Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα θετικά των επικείμενων δημοτικών εκλογών, είναι η αποδυνάμωση του κομματικού στοιχείου και των κομματικών υποψηφιοτήτων. Αυτό ενισχύει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, απελευθερώνει τις δημοτικές παρατάξεις και τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους και το πιθανότερο είναι να δούμε ακόμη πιο ευρύτερα και πολυσυλλεκτικά σχήματα στο μέλλον. Το ζητούμενο φυσικά είναι να ακούσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές και χωρίς υπερβολές. Η κοινωνία και όχι η επικοινωνία ας βρεθούν στο επίκεντρο...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Φυσικά δεν λείπουν οι ανακοινώσεις, οι αντιπαραθέσεις και οι επιθέσεις εκατέρωθεν. Πρέπει παρ’ όλα αυτά το κλίμα να μην χαλάσει και να γίνει συζήτηση ουσίας για το μέλλον και την προοπτική. Καλό είναι οι δημοτικές παρατάξεις να δώσουν τα προγράμματά τους και εκεί να κριθούν. Οι προσωπικές επιθέσεις καλό είναι να σταματήσουν. Την ώρα που η Δράμα καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, την μεγαλύτερη ύφεση και φυσικά το ΠΩΛΕΙΤΑΙ και το ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στα καταστήματα του κέντρου είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα, το να ακούς συζητήσεις επί παντός επιστητού χωρίς ουσία, είναι τραγικό. Όσοι προσπαθούν να στρογγυλέψουν τα πράγματα και να μας πείσουν ότι πάμε καλά μάλλον μας κοροϊδεύουν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα ψηφοδέλτια σχεδόν έχουν κλείσει. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι οι διάφοροι πασπαρτού, οι γνωστοί ως κωλοτούμπες ! Ανακοινώνονται την μια εβδομάδα από ένα συνδυασμό, την άλλη αποχωρούν, την επόμενη ανακοινώνονται από άλλον συνδυασμό και η ζωή συνεχίζεται. Πόσο θέλετε να μας τρελάνετε; Μα είναι δυνατόν να αλλάζετε παρατάξεις σαν τα πουκάμισα; Δυστυχώς η παρακμή έχει διεισδύσει παντού. Και μην μου πείτε, ότι δεν είναι κάτι σημαντικό. Θεωρώ απαράδεκτο να λες και να κάνεις άλλα την μια μέρα και άλλα την άλλη. Τι μπορεί να προσφέρει κάποιος που λειτουργεί τόσο επιπόλαια και τόσο πρόχειρα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όσο για τα χρίσματα και τα επιχρίσματα καλό είναι όσοι τα διεκδικούν να γνωρίζουν ότι πλέον δεν μετράνε καθόλου. Οι εποχές που η στήριξη ενός κόμματος έδινε αέρα στο όποιο αυτοδιοικητικό σχήμα πέρασε ανεπιστρεπτί. Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Μήπως πρέπει οι τοπικοί φορείς να ασχοληθούν με το θέμα, που κυριολεκτικά είναι ζωής και θανάτου;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κόσμος πάει και έρχεται. Άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν αποσυρθεί επανέρχονται, άλλοι αλλάζουν παράταξη άλλοι επιλέγουν να μην ξανασχοληθούν. Ο εκλογικός νόμος δεν άλλαξε άρα απαιτούνται πολλοί υποψήφιοι τόσο στα Κεντρικά όσο και στα τοπικά ψηφοδέλτια.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Από την Δ-TV μάθαμε πως η Κική Χεριστανίδου ενίοτε αλλάζει το ονοματεπώνυμό της ! Στη συνέντευξη με τον Δημήτρη καρβούνη ονομαζόταν Β. Αυγητίδης !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι πιέσεις από τους ανθρώπους που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια είναι έντονες ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις συγγενών που θα βρεθούν αντίπαλοι σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. Πάντως καλό είναι οι υποψήφιοι να γνωρίζουν ότι οι εκλογές είναι Μαραθώνιος και δεν πρέπει τα χαρτιά τους να τα παρουσιάζουν όλα μαζί.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η κατάλληλη κίνηση την κατάλληλη χρονική στιγμή. Αυτό είναι κανόνας στις εκλογές. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει ! Οι δημοτικές κοινότητες Χωριστής και Ξηροποτάμου θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο και σε αυτές τις εκλογές. Η ενεργοποίηση και η παρουσία πολλών και ικανών υποψηφίων δίνει την αίσθηση ενός ντέρμπυ στις δύο κωμοπόλεις του δήμου.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στα παιδιά του Project Δράμα 2020 δεν αρέσει να τους λένε πως είναι η κίνηση των νέων. Οι ίδιοι λένε πως εκπροσωπούν το νέο, ανεξαρτήτως ηλικίας, κυρίως σε επίπεδο φιλοσοφίας και νοοτροπίας. Βέβαια, από ότι φαίνεται από το ποιοι συμμετέχουν στην ηγετική ομάδα της κίνησης του Project, ο μέσος όρος ηλικίας της παράταξης θα είναι ο πιο χαμηλός σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Ονόματα και ηλικίες της ηγετικής ομάδας του Project: Βαγγέλης Καλφόπουλος 35, Μιχάλης Σούτος 34, Μαρία Τσαλίδου 34, Αλέξης Τσιαμπούσης 34, Κουρσακλής Σταύρος 35, Γιώργος Καλαϊτζής 43, Κρασόπουλος Βασίλης 48, Κωνσταντίνος Λύρατζης 39. Η γενιά των 35άρηδων μπροστά και στη Δράμα λοιπόν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε τηλεοπτική «συνέντευξη» που παραχώρησε ο Γιώργος Κάργας είπε πως ήταν δύσκολος ο απογαλακτισμός από την δημοτική ομάδα του Ευμοιρίδη. Μάλλον και αυτός είναι ο λόγος που άργησε να κάνει την ανακοίνωση ότι προσχωρεί στην ομάδα Χαρακίδη. Πολλοί δάκρυσαν αλλοι πάλι έβρισαν. Αυτά έχουν Γιώργο μου οι αλλαγές παρατάξεων… το ήξερες, μην πεις το αντίθετο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μετά τον δραμινό Κώστα Μορφίδη, που επιλέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, ένας ακόμη δραμινός επιλέγει από τη ΔΗΜΑΡ. Είναι ο γιατρός Βασίλης Τραιφόρος που διαμένει στη Καβάλα και κατάγεται από τη Δράμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα ψηφοδέλτια για την διεκδίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ λέγεται πως στα σκαριά είναι και η ανακοίνωση νέου συνδυασμού που θα περιλαμβάνει τους δυσαρεστημένους και κομμένους των παρατάξεων Γιαννακίδη και Παυλίδη. Και δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει και ο Πάνος Καμμένος σε επίπεδο περιφέρειας. Το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να κατέβουν αυτόνομα είναι ορατό, ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους το ΠΑΣΟΚ, οι Οικολόγοι αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι εκλογές περιφερειακά παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον και αναμένεται να δούμε πολλές ανατροπές το επόμενο διάστημα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με τόσους υποψήφιους Δημάρχους, οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι θα είναι πιο πολλοί από τους ψηφοφόρους. Αυτό για εμάς είναι καλό γιατί χρειάζονται προβολή !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ελλάδα θα βρεις έναν Παπαδόπουλο. Στη Δράμα όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις τον Γιώργο (Γιωρίκα) Παπαδόπουλο, τον εκ Μηλοποτάμου ορμώμενο που έχει κάνει όλους τους υποψηφίου, ανεξαρτήτου παρατάξεως, να τον βρίσκουν μπροστά τους !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο Δήμο Δοξάτου οι παρατάξεις ανακοινώνονται δυο – δυο ! Μπορεί να άργησαν να ξεκινήσουν αλλά μπήκαμε για τα καλά στην τελική ευθεία. Έτσι μετά τον νυν δήμαρχο Τάσο Χατζηλαζάρου, υποψηφιότητα ανακοίνωσε και το δεξί του χέρι, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Θεολόγος Παπαδόπουλος. Το τελευταίο διάστημα δύο ακόμη νέοι σχηματισμοί εκδήλωσαν το παρόν τους στις εκλογές. Η μία είναι η «Ανοιχτή Παρέμβαση» με επικεφαλής τον Μιχάλη Παπάζογλου, στενό συνεργάτη στο παρελθόν του δημάρχου. Με τον Μιχάλη γνωρίζομαι χρόνια. Είναι μαχητικός, με πολιτική κουλτούρα και άποψη. Ο άλλος συνδυασμός είναι αυτός του δικηγόρου Δημήτρη Δαλακάκη, που ήδη συγκροτεί ψηφοδέλτιο ευρύτερης αποδοχής. Κοινό χαρακτηριστικό και των τεσσάρων υποψηφίων ότι κατάγονται από τον Άγιο Αθανάσιο ! Η μεγάλη κωμόπολη κυριαρχεί εδώ και χρόνια στα δημοτικά πράγματα της περιοχής. Επί έξι χρόνια δήμαρχος του Καποδιστριακού δήμου Δοξάτου ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος (πρώην Κοινοτάρχης Αγίου Αθανασίου) τον οποίο διαδέχθηκε ο Τάσος Χατζηλαζάρου την τελευταία επταετία. Όποιος και να εκλεγεί πάντως νικητής θα είναι ο Άγιος Αθανάσιος, οι κάτοικοι του οποίου θα δυσκολευθούν να επιλέξουν τον υποψήφιο που θα στηρίξουν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο προηγούμενο τεύχος σημειώσαμε την διάθεση του Όθωνα Μουρμούρη να απαντά για λογαριασμό του Δημάρχου Δράμας, Κυριάκου Χαρακίδη και να δικαιολογεί κάθε του κίνηση. Τελικά κάναμε λάθος, τον έχει κανονικά γραμμένο ! Μάλιστα στην κοπή της βασιλόπιτα παρ΄ ολίγου να τον πάρει και ο ύπνος ! Είχε ξενυχτίσει, είπε και πολλά ο Χαρακίδης ! Ορίστε και το φωτογραφικό πειστήριο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η κοπή βασιλόπιτας του Σωματείου «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα» του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στις 26 Γενάρη είχε απ΄ όλα, κρύο, βροχή, υψηλά κομματικά στελέχη της ΝΔ, βίντεο με διάσημους, άσματα, γεύμα και 15 ευρώ είσοδο. Πραγματοποιήθηκε στο Νησάκι, σε ένα χώρο άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της παράταξης. Είναι γεγονός πως ο Γρηγόρης τιμά και ακολουθεί πιστά τα χνάρια των προκατόχων του. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τελικώς δεν προχώρησε στην αλλαγή του ονόματος, όπως αρχικά σκεφτόταν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η φήμη που ακούγεται και λέει πως ο Γιάννης Ετόγλου είναι ο καλύτερος «ψήστης» στην περιφέρεια του δήμου Δράμας, να το ξέρετε είναι αληθινή ! Αθόρυβα, ο Γιάννης, κάνει όλη τη λάντζα για τη δημοτική αρχή στα τοπικά διαμερίσματα που είναι και τομέας ευθύνης του και τα πάει περίφημα. Μάλιστα το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται και από τους αντιπάλους του !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ακούσαμε, είναι επιβεβαιωμένο δηλαδή, πως γνωστός υποψήφιος, γνωστής δημοτικής παράταξης του δήμου Δράμας, μπήκε στο στούντιο για φωτογράφιση και βγήκε μετά από επτά ώρες ! Ο εν λόγω υποψήφιος πιστεύει πως με φωτογραφία σουπερ σπέσιαλ θα ψηφιστεί περισσότερο ή μήπως θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον του γυναικείου πληθυσμού στο πρόσωπό του; Άβυσσος η ψυχή και του υποψηφίου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο Νευροκόπι, ο Κώστας τρέχει αλλά και οι άλλοι δεν μένουν πίσω. Οργανώνεται και κινείται φυσικά και ο πρώην δήμαρχος Νευροκοπίου, Βασίλης Γιαννόπουλος αλλά και η κίνηση των νέων με τον Γιάννη Κυριακίδη. Η πρωτοβουλία των νέων είναι ο άγνωστος Χ των εκλογών. Η κίνηση απαρτίζεται από δημότες, νέους στην πλειοψηφία τους, που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων του τόπου. Ως Κίνηση λειτουργεί συλλογικά με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις διαφορετικές απόψεις. Προτείνουν την ενεργό συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων και τάσσονται ενάντια στις πεφωτισμένες ηγεσίες και τις αρχηγικές παρατάξεις.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στον διευρυμένο δήμο Προσοτσάνης μέχρι στιγμής είναι δεδομένη η κάθοδος του νυν δημάρχου, Άγγελου Λύσσελη, και των πρώην δημάρχων Βασίλη Φατράλη και Θόδωρου Αθανασιάδη. Ο τέταρτος συνδυασμός βγήκε με μια πρώτη ανακοίνωση αλλά ακόμη δεν έχει δημοσιοποιήσει το πρόσωπο που θα ηγηθεί. Σημαντικό ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση θα παίξει και το βούλευμα για το ταμειακό έλλειμμα του δήμου που κρίνει αθώους όλους πλην του διαχειριστή ταμία για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η περιοχή έζησε άσχημα γεγονότα και πρέπει πλέον να ηρεμήσει. Στις δημοτικές εκλογές καλό θα είναι να γίνει κατάθεση προτάσεων και όχι λαϊκά δικαστήρια και συζητήσεις χωρίς ουσία.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στον κεντρικό δήμο οι παρατάξεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο κατάρτισης ψηφοδελτίων. Κυριάκος Χαρακίδης, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Χριστόδουλος Μαμσάκος, Στέργιος Ηλιόπουλος, Γιάννης Στεφανίδης είναι δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιοι. Σε διερευνητικό στάδιο συγκρότησης ψηφοδελτίου είναι και η κίνηση με το πρωτότυπο όνομα «project ΔΡΑΜΑ 2020», ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνει και ο Κοσμάς Καλαϊδόπουλος που δηλώνει ότι θα καταρτίσει ψηφοδέλτιο. Από το θέλω ως το μπορώ, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Η κατάρτιση ψηφοδελτίου δεν είναι εύκολη. Θέλει στη Δράμα πάνω από 100 υποψηφίους, σε κεντρικό και τοπικά, πράγμα δύσκολο. Εκτός και αν ανοίξεις τον τηλεφωνικό κατάλογο ή αν πάρεις όλη την οικογένειά σου και τους φίλους σου και τους βάλεις ως υποψηφίους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάχη για γερά νεύρα στο Παρανέστι, όπου η πρώην δήμαρχος, Αλίκη Σωτηριάδου, θα αντιμετωπίσει τον Παναγιώτη Κουκαριώτη από την Αδριανή, αντιδήμαρχο την τελευταία τριετία της δημοτικής αρχής του Νίκου Καγιάογλου. Η κόντρα θα κριθεί την πρώτη Κυριακή και οι δύο υποψήφιοι κυριολεκτικά τρέχουν με χίλια για να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η παράταξη Καλοσίδη δεν θα κατέβει και θα αποτελέσει βαρόμετρο σε αυτές τις εκλογές. Προς τα που θα κινηθούν όσοι ψήφισαν τον Φίλλιπο πριν τρεισήμισι χρόνια;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Σταύρος Κουρσακλής έκανε την εμφάνισή του ως υποψήφιος στη Δημοτική Κοινότητα Δράμας με τον Κώστα Σούτο και από τότε κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στις διπλές εκλογές του 2012 και τώρα υποψήφιος του Project στο κεντρικό ψηφοδέλτιο. Προερχόμενος από τον Καλό Αγρό, θα είναι από αυτούς που θα τραβήξουν το κάρο της σταυροδοσίας για τη νέα κίνηση.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτό που έγινε της μόδας σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι να δηλώνουν όλοι ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι! Καλά ρε λεβέντες εσείς δεν τρέχατε πριν τέσσερα χρόνια και «γλείφατε» για να πάρετε το χρίσμα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μπαίνει ο Γιάννης Ετόγλου σε γραφείο ειδικού συμβούλου στο δημαρχείο και στο καλημέρα του υπεύθυνου απαντά «βάλλομαι, βάλλομαι από παντού!» Έτσι είναι Γιάννη, όταν «παίζεις» μπάλα μόνος σου στις δημοτικές κοινότητες για τρεισήμισι χρόνια, θα ΄ρθει η ώρα που θα θέλουν κι άλλοι να …«παίξουν» ! Το θέμα είναι αν θα προλάβουν να καλύψουν τα κενά που έχουν… οι πληροφορίες μας λένε πως είναι λιγουλάκι δύσκολο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τελικά τι ήταν αυτό που οδήγησε σε διαζύγιο τον Γιάννη Ξανθόπουλο με τον Άρη Γιαννακίδη; Ορισμένοι ισχυρίζονται πως ο Γιάννης, δεν μπορούσε σχεδόν από την αρχή της θητείας του να συνεργαστεί τόσο με το Άρη, όσο και με τους συμβούλους της Δράμας. Ασυνεννοησία σε όλους τους τομείς, ατομικές στρατηγικές σε όλα τα θέματα από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο ευτελή, που οδήγησαν τελικώς σε πλήρη αποξένωση. Από την άλλοι κάποιο άλλοι υιοθετούν την άποψη που λέει πως ο Ξανθόπουλος δεν μπορούσε με τίποτα να ανεχθεί την ενδοπεριφερειακή ανισότητα στις χρηματοδοτήσεις ! Ηρωική έξοδο ή καρατόμηση λόγω υπέρμετρου τοπικισμού;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φύγανε οι γιορτές και ήρθε η συνάντηση των επικεφαλής των δύο παρατάξεων. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και Χριστόδουλος Μαμσάκος με διαμεσολαβητές το νέο πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Σωτήρη Συνώλα και τον βουλευτή Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη. Άκαρπη η πρώτη συνάντηση για την επίτευξη συμφωνίας συνένωσης των δύο παρατάξεων ώστε να ΄χουν κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου. Άκαρπη όμως και η δεύτερη συνάντηση. Άσπρος καπνός δεν βγήκε αλλά βγήκε μαύρος απ΄ τα αυτιά του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, μόλις άκουσε δια στόματος, Χριστόδουλου Μαμσάκου τη φράση η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» είναι ανεξάρτητη και δεν επιζητά το χρίσματα και ευλογίες από κανένα κόμμα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Μιχάλης Τάσσου υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΑΜ-Θ της ΟΝΝΕΔ. Τα συγχαρητήρια μας στο δικό μας Μιχάλη… Δυναμικός, δημιουργικός, εργατικός ήταν μερικά από τα προσόντα που τον οδήγησαν στο τιμόνι της ΟΝΝΕΔ. Συμπαθητικό μουτράκι ο Μιχάλης όπως λέμε Honey… Για αυτό και εμείς όταν μας βγάλει ο δρόμος κάνουμε στάση στο honey bar για καφεδάκι, και για κους - κους !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εγώ πάντως σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις υποδείξεις του Πέτρου Τσολιά. Έτσι κι εγώ, όπως κι αυτός, θα νοιώθω χρήσιμος στη δραμινή κοινωνία ψηφίζοντας και βοηθώντας υποψηφίους όπως ο Στέλιος Μελισσινός, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο Παγκράτης Ιορδανίδης και ο Παύλος Ζαχαριάδης.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όταν θέλεις να αποδυναμώσεις τον εχθρό, είτε τον αντιμετωπίζεις κατά μέτωπο, στο πεδίο της μάχης, είτε καταφεύγεις στον ανορθόδοξο πόλεμο. Σ΄ αυτή την περίπτωση, το πρώτο που κάνεις είναι να του κόψεις τις λεγόμενες γραμμές ανεφοδιασμού. Και στην συνέχεια φροντίζεις να απογειώσεις τις δυνάμεις του με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Αυτά έγραφε ο Κινέζος στρατηγός Σουν-Τζού, κοντά χίλια χρόνια πριν, στο μνημειώδες έργο του για την τέχνη του πολέμου. Αίνιγμα: Ποιος διάβασε το έργο του στρατηγού, τώρα τελευταία, εδώ στη Δράμα και άρχισε να το εφαρμόζει πιστά;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παλιά καραβάνα στις εκλογές ο Γιώργος Καλαϊτζής, παρότι μόνο 43 χρονών. Ήδη έχει δύο παρουσίες, με τον Ανέστη Τερζή το 2006 και τον Κώστα Σούτο το 2010 με μεγάλο αριθμό ψήφων και τις δύο φορές. Βλέπει το project ως μόνη λύση για τη Δράμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο δημαρχείο έλαβε χώρα ανακοίνωση υποψηφίων της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών δια στόματος Στέργιου Ηλιόπουλου. Μαγευτήκαμε από την ομιλία του, τόσο που κλείσαμε τα μάτια και όταν τα ανοίξαμε δεν πιστεύαμε σε αυτό που είδαμε… Ο Γιάννης Ξανθόπουλος στους ακροατές και συν αυτό κάποιοι του «πάλαι ποτέ Πασόκ». Ναι, και όμως, όσο και να τρίβαμε τα μάτια ο Ξανθόπουλος εκεί ! Μην είναι που ο Γιάννης πάει σε όποιον τον καλεί ή παίζει κάτι άλλο;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε ποιά δημοτική παράταξη εγκαταστάθηκε τρόικα και δίκην καθοδηγητή, υποδεικνύει στους άλλους συνυποψήφιους, σε ποιόν θα μιλήσουν, αν θα μιλήσουν, που θα σταθούν, τι θα πουν και τι θα κάνουν; Κάποια μέλη πάντως της παράταξης, έχουν ενοχληθεί τα ...σφόδρα από «τας υποδείξεις» και αραίωσαν τελευταία τις εμφανίσεις τους. Άραγε η τρόικα απολαμβάνει την εύνοια του αρχηγού ή οι τρείς αυτοεπιβλήθηκαν με τις γνωστές διαδικασίες που συμβαίνουν πάντα στους συνδυασμούς; Κι ο αρχηγός;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φρέσκο δε θα το έλεγα το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Χαρακίδη. Ανακοινώθηκαν υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι στο Μακρυπλάγι. Βγήκαν και φωτογραφίες. Δεν ξέρω γιατί την είδαμε ασπρόμαυρη, μάλλον επειδή η εφημερίδες βγαίνουν ασπρόμαυρες ! Είδαμε και το σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης «Πόλη+Ζωή» και προς το τέλος μας έπιασε το στομάχι μας ! «…έτσι διαμορφώνεται και στις κοινότητες του Δήμου μας, αέρας νίκης, ενότητας και αισιοδοξίας…» λέγει. Δεν έχουν και άδικο …πολλά μποφόρ πιάνουν το Μακρυπλάγι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν, και ο Σμολοκτός ασχολείται με τα σκάνδαλα του ταμιευτηρίου της Siemens. Στα καλύτερα θα σε πάω Νίκο μου …στα καλύτερα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Στέλιος Μελισσινός με περίσσιο καμάρι παρέδωσε το πρόγραμμα της παράταξης του Κώστα Σούτου του 2010 στον Κυριάκο Χαρακίδη. Οικειοποιήθηκε κάτι που δεν είναι δικό του -το πρόγραμμα συντάχθηκε από ομάδα ανθρώπων- και του το χάρισε ! Μάλλον ήθελε σημειολογικά να του πει «δες, εκτός από εμένα σου φέρνω και πνευματικό υλικό». Για να συμπληρωθεί το θέατρο του παραλόγου προτείνω να κάνει με το πρόγραμμα το ίδιο και ο Τερζής !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ΔΗΜΑΡ ήταν το 2006 (μέσω του Συνασπισμού) και το 2010 δίπλα στον Κυριάκο Χαρακίδη. Το 2014 όμως τα κόζια άλλαξαν. Κάτι η παρουσία του Γαλιαλίδη στη Νέα Εποχή-Νέα Δράμα, κάτι η παρουσία της Χρηστίδου στον Μαμσάκο και κυρίως η υποστήριξη της πλειοψηφίας των στελεχών της ΔΗΜΑΡ στο Project Δράμα 2020, του στερεί μια δεξαμενή ψήφων, που είχε πάρει στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Κώστας Μπλούχος κατεβαίνει υποψήφιος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα». Μια από τις καλύτερες επιλογές του Χριστόδουλου Μαμσάκου για τον συνδυασμό του. Μόνο που Χριστόδουλε, πρόσεξε, ο γιατρός ξέρει να κρατάει και να χρησιμοποιεί «Νυστέρι» και κάνει βαθιές τομές, είναι η ειδικότητα του… Μπρρρρρ ανατρίχιασα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δάντζερας ακούμε από εδώ …Δάντζερας ακούμε από εκεί… που είναι ο Δάντζερας κανείς ακόμη δε μας λέει ! Κάτι ξέρουν και μας αποκαλούν παπατζήδες τους Δραμινούς. Γιατρέ μου βοήθα μας… δώσε σε κάποιον το χάπι σου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένοι άνθρωποι και συμφέροντα της Δράμας, έχουν αρχίσει να ενοχλούνται ιδιαίτερα και δεν το κρύβουν, από την παρουσία και την αυξημένη κινητικότητα εντός και εκτός Νομού, του Χρήστου Παπαθεοδώρου. Όπως μας έλεγε κάποιος απ’ αυτούς, γίνεται προσπάθεια να κοπεί από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Θα τα καταφέρουν άραγε ή παιδεύονται άδικα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γρηγόρης Αννάογλου φιγουράρει πρώτος στον ψηφοδέλτιο του Στέργιου Ηλιόπουλου με αλφαβητική σειρά. Ναι σας λέω δεν είναι ο Λογιστής τους …είναι υποψήφιος τους… του ΣΥΡΙΖΑ μωρέ !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ένας πραγματικός νέος, με κοτσίδα, περίπου στα 60, είναι ο πρώτος που έκανε και σελίδα στο facebook για να προμοτάρει την υποψηφιότητά του με το Project Δράμα 2020. Το όνομά του: Χρήστος Μηλώσης και υπήρξε ενεργό στέλεχος και εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μεγάλο πρόβλημα εκλογιμότητας έχουν πλέον ορισμένοι πρωτεργάτες του Κυριάκου Χαρακίδη. Στελέχη της ομάδας από το 2006 βλέπουν τα όνειρά τους για επανεκλογή να σβήνουν μπροστά στα ηχηρά ονόματα που εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο ! Ορισμένοι μάλιστα άρχισαν να κλαψουρίζουν…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» του Άρη Γιαννακίδη για την ΑΜΘ. Για την Δράμα το όνομα του εκλεκτού είναι Μελέτης Μαυρίδης. Γάτος ο Κοντός ! Στη φωτογραφία με τους συνυποψήφιούς του, κάποιοι είπαν πως στην επιλογή του έπαιξε ρόλο και το μπόι του… είναι κατάλληλο για ελιγμούς !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Στέλιος Μελισσινός δηλώνεις πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός… Να το δεχτούμε, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το δεχτούμε. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που λένε πως «μαθαίνει γρήγορα» τα «χούγια» των επαγγελματιών πολιτικών !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τέσσερις μόλις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές ανακοινώσε ο Κώστας Σούτος ότι η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» αλλά και ο ίδιο προσωπικά δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Μαΐου. Με επιστολή γνωστοποιεί πως ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει αλλά και η παράταξη ! Αποφασίζει μόνος του δηλαδή για την παράταξη. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας πληθυντικό αριθμό αναφέρει «πως η απόφασή μας είναι καθαρά πολιτική…», χωρίς ωστόσο να αναφέρει με ποιους πήρε την απόφαση της μη καθόδου της παράταξης στις εκλογές. Κατόπιν δηλώνει πως «…Η παράταξη θα παραμείνει ζωντανή στα δρώμενα της Δράμας. Θα υπάρχει κυρίως μέσα από τη νέα γενιά. Την νέα γενιά, που τη στελέχωσε με τόση αγάπη, όρεξη και οράματα. Φιλοδοξία της είναι να αναδειχθούν νέα στελέχη της Τοπ. Αυτοδιοίκησης που θα διοικήσουν τον Δήμο τα επόμενα χρόνια. Και εγώ προσωπικά θα είμαι παρών, ασκώντας κριτική και παίρνοντας θέση στα σοβαρά ζητήματα του τόπου». Ελπιδοφόρο αυτό αν κι εμείς γνωρίζουμε πως, ο Κώστας Σούτος, ποτέ δεν προκάλεσε μία συνάντηση υποψηφίων της παράταξης για σχεδιασμό ή έστω ανταλλαγεί απόψεων μετά τις εκλογές ! Συνοψίζοντας, από την απόφαση αυτή του Κώστα Σούτου γεννούνται ορισμένα ερωτήματα: α) ποιος του έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζει αυτός για την μη κάθοδο της παράταξης στις εκλογές (εκτός και αν τη θεωρεί τσιφλίκι του), β) Με ποιόν μαζί πήρε την απόφαση αυτή (από το δημοτικό γνωρίζουμε πως ο πληθυντικός αριθμός αναφέρετε σε περισσότερους από ένα), γ) Εάν γνώριζε πως ο Στέλιος Μελισσινός έχει συμφωνήσει με τον Χαρακίδη εδώ και μήνες (Συνεργάτες του Χαρακίδης ανέφεραν εδώ και καιρό πως ο Στέλιος Μελισσινός έχει συμφωνήσει και θα είναι υποψήφιος, δ) Η επιλογή του χρόνου έγινε τυχαία ή μελετήθηκε ώστε καλά να ευνοήσει συγκεκριμένη παράταξη;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της παράταξης «Πόλη+Ζωή» για την κοινότητα Καλλιφύτου. Μα τι ωραία που είναι η αίθουσα που έγινε η παρουσίαση. Ζηλέψαμε τα κάδρα… μας αρέσει το αφηρημένο… α ! τα φυτά θέλουν πότισμα βρε παιδιά… προσέξτε το !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είναι φίλος μου ο Νίκος Καγιάογλου είπε ο Κώστας Ευμοιρίδης σε τοπική τηλεοπτική εκπομπή. Ναι, Κώστα μου, ότι πεις, φίλοι σου είμαστε όλοι ! Αυτό είναι και ο λόγος που δεν σε στείλαμε μακριά παρά κοντά στο Νευροκόπι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Παπαεμμανουήλ στοχεύει ψηλά. Μάλλον αυτός θα είναι και ο λόγος που κάθε βράδυ σχεδόν τη βγάζει στο καφέ-μπαρ, «Έναστρον», στον λόφο του Κορυλόβου. Σε χαλαρώνει το καφεδάκι στο «Έναστρον» σου δημιουργεί και συνειρμούς του τύπου «αυτή η πόλη θα γίνει δικιά μου»;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Λευτέρης Καλλινικίδης προέβη σε δηλώσεις με ύφος υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ (είναι άλλωστε και προσωπικός του φίλος από τα παλιά) για να πει «Πως εγκαλεί στην τάξη τον βουλευτή της ΝΔ κ. Δ. Κυριαζίδη με αφορμή την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη στη Δράμα»… Οι κάμερες κρέμονται από τα χείλη του και τα τηλεοπτικά δελτία μεταδίδουν τις δηλώσεις του περίπου… ως ευαγγέλιο ! Να του δώσουμε μια τηλεοπτική εκπομπή βρε παιδιά. Θα κάνει θραύση !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Βλέπω τις κινήσεις του Παπαεμμανουήλ και λέω, αξιόλογος, «μάλλον αυτόν θα ψηφίσω !». Κατόπιν βλέπω το ψηφοδέλτιο του Μαμσάκου και ξαναματαλέω «αξιόλογο θα ψηφίσω τελικά Μαμσάκο!». Έλα όμως που βλέπω και το ψηφοδέλτιο του Χαρακίδη και με πιάνει ενθουσιασμός και σκέφτομαι «τον Κυριάκος κακό δήμαρχο δε το λες» έχει και αξιόλογα άτομα …τελικά μάλλον θα ψηφίσω Χαρακίδη. Τσούπ να σου και το ψηφοδέλτιο του Ηλιόπουλου «νέος, ωραίος, αξιόλογος» ας του δώσω μια ευκαιρία σκέφτομαι οπότε μάλλον θα ψηφίσω αυτόν. Πάει μπερδεύτηκα όταν τα ξανασκέφτηκα …τον Τζίμα μου μέσα… Με βλέπω να ψηφίζω τελικά cafe bar 1900.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Βαγγέλης Καλφόπουλος, είναι τελικά ο υποψήφιος δήμαρχος και είναι από τα πιο ζωηρά στελέχη του Project
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Χρυσή Αυγή κατεβάζει ψηφοδέλτιο με την επωνυμία «Ελληνική Αυγή» υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κιτσόπουλο Χρήστο (επικεφαλής του συνδέσμου στον Έβρο) και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, το Νίκο Αζαριάδη. Και εμείς που θέλαμε υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Παναγιώτη Πεΐογλου, τι θα κάνουμε; Αχ πώς θα τ’ αντέξουμε οι δύστυχοι;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη: «Συναντήθηκα και συζήτησα στις 8 Φεβρουαρίου 2014 με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας και ακαδημαϊκό, Mario Monti, για θέματα επικαιρότητας». Εμείς μάθαμε πως ο Ιταλός πολιτικός θέλησε να ενημερωθεί για τη γιορτή πατάτας, για τον υπερμαραθώνειο Παρανεστίου και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την πολιτική εξέλιξη του Κώστα Ευμοιρίδη ! Να τα λέμε και αυτά Δημήτρη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κυριάκο με ψάρια ιχθυοτροφείου θα μας ταΐσεις; Απ΄ ότι θυμάμαι μας έταξες ανοιχτής θάλασσας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γιώργος Σαλπιστής κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος με την παράταξη «Πόλη+Ζωή» του Κυριάκου Χαρακίδη. Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν σαν ήρεμη δύναμη. Ο Γιώργος είναι όντως ήρεμος και ψύχραιμος, και γνωρίζει πως να διεκδικεί το καλύτερο ! Καθηγητής στο επάγγελμα, συνδικαλιστής χρόνια… οπότε ξέρει καλά τα εντός και τα εκτός… ξέρει καλά και από μπάλα, το στενό μαρκάρισμα δε τον φοβίζει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μεγάλο στοίχημα για τον Ανέστη Τερζή αποτελούν οι εκλογές του Μάιου. Η επιλογή του να συμπορευτεί με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο προκάλεσε πολλές συζητήσεις θετικές αλλά και αρνητικές. Ο ίδιος σημειώνει πως η απόφασή του ήταν αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα πολιτικής σκέψεις και νοιώθει δικαιωμένος από την αποδοχή που έχει η κίνηση αναλογιζόμενος τα πρόσωπα που συντάχθηκαν σε αυτή. Ο Ανέστης είναι ζωντανή ιστορία της Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρετεί εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια. Κοινοτάρχης Μοναστηρακίου παλιότερα, Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, υποψήφιος δήμαρχος Δράμας και δημοτικός σύμβουλος επί 16 χρόνια.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Αντύπας Καρίπογλου, γνωστός δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Δράσης πανελλαδικά, αποχώρησε από το κόμμα που υπηρέτησε από το ανώτατο αξίωμα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Project
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Κυριάκος πόνταρε στην παράταξη Σούτου και προσπάθησε να αλιεύσει υποψηφίους που την τελευταία φορά κατέβηκαν με το «Μαζί για τη Δράμα». Η παρουσία του Project του χάλασε τα σχέδια γιατί είναι η φυσική συνέχεια της παράταξης Σούτου, με καθαρά αστικά χαρακτηριστικά. Η προίκα του 17% μάλλον θα μείνει το απατηλό όνειρο του Κυριάκου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μα τι καλά περνάμε στις συνευρέσεις με την παράταξη «Νέα Εποχή - Νέα Δράμα». Τρώμε, πίνουμε, γλεντάμε …λέμε και καμιά ιδεούλα για το μέλλον του δήμου να περάσει η βραδιά. Και σας έχω και άλλο. Στην κοπή της πίτας της παράταξη στο «Νησάκι» είδαμε και βιντεάκια με καλλιτέχνες που όλοι αγαπήσαμε …πάντα πρωτοπόρα η παράταξη. Τα 15 ευρώ με έτσουξαν λίγο, όμως χαλάλι… είδαμε και τον Μαργαρίτη Τζίμα, τον Στάθη Σαραφόπουλο από τα παλιά… και τον Συνώλα… μην τον ξεχάσω και παρεξηγηθεί…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Μωυσιάδης Αριστείδης, ο ψυχολόγος και υποψήφιος σύμβουλος, με την παράταξη του Χριστόδουλου Μαμσάκου «Ενώνουμε τη Δράμα», μπορεί και βάζει σε εύηχη σειρά λέξεις… κάτι σαν ποιητής ! Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε ! «Μια μέρα είπαν τα παιδιά να πάρουνε την πόλη, αφήκαν τα παιχνίδια τους και μαζώχτηκαν όλοι. Οι τρεις εμπήκανε μπροστά πρωτοκαπετανέοι, να φτιάσουν μια παράταξη που όλους θα εμπνέει. Την Δράμα πως την αγαπούν, πιότερο απ΄ τους άλλους, προσπάθησαν με τέχνασμα να πείσουν τους μεγάλους. Κάνεις δεν είναι άξιος μόνο εμείς μπορούμε το πρότζεκτ που σας φτιάξαμε το 20 να δούμε ! Γεια σας χαρά σας βρε παιδιά, λεβέντες μου γενναίοι, την πόλη θα την σώσουνε μόνο όσοι είναι νέοι; Να ΄ταν τα νιάτα δυο φορές, τα γηρατειά καμία, πόλη χωρίς τους γέροντες της λείπει η σοφία ! Όσο για το ανεξάρτητοι, που θέλετε να μας πείστε, ρωτήστε τους μπαμπάδες σας, στα αλήθεια άμα είστε. Αυτό σε κάνουν Δράμα μου, σε ζάλισαν τα αντίδια, αφού για άλλη μια φορά σου είπανε τα ίδια ! Μια είναι η παράταξη, την Δράμα που θα ενώσει, σε γέρους νέους και παιδιά χαμόγελα θα δώσει. Και αν θέλετε το μυστικό που από καιρό το είδα, μονάχα αλληλέγγυοι θα αλλάξουμε σελίδα. Το Μάη στις 18 οι δραμινοί μπορούμε, όλοι μαζί πρώτη φορά στα αλήθεια να χαρούμε». Σεφέρη μου εσύ !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Κώστας Σούτος μπορεί να αποσύρθηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά οι δύο γιοί του είναι πολύ κοντά στο Project Ο Μιχάλης ακούγεται ότι έχει αναλάβει ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι και ο Γιώργος στο προγραμματικό και γραφιστικό. Έχουν και οι δύο εμπειρία από την προεκλογική εκστρατεία του 2010, η οποία έφερε ποσοστό 17% χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Κώστας Ευμοιρίδης αλωνίζει τώρα στο Νευροκόπι και καταρτίζει το ψηφοδέλτιό του για τις εκλογές. Ευμοιρίδης και εκλογές είναι έννοιες ταυτόσημες. Σε ερώτηση ποιον από τους δύο προτιμά, Μελέτη Μαυρίδη ή Αργύρη Πατακάκη, ήταν πολύ διπλωματικός. Είπε στην τηλεόραση Star Δράμας «Είτε ο Μελέτης κερδίσει, είτε ο Αργύρης, νικητής θα είναι το Νευροκόπι» και μείναμε όλοι άναυδοι από την απάντηση.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αγώνα μεγάλο δίνει ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος και σε αυτές τις εκλογές. Είναι από τους πρώτους που πίστεψαν το πρόσωπο του Κυριάκου Χαρακίδη και συμπορεύτηκε μαζί του. Η αναβάθμισή του σε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δίνει ιδιαίτερο κύρος και μεγάλη ευθύνη... Εμείς πάντως μάθαμε πως ο Γρηγόρης έχει ένα άσσο στο μανίκι για την εκλογή του, σε υψηλή θέση, κάτι που θα αποκαλύψουμε μετά τις εκλογές. Καλό αγώνα σύντροφε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αίσθηση και προβληματισμό στις αντίπαλες παρατάξεις προκάλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του χειρουργού, Κώστα Μπλούχου, με την παράταξη του Χριστόδουλου Μαμσάκου. Η υποψηφιότητα του Κώστα συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που απαιτούνται στις προκλήσεις της νέας εποχής. Είναι μορφωμένος, ικανός, δραστήριος, αντισυμβατικός και πάνω απ΄ όλα ανυστερόβουλος ! Όλες, μα όλες οι παρατάξεις τον ήθελαν υποψήφιο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ηρεμία του είναι παροιμιώδης (ας δούμε μέχρι πότε!) είναι σοβαρός, πράος και πολύ διαβασμένος. Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Λευτέρη Χρυσοχοίδη. Αυτή τη φορά ο χρόνος του για την προεκλογική περίοδο είναι άπλετος, την προηγούμενη φορά, ψηφίστηκε από 500 περίπου συμπολίτες μας, σε διάστημα προεκλογικού αγώνα μόνο 30 ημερών. Το ότι έχει χρόνο είναι που τρελαίνει ορισμένους της παράταξης του. Η δική μας άποψη είναι πως ο Λευτέρης χρειάζεται στο δημοτικό συμβούλιο γιατί είναι μία ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή πέρα από παραταξιακές γραμμές και αξίζει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άκουσα πως έχει συγκροτηθεί ομάδα δραμινών επιστημόνων με μοναδικό τους σκοπό να ανακαλύπτουν τι λέει ή μάλλον τι προσπαθεί να πει δραμινός πολιτικός! Η επιστήμη συμπράττει με την πολιτική… σκέφτηκα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μεγάλη εκλογική δεξαμενή είναι και οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Ιδιαίτερα στα τοπικά διαμερίσματα αφού σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζουν ολόκληρα χωριά. Νέος με πολιτική δράση και έντονη παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα του Ξηροποτάμου δέχεται έντονο πολιτικό φλερτ σχεδόν από όλες τις παρατάξεις. Όλοι ρωτάνε τι θα κάνει στις Δημοτικές Εκλογές κι εκείνος απλώς χαμογελάει…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Βρε «απερίσκεπτε» ψηφοφόρε, τόσα χρόνια δεν έχεις καταλάβει ότι ο Αηδόνης θέλει χρόνο για να ξεδιπλώσει τις πολιτικές του απόψεις; Η ευκαιρία του δόθηκε δια μέσω του Ανδρέα Λοβέρδου. Τώρα, γιατί εμείς οι «πτωχοί» δεν το πήραμε χαμπάρι είναι κάτι που θέλει εκτεταμένη ανάλυση !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με ξεχωριστά ψηφοδέλτια κατεβαίνουν τα αδέρφια Σταμάτης Ρεμόντης και Θεμιστοκλής Ρεμόντη στις εκλογές του Μαΐου ! Ο Σταμάτης προσχώρησε στο σχήμα του Χριστόδουλου Μαμσάκου, ενώ ο Θέμης παραμένει με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Μετά τις εκλογές φροντίστε να ενώσετε το σόι …δεν χρωστάει τίποτα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Επιστήμονας, φρέσκια παρουσία, με γνώσεις και με ιδιαίτερα δυναμικό προφίλ. Ο λόγος για την «σιδηρά κυρία» της παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα», τη δικηγόρο, Γεωργία Στάππα. Φιλοδοξεί και αγωνίζεται δεόντως, ώστε η παράταξή της, να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών και να δει τους αγώνες της -που είναι πολύμηνη και σε καθημερινή βάση- να δικαιώνονται !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Επιστήμονας, φρέσκια παρουσία, με γνώσεις και με ιδιαίτερα δυναμικό προφίλ. Ο λόγος για την «σιδηρά κυρία» της παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα», τη δικηγόρο, Γεωργία Στάππα. Φιλοδοξεί και αγωνίζεται δεόντως, ώστε η παράταξή της, να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών και να δει τους αγώνες της -που είναι πολύμηνη και σε καθημερινή βάση- να δικαιώνονται !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ας πει κάποιος στον Αργύρη Πατακάκη, σε αυτές τις εκλογές να κρατήσει την ψυχραιμία του ! Θυμάμαι στις βουλευτικές του 2012, με τον «κάζο» που του ΄καναν την είχε χάσει… εντελώς ! Λέτε να τον αλλάξουν στον δεύτερο γύρο και να έχουμε μία από τα ίδια! Ο Χριστός και η Παναγία δεν θα το αντέξω !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν μπορώ να εκτιμήσω τι θα κάνει εκλογικά ο Αριστείδης Μωυσιάδης, ο οποίος είναι υποψήφιος με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο… Είμαι σίγουρος όμως η πελατεία του ως ψυχολόγος θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Ως γνωστόν οι εκλογές δημιουργούν διαφόρων ειδών ψυχολογικά προβλήματα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον έχουν χαρακτηρίσει και όχι άδικα πυρπολητή. Ο Καλλινικίδης είναι πρόσωπο που καθημερινά μπαίνει στα σπίτια μας. Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά τείνει να χαρακτηρισθεί μόνιμος συνεργάτης των τοπικών καναλιών. Ο Λευτέρης είναι παρορμητικός, απότομος και απρόβλεπτος. Δεν γνωρίζει από πολιτικό χρόνο και τακτικές κινήσεις. Μπαίνει στα βαθιά και ας μην ξέρει κολύμπι. Το ζητούμενο φυσικά είναι ότι σχεδόν πάντα δεν κατορθώνει αυτό που θέλει. Είναι θέμα απειρίας ή κάτι άλλο; Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει ο λαός και φαίνεται πώς ο Λευτέρης βιάζεται. Και φυσικά χύνει την καρδάρα με το γάλα... δημιουργώντας εντάσεις και αντάρες. «Όλα είναι καλά, όταν τελειώνουν καλά.» λέει μια αγγλική παροιμία. Και για τον Λευτέρη τίποτα μέχρι τώρα τουλάχιστον στον χώρο της πολιτικής δεν πήγε καλά. Μπορεί να θέλει, αλλά κάτι πάντα πάει στραβά. Πάντως από όσα βλέπουμε δεν το βάζει κάτω. Και δεν βάζει τίτλους τέλους στην προσπάθεια που κάνει. Συνεχίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ακολουθώντας αυτό που έλεγε ο Τσώρτσιλ «Αυτό δεν είναι το τέλος. Δεν είναι καν η αρχή του τέλους. Ίσως είναι το τέλος της αρχής.»
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φημολογείται ότι τον τελευταίο καιρό έχει φτιαχτεί μια συμπαγής ομάδα Νεοδημοκρατών, που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις κινήσεις της ΝΟΔΕ και του Βουλευτή. Λέγεται ότι έχουν ήδη καταλήξει, και στις επιλογές που θα στηρίξουν σε Περιφέρεια και Δήμους. Και κάτι ακούγεται και για την επιλογή τους στα βουλευτικά. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, θα έχει πρόβλημα ο Δημήτρης Κυριαζίδης.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρότι υπήρξε κομματικό στέλεχος, είναι κοινό μυστικό πως αποτελούσε κόκκινο πανί για το τοπικό σύστημα της ΝΔ, αφού δεν μπήκε ποτέ πίσω από γραμμές και δραμάρχες. Αυτό του έχει δώσει τη δυνατότητα να συνομιλεί άνετα με ανθρώπους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους και το φιλελεύθερο κέντρο. Άλλωστε και ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αγαπητοί υποψήφιοι, μην ξεχνάτε ποτέ πως οι ψηφοφόροι πάνε με αυτούς που θέλουν και όχι με αυτούς που τους θέλουν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής και αύξηση συντάξεων στη Γερμανία ! Επιτέλους τα λεφτά μας πιάνουν τόπο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τρίτη παράταξη που αλλάζει, ο Γιώργος Κάργας, σε δημοτικές εκλογές του δήμου Δράμας ! Εάν τα καταφέρει και εκλεγεί… είναι «παίκτης». Με πολλές μεταγραφές αλλά «παίκτης». Τ΄ ακούς Σπύρο, «παίκτης» !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άκουσα πως ο Τάσος Χατζηγιάννης, είναι έξω φρενών, όχι με τον Παπαεμμανουήλ, ούτε με τον Ηλιόπουλο, ή τον Χαρακίδη, με αυτούς είναι συνεχώς. Του τη δίνει στα νεύρα, ο Θέμης Ρεμόντης, που είπε κάπου πως καθαρίζει την πόλη καλύτερα από αυτόν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Α ! Για να μην ξεχνιόμαστε… και χαίρεται ο Γιώργος Κάργας… ο Ανέστης Τερζής, με την παράταξη του Μαμσάκου μετρά πέντε διαφορετικές παρατάξεις με τις οποίες πολιτεύτηκε στο δήμο Δράμας. Έχουμε και λέμε: Δημοτική Ενότητα (Λεωνίδας Γαλανόπουλος), Συνεργασία για τη Δράμα (Γιάννης Παπαδόπουλος), Πρώτα η Δράμα (με επικεφαλή τον ίδιο), Μαζί για τη Δράμα (Κώστας Σούτος) και Ενώνουμε τη Δράμα (Χριστόδουλος Μαμσάκος).
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το μόνο που έχω στο όνομά μου κύριε ΣΔΟΕ είναι το facebook… φορολογείτε;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο γείτονας μου, μου χτύπησε την πόρτα στις 2.30 το πρωί. 2.30 ρε φίλε έλεος δηλαδή. Πάλι καλά που έκανα πρόβα τον λόγο μου κατά του Χαρακίδη και δεν κοιμόμουν δηλαδή !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με τις κινήσεις που κάνει ο Κυριαζίδης εδώ και ένα και πλέον χρόνο, είναι βέβαιο ότι έχει καταφέρει να αποκτήσει δέκα φίλους και 1000 εχθρούς. Ο τρόπος που διαχειρίζεται για παράδειγμα τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και η εμπλοκή που έχει σ’ αυτές έχει δυσαρεστήσει πάρα πολλούς και θα δυσαρεστήσει ακόμη περισσότερους. Δημήτρη μου, Δημήτρη μου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εκλογές χωρίς τον Σπύρο Κοτρίδη, είναι φαγητό χωρίς αλάτι ! Εκείνη η απύθμενη (έως και Εκνευριστική) ηρεμία του… θα λείψει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον «Στρατηγό» Γιώργο Δεμερτζή, δεν τον γνωρίζω πολύ καιρό. Εάν και κινούμαστε στους ίδιους χώρους δεν έτυχε να γνωριστούμε. Η υποψηφιότητα του με την παράταξη του Χριστόδουλου Μαμσάκου έδωσε την ευκαιρία. Η γνώμη που αποκόμισα για το Γιώργο είναι απλά εξαιρετική. Άνθρωπος ευθείς, ανιδιοτελής, με ιδέες, οργανωτικός και παθιασμένος για το στόχο του ! Εάν, εάν λέω …επέλεγα το ψηφοδέλτιο του Χριστόδουλου… θα του έβαζα ένα σταυρό, χωρίς φόβο αλλά με τη σιγουριά πως δεν θα τσαλαπατήσει την εμπιστοσύνη μου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δήλωση Νίκου Καγιάογλου που τσακίζει κόκαλα «Ο Κώστας Ευμοιρίδης, είναι φίλος μου… τον είδα προχθές κι άλλαξα πεζοδρόμιο !». Αυτό είναι έρωτας (φιλικός) με πάθος !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γιάννης Ετόγλου είναι ο άνθρωπος των Προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Η κίνηση Χαρακίδη να τον τοποθετήσει Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τις τοπικές κοινότητες και την Δημοτική Ενότητα Σιδηρονέρου κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Προέδρων στηρίζουν Χαρακίδη και δεν το κρύβουν, κάτι που πολλοί χρεώνουν στην συμπεριφορά και τις ενέργειες του Γιάννη Ετόγλου.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Λίγο να δουλέψει το νιονιό τους και η επιλογή είμαι εγώ !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε