Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της Θεατρικής Ομάδας του 2ου Λυκείου Δράμας, οι οποίοι-ες ανέβασαν με ιδιαίτερη επιτυχία την παράσταση «Τρία Πουλάκια Κάθονταν». Το σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός ότι αποφάσισαν όλες οι εισπράξεις από την παράσταση να διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση οικογένειας της πόλης μας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με το παιδί της. Μπράβο στα παιδιά και τους υπεύθυνους της παράστασης.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το ότι ο Ιούνης είναι ο μήνας των εντατικών διαβουλεύσεων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (25 Μαΐου 2014) είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι ότι και αυτό το καλοκαίρι, στα πανηγύρια και τις λαικομαζώξεις, θα βγουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Δράμα και περιφερειακούς δήμους του Νομού μας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το αρνητικό και αυτό που φρενάρει πολλούς εν δυνάμει ενδιαφερόμενους είναι ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε αν οι εκλογές θα γίνουν με λίστα ή όχι. Και αν μέχρι πριν λίγο καιρό τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι πολύ δύσκολα θα πηγαίναμε με λίστα, σήμερα τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα. Καλή αναμονή
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και είναι μπερδεμένα διότι πλέον δεν «παίρνει» το Σαμαρά, μετά το φιάσκο με την ΕΡΤ, να κάνει άλλη μονομερή ενέργεια, χωρίς να ρωτήσει το ΠΑΣΟΚ από τους ψήφους του οποίου εξαρτάται η βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Πέρα όμως από αυτό το σίγουρο είναι ότι σε αυτές τις εκλογές πέρα από Αθήνα – Πειραιά – Θεσσαλονίκη - Πάτρα και δυο - τρεις ακόμη μεγάλες πόλεις δεν θα δοθούν χρίσματα. Αυτό απελευθερώνει σε μεγάλο βαθμό πρώην δημάρχους και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τώρα βρίσκονται στον πάγκο ώστε να κάνουν μεταγραφές που μέχρι πρότινος μας φαινόταν αδύνατοι. Και επειδή θα πείτε ότι μιλάω γενικά, θα σας πω ότι το δρόμο που χάραξε ο Κώστας Σούτος στη Δράμα, με το υπερκομματικό πολυκομματικό ψηφοδέλτιο θα ακολουθήσουν και άλλοι στους Δήμους του Νομού Δράμας που θα τρίβετε τα μάτια σας. Λιγάκι υπομονή χρειάζεται και θα μάθετε όλες τις διεργασίες…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εκλογές ΠΑΣΟΚ με πολλά παρατράγουδα…! Ο τοπικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στη Δράμα έστω και με μικρά ποσοστά έχει χωριστεί σε στρατόπεδα κι ετοιμάζεται να καθορίσει τους συσχετισμούς για το συνέδριο ανασύστασης που επειγόντως απαιτείται. Την πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα ΠΑΣΟΚ συντονίζει η πρώην βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, μαζί με τη βοήθεια των «πιτσιρικάδων».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ωστόσο και το κομμάτι Χαρακίδη δηλώνει παρών με το ...να βγάζει «γραμμές» στηρίζοντας δύο γυναίκες υποψηφίους. Το μόνο που μένει να δούμε αν το κίνημα θα βγει ενωμένο ή περισσότερο διχασμένο…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κλυδωνισμούς προκάλεσε στην «Πόλη+Ζωή» η παραίτηση του Θεόδωρου Μπέσσα από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Ο δήμαρχος, όμως ωσάν άλλος Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον γόρδιο δεσμό… και έβαλε τέλος στις μηχανορραφίες. Κατάφερε να διατηρήσει τις ισορροπίες και να επιφέρει τελικός την παράταξη στα ίσα της. Η έκτακτη σύγκλιση της παράταξης που έγινε την Τρίτη 4 Ιουνίου προσπαθούσε να ξεμπλέξει το κουβάρι, καλώντας ένα - ένα τα μέλη της παράταξής του για να… βάλουν τα μαχαίρια στις θήκες !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως πας στην εκκλησία για να λειτουργηθείς, να αγαλλιάσει η ψυχή σου… αμ δε ! Ρωτήστε και τον Γιώργο Παπαδόπουλο που στο καθιερωμένο μνημόσυνο για την Γενοκτονία των Ποντίων που τελέστηκε στη Μητρόπολη, τον χτύπησαν κεραυνοί και αστραπές ! Και αυτό γιατί όταν τα όμορφα γαλανά μάτια του έπεσαν πάνω στον Θόδωρο Μπέσσα, ο οποίος ήταν εκεί με τα μανίκια σηκωμένα (ωσάν ετοιμοπόλεμος !) το τι γαλλικά (εν ήδη μουρμουρητού) εκσφενδονίστηκαν δε λέγεται ! Άλλαξε και χρώμα το πρόσωπο του Γιώργη, από ερυθρό έγινε βαθύ κόκκινο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καλό θα είναι στην περιφέρεια να συγχρονιστούν και να συντονιστούν. Εκτός από ασύντακτα δελτία τύπου που εκδίδουν για τα ΜΜΕ, ορισμένα από αυτά αφορούν μπαγιάτικες ειδήσεις ακόμα και προ εβδομάδας…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άντε πάλι συνέδριο από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Για την παχυσαρκία αυτή τη φορά. Βάλθηκε ο Ξανθόπουλος να μας αδυνατήσει όλους, λες και δεν φροντίζει για αυτό η κυβέρνηση! Καλέ μου άνθρωπε ασχολήσου με το κοινωνικό παντοπωλείο, με τους λαχανόκηπους… και άφησε τους άλλους να παχαίνουν. Μπορεί άλλωστε να είναι φούσκωμα από μεγάλα προεκλογικά λόγια και οι δίαιτες εδώ δεν πετυχαίνουν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τις καφετέριες σβάρνα έχουν πάρει δυο μέλη της Δημοτικής Αρχής και η στάση τους έχει προκαλέσει εντύπωση σε όλη την Δράμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυο συγκεκριμένοι κύριοι σπανίως έβγαιναν για καφέ και μια ωραία πρωία άρχισαν να σηκώνονται από τη μια καφετέρια και να πηγαίνουν στην άλλη. Ο ένας δε, έχει φουλ τάιμ πρόγραμμα σε όλα τα καφέ και καφενεία. Τώρα μη με ρωτήσετε πότε κάνουν δουλειά για το δήμο, γιατί μάλλον αυτή την έχουν αναστείλει λόγω εκλογών. Πάντως, καλό θα είναι να προσέξουν οι πολλοί καφέδες τσιτώνουν τα νεύρα και τσιτωμένος συνήθως κάνεις λάθη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χαροποιεί η συνένωση πολιτικών δυνάμεων όταν πρόκειται για το καλό του Νομού μας. Κάπως έτσι είδαμε τον βουλευτή Δ. Κυριαζίδη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Ξανθόπουλο και τους Δημάρχους Κ. Νευροκοπίου Μ. Μαυρίδη και Προσοτσάνης Α. Λύσσελη, μαζί στην σύσκεψη για την υλοποίηση του οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιούνιου στο Διοικητήριο της πόλης των Σερρών με την συμμετοχή των εκεί φορέων καθώς και εκπροσώπων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καινοτόμα η δράση «Ποδήλατο και Κίνηση» από την Δημοτική Αρχή, η οποία περιλαμβάνει ανακατασκευή παλαιών ποδηλάτων από εθελοντική ομάδα και τοποθέτησή τους σε ειδικές μπάρες ανά την πόλη, ώστε όποιος επιθυμεί να πραγματοποιεί με αυτά την μετακίνησή του. Η εξαγγελία της ανακατασκευής της οδού φιλίππου με ποδηλατόδρομο είναι η αρχή. Ελπίζουμε να προχωρήσει και σε άλλους δρόμους, ώστε στα πεζοδρόμια οι πεζοί να περπατούν χωρίς τον κίνδυνο σε κάποια στροφή να πάρουν αγκαλιά κάποιο ποδηλάτη μαζί με το ποδήλατό του ! Η κατάσταση στα πεζοδρόμια τελευταία θυμίζει λίγο από συγκρουόμενα με τους πεζούς να ελίσσονται να ξεφύγουν της πορείας των ποδηλατών η οποίοι «κόβουν» δρόμο ανεβαίνοντας όποιο πεζοδρόμιο τους βολεύει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εθεάθη ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης να είναι παρών σε κάθε διοργάνωση των Ποντιακών Συλλόγων. Τώρα ή αλιεύει σταυρούς ο Δημήτρης ή είναι «Τεμέτερον», και δεν το ΄χουμε αντιληφθεί !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Βιάστηκαν κάποιοι να μιλήσουν για το Κέντρο Νεότητας σχετικά με τα της λειτουργίας του. Η διάψευση ήρθε σύντομα. Το Κέντρο Νεότητας λειτουργεί κανονικά και μάλιστα και το καλοκαίρι, με τις δράσεις του να συνεχίζονται. Το ότι ξεκίνησε της εργασίες του αργά δεν σημαίνει κάτι …ας προσέχουν οι Κασσάνδρες πριν προβούν στις όποιες δηλώσεις τους. Καλό θα είναι να θυμούνται το ρητό που λέει «Πριν μιλήσεις, βούτα καλά τη γλώσσα σου στο μυαλό σου…».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης δείχνοντας για άλλη μια φορά την ευαισθησία του στα ΑΜΕΑ, προέβη στην στήριξη διαμαρτυρίας των τυφλών, οι οποίοι διοργάνωσαν διαμαρτυρία στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου. Η στήριξη των ευπαθών ομάδων δείχνει πως ακόμη και σε καιρούς χαλεπούς η ανθρωπιά δεν στοιχίζει και είναι επιβεβλημένη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ιδρύθηκε στη Δράμα τμήμα του ΟΚΑΝΑ. Αξιέπαινο και χρηστικό για το νομό μας. Εξαιρετική η δουλειά του Κώστα Μιχαηλίδη, Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας η «Δράση». Άλλο τόσο χρηστική θα ήταν και η δημιουργία του Ο.Κ.Α.ΠΑ (Οργανισμός Κατά Αποστασιοποιημένων Πασόκων) με προεδρεύων τον Χρήστο Αηδόνη ! Δείτε το αυτό !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Διαβάζεις τα δελτία τύπου που στέλνει το γραφείο τύπου της αστυνομίας, βλέπεις ότι συλλαμβάνεται ο ανώνυμος τάδε και αν χρωστάς κουκουλώνεσαι πιο καλά με το σεντόνι και αν όχι, αρχίζεις τα τηλέφωνα για να μάθεις ποιος την πάτησε. Σημεία των καιρών !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα όσα «καλά» μπορούν ακόμα να γίνουν σε αυτόν τον τόπο, θα τα λέμε και θα τα επιβραβεύουμε κιόλας. Μετά το παράδειγμα ήθους της Χαράς Κεφαλίδου, με το να μη δεχτεί επί της βουλευτικής της θητείας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, έρχεται τώρα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης που όπως μαθαίνουμε ενώ δικαιούταν πέντε επιστημονικούς συνεργάτες αυτός περιορίστηκε στους τρεις που του είναι όπως θεωρεί αρκετοί ώστε να καλύψει τις βουλευτικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα για όσους δεν γνωρίζουν πρέπει να επισημανθεί πως ο Χρήστος λαμβάνει το 60% του μισθού του και το υπόλοιπο 40% πηγαίνει στο κόμμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Βρε παιδιά, όταν, έτσι, σας έρχεται η επιθυμία να βρίσετε κάποιον πολιτικό, μην τον αποκαλείτε «καραγκιόζη» ! Είναι απαράδεκτη αυτή η έκφραση γιατί … υποτιμάμε τον Καραγκιόζη. Δεν τα «χώνετε» στον πολιτικό αλλά αντιθέτως, μάλλον αξία του δίνετε ! Γιατί μπορεί ο Καραγκιόζης να μην ήταν ευπαρουσίαστος και να μην ήταν κουστουμάτος, ήταν όμως ένας εργατικός άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης, φτωχός μεν αλλά πάνω απ’ όλα πατριώτης και τίμιος μπαγαμπόντης !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ένα κουίζ για γερούς λύτες ! Ποιός ντόπιος πολιτικός μας πήγε Κωνσταντινούπολη για προσωπικό του λόγο, και με τις εξεγέρσεις κόντεψε να πάρει φωτιά όλη η Τουρκία;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των Νομαρχιακών Επιτροπών στο ΠΑΣΟΚ ! Μα τι μεγάλο γεγονός ! Ο Διαμαντίδης Παναγιώτης (εκ Καλλιφύτου …για τους μη γνωρίζοντες) ήρθε πρώτος σε σταυρούς ! Έκπληξη ίσως…! Μη αναμενόμενο …και πάλι ίσως…! Πλάκα μας κάνουν …πάλι ίσως ! Ορισμένοι πιστεύουν πως η πρωτιά αυτή σηματοδοτεί αλλαγές στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ! Αυτό μένει να αποδειχτεί !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γιατρός Βαγγέλης Μαντζαλάρδας, ως γνωστών είναι θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, πρόσφατα εκτύπωσε νέες κάρτες για το ιατρείο του με φωτογραφία του. Αυτό είναι, η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Δραμινός στην καταγωγή Σάκης Ιωαννίδης εξελέγη τελικός και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Η συγκεκριμένη θέση είναι πολύ ψηλά στην κομματική ιεραρχία της ΝΔ και από αυτήν έχουν περάσει μεγάλα ονόματα με πετυχημένη πολιτική διαδρομή. Ο πλέον περήφανος πατέρας όμως στην πόλη μας εκείνες τις ημέρες ήταν ο πρώην αντινομάρχης Θωμάς Ιωαννίδης, που είδε με χαρά όχι απλά το μήλο να πέφτει κάτω από την μηλιά, αλλά και να τον ξεπερνά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο λόγος για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ και αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πόλη μας δεν χάρηκαν και όλοι με την εκλογή του Σάκη Ιωαννίδη. Σημαντικότατο στέλεχος της ΝΟΔΕ (πιο σημαντικό δεν γίνεται) λένε πως υποστήριξε τον αντίπαλο υποψήφιο. Από εκεί και πέρα αδιαφορία έδειξαν πολλοί… από τους βουλευτές και τους πολιτευτές μέχρι και πολλούς ακόμα που το έπαιζαν και συμπαραστάτες.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αλλαγές όμως θα έχουμε και στην Νομαρχιακή Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Δράμας. Ο δικηγόρος Μιχάλης Τάσσου αποχωρεί από την προεδρεία της οργάνωσης, μετά από μια τηρουμένων των αναλογιών απολύτως πετυχημένη θητεία και η διάδοχη κατάσταση είναι ακόμη ένα ερωτηματικό.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Προβάδισμα πάντως φαίνεται να έχει ο νυν πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥΝ Γιώργος Ψαρράς που ξέρει και το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο και ήδη άρχισε το «μαγείρεμα».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γιατρός Βαγγέλης Μαντζαλάρδας, ως γνωστών είναι θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, πρόσφατα εκτύπωσε νέες κάρτες για το ιατρείο του με φωτογραφία του. Αυτό είναι, η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πάντως ο Παναγιώτης Διαμαντίδης κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός που συνέβη την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών, που ενώ δινόταν συνέντευξη τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Ξανθόπουλο, για το συμπόσιο - εκδήλωση γευσιγνωσίας, σκάει μύτη ο Διαμαντίδης και οι καμεραμάν ανά χείρας της κάμερες και βουρ για ένα πλάνο… ξέχασαν και Ξανθόπουλο και συνέντευξη και όλα. Είδαμε και την Ευγενία να σιγομουρμουρίζει. Αν και δεν καταλάβαμε τι έλεγε …εάν τώρα κρίνουμε από την έκφραση του προσώπου της, μάλλον δεν καλοείδε το όλο σκηνικό.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συνηθίσαμε να βλέπουμε τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο να κυκλοφορεί με το ποδήλατο του ανέμελος στην πόλη. Τώρα το σκηνικό άλλαξε, και πρέπει να συνηθίσουμε τον Γρηγόρη στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Τώρα πάλι αν θα συνεχίσει το ποδήλατο ο Γρηγόρης δεν ξέρω …όμως το να κάνει τη ζωή ποδήλατο σε ορισμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης βλέπω να γίνεται. Εν πάση περιπτώσει του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στην νέα θέση που ανέλαβε.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Νεοφερμένος αντιμνημονιακός ο Γιάννης Ξανθόπουλος ! Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πλέον ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά αν αύριο το πρωί είχαμε εκλογές, έχουμε την αίσθηση ότι πάλι ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κουίζ: Ποια πρώην «πράσινα» στελέχη της Δράμας καλοβλέπουν υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές; Εφόσον η Δράμα είναι και 3εδρική εκλογική περιφέρεια, η όρεξή τους έχει ανοίξει ακόμη περισσότερο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην Χαρά Κεφαλίδου θα ταίριαζε ο τίτλος «Η τελευταία μαχητής του τοπικού ΠΑΣΟΚ». Ευτυχώς που είναι και το γραφείο της Χαράς, το οποίο και στέλνει δελτία τύπου και έτσι έχουμε και μία ενημέρωση για τα του ΠΑΣΟΚ. Δελτία τύπου πλέον δεν στέλνονται από τα γραφεία του κόμματος (δεν έχει άλλωστε γραφεία) …δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το φετινό καλοκαίρι η περιοχή των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, θυμίζει άλλες εποχές. Μετά την πτώση της αυλαίας λειτουργίας του καφέ μπαρ Ύδραμα, σκοτείνιασε η περιοχή. Στους πολίτες αυτής της πόλης, ποσώς ενδιαφέρει αν ήταν νόμιμη ή όχι η λειτουργία του καφέ, ενδιαφέρει όμως το πώς, από αισθητικής πλευράς ένα όμορφο μαγαζί που έδινε τα φώτα του στην περιοχή παραμένει πλέον κλειστό. Άραγε από τους τοπικούς παράγοντες υπάρχει κάποιος να επιληφθεί του θέματος ή και αυτό θα ακολουθήσει την μοίρα των ερειπωμένων κλειστών εργοστασίων;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κανονικά και με τον άγραφο νόμο των τοπικών εκλογών και την περίοδο αυτή, ένα χρόνο περίπου πριν τις εκλογές, διοχετεύονται φήμες περί δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα. Πάντα, μα πάντα αυτός που τις διοχετεύει είναι πρώτος και με διαφορά. Εγώ ακόμη ψάχνω να βρω έστω και ένα πολίτη που του πήραν τηλέφωνο και έδωσε απαντήσεις στην δημοσκόπηση! Οι στενοί συνεργάτες των υποψηφίων, οι γυναίκες τους και άλλα συγγενικά πρόσωπα, που διατυμπανίζουν πως ερωτήθηκαν, φυσικά δεν λαμβάνονται υπ΄ όψην !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τι συμβαίνει στην τοπική ΝΔ και άρχισαν ήδη τις κρούσεις για τους υποψήφιους βουλευτές; Τα τηλέφωνα έχουν ήδη αρχίσει να χτυπάνε! Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παραδέχομαι την ΟΝΝΕΔ. Η ανάδειξη του Προέδρου ήταν κούρσα για έναν… ένας υποψήφιος, ένας εκλεγμένος ! Αυτό είναι… η δημοκρατία στα καλυτέρα της, συνοπτικές διαδικασίες ! Ο συμπαθέστατος Σάκης Ιωαννίδης, που κατέκτησε το αξίωμα είναι δικό μας παιδί από τη Δράμα, γιος του Θωμά Ιωαννίδη, πρώην Αντινομάρχη και στελέχους της Ν.Δ. Καλή θητεία Σάκη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άδικα τα βάζεις με τον Δήμαρχο και συγχύζεσαι που σου έκλεισε το «Ύδραμα», Σάκη Πάππο. Σου λέει ο Κυριάκος, το χειμώνα οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας έχουν ερημιά και υγρασία φουλ, το καλοκαίρι έχει πολύ κόσμο αλλά η υγρασία επιμένει, εάν αρρωστήσει το αφεντικό μπορεί να διεκδικήσει τα νοσήλια… για τέτοια είμαστε;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Νέα, ωραία και κατά την άποψη της «πολιτικός» μεγάλων δυνατοτήτων, από τον χώρο της ΝΔ, λέγετε πως συμφώνησε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρατηρώντας τις προηγούμενες συμμετοχές σε εκλογικές διαδικασίες, από τώρα σας λέμε ότι έχει να δώσει πολλά στον μέσο όρο ομορφιάς της «Πόλης και Ζωή», αλλά σαν ψήφους… κρατήστε μικρό καλάθι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με αισιοδοξία εφήβου αλλά με τακτικές «Ευμοιρίδη» ατενίζει το πολιτικό του μέλλον ο πρώην Δραμάρχης, πρώην Βουλευτής, πρώην Νομάρχης και πολλά άλλα πρώην… κ. Κώστας Ευμοιρίδης. Θέλει να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε στον Δήμο Δράμας βάζοντας στόχο τώρα το Νευροκόπι. Προφανώς αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει τάμα ή έχει βάλει στοίχημα ότι θα γίνει και δήμαρχος στο φινάλε της πολιτικής του καριέρας. Δεν εξηγείτε διαφορετικά η εμμονή του να ψάχνει καρέκλα δημαρχείου όπου μπορεί…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Να σας πούμε όμως τώρα το τι ακούγετε σχετικά και στο Λεκανοπέδιο. Μπορεί ο Μελέτης να καλοβλέπει και να μην έχει και πολύ κέφι για μια ακόμα θητεία στον Δήμο, αλλά ο Στρατηγός είναι έτοιμος για όλα και σκληρό καρύδι. Εκεί λοιπόν στα ψηλά βουνά, στελέχη του Βασίλη Γιαννόπουλου περιμένουν όπως λένε πως και πως τον Ευμοιρίδη για να του δώσουν ένα μάθημα εξαιρετικά διδακτικό.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εμείς από την πλευρά τους προτείνουμε να του δώσουν μια τιμητική θέση στην δημοτική κοινότητα Εξοχής και να του φύγουν επιτέλους τα μεράκια.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο δροσερό Νευροκόπι είχαμε πριν από λίγες ημέρες και «θερμό» επεισόδιο. Γνωστός πολιτικός παράγοντας (με κλασικό λινό ντύσιμο), δεν δέχτηκε να ανταποδώσει την χειραψία που του έτεινε ομοϊδεάτης, επίσης γνωστός παράγοντας (δήμαρχος). Η συνομιλία που ακολούθησε ήταν σε ξένη γλώσσα (Γαλλικά) και αυστηρά ακατάλληλη για ανήλικους. Επειδή όμως δεν τους ικανοποίησε απλά και μόνο η «ανταλλαγή απόψεων», θέλησαν το ζήτημα να το προχωρήσουν και σε πιο σκληρή κατάσταση. Για να μην τα πολυλογούμε, την λύση έδωσε γνωστός πόντιος δημοτικός σύμβουλος (περήφανος για το ενυδρείο του χωριού του) που μπήκε στην μέση και έστω με πολύ ζόρι κατάφερε να τους χωρίσει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πυρ και μανία είναι μέλη της δημοτικής αρχής με συνάδελφό τους, στον οποίο καταλογίζουν προκλητική συμπεριφορά απέναντί τους. «Έγινε βασιλικότερος του βασιλέως, ενώ θα έπρεπε να σιωπά αφού ό,τι ανέλαβε να διεκπεραιώσει τα έκανε θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της δημοτικής αρχής… Ποιόν εννοούν;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και καλά στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, δεν κουνιέται φύλλο για ευνόητους λόγους! Στη ΝΟΔΕ γιατί το κλείσανε το μαγαζί; Παλαιότερα οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου έδιναν κι έπαιρναν και σήμερα με τόσες εξελίξεις και τόσα ανοικτά θέματα στην περιοχή μας, δεν ακούγεται ούτε «κιχ». Τι να συμβαίνει άραγε, κατάπιαν την γλώσσα τους ομαδικώς;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αντιπολιτευόμενοι της παράταξης «Πόλη+Ζωή» λένε πως το σύνθημα του Κυριάκου Χαρακίδη είναι το «όσοι πιστοί προσέλθετε». Ισχυρίζονται πως η παράταξη έχει πρόβλημα στο να εντάξει νέα στελέχη. Εγώ πάντως από στενό συνεργάτη του Δημάρχου έμαθα για δύο πρόσωπα που και είναι εκλόγιμα και από άλλες παρατάξεις !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Μην τυχόν και δεν μου δώσουν το χρίσμα του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη !». Ναι, καλά διαβάσατε… αυτό είπε γνωστό στέλεχος της ΝΔ. Ούτε διαδικασίες, ούτε αξιολογήσεις, ούτε τίποτα… το θέλει και πρέπει να του το δώσουν ! Ορισμένοι επιθυμούν το πλήρες σκότος !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στη Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει οσονούπω το ΠΑΣΟΚ, αφού λεφτά δεν υπάρχουν για τη στέγαση στην Ιπποκράτους! Τσάμπα τα έξοδα για την κατασκευή των νέων γραφείων, ούτε απόσβεση δεν πρόλαβαν να κάνουν ! Εδώ στη Δράμα που έτσι κι αλλιώς λεφτά δεν υπήρχαν ποτέ, ο Δημήτρης Καστρίτης, ο νέος Γραμματέας μπορεί κάλλιστα να φιλοξενεί τις συνεδριάσεις στο δικηγορικό του γραφείο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Το φιλότιμό μου δεν μου επιτρέπει να καταγγείλω το ΠΑΣΟΚ. Εγώ είμαι στην επόμενη ημέρα, είμαι στη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» είπε χωρίς αιδώ ο Χρήστος Αηδόνης ! Ένα πακέτο χαρτομάντιλα χαράμισα για αυτή τη δήλωση ! Ακόμη και τώρα μετά από τόσο καιρό όποτε τη θυμάμαι δακρύζω !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τρόπο να τηρείται πιστά το ωράριο εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων αναζητά η δημοτική αρχή, αφού ως γνωστών οι κοπανατζήδες δεν έχουν βάλει μυαλό. Είναι φοβερό πάντως πώς για να γίνουν τα αυτονόητα θα πρέπει να εκδίδονται οδηγίες, κόντρα οδηγίες ακόμα και να ορίζονται υπεύθυνοι προϊστάμενοι τήρησης ωραρίου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τί γίνεται στο κοινωνικό παντοπωλείο; Ρωτάμε, γιατί άρχισαν και ακούγονται διάφορα παράξενα πράγματα, όχι και τόσο κολακευτικά, αν αληθεύουν. Κάτι για ληγμένα αναψυκτικά που διοχετεύθηκαν αλλού για άμεση κατανάλωση, κάτι για κόντρες και διενέξεις, κάτι για αποδείξεις που παράπεσαν, κάτι για συγγενικά πρόσωπα κάποιων που έχουν λόγο εκεί που δεν τους ... πέφτει ... Πολλά δυστυχώς. Όπου υπάρχει καπνός, δυστυχώς, υπάρχει και φωτιά. Θα ήταν κρίμα να πάει στράφι η τεράστια προσπάθεια που γίνεται από όλους τους ανθρώπους του κοινωνικού παντοπωλείου και το Δήμο της Δράμας, επειδή κάποιοι «οι γνωστοί άγνωστοι» εξυπνάκηδες ανακατεύονται παντού.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κάποιοι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες έχουν μπερδέψει τις βούρτσες με τις χτένες ! Κοιμούνται και ξυπνούν, βλέποντας παντού εχθρούς, πολέμιους και παπαγαλάκια ! Ηρεμήστε κύριοι, απλή καταγραφή αντικειμενικών γεγονότων είναι, μην τα αναγάγετε όλα σε μείζονα πολιτικά ζητήματα. Δεν είστε και τόσο σημαντικοί όσο νομίζετε, ώστε να κινητοποιούνται μηχανισμοί και γρανάζια με σκοπό να σας θίξουν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιού δημοτικού συμβούλου πήραν αέρα τα μυαλά κι έβαλε υπάλληλο του δήμου να του κρατάει ομπρέλα για να μην βρέχεται;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πάντως το νέο που συνταράσσει τον πολιτικό κόσμο της Δράμας είναι πώς πρώην αντινομάρχης το ‘χει γυρίσει στην αγροτιά… Δεν ασχολείται μαθαίνουμε με τα κοινά… έχει όμως άριστες επιδόσεις στο σκάψιμο λάκκων …τώρα για να φυτέψει ντομάτες και αγγούρια ή τους πρώην συνεργάτες τους δεν γνωρίζω, λίαν συντόμως όμως η απάντηση περιμένετε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Βλέπουμε συχνά υποψήφιο βουλευτή του Νομού μας, να περιφέρεται στα καφέ της πόλης με εκλεκτή παρέα! Τώρα ψάχνει πολιτικό στέγαστρο ή απλά πάει για καφέ… δεν μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα. Τουλάχιστον το ενδιαφέρον μας είναι να δούμε με ποιο κόμμα θα τον δούμε, καθότι μας έχει συνηθίσει να μεταφέρεται από το ένα στο άλλο συχνά πυκνά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μα τι μάζωξη πολιτικών μας φορέων ήταν αυτή στα Αναστενάρια Μαυρολεύκης. Το βλέμμα μας έπιασε τον Λύσσελη να κοιτά λοξά τον Αθανασιάδη εξ΄ αποστάσεως, τον Ξανθόπουλο επίσης να κοιτά λοξά και πλαγίως τον Κυριαζίδη …λέτε τώρα αυτές η ματιές να σήμαιναν κάτι; Τα κάρβουνα σιγοκαίνε την τοπική πολιτική σκηνή παραδοσιακά ! Το τετ α τετ όμως του Κυριαζίδη με τον Φατράλη με γοήτευσε, όλη την ώρα μπούρου - μπούρου μου ήταν και τα χαμογελάκια έδιναν και έπαιρναν. Η συμμαχία αυτή από το όσο καταλαβαίνω καλά κρατεί ! Τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον Χριστόδουλο Μαμσάκο δεν τους είδα στα Αναστενάρια. Και πώς να δω άλλωστε …αυτούς τους έχει βάλει ο Χαρακίδης να κάθονται πάνω στα κάρβουνα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πάλι μας την έκανε και εξαφανίστηκε από την πολιτική πιάτσα ο επονομαζόμενος «Κοντός», Τάσος Χατζηγιάννης. Τώρα ή στρατολογεί κάτω από πλήρη μυστικότητα για τον Μαμσάκο ή πλήθαιναν οι ψηλοί και μάτι δεν τον βλέπει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτό κι αν είναι απόδειξη της οικονομικής κρίσης! Μόνο μια Ferrari πουλήθηκε στην Ελλάδα το 2012 και όλως περιέργως όχι στη Δράμα, όπου τα πολυτελή αυτοκίνητα κάποτε έκαναν πασαρέλα στα καφέ δίπλα. Τώρα που ακρίβυνε η βενζίνη, αράζουν στα γκαράζ με κατατεθημένες τις πινακίδες ! Εμ τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ_λους !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτή είναι λύση στην Ελλάδα του μνημονίου, όποτε δεν βγαίνουν οι βάρδιες να κλείνει το περιφερειακό ιατρείο σε περιφερειακό μας δήμο! Μάλιστα οι αρμόδιοι είναι τόσο ικανοποιημένοι, που σκέφτονται να το εφαρμόσουν και στο Νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο έτσι κι αλλιώς σε Κέντρο Υγείας θέλουν να το μετατρέψουν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιός δημοτικός σύμβουλος, που είναι γνωστός και ως «ανακατωσούρας», έχει κάνει τα πάνω - κάτω το δημοτικό συμβούλιο επειδή μεταφέρει λόγια και ενδοπαραταξιακά μυστικά;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Δράμα ήταν η πόλη, που πρώτη απ’ όλες, πραγματοποίησε συγκέντρωση των υποστηρικτών του Βαγγέλη Βενιζέλου, με κεντρικό ομιλητή την Χαρά Κεφαλίδου. Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε πως ήταν εκείνο το βράδυ που έξω απ’ τον Εργατικό Κέντρο, ανεξάρτητος βουλευτής περνούσε για να μάθει αν μέσα έχει κόσμο. Κόσμο πολύ δεν είχε ! Είχε όμως στέλεχος διορισμένο από το ΠΑΣΟΚ που απέφευγε τις κάμερες και τα φωτογραφικά φλας όπως ο διάολος το λιβάνι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πόσους μήνες πρέπει να περιμένει ένας δημότης για να πάρει απάντηση από το δημοτικό συμβούλιο σε αίτημα που έχει καταθέσει, αναρωτιέται συμπολίτης μας, ο οποίος εδώ και δύο μήνες είναι στο περίμενε. «Αυτή ήταν η ανάπτυξη που θα έφερνε ο Καλλικράτης;» διερωτάται… Έλα ντε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρακολουθώ τον Χρήστο Αηδόνη σε τηλεοπτική συνέντευξη να αναφέρει διαρκώς «εγώ έκανα», «εγώ έκανα», «εγώ έκανα» και αναρωτιέμαι, εάν δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ ποιά δυνατότητα θα είχε να κάνει ! Ο αγαπητός Χρήστος, ξέχασε να πει και πόσα έχασε η Δράμα κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας ! Όλοι γνωρίζουν πως αυτά είναι πολλά περισσότερα ! Χρήστο, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία… δεν θα λείψεις σε κανένα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Απίστευτη δήλωση έκανε ο αντιδήμαρχος Δράμας Μιχάλης Μλεκάνης. «Η παράταξη του κ. Σούτου και του κ. Ευμοιρίδη ασκεί πράγματι εποικοδομητική αντιπολίτευση» είπε και μάλιστα με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Ο άνθρωπος το πίστευε και το δήλωσε. Το ζήτημα είναι πόσο περήφανοι είναι τα μέλη τον παρατάξεων της αντιπολίτευσης που παίρνουν τα εύσημα από την δημοτική αρχή, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι μιλάνε για «πολιτικές συναλλαγές; Για να λέμε την αλήθεια ο αντιδήμαρχος θέλησε να τους ανταποδώσει την υπερβολική «ευγένεια» που δείχνουν απέναντι στην συμπολίτευση αλλά μάλλον τους περισσότερο τους εξέθεσε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με αποκαλύψεις μετά το καλοκαίρι προειδοποιεί ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ για θέματα που «καίνε». Ισχυρίζεται πως με όσα ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα θα κάψει τη «γούνα» ορισμένων. Εμένα γιατί μου αρέσει αυτό; Πυρομανής είμαι και δεν το γνωρίζω;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, δημοτικός σύμβουλος, θέλοντας να μειώσει τον συνάδελφό του και πρώην Δήμαρχο Δράμας, Θωμά Μαργαρίτη, τον αποκάλεσε… «νέο συνάδελφο» ! Βρήκε όμως τον κατάλληλο άνθρωπο να πει τέτοια έξυπνα! Η απάντηση του Θωμά ήταν άμεση και αποστομωτική: «Κύριε μου όταν εγώ ήμουν δήμαρχος στη Δράμα και έτρεχα με τα κοινά του τόπου μας, εσύ έτρεχες και φώναζες με την ντουντούκα σου!» Ακόμα γελάνε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Να κλαίνε και να ωρύονται για τα τρία χρόνια από την προσφυγή στο ΔΝΤ οι βουλευτές και τα στελέχη των αντιμνημονιακών κομμάτων είναι αποδεκτό. Αλλά να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και οι νεοδημοκράτες, είναι τουλάχιστον υποκριτικό! Εφάρμοσαν σκληρότερα μέτρα, ακολούθησαν ακόμα χειρότερη πολιτική από αυτήν του Γιώργου Παπανδρέου και έχουν το θράσος να εκδίδουν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για να δείξουν τον πόνο τους ! Είναι διαταραγμένες προσωπικότητες τελεία και παύλα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Διασταύρωση πιστοποιητικών και λοιπόν δικαιολογητικών που ανέβαζαν το μισθό τους, πρόκειται να γίνει σε δημοσίους υπαλλήλους ως προς την αξιολόγηση τους και όχι μόνο ! Λέτε σε αυτό να οφείλεται ο αναβρασμός που συντελείτε το τελευταίο διάστημα στο Διοικητήριο;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και ναι ήρθε το μαμούθ στην Δράμα, την περιοχή όπου ανακαλύφθηκε ! Η υποδοχή έγινε από τον δήμαρχο Δράμας καθώς και πλήθος κόσμου στο Αρχαιολογικό μουσείο. Και όλα αυτή σε μια σεμνή και όμορφη τελετή. Ξέρει άλλωστε από «παχύδερμα» αργοκίνητα, υδροκέφαλα ο Κυριάκος, καθημερινά συναναστρέφεται με τέτοια είδη και ξέρει το πώς θα τα αντιμετωπίσει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πάντως ενώ ο δήμος Δράμας αναστατώνεται συχνά-πυκνά με τα δελτία τύπου για τα κακώς πεπραγμένα της δημοτικής αρχής που στέλνει ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Θωμάς Μαργαρίτης βολτάρει με το μπεγλέρι του και το μόνο που αναφωνεί είναι «Πάμε Πλατεία!»
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με αυτή την ΝΟΔΕ άκρη δεν βγάζουμε. Όλο κουτσομπολιά κυκλοφορούν. Έφτασαν μέχρι το σημείο να λένε ότι προωθούνται σε διάφορες κομματικές θέσεις και ορισμένοι(ες) που είναι λίγο παραπάνω ΠΑΣΟΚ παρά ΝΔ. Τώρα τα άλλα πικρόχολα σχόλια, ότι δηλαδή έχουν βρει και έναν καλό χορηγό, δεν τα αναπαράγουμε καθόλου…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο Δοξάτο έχει ρίξει το βλέμμα του και πάλι ο Σταύρος Δαϊλάκης που ίσως ετοιμάζετε για εντυπωσιακό come back. Το εντυπωσιακό στοιχείο της όλης είδησης δεν είναι αυτό. Το απίστευτο πλεονέκτημα του είναι ότι ετοιμάζετε να μπει στην μάχη των εκλογών έχοντας κόψει το τσιγάρο ! Σχετική σίγουρα είναι και η πληροφορία ότι είχε πρόσφατα συνάντηση και με τον κ. Μεϊμαράκη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν τα πήγε καθόλου καλά στις εσωκομματικές διαδικασίες ο Λευτέρης Καλινικίδης και τα πήρε στο κρανίο. Στον θυμό του επάνω ψέλλισε και κάποια πράγματα για τις δημοτικές εκλογές. Γενικός με πολλούς τρόπους στέλνει τα μηνύματα του προς την πλευρά του κ. Μαμσάκου. Ορισμένες φορές επιλέγει το facebook, άλλες το κινητό του και φυσικά συχνά με τα κλασσικά παπαγαλάκια.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σμολοκτός εδώ …Σμολοκτός εκεί, μα που είναι ο Νίκος Σμολοκτός ο υποψήφιος των Ανεξάρτήτων Ελλήνων και παρ΄ ολίγου βουλευτής …χάθηκε; Σταμάτησαν και τα δελτία τύπου που έστελνε σωρηδόν στα τοπικά ΜΜΕ ! Εκείνα με την αρίθμηση 1,2,3 κάπου στο 20 εάν θυμάμαι καλά σταμάτησαν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αργόσχολος συνταξιούχος με το φραπέ γράφει… Τελικά δεν κλείνει η πολιτική καριέρα του Κώστα Ευμοιρίδη. Μπορεί να έπαθε σοκ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Δράμας, με το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα αλλά οι πολιτικές του φιλοδοξίες δεν σταμάτησαν. Μαθαίνω ότι θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Κάτω Νευροκόπι. Ήδη άρχισε τις επαφές στην ακριτική περιοχή. Θα κατέβει τελικά ή όχι. Το επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αργόσχολος συνταξιούχος με το φραπέ γράφει… 10 μήνες απομένουν έως τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και άρχισαν οι συζητήσεις και τα πιθανά σενάρια. Στην παράταξη Νέα Εποχή - νέα Δράμα, πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την ενότητα και την κοινή πορεία όλων των στελεχών. Ελάχιστα με απασχολούν οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, μου έλεγε φίλος, αγωνιστής από τα παλιά που βλέπει την παράταξη διασπασμένη και ανησυχεί. Πρέπει να πάμε ενωμένοι μου ανέφερε ένας από τους υποψηφίους των ερχόμενων δημοτικών εκλογών. «Δεν βλέπουν ότι το αδιέξοδο βοηθά τον Χαρακίδη;» αναρωτήθηκε…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αργόσχολος συνταξιούχος με το φραπέ γράφει… Θα υπάρξουν πολλές ανάλογες απόψεις. Καλό είναι να υπάρξει σύνεση και σωφροσύνη. Να κυριαρχήσει η λογική και ο ρεαλισμός. Και φυσικά στόχος στις εκλογές πρέπει να είναι η νίκη και όχι η συμμετοχή. Όμως όταν διασπάται η κοινή προσπάθεια βοηθάς τον αντίπαλό σου. Αυτόν που θέλεις να ανατρέψεις. Εκτός και αν κάποιοι... αρέσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αργόσχολος συνταξιούχος με το φραπέ γράφει… Δεν αφήνει τίποτα να του ξεφύγει ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Με δυναμικές αντιπαραθέσεις με την δημοτική αρχή συνεχίζει τις επαφές για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Μοναδικό ερωτηματικό είναι ο εκλογικός νόμος. Θα είναι ο ίδιος ή θα πάμε σε αλλαγή του νόμου; Οι πιθανότητες αλλαγών είναι μοιρασμένες.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αργόσχολος συνταξιούχος με το φραπέ γράφει… Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου στην αυτοδιοίκηση τάσσονται 2 πρώην βουλευτές της ΝΔ, οι Σταύρος Παπαδόπουλος και Στάθης Σαραφόπουλος. Οι πληροφορίες λένε ότι αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος είναι πολύ πιθανόν να είναι και οι δυο τους υποψήφιοι δήμαρχοι.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αργόσχολος συνταξιούχος με το φραπέ γράφει… Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τις στρεβλώσεις που οδήγησαν την αυτοδιοίκηση στην απαξίωση. Μόνη λύση είναι να εκλέγονται οι καλύτεροι ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων. Και η εκλογή με χωριστές κάλπες του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων κινείται στην σωστή κατεύθυνση.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αργόσχολος συνταξιούχος με το φραπέ γράφει… Την ώρα που συνάνθρωποι αυτοκτονούν, παιδιά πεινάνε, μένουν άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι, το πολιτικό προσωπικό παίζει, κάνει μικροπολιτική και μας δουλεύει. Πολύς λαϊκισμός και απλούστευση ένθεν και ένθεν. Στην πολιτική δεν υπάρχουν άγιοι ούτε δαίμονες. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι πετούν την μπάλα στο παρελθόν για να εξιλεωθούν από τις δικές τους ευθύνες.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σάκης Ιωαννίδης Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: «Αγωνιζόμαστε ενάντια στον αριστερισμό μέσα στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ». Μπράβο Σάκη, έτσι σε θέλω κομμονιστοαριστερφάγο ! Τόσα δεινά έφεραν στον τόπο ! Διαπλοκή, μίζες, ανεργία, ανέχεια, 500 € μισθούς, μετανάστευση και τόσα άλλα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα πάνω - κάτω θα φέρει στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η πιθανή καθιέρωση ενιαίου ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους. Οι εκλογομάγειρες είναι έτοιμοι ήδη να σκίσουν τα πτυχία τους, αφού οι γνωστές διαδικασίες που ακολουθούνται στα εκλογικά γραφεία θα είναι άχρηστες! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, με λίγα λόγια.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Να βγούμε στα χωριά, στα καφενεία, στις πλατείες και να πούμε στον κόσμο τις θέσεις μας ως ΠΑΣΟΚ, φέρεται πως είπε ο Γιάννης Ξανθόπουλος πρόσφατα σε ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε τις θέσεις γραπτώς, μπορείτε να τις κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ! Εύκολο, χωρίς κόπο και πρακτικό !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Προκάλεσε αίσθηση η μη εκλογή στην νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ κάποιου δραμινού. Αν και ήταν υποψήφιοι οι Γιάννα Τσαραγκλή, Χρήστος Παπαθεοδώρου και Κώστας Κόντος τελικά δεν μπόρεσαν να εκλεγούν, να μπουν δηλαδή στις λίστες εκλογής μιας και όλοι γνωρίζουμε ποια διαδικασία ακολουθείται στην εκλογική διαδικασία. Δεν υπήρξε σωστή συνεργασία των συνέδρων από τη Δράμα ώστε να δοθεί η μάχη οργανωμένα. Να υπογραμμίσω ότι στην προηγούμενη Π.Ε είχαμε δύο δραμινούς την Γιάννα Τσαραγκλή και τον Αλέξη Τσιαμπούση. Αυτήν την φορά που η ΝΔ κυβερνά μείναμε εκτός.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην πολιτική όλοι είναι αναλώσιμοι. Αργά ή γρήγορα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Και στην περίπτωση του Μαργαρίτη Τζίμα, τα όργανα ήχησαν. Όμως, όσο υπάρχει η συγκολλητική ουσία της εξουσίας, όλα είναι πιθανά ! Για να δούμε τι θα δούμε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μυστήριο παραμένει το τι θα πράξει πολιτικά ο Ανέστης Τερζής. Η παράταξη του Χριστόδουλου Μαμσάκου θεωρεί σίγουρη την κοινή συμπόρευση, από την άλλη ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ διατυμπανίζει πως οι συζητήσεις τους προχωρούν συνεχώς... Υπάρχουν και ορισμένες φωνές που αναφέρουν πως πρέπει να βρεθεί η φόρμα ώστε ο Ανέστης να είναι υποψήφιος με τον Κυριάκο Χαρακίδη ! Λένε πως πρέπει να δώσουν και οι δύο πλευρές τόπο στην οργή και στα πικρόχολα λόγια και να συνεργαστούν ! Για να δούμε …τι θα δούμε. Ένα είναι σίγουρο… ο Ανέστης δεν θα πάει σπίτι του !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Αηδόνης εκλέχτηκε, λέει η είδηση, Γραμματέας της «Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα». Μέγιστη είδηση, μέγιστο γεγονός ! Δύο είναι, ο ένας έγινε Πρόεδρος και ο άλλος Γραμματέας. Τεράστια επιτυχία για τον Αθηναίο, δραμινής καταγωγής βουλευτή !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Λένε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει οικολογική συνείδηση ! Αυτό είναι μεγάλο ψέμα… τεράστιο ! Εγώ καθημερινά βλέπω τον υπεύθυνο τύπου της Δράμας, τον Παναγιώτη Πεΐογλου, να κάνει επιτήρηση τάξης στο τετράγωνο με το ποδηλατάκι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν ξέρω εάν το συγκρατήσατε… πάντως το τελευταίο διάστημα στη Δράμα έγινε ένα γεγονός μείζονος πολιτικής σημασίας για τον τόπο μας! Ο Σπύρος Κοτρίδης κατέβηκε σε εκλογές και βγήκε δεύτερος ! Απ΄ δω και πέρα για ότι μας συμβεί να αναλάβει ο καθένας το περίοδο ευθύνης που του αναλογεί !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μα τι πυγμή και τι αποφασιστικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ! Ο Χρήστος Καραγιαννίδης ο οποίος είπε δημοσίως ότι έχει σπίτι του ξύλα και ρόπαλα! Εγώ πάντως είχα μια σημαία του ΠΑΣΟΚ, μικρή και προχθές που συμμάζεψα την αποθήκη την ξεφορτώθηκα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ανθρωποθυσία στον ιδιωτικό τομέα και αυτά που υποφέρουν οι ιδιωτικού υπάλληλοι δεν περιγράφονται. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι: 1. Εργάζονται πάνω από 8 ώρες. 2. Αξιολογούνται κάθε ώρα και στιγμή. 3. Ζουν μέσα στην ανασφάλεια. 4. Μετά την μέση ηλικία αντιμετωπίζουν την απόλυση 5. Γνωρίζουν τι σημαίνει βιογραφικό σημείωμα. 6.Δεν εξαργυρώνουν τις αφίσες που κόλλησαν στα νιάτα τους, ούτε την ψήφο τους. 7. Αγώνες εκ του ασφαλούς δεν κάνουν. Καλό είναι το υγιές κομμάτι της κοινωνίας να το σέβονται λίγο περισσότερο κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς. Γιατί στην Ελλάδα της ρεμούλας, του δικομματισμού και των κολλητών …δεν είναι όλοι ίδιοι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στους περιφερειακούς δήμους προετοιμάζονται και ζεσταίνουν τις μηχανές όλοι όσοι θα κατέβουν. Στην Προσοτσάνη κατεβαίνει ο Θόδωρος Αθανασιάδης με ισχυρά ατού τον Άλκη Σαρίδη ορθοπεδικό στο Νοσοκομείο Δράμας, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Άγγελο Κότιο και τον πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Νίκο Σμολοκτό. Επιμένει και ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Φατράλης. Υποψήφιος θα είναι και ο δήμαρχος Προσοτσάνης Άγγελος Λύσελης, που διατηρεί τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου που έφερε την νίκη στις εκλογές του 2010.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Επιμένει αντιμνημονιακά ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ και πρώην αντιδήμαρχος. «Καταστρέφουν την πατρίδα και οδηγούν στο περιθώριο ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων » υπογράμμισε και ένα δάκρυ κύλησε από το δεξί μάτι του καθώς συμπλήρωνε την φορολογική δήλωση ενός συμπολίτη μας, ανέργου εδώ και οτκώ μήνες ! Χρειάζεται αντίσταση και αγώνας για να σώσουμε ότι έχει μείνει ακόμη όρθιο, ανέφερε ο Ηρακλής, που θεωρεί ότι βασικό ζητούμενο είναι η σωτηρία της χώρας και των πολιτών της, γιατί χώρα χωρίς πολίτες δεν υφίσταται !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποδηλατοδρομία με γενικό τίτλο «Η Δύναμη ν’ αλλάζεις». Δεν πιστεύω αυτό να έχει κάποια σχέση με την αδυναμία του έλληνα να αγοράζει βενζίνη;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε προηγούμενη έκδοσή μας δώσαμε συγχαρητήρια στον πρώην βουλευτή και Υφυπουργό του νομού μας κ. Φλώρο Κωνσταντίνου, γιατί υποστήριξε με επιτυχία στις 6 Ιουνίου 2013 τη διδακτορική του διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είχε θέμα «Η Οικονομική παρουσία των Ελλήνων στη Ρουμανία από τον Κριμαϊκό μέχρι των Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Σημειώσαμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη διδακτορική διατριβή του κ. Κωνσταντίνου. Επανερχόμαστε σήμερα για να συμπληρώσουμε την ενημέρωσή σας για το παραπάνω θέμα. Ο κ. Φλώρος Κωνσταντίνου ορκίστηκε διδάκτορας μαζί με άλλους επτά συναδέλφους του στις 2 Ιουλίου 2013 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου και οι φωτογραφίες. Εκτιμούμε ότι το θέμα της διατριβής του είναι πολύ ενδιαφέρον για την ιστορία της χώρας μας και της ελληνικής διασποράς στα βαλκάνια, ελπίζουμε αυτό να αποτελεί σημαντικό εφόδιο για το μέλλον και του ευχόμαστε επιτυχίες σε ότι προγραμματίζει.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύς λόγος για παραιτήσεις σχετικά με θέματα της Δράμας. Για να μην ξεχνιόμαστε, ο μόνος στον νομό που το είπε και το έκανε πράξη ήταν ο αείμνηστος δήμαρχος Δοξάτου Παναγιώτης Σαρηπανίδης, που παραιτήθηκε όχι 1 αλλά 2 φορές. Την πρώτη αντιδρώντας για την έδρα του δήμου Δοξάτου και τον «Καποδίστρια», τη δεύτερη τηρώντας την συμφωνία με τον Νίκο Παπαδόπουλο (κοινοτάρχη Αγίου Αθανασίου). Ο λόγος του ήταν σπαθί και τον τηρούσε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Από τις αξιόλογες νέες παρουσίες στα αυτοδιοικητικά, ο δικηγόρος Χάρης Γαλιαλίδης, που πολιτεύεται με τον υποψήφιο δήμαρχο Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ. Με μεστό λόγο, τεκμηριωμένες απόψεις, κοντά στην κοινωνία και τις αγωνίες της, κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε μία από τις πολλές παρατάξεις του Δήμου Δράμας έχει τοποθετηθεί τοποτηρητής – δερβέναγάς και υποδεικνύει στους υποψήφιους, σε ποιόν θα μιλήσουν, αν θα μιλήσουν, που θα σταθούν, τι θα πουν και τι θα κάνουν; Κάποια μέλη πάντως της παράταξης, έχουν ενοχληθεί τα ... σφόδρα από «τας υποδείξεις».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιος επικεφαλής παράταξης σέρνει σε ταβέρνες της πόλης τους υποψηφίους του, σχεδόν κάθε εβδομάδα, όπου ευλογούν τα γένια τους και σχεδιάσουν το πώς θα διοικήσουν εάν και εφόσον τους επιλέξει ο κόσμος ! Εάν πάλι δεν τους επιλέξει ο κόσμος θα ξέρουν τουλάχιστον το μενού κάθε ταβέρνας ! Τα τσιμπούσια αυτά είναι «ρεφενέ» και ορισμένοι υποψήφιοι άρχισαν να εκνευρίζονται ταμάλα ! Πέρασαν οι εποχές που ο υποψήφιος δήμαρχος «έχωνε» το χέρι στην τσέπη και καθάριζε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Αντί να στηρίξουμε την ανάπτυξη στους έλληνες τη στηρίζουμε στους ξένους. Οι πολυεθνικές καταρρέουν η μια μετά την άλλη. Δεν το βλέπουν; Πέντε χρόνια μνημόνια και ανάπτυξη δεν είδαμε. Γιατί επιμένουν σε λάθος συνταγή τι μας κρύβουν;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και συνεχίζει… «Κάθε μέρα απολύουν ανθρώπους από τη δουλειά τους. Αυτοί πίσω τους έχουν γυναίκες, παιδιά και γονείς. Δεν τους σκέφτονται. Και κυκλοφοράνε σα να μη συμβαίνει τίποτε. Για το καλο της πατρίδας λένε. Μα υπάρχει πατρίδα χωρίς πατριώτες;»
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτά είναι μόνο δύο από τα σχόλια με ισχυρό αντιμνημονιακό στίγμα από τον Μαργαρίτη Τζίμα, πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, σε μια περίοδο που οι Έλληνες καθημερινά βιώνουν τον δικό τους γολγοθά. Φαίνεται ο Μαργαρίτης δεν είναι οπαδός της... κωλοτούμπας και του αλλάζουμε τις θέσεις σαν τα πουκάμισα. Αν και δεν στήριξε το Μνημόνιο, στήριξε τη ΝΔ πολιτεύτηκε και στις εκλογές του 2012... μάλλον πίστεψε τα Ζάπεια 1-2-3-1013 του Σαμαρά με τα άλλα μείγματα πολιτικής !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τελικά ο καλαματιανός μάλλον καταριέται τους Ντοράκηδες ! Ο Άρης Ακογιούνογλου εκλέχθηκε σύνεδρος αλλά δεν μπόρεσε να θαυμάσει τον ...αρχηγό του, λόγω προβλήματος τελευταίας στιγμής. Πάντως το συνέδριο παρακολούθησαν πολλοί μητσοτακικοί προβληματισμένοι και αυτοί για το που πάει η ΝΔ.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ευτυχώς υπάρχει και ο Παγκράτης να μας θυμίζει την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ, με τα δελτία τύπου (ένα- δύο κάθε δύο μήνες…). Ένα από αυτά μας ενημερώνει πως θα προβούν τα μέλη (όσα απόμειναν δηλαδή) σε «Διαδικασία Εκλογής Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ), N.E. Καταστατικού και Πιστοποίησης, N.E. Οικονομικού Ελέγχου και Συντονιστικής Επιτροπής». Πάντως όσοι προσέλθουν δεν θα χάσουν ! Που ξέρεις, αύριο μεθαύριο ίσως ανοίξει ο δρόμος και σ’ αυτούς να φτιάξουν το δικό τους κόμμα ! Νέοι ορίζοντες ανοίγονται από το ΠΑΣΟΚ… συμμετέχεις και κερδίζεις. Αποκτάς την γνώση και κάνα δυο μέλη για το δικό σου αυριανό κόμμα, που θα φέρει την ανατροπή σε αυτή την χώρα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου, άρχισε το μέτρημα ο Χρήστος Αηδόνης, για το ποιοι φεύγουν και ποιοι παραμένουν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ… Λες και έχει καμία σημασία αν οι 10 γίνουν 8 ή αν θα αυξηθούν στην απέναντι πλευρά και γίνουν τα 3 στελέχη 5. Πάντως ο Αηδόνης όποιους πάρει θα τους πάρει με τα ρουσφέτια που έκανε όντας ΠΑΣΟΚ. Να τέτοια βλέπει ο λαός και στρέφεται στην Χρυσή Αυγή !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έτοιμος να βάλει το καπελάκι του στραβά, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, προβεβλημένος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος ετοιμάζεται να πάρει το κουβαδάκι του και να πάει σε άλλη παράταξη ! Οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία έχει κλείσει και οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα το επιτρέπει το timing, προφανώς κοντά στις εκλογές ! Αυτές οι εξελίξεις μ΄ αρέσουν… το ομολογώ !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιό κόμμα αναζητά υποψήφιο δήμαρχο για τον δήμο, δείχνοντας μια… προτίμηση στα τέκνα παλαιών πρωτοκλασάτων στελεχών του; Οι πληροφορίες λένε ότι έχει γίνει ένας πρώτος γύρος επαφών με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται στους συνεργάτες που θα πρέπει να πλαισιώσουν τον επικεφαλής !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε