Μας βομβαρδίζουν με ανακρίβειες και πιστεύουν πως την δική τους αδιέξοδη λογική θα την επιβάλλουν στην κοινωνία. Καταγγέλλουν, ειρωνεύονται, βρίζουν και προκαλούν. Και οι ενεργοί πολίτες που είναι αισιόδοξοι και αγαπούν τον τόπο τους, κάθονται και παρακολουθούν διάφορες ασχήμιες. Όλοι τους “επαναστάτες του γλυκού νερού”. Καλό είναι να μην ασχολούμαστε σοβαρά με διάφορες καταστάσεις που αναδεικνύουν την μιζέρια. Αφήστε τους στον χαβά τους. Άλλωστε μια παρέα γραφικών είναι.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Θέλετε ένα άλλο παράδειγμα που αναδεικνύει την μιζέρια; Στην Δράμα διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή της Μουσικής. Οι κριτικές ήταν πολύ ενθαρρυντικές. Η Ελευθεροτυπία, τα Νέα, η Καθημερινή, η Βραδυνή, η Νίκη, το διαδίκτυο αφιέρωσαν ολόκληρες σελίδες για να προβάλλουν τον θεσμό και συνεχάρησαν τους διοργανωτές. Η περιοχή της Αγ. Βαρβάρας και το Δημοτικό Ωδείο καθημερινά γέμισαν από μουσικόφιλους. Κάποιοι που δεν έχουν ιδέα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις έκριναν αυστηρά τις εκδηλώσεις χωρίς να τις έχουν παρακολουθήσει. Μα είναι δυνατόν να μην γνωρίζεις κάτι αφού δεν το παρακολούθησες, και την ίδια ώρα να το κρίνεις, αναρωτιέμαι. Τελικά στην Δράμα όλα μπορούν να συμβούν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πιπέρι... πιπέρι θα βάλω στο στόμα μου. Δεν θα ξανασχοληθώ με τους απόγονους του Τσε τους περίφημους επαναστάτες των πόλεων.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Δράμα έχει τους επαναστάτες που τους αξίζουν, με σοβαρό και καθαρά πολιτικό λόγο, χωρίς μικροπολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άλλωστε το λένε ξεκάθαρα, τα παιδιά του Τσε... Η επανάσταση αρχίζει με καταγγελίες. Την σήμερον ημέρα αν δεν καταγγείλεις κάποιον και δεν οδηγήσεις διάφορα θέματα στην δικαιοσύνη δεν μπορεί να πάει πίσω ο τόπος σου. Και για τα παιδιά των λουλουδιών, τους επαναστατούντες (όπως λέμε δημοσιογραφούντες) η οπισθοδρόμηση είναι στοίχημα ζωής. Και τα δίνουν όλα για να πετύχουν τον στόχο τους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όλα τα άλλα οι υπερβολές, οι προσβολές, οι συκοφαντίες και τα κενά λόγια είναι απλά μια στημένη παράσταση διαφόρων που θεωρούν την μη αποδοχή τους από την κοινωνία, τίτλο τιμής.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και πως να σε εμπιστευτεί η κοινωνία όταν επιλέγεις για σοβαρές θέσεις ανθρώπους που πριν 203 χρόνια δεν ήξεραν που πέφτει ο Δήμος ή η Νομαρχία και χρειάζονταν τοπογραφικό διάγραμμα για να τα βρουν. Αναζητούσαν ίσως γήινους παραδείσους όπου εφαρμόζεται το ιδεολογικό μοντέλο που πιστεύουν. Όλους αυτούς πρέπει να τους θέσουμε στο περιθώριο... Δεν είναι επικίνδυνοι απλά είναι οπισθοδρομικοί. Και φυσικά κρύβονται στο καβούκι τους καταγγέλλοντας, βρίζοντας και λοιδορώντας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τι ήταν και αυτή η περίπτωση με τον πνευματάνθρακα... Από μια παρεξήγηση σύμφωνα με τις εφημερίδες δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι έχουμε κρούσματα άνθρακα και έγινε το έλα να δεις. Στον γειτονικό νομό της Καβάλας ρεπορτάζ επιρρίπτουν ευθύνες στην Δ/νση Κτηνιατρικής ενώ και ο Αντινομάρχης κ. Καραβάς έκανε λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης που οδήγησε σε σύγχυση. Καλό θα είναι πάντως οι Αντινομάρχες να ενημερώνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες. Γιατί αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να ορίζονται. Αν είναι πολιτικοί υπεύθυνοι σε κάποιον τομέα και μαθαίνουν τελευταίοι τα προβλήματα τότε “ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πάντως πολλά από αυτά που συμβαίνουν είναι κυριολεκτικά πρωτόγνωρα. Και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Στην χώρα μας μπορείς να κάνεις την μεγαλύτερη γκάφα ή λάθος με συνέπειες, και να μην έχει καμία επίπτωση. Και δεν εννοώ την Δ/νση Κτηνιατρικής. Όπου ο κ. Οικονόμου κάνει τιτάνιες προσπάθειες. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση το έλλειμμα συντονισμού ήταν εμφανές.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην χώρα μας σπάζουμε όλα τα ρεκόρ... Και ειδικά στην ακρίβεια είμαστε πρωταθλητές. Την δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη των 27 έχουν οι Έλληνες όπως και οι Ιταλοί. Και να σκεφτούμε ότι είμαστε ουραγοί στους μισθούς.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πως φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση; Κανένας δεν φανταζόταν πριν λίγα χρόνια ότι η Ελλάδα θα γίνει η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη. Και το περίεργο είναι ότι το ράλι των τιμών, οδηγούν τα ελληνικά προϊόντα. Λάδι, τυροκομικά, φρούτα είναι πανάκριβα. Πιο ακριβά είναι τα ελληνικά προϊόντα στην Ελλάδα απ’ ότι στο εξωτερικό. Περίεργα πράγματα...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πρέπει να χτυπηθούν τα κυκλώματα αισχροκέρδειας στην αγορά. Όλα τα άλλα για επιδόματα υπέρ των φτωχών ακούγονται ευχάριστα αλλά δεν προσφέρουν τίποτε το ουσιαστικό. Γιατί και να πάρεις το επίδομα όταν οι τιμές ανεβαίνουν καθημερινά δεν κερδίζεις τίποτε. Απλά κάνεις πλουσιότερους αυτούς που αισχροκερδούν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όσο για τα 41 μέτρα προσωπικά δεν κατάλαβα να ενοχλούνται καθόλου τα κυκλώματα. Πάρτι κάνουν με τις τιμές και καθημερινά μετρούν τα κέρδη τους που είναι τεράστια.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όσο για τους πολίτες παρακολουθούν απορημένοι τον χορό δισεκατομμυρίων που έχει στηθεί με διάφορες υποθέσεις. Το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται. Η υπόθεση Siemens ταράζει το πολιτικό σύστημα και πλέον η κάθαρση είναι μονόδρομος. Απαιτείται ξεκαθάρισμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η διαφθορά και η διαπλοκή στην Ελλάδα είναι εθνικό σπορ. Και φυσικά έχει παίκτες. Που οργανώνουν το παιχνίδι. Αν τα κόμματα δεν αποβάλλουν τα διάφορα αρπαχτικά, λαμόγια και άλλα λουλούδια που φιλοξενούν, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άνοιξε ο δρόμος για την Γ’ Εθνική.... Η συνέλευση του ΓΣ Δόξα ενέκρινε τις αλλαγές και πλέον η συγχώνευση του Τμήματος Ποδοσφαίρου του Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου με το τμήμα του ΓΣ Δόξα Δράμας προχωρά και η αγαπημένη μας ομάδα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Νοικοκύρηδες τα παιδιά του ΓΣ. Φτιάχνουν το γήπεδο, δημιούργησαν Μουσείο, έφτιαξαν ιστοσελίδα, προχώρησαν στην έκδοση λευκώματος για την Δόξα, οργανώνουν το Ποδοσφαιρικό Τμήμα και δρομολογούν την παραμονή της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Έχουν όρεξη, είναι οργανωτικοί, βάζουν στόχους τους οποίους έχουν ιεραρχήσει.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φυσικά η προσπάθεια αυτή που γίνεται για να έχει επιτυχία πρέπει να υποστηριχθεί και από την Δραμινή κοινωνία. Οι φίλαθλοι της Δόξας πρέπει να βοηθήσουν την αγαπημένη μας ομάδα. Γιατί η δύναμη της Δόξας είναι ο λαός της. Και αυτός την κράτησε ζωντανή, παρά τις περιπέτειες που πέρασε.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μια πολύ καλή επιλογή για το ΠΑΣΟΚ... Νέος Γραμματέας στην Περιφερειακή Επιτροπή εκλέχθηκε ο γνωστός Δημοσιογράφος Κώστας Παπακοσμάς. Με άριστη γνώση των προβλημάτων και έντονη κομματική διαδρομή ο Κώστας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Καλή επιτυχία.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Επί πολλά χρόνια ακούμε για κρίση στην αγορά... Για μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα ήθελα να μάθω τα προβλήματα των εμπόρων θα λυθούν με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου να κλείνουν τα μαγαζιά το απόγευμα της Παρασκευής και την ημέρα του Σαββάτου για όλο τον Αύγουστο; Περιμένουμε απαντήσεις.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο; Και έως πότε θα συνεχισθεί η λειτουργία του; Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού έγιναν γνωστά στον Υπουργό Υγείας με σειρά ερωτήσεων βουλευτών από διάφορα κόμματα; Απαιτούνται όμως και λύσεις. Γιατί η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έγινε πρώτο θέμα συζήτησης πριν αρκετούς μήνες στα ΜΜΕ. Ολημερίς και ολονυχτίς συζητούσαμε για τον Κουκοδήμο και τον Κλαδά. Τελικά η υπόθεση με τις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλόπουλου τέθηκε στο αρχείο. Αφού δεν προέκυψαν από την έρευνα αδικήματα. Και οι τηλεδικαστές επέρριπταν ευθύνες και ζητούσαν εκτέλεση των υπευθύνων άραγε τώρα τι λένε;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εμπορική Έκθεση στην Αλεξανδρούπολη... Εκθέσεις σε Ξάνθη, Καβάλα, Κομοτηνή... Τα Επιμελητήρια των γειτονικών νομών δουλεύουν και παίρνουν πρωτοβουλίες για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου. Δημιουργούν προς όφελος του τόπου τους. Δεν κυνηγούν τις εκθέσεις στο εξωτερικό. Κάνουν επίκεντρο δράσεων και πρωτοβουλιών τους νομούς τους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και την Υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά η απόφαση που προβλέπει την ενίσχυση κατά 12% του συνολικού κόστους μισθοδοσίας των βιομηχανικών, βιοτεχνικών, μεταλλευτικών, κτηνοτροφικών επιχειρήσεων βιομηχανικού τύπου καθώς και των ξενοδοχειακών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στους Νομούς Δράμας και Καβάλας. Η ισχύς της απόφασης είναι από 1 Ιανουαρίου 2008 έως και 31 Δεκεμβρίου 2009. Δεν είναι το παν αλλά είναι σίγουρα μια σημαντική βοήθεια για τις επιχειρήσεις του νομού μας η επιδότηση αυτή. Φυσικά χάθηκε για το 2007 όπου πολλοί είχαν προϋπολογίσει ότι θα λάβουν το 12%. Ένα ακόμη πρόβλημα που δημιουργείται αφορά την διάρκεια που είναι μόλις 2 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά η εξέλιξη είναι θετική για τον τόπο μας. Ευκαιρία βρήκαν πάντως με αφορμή αυτό το γεγονός να βγουν κάποιοι και να αρχίσουν να μιλάνε για όσους βοήθησαν στην θετική εξέλιξη. Ορισμένοι που δηλώνουν και κομματικοί άρχισαν και την κριτική. Εγώ πάντως θυμάμαι ότι στην κύρια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ήταν παρόντες οι βουλευτές της ΝΔ των δύο νομών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και ο Νομάρχης Δράμας. Δηλαδή οι “γαλάζιοι” διεκδίκησαν και κέρδισαν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αποστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας επισκέφθηκε το Λάουφ της Γερμανίας, όπου υπεγράφη το Πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Οι Γερμανοί οικοδεσπότες ανταπέδωσαν στο έπακρον την ελληνική φιλοξενία που είχαν απολαύσει στην Δράμα, ξεναγώντας τους Έλληνες επισκέπτες σε αξιοθέατα, μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμαρχος Δράμας είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με Δραμινούς που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, ενώ συγκινητικές ήταν οι εκδηλώσεις χαράς των Δραμινών σε κάθε συνάντηση με την αποστολή από την Δράμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος στο πορτοφόλι του και δίπλα στη φωτογραφία του παιδιού του είχε φωτογραφία του Ευμοιρίδη, την αντικατέστησε με αυτή του Θωμά Μαργαρίτη. Βρε πως αλλάζουν οι εποχές !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

"Να τα βρούμε" φέρεται πως είπε ο Κυριάκος Χαρακίδης σε μέλη και φίλους της παράταξης του Ανέστη Τερζή, όταν συναντήθηκαν συμπωματικά σε γνωστή εκτός κέντρου ταβέρνα. Να τα βρούμε βρε αδελφέ αλλά η συζήτηση από πιο κοινό σημείο θα ξεκινήσει; Προτείνουμε τον ρόλο του διαμεσολαβητή να τον αναλάβει ο υποψήφιος, για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γεωργιάδης. Θα μιλήσουν στη βάση της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέβρη. Αναπληρωματικός διαμεσολαβητής κάλλιστα θα μπορούσε να αναλάβει ο Νικόλας Γεωργιάδης, αφού πρώτα ενημερωθεί σχετικώς από τον Κώστα Ευμοιρίδη. Ο διερμηνέας κρίνεται άκρως απαραίτητος. Επίσης σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας μπορεί να έχει ο Μιχάλης Μλεκάνης, ο οποίος χαίρει απόλυτης εκτίμησης και σεβασμού, όλης της παράταξης του Ανέστη Τερζή (νερό πίνουν στο όνομά του) ! Την είδηση της σύμπραξης με χαρά θα ανακοινώσει ο Νίκος Σιμόπουλος, με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κορυφαία στιγμή της τοπικής πολιτικής σκηνής. Σε τηλεοπτική εκπομπή της TV Δέλτα, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μλεκάνης, ενώ δεν γνώριζε πως το μικρόφωνο του είχε ανοίξει, έκανε ένα απολύτως δημοκρατικό προοδευτικό σχόλιο το οποίο φυσικά βγήκε στον αέρα. "Τέτοιοι πολίτες θέλουν κρέμασμα" είπε αφήνοντας άφωνη την Χαρούλα Παπατάσιου που προσπάθησε να του εξηγήσει ότι είναι στο αέρα. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο πολίτης που θέλεις κρέμασμα υπέπεσε στο θανάσιμο αμάρτημα να θεωρεί πως τα σπιτάκια της "Ονειρούπολης" είναι όμορφα και δεν ενοχλούν κανένα ! Εσένα βρε Μιχάλη, πως ξέχασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία να σε καλέσει στην δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας. Προτείνουμε να φέρεις ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της πρόσληψη ενός Ηρώδη για τις ημέρες της "Ονειρούπολης" !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Κώστας Ευμοιρίδης καλέστηκε επισήμως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Επιτέλους να και ένας Πρόεδρος που κατάλαβε το λάθος των προκατόχων του ! Λέτε τώρα που έγινε η αρχή να τον καλέσει και στους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου; Ξέρετε ο Κώστας δεν έχει παραβρεθεί ποτέ μα ποτέ σε εορτασμούς για το Πολυτεχνείο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

"Θα ανοίξουμε το εργοστάσιο" έλεγαν κορυφαία στελέχη της τοπικής ΝΔ πριν της εκλογές του 2004. Μιλάμε φυσικά το εργοστάσιο της Σόφτεχ. Σήμερα οι πρώην εργαζόμενοι είναι στον "πάγο" και σε κατάσταση ομηρίας. Μήπως οι στελεχάρες της ΝΔ ετοιμάζονται να ανοίξουν το εργοστάσιο και θέλουν έμπειρο προσωπικό; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Δαϊλάκης ξαναχτύπησε ! Την πρώτη φορά κήρυξε ανεπιθύμητο τον Παυλόπουλο, πρόσφατα δήλωσε πως ντρέπεται που είναι μέλος της ΝΔ.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας επέκρινε αυστηρά τον Σταύρο Δαϊλάκη για την επίσκεψή του στο νησί τον ανέμων, τη Μύκονο ! Σταύρε μην τους παρεξηγείς ...δεν γνωρίζουν πως τα μεγαλόπνοα σχέδια εκεί κλείνονται ! Τους χαιρετισμούς μας στον Γαλάτη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ήμουν αυτήκοος μάρτυρας της παρακάτω στιχομυθίας: Νομάρχης: "Τώρα που επιβάλετε να ορίσω διευθυντή στη Νομαρχία, τι λέτε για τον Κάργα;". Νικόλας Γεωργιάδης: " Ναι, αρκεί να μην έχει πολύ δουλειά".
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το Σωματείο του Χαρακίδη συσκέπτεται και βγάζει συμπεράσματα. Ο Θωμάς κατεβαίνει στις εκλογές ως έχει. Εμείς, ανεξάρτητοι. Το ΠΑΣΟΚ, ας κάνει ότι θέλει, ούτως η άλλος δεν μας ενδιαφέρει. Ο Τερζής θα σκοτώνεται με τον Κοτρίδη. Οι δεξιοί θα ψηφίσουν τον Κούλη και το Νικόλα. Οι πασόκοι, όλοι μα όλοι, το Μιχάλη. Οι αριστεροί, όλοι μα όλοι τον Λυμπέρη. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα μία δημοσκόπηση με κάλπη (σαν την προηγούμενη που έπεσε 100% μέσα) όπου θα λαμβάνουμε το 60% του εκλογικού σώματος και με την δυναμική του επικεφαλής μας ...είμαστε δημοτική αρχή ! Η Συνεδρίαση λαμβάνει τέλος, ευχές δέχονται όλοι για καλό καλοκαίρι ...κλείνουν επόμενο ραντεβού στο δημαρχιακό γραφείο για να ορίσουν αντιδημάρχους !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γνωστός νομαρχιακός σύμβουλος χάθηκε από τα στέκια της Περάμου. Οι λόγοι της εξαφάνισής του δεν είναι υπηρεσιακοί αλλά άκρως προσωπικοί. Σας ενημερώνουμε για να μην ανησυχείτε πως πρόβλημα υγείας δεν υπάρχει ! Επιπλέον αναφέρουμε πως αν τυχόν περάσει από την περιοχή, δεν θα πάει για ούζο στον Τσίγκα αλλά στο beach bar Πεπόνι… άλλαξαν τα γούστα !Αχ βαχ και ξανά αχ βαχ ! Τώρα γιατί θυμήθηκα το τραγούδι "εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος" ...δεν ξέρω !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δημοσιογραφικά... τα δικά μας τώρα. Εντύπωση προκάλεσε τον ολοσέλιδο δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα της τελευταίας ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδου, σχετικά με το θέμα του πνευματάνθρακα που έπληξε ζώα στο νομό μας. Παλαιότερα η δραστήρια βουλευτής είχε κάνει ερώτηση σχετικά με πιθανή μόλυνση του εργοστασίου εμποτισμού της ΒΕΞ αλλά η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν ανέφερε το παραμικρό ! Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας δεν πρέπει να ξεχνά πως και εμείς κρινόμαστε και μάλιστα καθημερινά ! Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά πως ότι και να κάνει, όποιους υποστηρίζει, θα τους τρώει η μαρμάγκα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έχουμε ένα προβληματισμό και μόνο, η Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δήμου Δράμας μπορεί να μας τον λύσει. Έτσι θα αποδείξουν πως δεν λειτουργούν με εμπάθεια και επιλεκτικά. Τι ενέργειες έχετε κάνει για τα σπιτάκια της Ονειρούπολης του κήπου και ποιες οι ενέργειες σας για το σπιτάκι των ταξί στο πεζοδρόμιο του κήπου αλλά και το σπιτάκι των σοροπτιμιστριών εντός του κήπου; Είμαστε σίγουροι πως απάντηση δεν θα λάβουμε γιατί απλά λειτουργείτε με εμπάθεια και επιλεκτικά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Την οικονομική ενίσχυση και χορηγία της Οικολογικής Κίνησης Δράμας αποφάσισε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δράμας, με το ποσό των 2000 ευρώ, για την αναστύλωση του διατηρητέου κτιρίου της Κίνησης, μετά από σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Η Οικολογική ξέχασε πως με τον επιχειρηματία Χαρακίδη έχει ένα μεγάλο ανοιχτό θέμα αφού η ίδια τον "ελέγχει" για πιθανά περιβαλλοντολογικά "παραπτώματα" της επιχείρησης που ο ίδιος διευθύνει ! Συγκεκριμένες πάντως εκφράσεις της επιστολή κρίνονται ως άκρως υπερβολικές και άστοχες. "Η Κίνησή μας θα εκτιμήσει ιδιαιτέρα την ευαισθησία σας στην προστασία του περιβάλλοντος !". Εκτιμούμε πως η Οικολογική Κίνηση δεν έχει ως ρόλο να μοιράζει πιστοποιητικά ευαισθησίας και προστασίας του περιβάλλοντος στους χορηγούς της ! Η κριτική μας σε καμία περίπτωση δεν εστιάζεται προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φήμες ακούγονται πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της Αλίκης Σωτηριάδου για κάθοδό της ως υποψήφιας δημάρχου στο δήμο Δράμας. Λένε ακόμη πως θα είναι η επίσημη υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ. Σύντομα θα έχουμε νεότερες πληροφορίες !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάθαμε πως ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης πριν λίγο καιρό έγινε ιδιοκτήτης εξοχικού διαμερίσματος στη Ηρακλείτσα Καβάλας. Γρηγόρη, βρε μπας και πας για δήμαρχος εκεί;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα βρόντηξε και έφυγε ...μάλλον για πάντα. Ο λόγος για το πρώην πλέον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δράμας, Παναγιώτη Αθανασιάδη. Μεγάλωσε μέσα στο κίνημα, εργάστηκε και πολέμησε για αυτό χωρίς ποτέ να καρπωθεί προσωπικά οφέλη. Πικράθηκε και έφυγε... είναι γνωστό όμως πως ορισμένοι, δεν ενοχλούνται για οτιδήποτε συμβαίνει στο κόμμα. Είναι βλέπετε αγκιστρωμένοι στις θέσεις που τους πρόσφερε κατά καιρούς η παράταξη και προσδοκούν τις επόμενες. Να βολευόμαστε και το καράβι ας βουλιάζει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παραιτήθηκε από την Προεδρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ο Δημήτρης Κυριαζίδης. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ δεν χρειάζεται να ανησυχούν δεν κατεβαίνει πουθενά... θα απολαύσει την σύνταξή του !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον παθών της τον τάραχο τράβηξε η συντρόφισσα Χρυσούλα Μπιμπίκη με την εκλογή της στο Περιφερειακό Όργανο του ΠΑ ΣΟΚ, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ! Ο Μιχάλης Μλεκάνης είχε άλλη άποψη... και έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού ! Παρόλα αυτά, η σχέση του με τον σύζυγο της Χρυσούλα, Γιάννη, είναι άψογη ...όταν κοιμούνται !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Απίθανο το ΠΑΣΟΚ στη Δράμα. Στις πρόσφατες εκλογές ανάδειξης οργάνων και συγκεκριμένα στην Νομαρχιακή επιτροπή εκλέχτηκαν τέσσερις που πριν ένα χρόνο είχαν διαγραφεί, λόγο συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο του Ανέστη Τερζή ! Έχουμε και λέμε: Ευγενία Χαρπαντίδου, Ελένη Προδρόμου, Γιώργος Καλαϊτζής και Δέσποινα Γλάβα ! Λερναία Ύδρα η παράταξη των "ανταρτών" !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο Παρανέστι ο Σπύρος Κοτρίδης έλαβε ποσοστά Τσαουσέσκου. Έλαβε 66 σταυρούς και ο Μιχαηλίδης 6. Μπράβο ρε Σπύρο, νομίζω πως ζεις τον κολοφώνα της δόξα σου στον ακριτικό δήμο ! Τρέμε Αλίκη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αναπληρώτρια γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Δράμας αναδείχτηκε ομόφωνα η συντρόφισσα Νούλα Παρασίδου. Άντε και βουλευτίνα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χρήστο Αηδόνη, ορισμένοι άσπονδοι φίλοι σου διαδίδουν πως θα ανοίξεις τουριστικό γραφείο. Ειδικότητά σου λένε επίσης πως θα είναι τα υπερατλαντικά ταξίδια αλλά και οι εκδρομές αναψυχής στην επαρχία (Βλέπε Δράμα).
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μεγάλο φόρτο εργασίας έχει τελευταία ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας, Θωμάς Ιωαννίδης. Δεν προλαβαίνει να ανακοινώνει τα τόσα έργα που λαμβάνουν χώρα στο νομό Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συζήτηση για τσιμπούρια μεταξύ της έγκριτης δημοσιογράφου Κικής Χεριστανίδου και του Κτηνίατρου Σταμάτη Μαλαματίνη. Η κουβέντα δίνει και παίρνει... Τα Τσιμπούρια γεννούν πολλά τσιμπουράκια; Προσβάλουν μόνο τα ήμερα ή και άγρια ζώα; Επηρεάζεται το DNA τους; Και το κορυφαίο... Αν έχουμε ένα μολυσμένο ζώο και ένα υγιές τσιμπούρι, μπορεί να περάσει το μολυσματικό στοιχείο στο τσιμπούρι;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Λειτουργεί και τον έχουν χαρακτηρίσει τοποτηρητή της νομιμότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος για τον Μιχάλη Μλεκάνη. Εγώ έχω την εντύπωση πως αν ήσουν τοποτηρητής στο Άγιο Όρος όλοι θα ήμασταν καλύτερα... Άσε που θα γλιτώναμε και τα κρεματόρια που θέλεις να στήσεις στην πόλη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μαζί και μάλιστα στην ίδια οικοδομή παραθερίζουν ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Παπουτσής. Η Ηρακλείτσα τους ενώνει ...για το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έκοψε το τσιγάρο ο επικεφαλής της δημοτική παράταξης "Πρώτα η Δράμα", Ανέστης Τερζής. Πήρε πάνω από 10 κιλά και τα νεύρα του είναι σε άσχημη κατάσταση ! Μην τον εκνευρίζετε γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνος με τόσα νεύρα...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κάθεσαι να δεις στο σπίτι σου καμιά εκπομπή και τελικά δεν πιστεύεις αυτά που ακούς. Δραμινό κανάλι, συνέντευξη του κ. Λυμπερόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Πόλη+Ζωή” στην κα. Κική Χεριστανίδου. Αναλύει την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ όπου έγινε ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής. Ζητάει εξηγήσεις γιατί δεν είχε μεγάλη συμμετοχή πολιτών, προτείνει να γίνει διαφήμιση της Συνεδρίασης στα ΜΜΕ και στο τέλος χαρακτηρίζει κορυφαία εκδήλωση τον απολογισμό. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΤΙ; Ο υπερευαίσθητος σε θέματα απολογισμού Δημοτικός Σύμβουλος στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ απουσίαζε. Και από που έχεις γνώμη για το τι συζητήθηκε; Από τον Πατριάρχη της Αυτοδιοίκησης ή από τον Πάπα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην Νέα Πέραμο παραθερίσει όπως κάθε χρόνο ο φίλος μας Νικόλας Γεωργιάδης. Το καλοκαίρι είναι ντε φορμέ και δεν δίνει συνεντεύξεις για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής. Το φθινόπωρο, με το καλό που θα επιστρέψει, θα μας ξαναπεί πόσο μεγάλος και τρανός αλλά πάνω απ΄ όλα πόσο καλός άνθρωπος είναι ο Κώστας Ευμοιρίδης !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Την ώρα που όλα τα επιμελητήρια της περιφέρειας οργανώνουν εμπορικές εκθέσεις και αγωνιούν για τις τοπικές επιχειρήσεις, το δικό μας διάλεξε την πορεία προς τον ινδικό ωκεανό. Επιχειρηματική αποστολή στην Κεϋλάνη ! Αυτό θα πει πρόοδος... Αν δεν μπορείς να εισάγεις μοσχοκάρυδο, μπανάνες, μαύρο τσάι και γαρυφαλέλαιο δεν μπορείς να βλέπεις μπροστά. Η πληροφορία ότι θα επισκεφτεί και την πόλη μας ομάδα Κεϊλανέζων ειδικών για να λύσει τα προβλήματα ανάπτυξης του τόπου δεν έχει επιβεβαιωθεί.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σαν αδελφάκια τα έλεγαν ο Φώτης Καλογήρου με τον Σταύρο Παπαδόπουλο στο καφενείο "Ρηγίλλη". Κι όταν η κουβέντα έφτασε στον κοινό τους φίλο, μόνο που δεν φιλήθηκαν στο ...στόμα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σπύρο Κοτρίδη, είναι αλήθεια πως κάποιοι ανιστόρητοι σύντροφοί σου, εισηγούνται να κατέβουν τα κάδρα του Σημίτη από τα γραφεία του κόμματος;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Την καλύτερη περίοδο της πολιτικής του καριέρας διανύει ο Κώστας Ευμοιρίδης. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι αφού περιλαμβάνει τόσα, μα τόσα, μα τόσα ταξίδια ! Νομάρχη καλό ταξίδι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολλοί φίλοι από το κόμμα με ρωτούν για την τύχη του τρίτου σε σταυρούς υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρώην Πάρεδρος, ο πρώην Νομάρχης, ο Πρώην Υπερνομάρχης, ο πρώην Περιφερειάρχης (σε δύο περιφέρειες παρακαλώ) θα εμφανιστεί στις επόμενες εκλογές, είτε νομαρχιακές, είτε βουλευτικές όποτε και αυτές πραγματοποιηθούν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στα τέλη του Αυγούστου παντρεύει το γιό του ο Πασχάλης Αλπίδης (διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Μ. Τζίμα), με την κόρη του Δημοσθένη Αδριόπουλου (υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ). Σκέφτεστε τι θα γίνει εάν συμπράξουν οι δύο αυτοί άνθρωποι και πολιτικά; Πάντως στα Κοκκινόγεια ο Τάκος, πήγε πολύ καλά ...βρε μπας και...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον σχεδιασμό του Καποδίστρια 2 στη δυτική Μακεδονία έχει αναλάβει μαζί με ομάδα επιστημόνων, ο δραμινός καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιά, Άγγελος Κότιος. Συχνά πυκνά βρίσκεται στην γενέτειρά του και δέχεται έντονες πιέσεις ώστε να εισέλθει στον πολιτικό στίβο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έβγαλε το ΚΕΚ της Νομαρχίας από αδιέξοδα και το οδηγεί στην πρόοδο. Ο λόγος για τον ειδικό συνεργάτη, υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Δημήτρη Τούμπανο. Μπορεί στις νομαρχιακές εκλογές ο Δημήτρης, να μην τα πήγε και τόσο καλά αλλά οι πραγματικές δυνατότητες του ανθρώπου αλίμονο εάν κρίνονται από τα αποτελέσματα των εκλογών.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συνεχίζουν να είναι αχώριστο δίδυμο, ο έγκριτος δημοσιογράφος και πτυχιούχος εκδότης Σπύρος Λάτσας με τον Γιώργο Χαραλαμπίδη. Αλήθεια βρε παιδιά ο άλλος της παλιάς παρέας, ο Στάθης ...που είναι;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

ΚΟΥΪΖ: Ποιος επικεφαλής δημοτικής παράταξης έχει τελειώσει το λύκειο στην ιδιωτική σχολή Πλάτων ! Να τον δείτε όταν κάνει οικονομικές αναλύσεις ...ίδιος τρομάρα του, ο Ζολώτας ! Τσάρε εσύ της οικονομίας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Θυμάμαι τους “γαλάζιους” να κόπτονται κατά του Καποδίστρια 1 και να λένε ότι θα επαναφέρουν τις κοινότητες και θα καταργήσουν τους Καποδιστριακούς Δήμους. Σήμερα προωθούν νέες συνενώσεις ενώ τα μεγάλα λόγια τα ξέχασαν. Να ρωτήσω κάτι; Η πρόταση να γίνει κοινότητα ο Βώλακας και να σπάσει ο Δήμος Δοξάτου, ισχύει ή ήταν προεκλογικής χρήσης; Γιατί ορισμένοι γελάνε με τις απότομες αλλαγές πολλών Δραμινών παραγόντων. Που άλλα έλεγαν χθες και άλλα κάνουν σήμερα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κάποιοι αποφάσισαν να απελευθερώσουν τον τόπο από τον ζυγό όσων δυναστεύουν τον τόπο. Λευτεριά στον Κήπο. Λευτεριά στο Τελωνείο. Λευτεριά στην Λαυρεντιανή Μονή. Λευτεριά στους Ινδιάνους. Όχι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Χιλής. Η ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει. Αυτά είναι τα σύγχρονα συνθήματα. Όποιος δεν στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων του Σαντιάγκο, του Μεξικού, τους Μπουένος Άιρες, χαρακτηρίζονται οπισθοδρομικοί. Προβλέπεται λαϊκό δικαστήριο (με ινδιάνο πρόεδρο) και εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες. Όσο για την δική μας ήπειρο την Ευρώπη, οι απόγονοι του Τσε και του Μαρξ δίνουν τον αγώνα. Όποιος τολμήσει να τα βάλει με την επανάσταση εκτελείται αφού προηγουμένως τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Δεν μπορεί στην σύγχρονη Ελλάδα, κάποιοι να μην ανησυχούν με την κατάληψη του Κήπου από τους βάρβαρους. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πρέπει να αναλάβουν ρόλο οι επαναστάτες, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που διεκδικούν την απελευθέρωση του Κήπου από την διπλή κατοχή των καταπατητών και των νεοφιλελεύθερων που αποζητούν την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Προτείνεται η εκτέλεσή τους ενώ όσοι οπισθοδρομικοί θέλουν την συνέχιση της Ονειρούπολης προβλέπεται φάλαγγα και δήμευση της περιουσίας τους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Βλέπεις και την Ρόζα... Όχι την ναζιάρα αλλά την Λούξεμπουργκ της Δράμας. Τι επαναστατικό βλέμμα, τι ύφος, τι διάθεση προσφοράς !!! Αν υποψιαστώ... ότι η συγκεκριμένη επαναστάτρια ωφελήθηκε στο παρελθόν από την επάρατο θα κάνω χαρακίρι. Αν δεν καταλάβατε ποιαν εννοώ ρωτήστε την Πυθία.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έχεις και τους άλλους τους λάτρεις της πολυμετοχικότητας και των συνεταιριστικών προσπαθειών που κλεισμένοι στο καβούκι τους, σερφάρουν ολημερίς και ολονυκτίς στο διαδίκτυο, δίνουν την μάχη για την απελευθέρωση της Βολιβίας και αν περισσέψει χρόνος τα δίνουν όλα ενάντια στο σύστημα και στην παγκοσμιοποίηση. Δεν θέλουν όμως φασαρίες. Ούτε πρόοδο. Θέλουν την Δράμα μίζερη, σκοτεινή και άγνωστη. Αν προκύψει ένα γεγονός, μια εκδήλωση που θα πετύχει τότε βγάζουν όλα τα απωθημένα τους. Και αρχίζουν την γκρίνια. Κινδυνολογούν ασύστολα και κυριολεκτικά χάνουν το μέτρο. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Ασχολούνται με διάφορα θέματα που δεν απασχολούν κανέναν. Προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά και να προσδώσουν σοβαρότητα στις καταγγελίες τους. Όμως αυτοί τα λένε, αυτοί τα ακούνε... Η εμπάθεια τους είναι πρωτόγνωρη. Αν καθίσεις και δεις τι έλεγαν και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την προηγούμενη δεκαετία τότε θα καταλάβεις ότι δεν είναι τυχαίες οι επιθέσεις. Γι’ αυτό ψυχραιμία.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σπύρο, με την άποψη του φίλου σου ότι κάποιοι Δραμινοί είναι για κρέμασμα συμφωνείς; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για όσους πριν δύο χρόνια ήθελαν να ενώσουν όλους τους Δραμινούς. Με κρεματόρια θα πετυχαίνατε την ενότητα άραγε; Τον βουλευτή δεν τον ερωτώ γιατί είναι δεδομένο ότι στηρίζει πάντα και παντού τον σύντροφό του. Σπύρο, με την άποψη του φίλου σου ότι κάποιοι Δραμινοί είναι για κρέμασμα συμφωνείς; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για όσους πριν δύο χρόνια ήθελαν να ενώσουν όλους τους Δραμινούς. Με κρεματόρια θα πετυχαίνατε την ενότητα άραγε; Τον βουλευτή δεν τον ερωτώ γιατί είναι δεδομένο ότι στηρίζει πάντα και παντού τον σύντροφό του.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αδελφοποίηση της πόλης μας με την πόλη Λάουφ της Γερμανίας. Υπογράφτηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα και στην Γερμανική πόλη στις αρχές Ιουλίου. Εκείνο που έκανε αρνητική εντύπωση είναι πως στην αποστολή δεν συμμετείχε κανένας από την αντιπολίτευση του δήμου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στον Αναστάσιο Χατζηγιάννη έπεσε ο κλήρος (με μαϊμού διαδικασία) για το ποιος θα είναι σημαιοφόρος της παρέλασης στο Λάουφ, όπου βρέθηκε αποστολή του Δήμου Δράμας, ενόψει της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Πάντως ο Τάσος ύψωσε ψηλά τη σημαία ! Ε ! ...μην Φανταστείτε και πολύ ψηλά... όση δυνατότητα του δίνει το 1,60 που διαθέτει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε