Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτρέψτε μου να κάνω δυο σημαντικές προβλέψεις γι΄ αυτή την εκλογική διαδικασία. Η πρώτη είναι πως πολλοί συγγενείς δεν θα μιλιούνται μεταξύ τους απ’ την επομένη κιόλας των εκλογών. Η δεύτερη ότι τα σπουδαία κι η πραγματική μάχη έχουν ήδη μεταφερθεί στη δεύτερη Κυριακή…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πρωτόγνωρο ! 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, συγνώμη γράψτε λάθος ! 43 δικηγόροι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Κώστα Αβραμίδη. Ο δικηγόρος Κώστας Αβραμίδης είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας με την παράταξη «Γνώση και Συνεργασία» με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Δραμινό στην καταγωγή γιατρό, Βασίλη Τραϊφόρο. Το γεγονός της στήριξης μας εξέπληξε γιατί πότε ξανά δικηγόροι δεν στήριξαν συνάδελφό του σε αυτοδιοικητικό επίπεδο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είναι γεγονός πως ο Χριστόδουλος Μαμσάκος, δεν ίδρωσε καθόλου την δημοσιοποίηση της δημοσκόπηση του Κυριάκου Χαρακίδη, συγνώμη γράψτε λάθος, της τηλεόρασης Σταρ Δράμας. Ο ίδιο διαδίδει πως και ο ίδιος έχει στα χέρια του δημοσκόπηση που παρήγγειλε η παράταξή του και δείχνει πω οι ανάσα του με τον Χαρακίδη είναι δίπλα-δίπλα. Να προσέχετε μόνο μην φιληθείτε και μετά έχουμε άλλα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου – Σκουλίδου είναι από τα πρόσωπα της Δημοτικής αρχής που δούλεψαν ιδιαίτερα από τη θέση στην οποία εκλέχθηκε αυτή της Προέδρου της Δημοτική Κοινότητας Δράμας. Το αρνητικό για αυτήν είναι πως η συγκεκριμένη θέση δεν τυγχάνει ιδιαίτερη προβολής από τα ΜΜΕ. Είναι πρόσωπο αποδεκτό, προσιτό και συμπαθή ακόμη και από τους πολιτικούς της «αντιπάλους». Χαρακτηριστικά, μέλος του συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας που εκλέχθηκε με τον Θωμά Μαργαρίτη μου ανέφερε πως η Δέσποινα δεν χάλασε ποτέ χατίρι σε κανένα και έβλεπε όλους μας με τα ίδια μάτια !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τι θα γίνει με αυτές τις δημοσκοπήσεις; Όλοι έχουν από μία, αλλά δεν τη δημοσιοποιούν, όλοι βγαίνουν πρώτοι αλλά δεν το λένε για να μην περιαυτολογήσουν κι όλοι διαρρέουν πληροφορίες ότι οι δημοσκοπήσεις στις οποίες έρχονται πρώτοι, δεν είναι αυτές που πλήρωσαν οι ίδιοι αλλά οι άλλοι! Πέφτει το δούλεμα της αρκούδας και νομίζουν ότι τρώμε σανό… Βέβαια είναι και οι άλλοι οι οποίοι καταπίνουν αμάσητες τις πληροφορίες και σπεύδουν να τις διαδώσουν δεξιά και αριστερά, «εμπιστευτικά» πάντα. Κι αφού υπάρχουν τόσες δημοσκοπήσεις κι άλλες τόσες, γιατί δεν τις δίνουν στη δημοσιότητα να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εργαζόμενη, μητέρα και με αδιάλειπτη συμμετοχή στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας φιλοδοξεί σε αυτήν την εκλογική μάχη να τύχει της επιδοκιμασίας των συμπολιτών μας και να εκλεγεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Χαρακίδη. Η πολυσχιδής Θάλεια Παπαιωάννου - Δαφνάκη με το δυναμικό προφίλ αποτελεί πράγματι μία από τις καλές υποψηφιότητες που κοσμούν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων της πόλης μας και τιμούν την εκλογική διαδικασία.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Εγώ μ’ αυτόν που έβαλες δεν πάω, να τον βγάλεις», απαιτεί ο ένας και φτου κι από ξαρχής ο υποψήφιος, να προσπαθεί να τους συμβιβάσει για να συνυπάρξουν. Όμως υπάρχουν και χειρότερα: «Κοίτα να δεις,» τηλεφωνεί ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στον επικεφαλής, «αυτό που συμφωνήσαμε προχθές δεν ισχύει, γιατί βάζει ο ξάδερφός μου στο διπλανό χωριό με το τάδε (αντίπαλο) ψηφοδέλτιο και πρέπει να τον στηρίξω»! Μπάχαλο σας λέω !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εξαφανίστηκε μετά τις εκλογές από την πόλη ο πρώην βουλευτής του Πασόκ (και νυν ανεξάρτητος) Χρήστος Αηδόνης. Πλέον οι ψηφοφόροι του συναντούν μέσα από την τηλεόραση. Σιγά μην ξόδευε βενζίνη για να πηγαινοέρχεται στον κάμπο…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ζητήσαμε από τη Γεωργία Χειράκη να γράψει πέντε λόγια για την υποψηφιότητά της και μας έστειλε το παρακάτω κειμενάκι: «Ο Νομός μας, η Δράμα μας, οι Εκκλησίες και τα μοναστήρια μας, το Δάσος της Ελατιάς, το Φαλακρό, τα Κρασιά, τα Μάρμαρα, το Σπήλαιο του Αγγίτη, ο Ορεινός όγκος, η μοναδική Πολιτιστική κληρονομιά μας, η Ποδοσφαιρική και Αθλητική ιστορία μας, η αγάπη των Δραμινών για τη Γνώση, το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον και τόσα άλλα είναι η δύναμή μας. Σας καλώ να ενώσουμε όλοι μαζί τις τεράστιες δυνατότητές μας, για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά αυτά πλεονεκτήματα μας και να οδηγήσουμε το Νομό μας στη θέση που του αξίζει. Η επιλογή είναι δική σας». Το κειμενάκι αυτό δείχνει την αντίληψη της Γεωργίας για τον τόπο... ας τη δώσουμε τη δύναμη με την ψήφο μας… και το προτείνω με τόση σιγουριά γιατί τη γνωρίζω καλά, και ξέρω ότι θέλει, ξέρει και μπορεί !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ασφαλιστικού συμβούλου, Γιάννη Μπατή, στο πλευρό του Μελέτη Μαυρίδη κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος που ήθελε μόνο το Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ να διαθέτει ιεροψάλτες ! Ο Γιάννης ψέλνει και μάλιστα πολύ καλά… τώρα θα μας δείξει εάν ξέρει και να μαζεύει σταυρούς !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποδοσφαιρικές ατάκες αντάλλαξαν σε ανάλαφρο κλίμα ο Μελέτης Μαυρίδης με τον Αργύρη Πατακάκη στην εκδήλωση του Οχυρού Λύσσε παρουσία του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη. Ευτυχώς που τον υπουργό συνόδευαν εκπαιδευμένοι αστυνομικοί !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φήμες αναφέρουν πως πολλά στελέχη της παράταξης του Κυριάκου Χαρακίδη, έχουν προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες από καραμέλες για τον πόνο του άλλου ! Αν θα τις δώσουν στους αποτυχόντες της παράταξης τους ή στους αποτυχόντες των άλλων παρατάξεων διερευνάτε. Εμείς τους συμβουλεύουμε… αυτά τα αλαζονικά σχόλια να τα αφήσουν κατά μέρους γιατί η δεύτερη εβδομάδα εκλέγει δήμαρχο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κινητικότατο αλλά και αγχωμένο τον «βλέπω» τον Γιώργο Κάργα υποψήφιο σε αυτές τις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Χαρακίδη. Ο πολύπειρος της τοπικής αυτοδιοίκησης δείχνει να θέλει να αποδείξει κάτι, αισθάνομαι πώς αυτό αφορά στο μεράκι και την αγάπη που έχει γι΄ αυτόν τον τόπο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιος σύμβουλος ενώ δημοσίως κοντράρεται με συγκεκριμένο επικεφαλής ψηφοδελτίου, τον πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και του ζήτησε συγνώμη επικαλούμενος «άνωθεν» πιέσεις για τη δημόσια συμπεριφορά του προκειμένου να είναι αρεστός στο κόμμα του;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων που συνοδεύονται από σχετικές φωτογραφίες και αναφέρονται στο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται με αφορμή τις επισκέψεις τους σε δομές και υπηρεσίες της κοινωνίας. Μήπως το παρατραβάτε με την αγωνία για προβολή και αναζήτηση ψήφων;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έντονα αισιόδοξο βρίσκουμε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Μελέτη Μαυρίδη. Ο «Κοντός» πιστεύει ακράδαντα πως οι τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας θα εκτιμήσουν το έργο του Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη και θα του δώσει και την ερχόμενη πενταετή θητεία. Το ψηφοδέλτιο το οποίο κατάρτισε στην Δράμα θεωρεί πως είναι κατά κράτος καλύτερο από αυτό του κύριου αντιπάλου του Αργύρη Πατακάκη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άντεξε παρά τις πιέσεις της ομάδας Χαρακίδη και Μαμσάκου και δεν υπέκυψε ο Γιώργος Καλαϊτζής και έμεινε εκεί στη θέση του και είναι υποψήφιος με την παράταξη Project Δράμα 2020. Αν τύχει και τον ακούσετε να αναπτύσσει τις θέσεις του για τις μετωποκυβιστήσεις και τις κωλοτούμπες των φωτεινών εκλογών θα καταλάβετε πολλά και σημαντικά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε αυτές τις εκλογές οι κάτοικοι του Ξηροποτάμου δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως εκτός από τους τοπικούς υποψηφίους, κατοίκους του χωριού, υπάρχει και ο Λευτέρης Χρυσοχοϊδης που είναι εκεί γαμπρός ! Λευτέρη τα 50 ευρώ που συμφωνήσαμε για το σχόλιο μη ξεχαστούν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πρόσωπο-κλειδί και δεξί χέρι υποψήφιου, κόβει και ράβει το ψηφοδέλτιο στα μέτρα του όπως λένε οι κακές γλώσσες! Φαίνεται να επηρεάζει τόσο πολύ τον επικεφαλής που η επιλογή των υποψηφίων, γίνεται έπειτα από έγκρισή του. Σκοπός είναι να επιλεγούν υποψήφιοι που το πρόσωπο αυτό θα έχει του χεριού του, για να εξασφαλίσει πρώτα τη δική του εκλογή… Αμ πώς !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ωτακουστής του οποίου η εγκυρότητα δεν αμφισβητείται, μου μετέφερε ότι σε γνωστό καφέ της πόλης οι «κεραίες» του έπιασαν συζήτηση του Τέρενς Κουίκ με συνεργάτες του στην οποία εκφράσθηκε κατά επανάληψη η δυσαρέσκεια της ομήγυρης για την στάση αδράνειας του πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Νίκου Σμολοκτού.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος από το εκλογικό σώμα- έτσι όπως καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις σφυγμομετρήσεις -αφήνει αλώβητη την αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την τοπική. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις τον μεγάλο αριθμό συνδυασμό και επομένως των υποψηφίων οι οποίοι φιλοδοξούν να προσφέρουν; Mην θεωρείτε ότι το σχολιάζω σαρκαστικά, νομίζω ότι είναι υγιής αντίδραση των συμπολιτών μας σε κατεύθυνση απόλυτα σωστή.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ηχηρά και γνωστότατα τα ονόματα των υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση απ΄ όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση και ιδιαίτερα στον Δήμο Δράμας σε αντίθεση με τις περιφερειακές εκλογές όπου το ενδιαφέρον είναι σαφέστατα μειωμένο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μαθαίνω ότι ο Κώστας Ευμοιρίδης μετά το πρόβλημα υγείας το οποίο ανέστειλε τις προεκλογικές του δραστηριότητες στον Δήμο Νευροκοπίου επανήλθε αποφασισμένος να κερδίσει τον «χαμένο» χρόνο και φυσικά τις εκλογές.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καταλυτικός ο ρόλος του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη στον καταρτισμό του ψηφοδελτίου της Κοινωνικής Συμμαχίας στην Δράμα όπου ηγείται ο Μελέτης Μαυρίδης. Η υπέρβαση κατά την προσφιλή έκφραση του περιφερειάρχη, αρχικά συνάντησε στην Δράμα μεγάλη δυσπιστία έως και εχθρότητα από το εκλογικό σώμα που το υποστήριξε στις εκλογές του 2010.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φίλος από το διαδίκτυο μου έλεγε πως κριτήριο για την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές θα είναι και η δέσμευση του υποψηφίου δημάρχου για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (wi-fi) σε όλη τη πόλη. Μου θύμισε ανάλογη υπόσχεση του πρωθυπουργού τον Γενάρη και η οποία δικαίως είχε προκαλέσει θυμηδία. «Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο π…….ς μας !».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αρκετές οι υποψηφιότητες στις Ευρωεκλογές και από τη Δράμα. Να δούμε ποιες είναι: Ο δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας (2005-2014) κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής του σχήματος «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία». Ο Δραμινός Τάσος Καρκαντζέλης είναι ένας από τους υποψηφίους που ανακοίνωσε το Ποτάμι. Η δραμινή οικονομολόγος- πολιτικός επιστήμονας Κωνσταντίνα Κοσμίδου είναι Υποψήφια Ευρωβουλευτής, με τους Οικολόγους - Πράσινους. Μετά την επίσημη αποχώρησή της από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, η πρώην υποψήφια Βουλευτής Δράμας, Άννα Μαρία Νταϊλακη, προσχώρησε στο Εθνικό Μέτωπο και ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Η ίδια δήλωσε ότι «η ανάγκη της για μια Ελλάδα με όραμα και προοπτική στις διεθνείς αγορές την ώθησαν στην απόφασή της να συμβάλλει δημιουργικά με την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές, με το Εθνικό Μέτωπο. Την υποψηφιότητα του στις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Γιάννης Γεωργιάδης, με το κόμμα των Ελλήνων κυνηγών. Στο ευρωψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που ανακοινώθηκε συμπεριλαμβάνονται 2 Δραμινοί. O ένας είναι ο Ευστάθιος Σαββίδης, αγρότης στο επάγγελμα και ο άλλος είναι ο Ευστάθιος Φουρουτζόγλου, υλοτόμος. Με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ) πολιτεύεται ο κτηνοτρόφος από τη Δράμα Παναγιώτης Λειβαδίτης.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εν τω μεταξύ, κάποιος να το δει βρε παιδιά. Δεν πάει άλλο με το οδόστρωμα του Περιφερειακού δρόμου στον Κορύλοβο. Κάποτε η άσφαλτος ήταν τόσο... άσφαλτος ώστε να την επιλέγουν οι πιτσιρικάδες της εποχής για νυχτερινές κόντρες και σπινιαρίσματα με το 1600άρι ή την εντούρο που μόλις τους είχε αγοράσει ο μπαμπάς. Τώρα ούτε για... κάρα δεν κάνει ο δρόμος. Καιρός είναι να συντηρηθεί. Οκ, έχουμε μπατιριλίκια, αλλά ας μπει σε κάποιο Πρόγραμμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο facebook δίνεται η μάχη του σταυρού! Κάθε υποψήφιος και μια σελίδα, τα «likes» στις δημοσιεύσεις χρηστών πέφτουν βροχή, η δημιουργία ομάδων διαδέχεται η μια την άλλη, και οι τοίχοι όσων έκαναν το λάθος να τους αφήσουν ανοιχτούς έχει περισσότερες διαφημίσεις προσώπων από τα ταμπλό στους δρόμους! Αν ξεπεράσουν τα όρια μάλλον θα χάσουν σταυρούς, παρά θα κερδίσουν…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γίνονται εκλογές χωρίς τον Γιάννη Ξανθόπουλο; Το 2014 γίνονται μετά από πολλά χρόνια …ΝΑΙ !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η μη συμμετοχή του περιφερειακού συμβούλου ΑΜΘ Κώστα Μιχαηλίδη στις περιφερειακές εκλογές με την «Κοινωνική Συμμαχία», παράταξη του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, μόνον έκπληξη δεν προκάλεσε στους παροικούντες και γνωρίζοντες. Ο πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης επέλεξε την «επιστροφή» στα πάτρια εδάφη και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Προσοτσάνης όπου θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Άγγελου Λύσσελη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Μαμά τι θα φάμε σήμερα;», ρωτάει ένα μικρό παιδί τη μητέρα του. «Ό,τι έχει το ψυγείο, καρδιά μου». Δηλαδή, πολύ απλά, για να το μεταφέρω σε πολιτικό επίπεδο, τα πρόσωπα των υποψηφίων στελέχωσαν τις παρατάξεις. Αυτά, με αφορμή ανακοινώσεις για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Διότι, κύριε, άμα βάλεις τον/τη σύζυγο, πεθερό, γείτονα η λίστα θα μεγαλώσει. Όμως, η λίστα των εκλογών είναι αυτή που θα μετρήσει. Οπότε, ονόματα υποψήφιων συμβούλων κι όχι άσφαιρους πυροβολισμούς, προς χάριν εντυπώσεων. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι φιοριτούρες και πρόσωπα θα πρέπει να διοικήσουν τον τόπο. Εκτός κι αν κουμάντο κάνει η πεθερά...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μια ζωή οι δεξιοί από τους επικοινωνιολόγους που επιλέγουν θα την πατάνε ! Αρρωστημένη κατάσταση αλλά ποιός τους φταίει; Κάνουν την πατάτα κι ύστερα ή εξαφανίζονται από προσώπου γης ή ζητάνε και τα ρέστα απ αυτούς που τους κτυπούσαν το καμπανάκι του κινδύνου εδώ και χρόνια. Σε κάθε περίπτωση όπως στρώνει ο καθένας έτσι και κοιμάται…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Χαρακίδη ο οικονομικός επιθεωρητής του Επιμελητηρίου Δράμας και εκ Μυλοποτάμου ορμώμενος Γαβρίλος Καμπουρίδης. Μαθαίνω ότι «αλωνίζει» κυριολεκτικά την πόλη και μάλιστα αποτελεσματικά προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κάρτες, κάρτες, κάρτες παντού ! Υποψηφίων Περιφερειακών, δημοτικών ακόμα και τοπικών συμβούλων. Έλεος βρε παιδιά και προπάντων γιατί νομίζετε ότι το ρετουσάρισμα που παρατηρώ σε όλες τις φωτογραφίες σας κολακεύει;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ και καταγγέλλω στους αναγνώστες τον εκδότη του εντύπου που έχετε ανά χείρας για παρέμβαση στον γράφοντα σχετικά με το περιεχόμενο και το ύφος των σχολίων που ατυχώς αναγνώσκετε. Η εντολή του για παρατηρήσεις και σχόλια στα οποία θα απουσιάζουν η κακεντρέχεια, η μεροληψία το υποβολιμαίο και όλα εκείνα τα στοιχεία που απαρτίζουν αυτό που λέμε κουτσομπολίστικο παραπολιτικό ύφος αποτελεί απόπειρα ευνουχισμού η οποία δεν θα περάσει.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πλημμύρα τα δελτία τύπου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με ανακοινώσεις υποψηφίων στον πόλεμο εντυπώσεων που επιδίδεται η κάθε πλευρά. Από προγράμματα όμως …αναμένουμε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η «τιμητική» του ορεινού Νευροκοπίου στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές με τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες Μελέτη Μαυρίδη και Αργύρη Πατακάκη στις κατά τεκμήριο μεγαλύτερες παρατάξεις ενοχλεί αρκετούς καμπίσιους. Μια άλλη ανάγνωση την οποία συναντώ όλο και περισσότερο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γρίφος για δυνατούς λύτες οι περιφερειακές εκλογές οι οποίες περνούν σχεδόν απαρατήρητες και με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στις δημοτικές εκλογές. Λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό, η απροθυμία συμμετοχής γνωστών ονομάτων και το απόμακρο του θεσμού.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Κώστας Κόντος είναι διεθυντής (παρακαλώ) του πολιτικού γραφείου του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, Αργύρη Πατακάκη. Βρε Κώστα πότε θα κάνεις το βήμα και θα βγεις μπροστά; Πρόσεχε γιατί το επόμενο λεπτό που εσύ λες πως είναι νωρίς… νυχτώνει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αν διαθέτεις κάποιο «μέσο επικοινωνίας» και παίζεις αφόρητα κάποιον υποψήφιο, ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει: Ότι δεν έχεις καμία εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και κυρίως στην απήχηση που έχει στο εκλογικό σώμα…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με τον «καλύτερο» τρόπο υποδέχτηκαν μέλη του ΚΙΦΑ Δράμας, αλλά και πολίτες τον Άδωνη Γεωργιάδη κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Δράμας. Ο ίδιος, μαθημένος στα μπινιλίκια και στις βρισιές δεν κατάλαβε τίποτα ! Ο Δημήτρης Κυριαζίδης από την άλλη εκνευρίστηκε και διαμαρτυρόμενος δήλωσε «Όταν θα έρθει εδώ επίσκεψη στο Νοσοκομείο, κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ θα του κάνω τα αντίθετα…». Μάλιστα εγώ τώρα ησύχασα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα τύχουν καλή υποδοχής από τον βουλευτή ! Οι ευγένειες μας μάραναν ! Δημήτρη, μην κάνεις πολύ παρέα με τον Άδωνη γιατί θα σου κολλήσει το χούι της ψιχάλας ! Θα σε φτύνουν κι εσύ θα λες πως ψιχαλίζει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποια τα χαρακτηριστικά μιας πετυχημένης δημοτικής αρχής και ενός πετυχημένου δημάρχου; Εγώ πιστεύω ότι πετυχημένος δήμαρχος κρίνεται αυτός που λειτουργεί βάσει στρατηγικού σχεδιασμού, έχει όραμα και βάσει αυτού βάζει προτεραιότητες, βρίσκεται κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων οι οποίες θα σηματοδοτήσουν το παρόν και το μέλλον του δήμου του. Πετυχημένος δήμαρχος κρίνεται αυτός που υλοποιεί μέρος των προεκλογικών του δεσμεύσεων και δεν δημιουργεί ανακολουθία λόγων και έργων! Πετυχημένος είναι ο δήμαρχος που έχει όραμα, στρατηγική, σχέδιο, που χαράζει την αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής, που έχει ερείσματα και ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής κοινωνίας! Φυσικά ο καλός δήμαρχος κρίνεται και από την γενικότερη πορεία του τόπου. Όταν ο τόπος βουλιάζει και διαλύεται, ο κάθε πολιτικός έχει την ευθύνη του. Ο πετυχημένος πρέπει να φέρνει και αποτελέσματα. Όταν ο τόπος είναι τελευταίος και καταϊδρωμένος η προσπάθεια να ωραιοποιήσεις την κατάσταση είναι μάταιη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μεγάλη αγωνία έχει πιάσει το λαό της Δράμας για τη μάχη διαδοχής του Δημαρχιακού θώκου. Ανήσυχοι συμπολίτες μας γυρνούν και ρωτούν με αγωνία πληροφορίες για το ποιος προηγείται στα προγνωστικά και τη μάχη του παρασκηνίου. Κανείς δεν ασχολείται πλέον με μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η ανεργία και η φτώχεια, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ποιος θα καθίσει στην καρέκλα. Οπότε εμείς από εδώ, ό,τι περιέρχεται σε γνώση μας θα σπεύδουμε να το γράφουμε για να μη σας φάει το άγχος.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας για προσβολή της προσωπικότητάς του προχώρησε ο Δήμαρχος Δοξάτου, Τάσος Χατζηλαζάρου, εναντίον του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστασίου Νεράντζη μετά την δημοσίευση της λίστας Νικολούδη όπου αναφέρετε το όνομα του δημάρχου μεταξύ εκείνων οι οποίοι δεν κατέθεσαν δήλωση πόθεν έσχες. Ο Δήμαρχος Δοξάτου ισχυρίζεται ότι υπέβαλε δήλωση, απλώς την κατέθεσε εκπρόθεσμα. Μεταξύ άλλων ο Τάσος αναφέρει: «…δεν περίμενα από εσάς και από την Επιτροπή που ηγείσθε ελαφρά τη καρδία, να δημοσιεύσετε ένα τόσο συκοφαντικό και δυσφημιστικό κείμενο σε βάρος μου. ΣΑΣ ΖΗΤΩ να ελεγχθεί έστω και κατ’ εξαίρεση η περιουσιακή μου κατάσταση και να ανοίξουν οι όποιοι τραπεζικοί μου λογαριασμοί, θέτοντας έτσι τον εαυτό μου στη διάθεση της Υπηρεσίας σας». Αλήθεια εάν δικαιωθεί ο Δήμαρχος (που θα δικαιωθεί) ποιος θα πληρώσει τον τυχόν κακό που του δημιούργησαν;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Λιώνουμε όταν μας μιλάει η Γοριδάρη Χρύσα. Το ευγενές του λόγου της, το κιμπάρικο στυλ της… Ε.. πολύ θέλει ο άνθρωπος; Πώς να πει κανείς όχι στην Χρύσα που φιλοδοξεί να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Σιδηρονέρου με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Άλλωστε μια ψήφος είναι μωρέ, ρίχτην και ας είναι στη Χρύσα…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Υποψηφιότητα του Στάθη Αυγερινόπουλου με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Χαρακίδη, προκάλεσε πολυποίκιλα σχόλια. Τα αρνητικά ήταν κυρίως από ανθρώπους της κεντροδεξιςά. Το σίγουρο πάντως είναι πως εάν τασσόταν στο πλευρό του Παπαεμμανουήλ ή του Μαμσάκου οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα βγάζουν «χολή» θα έλεγαν τα καλύτερα. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα΄ ναι ! Εάν είναι μαζί σου είναι άξιος… εάν είναι με άλλον είναι «πατσαβούρα» !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα καημένα τα ορφανά παρακαλάνε δεξιά κι αριστερά να τα δεχθούν σε κάποιο ψηφοδέλτιο και δεν φτιάχνουν ένα δικό τους κι ας είναι και λειψό. Αν μάλιστα το ονομάσουν «Ορφανοτροφείο», καθόλου δεν αποκλείεται να κεντρίσουν και τα φιλάνθρωπα αισθήματα των ψηφοφόρων…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο επονομαζόμενος και με το όνομα «κωλοτούμπας» εξακολουθεί να ψάχνει θέση σε μια παράταξη, αλλά όπου πάει… τρώει πόρτα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τούτες τις μέρες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι στο φόρτε τους και οι τοπικοί μας άρχοντες δεν προκάνουν να τρέχουν από εκδήλωση σε εκδήλωση, μήπως και τσιμπήσουν κάτι τις επικοινωνιακά. Όπου γάμος και χαρά… τσουπ και οι υποψήφιοι σωτήρες !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υπάρχουν κάποιοι υποψήφιοι που αντιμετωπίζουν τα ψηφοδέλτιά τους σαν να είναι τσουβάλια… Βάζουν υποψήφιους μόνο και μόνο για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια και να αποδείξουν ότι κάτι κατάφεραν, σε πείσμα ορισμένων και ξεχνούν ότι το ζήτημα δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα! Αν σπάσει ο διάολος το πόδι τους εκλεγούν και πρέπει να κυβερνήσουν, δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν…!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολλοί πάντως είναι αυτοί που ακόμη και λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές επέμεναν πω μόνο ο Θωμάς Μαργαρίτης μπορούσε να ενώσει τον κεντροδεξιό χώρο και να τον οδηγήσει στη νίκη. Η απόφασή του να ανασταλεί την πολιτική του δράση για το διάστημα αυτό στεναχώρησε πολλούς. Είναι γεγονός αδιμφισβήτιτο πως ο Θωμάς Μαργαρίτης αποτελεί βαριά πολιτική παρακαταθήκη για το μέλλον. Άλλωστε είναι μόνο 53 ετών !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Σπύρος Κοτρίδης, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ (Με επιφύλαξη αυτό) διαλαλεί παντού με πάθος και χωρίς φόβο, πως πρώτος από την παράταξη του Κυριάκου Χαρακίδη θα είναι ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος ! Τον στηρίζει και του επιβάλει τις μεθόδους με τις οποίες πολιτευόταν και αυτός. Εμείς πάντως θα χαρούμε ένα γίνει αυτό γιατί ο Γρηγόρης είναι φρέσκια παρουσία στα κοινά του δήμου, είναι μορφωμένος, είναι ικανός και έχει και δουλειά, δεν ζει από το δήμο δηλαδή ! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως πως την εκλογή του στηρίζει σθεναρά και ο Περιφερειακός σύμβουλος και κουμπάρος του, Γιάννης Τελλίδης. Αυτό το αναφέρουμε ώστε να μην μας το παίξει μετά τις εκλογές ο Σπύρος «καμπόσος» !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και η κόντρα του Γιάννη Ξανθόπουλου με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη καλά κρατεί ενώ στο κάδρο πλέον «μπαίνει» και ο Μελέτης Μαυρίδης. Κόντρα με εκφράσεις όπως μαυρογυαλούροι, κωλοτούμπες, σαλτιμπάγκοι και άλλα που επιβεβαιώνουν την χωρίς όρους σύγκρουση των δύο πρώην στενών συνεργατών.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εκλογές είχαμε στο Εργατικό Κέντρο Δράμας. Δεν ψήφισαν φυσικά απευθείας οι εργαζόμενοι αλλά οι αντιπρόσωποί τους. Τα σωματεία υπολειτουργούν, ο αριθμός των αντιπροσώπων από εκλογή σε εκλογή μειώνεται, γιατί απλούστατα η Δράμα πνέει τα λοίσθια. Το συνδικαλιστικό κίνημα με ευθύνη της ηγεσίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και της ΑΔΕΔΥ έχασε την αξιοπιστία του. Συνδικαλιστές που ξεσήκωναν τον κόσμο με τον ανατρεπτικό τους λόγο κατέβηκαν στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκλέχθηκαν βουλευτές, έγιναν υπουργοί και ξέχασαν την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Με τέτοιες συμπεριφορές, ο κόσμος τους έχει απομονώσει και θεωρεί ότι οι συνδικαλιστές δεν έχουν αξιοπιστία και δεν τους εμπιστεύεται. Μεγάλος νικητής ο Γιώργος Σαβρίδης που εκλέχθηκε παίρνοντας σχεδόν το σύνολο των αντιπροσώπων.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έχω έμπνευση και θα ήθελα να σημειώσω μερικά αποφθέγματα που είναι απαραίτητο να τα γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά. Πρώτος κανόνας: Στην πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες και μόνιμες φιλίες. Δεύτερος κανόνας: Στην πολιτική δεν παίζουν, ανακατεύουν μόνο την τράπουλα. Τρίτος κανόνας: Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα ήταν παράνομες. Τέταρτος κανόνας: Στην πολιτική, οι φίλοι σου είναι ψεύτικοι, αλλά οι εχθροί σου αληθινοί. Αυτά τα αναφέρω για να δείξω πως πρέπει να αντιμετωπίζουν όλοι οι υποψήφιοι, σε όποιο μετερίζι πολιτεύονται την εκλογική διαδικασία. Στην πολιτική η κωλοτούμπα και το αλισβερίσι είναι εθνικό σπορ. Αν δούμε τι έχθρες εξελίχθηκαν σε φιλίες κυριολεκτικά θα χάσουμε τον λογαριασμό. Και φυσικά νόμος στην πολιτική όπως και στη ζωή είναι ότι γελά καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όποιος έχει κάνει χειραψία με τον κυρ Ανδρέα (Χαραλαμπίδη) καταλαβαίνει τι θα πει αποφασιστικότητα. Σφίγγει γερά και δυνατά το χέρι ο κυρ Ανδρέας… γι’ αυτό προσοχή στις γυναίκες (όλων των τύπων (!)) κυρ Ανδρέα μου, μετριάζουμε τη δύναμη μας …αυτή στους πολιτικούς μας αντιπάλους μόνο…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Α, μην το ξεχάσω. Στα τραπεζώματα των επισήμων, όπου οι τοπικοί άρχοντες, τόσο με την στενή, όσο και με την ευρύτερη έννοια, χλαπακιάζουν (κυρίως δωρεάν βέβαια) άφθονο βραστό μετά σούπας και φέτας και μάλιστα σερβιριστά ! Και κοντά σ’ αυτούς, ντερλικώνει μαζί τους και το σόι τους ολόκληρο ! Άμα είναι κανείς δημοκράτης…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν ξέρω αν οφείλεται στην …μακρά εμπειρία ή στο άγχος της εκλογής, αλλά να βλέπεις …βετεράνο της κάλπης σε χορό τοπικού πολιτιστικού σωματείου, να κάνει δεκαοχτώ (μετρημένους) γύρους ανάμεσα σ’ όλα τα τραπέζια, σε διάστημα μόλις δυο ωρών, μ’ όλο το σεβασμό στην εμπειρία του, μάλλον φαιδρά σχόλια αναμένεις να εισπράξει παρά ψήφους…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ατάκα των εκλογών ακούστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση Star Δράμας, από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Στεφανίδη. Είπε ότι τα ψηφοδέλτια κάποιων παρατάξεων θυμίζουν κιβωτό του Νώε. Έχουν ότι μπορείς να φανταστείς. Τα ψηφουλάκια φαίνεται πως ανάγκασαν τους υποψηφίους δημάρχους να φτιάξουν ψηφοδέλτια μωσαϊκά όπου βρίσκεις υποψηφίους για κάθε γούστο. Τώρα αν μπορούν να συνεννοηθούν πολύ αμφιβάλω…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο πλευρό της συζύγου του Δέσποινας Κουγιουμτζόγλου και μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις του προεκλογικού αγώνας βρίσκεται ο Αντώνης Σκουλίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Η Δέσποινα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται υποψήφια στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της «Πόλης + Ζωής». Στο στιγμιότυπο, ο Αντώνης, καθώς δίνει τις στυλιστικές του συμβουλές κατά τη φωτογράφιση για τις ανάγκες των εκλογών !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τάραχο έπαθε στις εκλογές του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Δράμας, Σωτήρης Συνώλας. Δεν κατάφερε να εκλεγεί και μετά κατηγόρησε τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν την προηγουμένη βραδιά των εκλογών στη Δράμα για τον ετήσιο χορό της ΝΔ. Μικρό το κακό Σωτήρη, σκέψου να ήταν καλεσμένος ο Μητσοτάκης !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο άλλοτε κραταιός Κώστας Ευμοιρίδης δυστυχώς κατάντησε σκιά του εαυτού του. Αναφερόμαστε φυσικά σε πολιτικό επίπεδο. Κανένας δεν τον ακούει πλέον, κανένας δεν ζητά τη γνώμη του και σε λίγο καιρό δεν θα τον θυμάται κανείς ! Αχ Κώσταμ τα έλεγες αλλά δεν τα έκανες «κάποτε έκανα ότι ήθελα, τώρα κάνω ότι μπορώ» σήμερα Κώσταμ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως! Ας πρόσεχες !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Ουίνστον Τζώρτζιλ το έλεγε «Η πολιτική είναι ασθένεια από την οποία ο πάσχων πολιτικός, αποθεραπεύεται έξι μήνες μετά τον θάνατό του» ! Κάποιοι στη Δράμα δεν διάβασαν ποτέ Ουίνστον Τζώρτζιλ !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στον τέως Δήμαρχο Δράμας και τέως Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Θωμά Μαργαρίτη, ανατέθηκε η συγγραφεί βιβλίου με θέμα τα 100 χρόνια του δικηγορικού συλλόγου Δράμας. Η έκδοση θα είναι του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του 2015.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το σκηνικό των εκλογών στους δήμους της Δράμας Ποιοί ζητούν ψήφο. Η μάχη στο ακριτικό Νευροκόπι προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα. Τρεις συνδυασμοί διεκδικούν την νίκη. Η Δημοτική Παράταξη «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, η «Κίνηση Νέων» με τον Γιάννη Κυριακίδη και ο πρώην Νομάρχης και βουλευτής Κώστας Ευμοιρίδης με την «Ενότητα Πολιτών». Στη Προσοτσάνη η μάχη θα έχει άρωμα δημάρχων. Δύο πρώην δήμαρχοι (Θόδωρος Αθανασιάδης - Βασίλης Φατράλης) διεκδικούν την νίκη απέναντι στον δήμαρχο Άγγελο Λύσσελη. Ήταν αντίπαλοι και το 2010. Στη Δράμα η αναμέτρηση θα έχει νέους πρωταγωνιστές. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές τον Δήμο διεκδίκησαν οι Κυριάκος Χαρακίδης - Θωμάς Μαργαρίτης - Κώστας Σούτος - Κώστας Ευμοιρίδης- Γιώργος Μήτρου και Σπυρίδης Ανέστης. Το σκηνικό αυτήν την φορά θα είναι εντελώς διαφορετικό. Μόνο ο δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης θα είναι εκ νέου υποψήφιος με την «Πόλη + Ζωή». Αντίπαλοί του ο Χριστόδουλος Μαμσάκος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ με την «Νέα Εποχή - Νέα Δράμα», ο Στέργιος Ηλιόπουλος με την «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», ο Γιάννης Στεφανίδης με την « Λαϊκή Συσπείρωση», το «Project Δράμα 2020» με τον Βαγγέλη Καλφόπουλο και η «Προοπτική για τη Δράμα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κοσμά Καλαηδόπουλο. Κυριολεκτικά προβλέπεται σφαγή με εκατοντάδες υποψήφιους είτε στα κεντρικά είτε στα τοπικά ψηφοδέλτια. Στο Δοξάτο ο νυν δήμαρχος Τάσος Χατζηλαζάρου θα είναι εκ νέου υποψήφιος διεκδικώντας την επανεκλογή του για τρίτη φορά. Δύο στενοί του συνεργάτες ο Μιχάλης Παπάζογλου και ο Θεολόγος Παπαδόπουλος θα είναι αυτήν την φορά αντίπαλοί του, ενώ τον δημαρχιακό θώκο διεκδικεί και ο δικηγόρος Δημήτρης Δαλακάκης. Στις 18 Μαΐου θα έχουμε δήμαρχο στο Παρανέστι. Δύο διεκδικούν την νίκη, άρα θα έχουμε νικητή στις 18 Μαΐου. Ο Παναγιώτης Κουκαριώτης με την παράταξη « Ενότητα - Εργατικότητα - Η Μέλισσα» και η πρώην δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες Δημιουργίας, Ενότητας, Συνέπειας».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ακούς κυρ-Στέφανε; Δίνει δωρεάν wi-fi o Σαμαράς… Από του χρόνου που θα έχουμε όλοι wifi, θα αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όλο το… βαθύ ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στην παράταξη του Κυριάκου Χαρακίδη (Πόλη+Ζωή)! Προφανώς οσμίστηκαν εξουσία και καρέκλες κι έτρεξαν να προλάβουν, μην τους πάρουν άλλοι τις θέσεις! Μα καλά εκεί στην Αυτοδιοίκηση Πολιτών (ΣΥΡΙΖΑ) δεν βλέπουν τι συμβαίνει;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με τόσες θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων που έχει τάξει υποψήφιος δήμαρχος για να πείσει κόσμο και κοσμάκη να μπει στο ψηφοδέλτιο, αν σπάει ο διάολος το πόδι του και εκλεγεί ούτε τρεις τετραετίες δεν θα του φτάνουν για να δώσει σε όλους τις καρέκλες που υποσχέθηκε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υπάρχουν κι οι υποψήφιοι εκείνοι, που αν και τόσο καιρό φοβόντουσαν να πατήσουν το πόδι τους σε χωριά και λαϊκές αγορές μην τυχόν και λερώσουν τα ακριβά μοκασίνια τους… ω του θαύματος βρήκαν το δρόμο λίγο πριν τις εκλογές! Προφανώς θα έχουν αυλικούς να τους τα σκουπίζουν μετά… Θαύμα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με το κεφάλι σκυφτό άκουγε ο Κώστας Ευμοιρίδης, τον Θωμά Μαργαρίτη να μιλάει για δικαίωσή του, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, για την παραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου της Δόξας στο δήμο της Δράμας. Όταν ο Θωμάς τα έλεγε, ο Κώστας, ως μεγάλη πολιτική αυθεντία που ήταν διερρήγνυε τα ιμάτια του λέγοντας πως αυτό δεν γίνεται !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάλιστα, ως έγκριτος δικηγόρος, έβαζε και δικηγορική σάλτας για να στηρίξει τα ανυπόστατα δικολαβικά επιχειρήματά του έλεγε πως δήθεν υπήρχε κόλλημα από το κληροδότημα του δωρητή Δουμπέσα. Τότε που το πετραχήλι του Κώστα ήταν βαρύ, κάποιοι τα κατάπιναν αμάσητα… τώρα σκύβει το κεφάλι σαν παιδάκι που το μάλωσαν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ανεργία στους νέους έφτασε το 60%... Λίγη υπομονή, σε λίγα χρόνια δεν θα θεωρούνται άλλο νέοι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και επειδή είναι μόνο εκλογές… ένα ανέκδοτο να χαλαρώσουμε ! -Γιώργο μ΄απατάς; -Τι λες μωρό μου; -Γιώργο έχεις κραγιόν στο πουλί σου ! -Έλα Χριστέ μου, ούτε λίγο κραγιόν στο πουλί μας δε μπορούμε να βάλουμε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι μεταμορφώσεις στις εκλογές είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Η ολική μετάλλαξη όμως ορισμένων ανθρώπων σε αυτές τις εκλογές, δεν έχει προηγούμενο! Εκεί που μέχρι πρότινος έφτυναν, σήμερα γλείφουν για να εξυπηρετήσουν προφανώς δικούς τους λόγους και σκοπούς. Επειδή όμως η κοινωνία είναι μικρή και λίγο-πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, καλόν είναι να κρατάνε και τα προσχήματα, ώστε να μπορούν αύριο μεθαύριο να κυκλοφορούν στους δρόμους και να τους δίνει και κάποιος σημασία. Τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για μια καρεκλίτσα και δυο φλας…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Eξω από μία πόρτα του ΟΑΕΔ γράφει «Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία». Ειρωνεία ρε …ειρωνεία;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Προς Μαμσάκο και Παπαεμμανουήλ: Τη χημεία να την προσέχετε ! Προκαλούνται εκρήξεις και δε συμμαζεύεται ! Εκτός και αν καταφέρετε και πετάξετε έξω από τη δεύτερη Κυριακή, τον Χαρακίδη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτό που κάνω σαρδάμ και όταν γράφω, λέτε να το κοιτάξω;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι διαδίδουν πως είμαι το μαύρο πρόβατο στην παράταξη του Μαμσάκου. Εγώ γιατί δεν νοιώθω καμία ανασφάλεια; Μάλλον κάνουν λάθος ή έγινα πολιτικό ζώο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μία έδρα χάνει στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, με βάση την κατανομή εδρών λόγω των νέων πληθυσμιακών δεδομένων. Έτσι η Π.Ε. Δράμας θα έχει 8 έδρες από 9 και την έδρα που χάνει την κερδίζει ο νομός Έβρου που θα έχει 13 από 12 συμβούλους στο νέο Περιφερειακό συμβούλιο. Η κρίση και η φθορά του τόπου φαίνεται παντού. Δυστυχώς η μεγάλη μείωση του πληθυσμού αποτυπώνεται και από αυτήν την απώλεια.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε», λέει όμως ο σοφός λαός μας. Μαθαίνω λοιπόν πως και να μην εκλεγεί ο …«τεθλιμμένος» υποψήφιος, το κόλπο του αυτό του άνοιξε νέες προοπτικές. Γιατί εκτιμώντας ο Χριστόδουλος την μεγάλη εξοικείωσή του με το αντικείμενο αλλά και το άψογο τεθλιμμένο ύφος του, σε περίπτωση αποτυχίας του στην κάλπη, σκέφτεται να τον προσλάβει σαν επαγγελματία …κλαίοντα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον Γιώργο Σαλπιστή την περίοδο αυτή δεν μπορείς να τον πετύχεις ούτε στο κινητό τηλέφωνο. Με εμπειρία πλέον δίνει τον αγώνα του για την επιτυχία στις εκλογές και προτιμά να βλέπει προσωπικά τους υποψήφιους ψηφοφόρους του κοιτάζοντας τους στα μάτια. Ο Γιώργος είναι ηθικός άνθρωπος και ξεχωρίζει μέσα στην δίνη της ανηθικότητας που κυριαρχεί στην πολιτική. Δεν είναι καιροσκόπος, δεσμεύεται από ηθικές αρχές, έχει συγκεκριμένη ιδεολογία την οποία υπερασπίζεται και παλεύει για αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες. Και όλα αυτά ανυστερόβουλα. Εάν είστε από αυτούς που θα επιλέξετε Χαρακίδη και κριτήριό σας δεν είναι τα κολλητηλήκια, οι προσωπικές εξυπηρετήσεις… το συμφέρον σας με λίγα λόγια, να τον επιλέξετε, και να είστε σίγουροι, πως δεν θα σας απογοητεύσει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ένας είναι ο άνθρωπος που αναγνωρίζεται για τις ικανότητες του αλλά και για την εργατικότητα του, σχεδόν από όλα τα μέλη, ανεξαρτήτως παράταξης, του δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά αναφερόμαστε στον Μιχάλη Μλεκάνη, ο οποίος νυχθημερόν ασχολείται μετά του δήμου και δίνει λύσεις σε ότι προκύπτει. Οξυδερκής, μεθοδικός και εργατικός… ότι ακριβώς χρειάζεται. Είναι τυχερός ο Χαρακίδης ανέφερε σε ανύποπτο χρόνο μέλος της παράταξης «Νέα Εποχή - Νέα Δράμα».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δωρεάν δικαιολογίες αποτυχίας υποψηφίων δημάρχων που δεν θα καταφέρουν να περάσουν στο δεύτερο γύρο. Όποιος θέλει μπορεί να τις χρησιμοποιήσει χωρίς χρέωση !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για τον Κυριάκο Χαρακίδη: * «Φταίει μόνο ο κακός μας εαυτός». Σαφώς, περιμένατε την προεκλογική περίοδο να τον δείξετε ! * «Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η ταινία του Jurassic Park είναι η αιτία της αποτυχίας». Φυσικά σε επηρέασε και γέμισες δεινόσαυρους το ψηφοδέλτιο ! * «Φταίει ο Μιχάλης Μλεκάνης». Ναι ρίξτου και αυτό αντέχει… έτσι κι αλλιώς αυτός κάνει τα πάντα στο δήμο ! * «Ο Θωμάς Δασκάλου φταίει, χαμογελούσε 3,5 χρόνια σε όλους, εχθρούς και φίλους». Και πάλι θα χαμογελά να το ξέρεις ! * «Ο Κάργα είναι η αιτία». Φυσικά δεν τον χωνεύει ο Σπύρος Λάτσας ! Δεν τον ρώτησες όταν τον πήρες… ας πρόσεχες !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για τον Χριστόδουλο Μαμσάκο: * «Τα τηλεοπτικά κανάλια μας είχαν κομμένους». Μα τι είναι αυτά που λέτε ! Δηλαδή θέλετε να πείτε πως οι τηλεοράσεις της Δράμας ήταν αγορασμένες από την εκάστοτε δημαρχιακή αρχή; Μα γίνονται αυτά τα πράγματα ! * «Δεν είχαμε λεφτά για προβολή». Είναι αλήθεια πως ο τζάμπας …απεβίωσε ! * «Το κονκλάβιο της παράταξης έχει τις ευθύνες που φίμωσε τον Χατζηγιάννη». Αφού δεν έσκασε ο Τάσος πάλι καλά ! * « Μ΄ έφαγαν τα ούζα και τα τραπεζώματα, έβαλα κιλά και χάλασα το image μου». Άσε που για να τα χάσεις θα χρειαστεί διαιτολόγος ! Στοιχίζει κιόλας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για τον Γρηγόρη Παπαεμμανούηλ: * «Κάποιος με μάτιασε». Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ! Κάποιοι να δείτε που θα το πιστέψουν και θα αρχίσουν το ξεμάτιασμα ! * «Στον Εσπερινό της τελευταία Κυριακής, ήμουν βραχνιασμένος και δεν έψαλα τόσο καλά, αυτό έφταιξε !». Ας έκανες γαργάρες βρε χρυσό μου ! * «Φταίει ο ενδυματολόγος μου, τι το ΄θελε το κόκκινο μαντήλι». Φυσικά και φταίει το κόκκινο… ξέχασες από πού προέρχεσαι ! * «Η μεγάλη καρδιά ευθύνεται, δεν έβγαλα τα πάντα για τον Χαρακίδη». Πονόψυχε μου εσύ, πάντα… ανθρωπιστής!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για τον Στέργιο Ηλιόπουλο: * «Η Μέργκελ και μόνο η Μέργκελ». Ναι, φυσικά και φταίει η Μέργκελ… εθεάθη μάλιστα προσωπικώς να σουλατσάρει έξω από τα εκλογικά τμήματα και να μοιράζει εικοσάρικα ! * «Εάν οι ευρωεκλογές γινόταν μαζί με τις δημοτικές θα περνούσαμε στο δεύτερο γύρο». Καλά, αυτό δεν το συζητάμε άλλωστε και αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για τον Βαγγέλη Καλφόπουλο: * «Φταίει ο Αλέξης Τσιαμπούσης, εγώ καφέ πήγα να πιώ και με έπεισε να κατέβω για δήμαρχος». Ασχολίαστο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για τον Γιάννη Στεφανίδη: * «Ο διεθνής ιμπεριαλισμός και η πλουτοκρατία». Αυτό ταιριάζει γάντι στον Στεφανίδη και το ΚΚΕ. Διαχρονικό και αποδεκτό από το 1,5% του πληθυσμού !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για τον Κοσμά Καλαηδόπουλο: * «Τα γνωστά ανθελληνικά κέντρα της σιωνιστικής ελίτ φταίνε για όλα». Πες και για τα νεφελίμ …πες και για τα νεφελίμ !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Νιόπαντρο και πολύ ερωτευμένο ζευγάρι, δέχτηκε τρία τηλεφωνήματα στο διάστημα της ίδιας μέρας (!) προκειμένου να πεισθεί ο σύζυγος να πει το πολυπόθητο ναι και να μπει στο προτεινόμενο ψηφοδέλτιο ! Η πλάκα ήταν πως στις δυο απ’ τις τρεις φορές ο ενοχλητικός παράγοντας έκανε μπίνγκο, αφού κατάφερε και διέκοψε τις πολύ προσωπικές στιγμές των ερωτευμένων…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιος κορυφαίος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, λέει δεξιά κι αριστερά ότι μετάνιωσε που αποφάσισε να κατέβει ξανά στις εκλογές, αφού ο επικεφαλής δεν τραβάει και φοβάται ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα; Καλό θα είναι όσοι φιλοδοξούν να εμπλακούν στην τοπική πολιτική σκηνή με αξιώσεις, τόσο για αυτούς, όσο και για την παράταξη που θα επιλέξουν, να επισκέπτονται πρώτα ένα οφθαλμίατρο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στα ώπα – ώπα μαθαίνουμε πως είχε ο στενός πυρήνας του Κυριάκου Χαρακίδη, τον Αντιδήμαρχο και εφοριακό στο επάγγελμα, Λευτέρη Χρυσοχοϊδη. Το αναφέρω αυτό γιατί είναι στάση ασυνήθιστη και κάθε τι ασυνήθιστο αποτελεί είδηση.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ blanco έχει πέσει σε αυτές τις εκλογές! Υποψήφιοι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει το διορθωτικό και σβήνουν άρον άρον τον… ήλιο από τις κομματικές τους ταυτότητες. Αγνοούν όμως το γεγονός ότι μπορεί να απαρνιούνται το παρελθόν τους, αλλά δεν μπορούν να το σβήσουν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σωρηδόν κυκλοφορούν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι τα βιογραφικά τους για να (από)δείξουν τις περγαμηνές και την εμπειρία τους. Θα είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως να δώσουν στη δημοσιότητα τα βιογραφικά τους και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, ώστε να δούμε ποιοι έχουν σπουδάσει, πού έχουν δουλέψει και για πόσο ή αν απλώς κάποιοι τρώνε από αυτά που βρήκαν έτοιμα είτε από τους γονείς ή από τα πεθερικά τους !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τελικά όπως φαίνεται η γιατροί είναι αυτοί που θα μας σώσουν …Κάπως έτσι μάλλον σκέφτηκαν οι επικεφαλής παρατάξεων για δήμο και περιφέρεια, και έσπευσαν ο ένας μετά τον άλλο να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιο του με γιατρούς. Αν το σκεφτείτε μας συμφέρει… τι και εάν έκλεισε το ΙΚΑ που είχε γίνει ΕΟΠΠΥ και σήμερα ΠΕΔΥ, θέλεις γιατρό και δε τον βρίσκεις; Πάς σε παράταξη και έχεις τον γιατρό της επιλογής σου …ο γιατρός στο χέρι σου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πρωτότυπη και ιδιαίτερα τολμηρή για τα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» Γιώργος Ψαρράς για τον ρόλο των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 12 Απριλίου. Η αίθουσα του «Ξενία» ήταν κατάμεστη και υπήρχε αυξημένη δυναμική. Συγκίνηση επικράτησε στους παρευρισκομένους της εκδήλωσης αλλά και στον ίδιο τον Γιώργο τη στιγμή που ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων. Όπως και ο ίδιος δήλωσε: «Παραιτούμαι διότι πιστεύω πως είναι ώρα στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος. Πιστεύω πως είναι ώρα αλλά είναι και χρέος μου να δώσω την ευκαιρία και σε άλλους νέους ανθρώπους να αποδείξουν ότι μπορούν να πάνε το Συμβούλιο Νέων ακόμα ψηλότερα, όπως μου έδωσαν κι έμενα κάποιοι άλλοι νέοι την ευκαιρία πριν από έξι χρόνια να αποδείξω αν μπορώ».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η πρόταση του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Μιχαηλίδη, που έχει να κάνει με την ίδρυση και λειτουργία Θεραπευτικής Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ στη Δράμα και πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο, αφορά ένα άκρως ευαίσθητο θέμα στη «μάχη» για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη μάστιγα της εποχής μας που λέγεται ναρκωτικά. Πρόταση στην οποία οφείλει να συστρατευθεί η θεσμική κοινωνία για μία παράμετρο της σκληρής πραγματικότητας που δεν μπορεί κανείς να την προσπεράσει κλείνοντας τα μάτια του.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το σκηνικό των Περιφερειακών εκλογών στην ΑΜΘ. Ποιοί ζητούν ψήφο στη Δράμα 1) Η «Κοινωνική Συμμαχία» του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον δήμαρχο Νευροκοπίου Μελέτη Μαυρίδη. 2) Η «Περιφερειακή Αναγέννηση» που έχει στο τιμόνι της τον Γιώργο Παυλίδη και στη Δράμα τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργύρη Πατακάκη. 3) H Περιφερειακή Παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κώστα Μορφίδη και υποψήφιο στη Δράμα τον γιατρό Σπύρο Τουρτούρη. 4) Η Περιφερειακή Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Χρήστου Τρέλλη με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον γραμματέα της Ν. Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε. Γιώργο Μήτρου. 5) Η «Γνώση και Συνεργασία» του Βασίλη Τραϊφόρου με υποψήφιο εδώ τον δικηγόρο Κώστα Αβραμίδη. 6) Η «Εθνική Αυγή» με υποψήφιο στην Περιφέρεια τον Χρήστο Κιτσόπουλο και στη Δράμα τον Νίκο Αζαριάδη. 7) Η παράταξη «Μακεδονία - Θράκη - Ελλάδα μας» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Τέρενς Κουίκ και υποψήφιο στη Δράμα τον πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ. Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη. 8) O συνδυασμός «Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γεώργιο Μποτσίδη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε