Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτές οι δημοτικές εκλογές θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μας. Απέδειξαν περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι ο εφησυχασμός πληρώνεται ! Κέρδισε τον Α’ γύρο ο Χαρακίδης στο δήμο Δράμας και ορισμένοι αισθάνθηκαν ότι οι εκλογές τελείωσαν. Νόμισαν ότι στις 25 Μαΐου θα καταγράψουν έναν θρίαμβο. Άνθρακες ο θησαυρός. Η δεύτερη Κυριακή είναι μια εντελώς διαφορετική εκλογική αναμέτρηση. Φεύγουν από την μέση τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και ουσιαστικά παλεύουν οι επικεφαλείς. Τα μικρά ή μεγάλα λάθη είναι μοιραία και μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Και έγιναν αρκετά λάθη από πλευράς παράταξης «Πόλη & Ζωή» τη δεύτερη Κυριακή. Φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή ο υποψήφιος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» Γιάννης Καψημάλης. Τελειώνοντας την εκπομπή λέει: «Ο αγώνας θα είναι αμφίρροπος. Θα έχει πρώτο ημίχρονο, θα έχει δεύτερο ημίχρονο, παράταση και στα πέναλτι θα κερδίσει η ομάδα που έχει τον καλύτερο τερματοφύλακα …δηλαδή εμείς». Σαν να μίλησε με μέντιουμ, κυριολεκτικά αποτύπωσε αυτό που συνέβη. Ο Χριστόδουλος είχε μια δεμένη ομάδα. Πίστεψαν σ’ αυτόν, έτρεξαν τη δεύτερηΚυριακή και πέτυχαν την μεγάλη ανατροπή ! Στις εκλογές του Β’ γύρου αυτό που μετράει είναι ο αγώνας πόρτα - πόρτα και οι στοχευμένες κινήσεις. Μια ατυχής δήλωση μπορεί να τα ανατρέψει όλα. Άρα χρειάζεται μέτρο και ψυχραιμία. Η αλαζονεία και η αφ΄ υψηλού αντιμετώπιση των αντιπάλων πολώνει τις καταστάσεις και ο φανατισμός βλάπτει αυτόν που έχει την εξουσία. Συγχαρητήρια στο Χριστόδουλο Μαμσάκο για την θριαμβευτική εκλογή. Απέδειξε ότι όταν είσαι οργανωμένος, προγραμματίζεις και δουλεύεις μεθοδικά, δικαιώνεσαι. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τον πόλεμο που δέχθηκε από πολλά διαφορετικά κέντρα, διατήρησε την ψυχραιμία του και με αντεπίθεση νίκησε ! Φυσικά τώρα θα πρέπει η εταιρεία δημοσκόπησης που έδωσε την πρόβλεψή της με συντριπτικά ποσοστά υπέρ του κυρίου Χαρακίδη, να μας αναφέρει τι έφταιξε που έπεσε τόσο έξω. Όταν δίνεις στον πρώτο 45 και στον δεύτερο 15 και τελικά την πρώτη Κυριακή η διαφορά είναι λιγότερο από 14 μονάδες διαμορφώνεις το κλίμα στην τοπική κοινωνία. Οι δημοσκοπήσεις είναι η φωτογραφία της στιγμής και δεν πρέπει να τις μεγαλοποιούμε. Δεν είναι απόφαση, δεν είναι ψηφοφορία. Θα πρέπει μια δημοσκόπηση αν είναι έγκυρη, να την μελετούν και να την βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι. Να μην την χρησιμοποιούν για εσωτερική κατανάλωση, για διαμόρφωση κλίματος και χειραγώγηση των ψηφοφόρων. Δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία όλοι τις χρησιμοποιούν για να διαμορφώσουν κλίμα . Και τελικά πολλοί από αυτούς πληρώνουν το λάθος στην κάλπη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Γιάννης Καψημάλης γεμίζει τον τοίχο του στο facebook με καψουροτράγουδα. Φίλε μπουζεκλερί τον έχεις κάνει τον τοίχο σου και αν μη τι άλλο κάθε βράδυ χρειαζόμαστε φυστικάκια και μια μπουκάλα ! Αν αρχίσεις να κάνεις αναρτήσεις με παραδοσιακά τραγούδια όπως «…ένα νερό κυρά βαγγελιώ» ε! πάει θα τα αρχίσουμε τα χάπια !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γιώργος Παυλίδης στην περιφέρεια κέρδισε με 14 σχεδόν μονάδες και είναι ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ. Και τώρα που θα πρέπει να κρυφτούν οι δημοσκόποι που παρουσίαζαν στοιχεία ότι προηγείται ο Άρης Γιαννακίδης, ότι είναι φαβορί, ότι θα θριαμβεύσει σε Ροδόπη, Έβρο; Θα πρέπει να εξαφανιστούν όσοι έγραφαν και διέδιδαν αυτά τα φανταστικά σενάρια. Επί δύο σχεδόν χρόνια έλεγαν ότι προωθούν τον Γιαννακίδη για κοινό υποψήφιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Όταν το σενάριο δεν παίχθηκε, άρχισαν να λένε ότι είναι το απόλυτο φαβορί. Απέκρυπταν ότι δεν τον ακολουθούν 25 εν ενεργεία σύμβουλοί του !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ενδιαφερόμενοι που διεκδικούν μία από τις τέσσερις θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Δράμας. Λέω τέσσερις γιατί η μία θέση ανήκει στον εν ενεργεία βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη. Μεταξύ των υποψηφίων για να είναι υποψήφιοι o πρώην Περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Καραβάς, ο πρώην βουλευτής Σταύρος Παπαδόπουλος, ο δικηγόρος Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Μωυσίδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας της ΝΔ Κωνσταντίνος Κόντος, ο δημοτικός σύμβουλος και χειρουργός στο Νοσοκομείο Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο πρώην δήμαρχος Σιταγρών Θόδωρος Αθανασιάδης και άλλοι.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών φέρνουν πολλές αναταράξεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Τα πέντε χρόνια είναι πολλά και πλέον όσοι έχασαν πρέπει να βρουν νέο ρόλο στα κοινά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην Ελιά είναι δεδομένη η υποψηφιότητα της Χαράς Κεφαλίδου, ενώ πολύ πιθανό είναι να δώσει την δική του μάχη και ο εν ενεργεία βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, που εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ στην συνέχεια αποχώρησε μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τελικά συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ, στην Ελιά. Ένας άλλος που διεκδικεί την είσοδό του στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς είναι ο Γιάννης Ξανθόπουλος που ολοκλήρωσε την θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και η σθεναρή του στάση σε θέματα της Δράμας κρίνεται ως πολύ θετική από την πλειοψηφία της κοινωνίας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όσο για τον Κυριάκο Χαρακίδη που ολοκλήρωσε την θητεία του στο δήμο Δράμας, η ήττα αλλάζει τα δεδομένα και στενοί του συνεργάτες θεωρούν δεδομένη την κάθοδό του στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Δεν ξεκαθαρίζουν όμως με ποιο κόμμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κάτι που θα πρέπει να υπενθυμίσουμε είναι ότι η Δράμα ως τριεδρική περιοχή δεν έχει μπόνους και δώρα στο πρώτο κόμμα. Δηλαδή στην τετραεδρική Καβάλα η ΝΔ κέρδισε 4 έδρες στις 4 λόγω εκλογικού νόμου και του δώρου των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Στη Δράμα έδρες θα πάρουν τα τρία πρώτα κόμματα στον νομό. Άρα από 1 έδρα θα πάρουν σίγουρα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη έδρα θα διεκδικήσουν η Ελιά, η Χρυσή Αυγή αλλά και το Ποτάμι που κατέγραψε σημαντική επίδοση στις Ευρωεκλογές.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Αργύρης Πατακάκης, ο νέος Ατιπεριφερειάρχης τρέχει σαν έφηβος ή καλύτερα τρέχει σαν μαραθωνοδρόμος ! Περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα και φυσικά οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξεις !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υπάρχει στην Δράμα, άκουσον – άκουσον, δήμαρχος που δεν θέλει να υλοποιήσει, έργο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 3,5 εκ. γιατί το σκέφτηκε και το ωρίμασε ο πρώην δήμαρχος ! Δήμαρχε σοβαρέψου …εάν έχεις εσύ κόμπλεξ με τις επιτυχίες του πρώην, δικό σου πρόβλημα… οι πολίτες δεν χρωστούν τίποτα ! Άντε μπράβο ! Θα επανέλθουμε στο θέμα, με ονόματα, διευθύνσεις και πρωτοσέλιδα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη κ. Β. Κικίλια, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης αναφορικά με το χρόνιο αίτημα μεταστέγασης της αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, στο κτίριο της 1ης Ιουλίου μετά και από την σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας ΑΜΘ. Πολύ σωστά επαναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης το πάγιο αίτημα για μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Το κτίριο είναι ακατάλληλο για τέτοια χρήση. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Παρ’ όλα αυτά δεν βλέπουμε μέχρι τώρα να έχει γίνει τίποτα. Την ίδια ώρα το ενοίκιο για την χρήση του είναι πολύ υψηλό. Ευχόμαστε η πρωτοβουλία του Αργύρη Πατακάκη να έχει αίσιο αποτέλεσμα. Είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και των αστυνομικών που υπηρετούν στην Διεύθυνση Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Νέα παράταση για την αδειοδότηση των γηπέδων που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων. Ήρθε η κεντρική κυβέρνηση και μεταβίβασε τα γήπεδα στους ΟΤΑ. Αυτά μέχρι τότε λειτουργούσαν ως δημόσια. Οι δήμοι ανέλαβαν όλα τα λειτουργικά έξοδα και βρέθηκαν να τρέχουν για την αδειοδότησή τους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ΓΓΑ πετάει αετό. Ξεφορτώθηκε τα γήπεδα και τώρα οι δήμαρχοι τρέχουν για να προλάβουν. Φυσικά στο παρελθόν δόθηκαν και νέες παρατάσεις αλλά ως συνήθως δεν έγιναν όσα ήταν απαραίτητα. Ανέλαβαν οι νέοι δήμαρχοι και από την πρώτη μέρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με το θέμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάθανε πως η έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Δράμα μπορεί να κερδηθεί και πλακώσανε και οι ...πρώην, νυν, ανεξάρτητοι, πετυχημένοι και αποτυχημένοι. Κάποιοι πιο επαγγελματίες ψάχνονται με ποιο κόμμα θα βγουν βουλευτές ! Δηλώνουν παρόντες ! Συνωστίζονται ! Πού ήταν όλοι αυτοί στα δύσκολα; Κρύβονταν φτιάχνοντας το προφίλ τους ! Ρε τι γίνεται ! Άλλος για την βάρκα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολλές είναι οι αιτίες για τις οποίες η παράταξη του Κυριάκου Χαρακίδης απώλεσε την εξουσία στο δήμο της Δράμας. Πριν τις εκλογές επισημάνθηκαν από «συγκεκριμένους κύκλους» σημεία τα οποία θα έπρεπε να προσέξει το αδιαμφισβήτητο φαβορί τον εκλογών… Στην εκλογική επιτροπή της παράταξης επισημάνθηκε: 1) Πως οι μεταγραφές των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων δεν θα φέρει τα προβλεπόμενα αποτελέσματα. Ο ανταγωνισμός των δεξιόστροφων με τους παλιούς αριστερόστροφους θα είναι τόσο έντονος που την δεύτερη εβδομάδα θα φέρει τόση εχθρότητα που δεν θα είναι διαχειρίσιμη. Έγινε σε πολλές κοινότητες με καταστρεπτικά αποτελέσματα. Η εκλογική επιτροπή ήταν πεπεισμένη πως η νίκη θα έρθει από την πρώτη εβδομάδα. 2) Τους επισημάνθηκε πως συμπεριλαμβάνοντας στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς… δεν θα καταφέρουν να αλώσουν τη βάση της. Και έγινε ακριβώς έτσι ! Ψηφίστηκαν οι σύμβουλοι (πολλοί τους χαρακτήριζαν δεινόσαυρους) την πρώτη εβδομάδα και την δεύτερη απελευθερωμένος ο ψηφοφόρος, ψήφισε αυτό που έλεγε η καρδιά του ή ίσως η κομματική του προέλευση. Η εκλογική επιτροπή όμως ήταν πεπεισμένη πως η νίκη θα έρθει από την πρώτη εβδομάδα. 3) Ο κώδωνας του κινδύνου για τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (Παράταξη Στέργιου Ηλιόπουλου) τονίστηκε επίσης. Αιωρούνταν έντονα στην τοπική κοινωνία πως υπάρχει γραμμή τη δεύτερη εβδομάδα όπου συναντώνται ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚογενή να καταψηφίζονται από τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε σε μεγάλο βαθμό. Η εκλογική επιτροπή όμως ήταν πεπεισμένη πως η νίκη θα έρθει από την πρώτη εβδομάδα. 4) Τονίστηκε να μην υποτιμήσουν το μεγάλο αριθμό των παρατάξεων. Όσο περισσότερες παρατάξεις κατέρχονται είναι λογικό να κόβουν και από την διοικούσα παράταξη. Η εκλογική επιτροπή όμως ήταν πεπεισμένη πως η νίκη θα έρθει από την πρώτη εβδομάδα. Μάλιστα στέλεχος της «Πόλη+Ζωή» δήλωνε για το Χριστόδουλο Μαμσάκο το υποτιμητικό «Που πας ρε καραμήτρο...». 5) Η πεποίθηση πως η νίκη θα έρθει από την αποχή ήταν ένα ακόμη μεγάλο λάθος. Οι πολίτες συμμετείχαν στις εκλογές. 6) Οι αναφορές για κλίμα τιμωρίας -λόγω της γενικής κατάστασης της χώρας- όσων ασκούν εξουσία απαξιώθηκε και λοιδορήθηκε από την παράταξη «Πόλη+Ζωή».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι απερχόμενοι δήμαρχοι είχαν παραδώσει τις φανέλες, ήταν για τρεις μήνες απόντες από τα τοπικά δρώμενα. Έχασαν τις εκλογές και κυριολεκτικά πάρκαραν. Τρεις μήνες εξαφανισμένοι και οι δήμοι λειτουργούσαν με αυτόματο πιλότο. Και την 1η Σεπτεμβρίου που πήγαν και επίσημα σπίτι τους, άρχισαν την κριτική.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μέχρι και ευθύνες στους δημάρχους των ολίγων ωρών καταλόγισαν. Αν αυτό δεν είναι αθλιότητα, τότε πώς ακριβώς θα το χαρακτηρίζατε; Υπάρχουν πιστεύω κάποια όρια σε όλα. Έχασες τις εκλογές. Είναι πολύ φυσιολογική η ήττα, όπως και η νίκη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άλλωστε αυτή είναι η άγρια ομορφιά της Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που χάνεις το πρώτο αυτό που κάνεις είναι αυτοκριτική. Αναρωτιέσαι ποια είναι τα λάθη, οι παραλείψεις, οι μοιραίοι άνθρωποι που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Μετά γνωστοποιείς με δημόσιο λόγο τα αίτια.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δίνεις και μια περίοδο χάριτος στους νικητές των εκλογών. Που δεν φταίνε γιατί κέρδισαν. Απλά υπερψηφίστηκαν από την κοινωνία. Αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την καρέκλα της εξουσίας τότε μάλλον δεν κατάλαβες ότι η εξουσία είναι προσωρινή και με αυτό το σκεπτικό πρέπει να πολιτεύεσαι.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αν αυτό το αγνοείς τότε αντιμετωπίζεις ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα, ως καταστροφή. Και μετά αρχίζουν οι υπερβολές και τα λόγια χωρίς ουσία. Η διαχείριση μιας ήττας είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Όμως ο τρόπος που την αντιμετωπίζεις δείχνει και το πολιτικό σου βάρος. Δεν συμφωνείτε;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτό που η κοινωνία ζητά από τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές είναι να δουν την καθημερινότητα, να στηρίξουν τους συμπολίτες μας που ζουν δραματικές στιγμές και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και φυσικά να λειτουργήσουν με σεμνότητα και ταπεινότητα. Οι δραμινοί τιμωρούν όσους λειτουργούν με αλαζονεία και έπαρση. Δεν δέχονται τα επικοινωνιακά τρικ και τις υπερβολές. Καλή επιτυχία σε όλους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιός περιφερειακός σύμβουλος έχει μότο το κλασικό «…οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»; Όποιος βρει ποιος είναι έχει δικαίωμα να τον πατάξει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Αργύρης Πατακάκης πίστευε στη νίκη από την πρώτη στιγμή. Όταν ο Άρης Γιαννακίδης ξεκίνησε να παρουσιάζει μέσω των τηλεοπτικών καναλιών δημοσκοπήσεις που τον έφερναν πρώτο ξεκαρδιζόταν στο γέλιο, κάνα ζεμπέκικο δεν ξέρω εάν έσυρε, πάντως γελούσε με την καρδιά του ! Εγώ προσωπικά δηλώνω πως έφαγα αμάσητη την προπαγάνδα του Γιαννακίδη, ο Αργύρης όχι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι λίγοι φίλοι που έχουν μείνει στον Αηδόνη, διαλαλούν πως στην Αθήνα κουράζεται πολύ (...Ζζζζζζ) από το τρέξιμο για να σώσει τη χώρα ! Εμείς προτείνουμε να έρθει και κατά ΄δω, στα παραμεθόρια, να τρέξει στους αγώνες βουνού του Παρανεστίου, εκεί έχει ελπίδες να πάρει μετάλλιο, γιατί βουλευτιλίκι δεν ξαναβλέπει ! Μπορεί να ξαναδεί εξουσία εκτός και αν εκτιμηθούν οι ιδιαίτερες και υψηλού επιπέδου γνώσεις του και τον κάνουν εξωκοινοβουλευτικό υπουργό !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Πήγε να με πατήσει» βροντοφωνάζει ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Γεωργιάδης. Και ο λόγος για τον Γιώργο Σαβρίδη …που όπως ισχυρίζεται ο πρώτος ένα Σαββάτο βράδυ κινήθηκε ο δεύτερος με το αμάξι του εναντίον του Παναγιώτη! Δεν έχουμε κάτι να πούμε, παρά μόνο μια συμβουλή …τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς …και οι δρόμοι για τα οχήματα. Επίσης όπως λέει και η τροχαία «…μη πίνετε όταν οδηγείτε».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κοντά στα 500 like έχει λάβει η φωτογραφία του Δημάρχου Δράμας, με το φωτοστέφανο στο facebook. Ωχριά, βέβαια, μπροστά στα like της Στικούδη που πήρε περίπου 5000 ! Τι παραπάνω δηλαδή έχει η Στικούδη από τον Χριστόδουλο; Λίγα κιλάκια να χάσει ο Χριστόδουλος και την έφαγε την Στικούδη… ε μα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μ’ όλο αυτό το χαμό που γίνεται, ξεχωρίζει η γραφική προσπάθεια κάποιου που προαλείφεται για «εντεταλμένος σύμβουλος» έτσι μας αυτοπαρουσιάστηκε και προσπαθεί να συμπεριληφθεί στην ηγετική ομάδα ! Έτσι θα τον δείτε είτε να ακολουθάει σαν μαϊντανός τον αρχηγό στις περιπλανήσεις του ή να στήνεται καταμεσής του ναού στις κηδείες και στους γάμους και να χαιρετάει τον κόσμο για λογαριασμό του αρχηγού !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καταλήξαμε τελικά κάπου μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου; Βεβαίως και καταλήξαμε ! Ο Θωμάς Μαργαρίτης μπήκε σε δύο εκλογικές μάχες και έμεινε δήμαρχος εξίμιση χρόνια, ο Κυριάκος Χαρακίδης έδωσε τρεις εκλογικές μάχες για να κάνει θητεία τρεισήμισι χρόνων και ο Χριστόδουλος Μαμσάκος κέρδισε μία για να γίνει δήμαρχος για πέντε χρόνια ! Αδικία μεγάλη αδικία …αλλά τι να κάνεις !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όλα τα καλά συμβαίνουν τη χρονιά αυτή στον Αριστείδη Μωυσιάδη, τον γνωστό ψυχολόγο. Η παράταξη του έγινε δημοτική αρχή, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, ορίστηκε αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας και το καλύτερο, η Παναγιώτα Κοσμίδου, η αγαπημένη του, του έκανε το χατίρι και τον παντρεύτηκε ! Πάντα τέτοια φίλε και καλύτερα ! Α! Να μην ξεχάσουμε πως η ρέντα του έκλεισε φτιάχνοντας κουμπάρο τον Τάσο Χατζηκυριακίδη (Επίσης Δημοτικός Σύμβουλος). Τελετάρχης του πολιτικού γάμου ήταν αυτός που πρόσφατα έγινε Δήμαρχος Δράμας… ο Χριστόδουλος, εάν τον έχετε ακουστά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα χίλια μύρια άκουσε ο Λευτέρης Χρυσοχοϊδης στο ενδιάμεσο των δημοτικών εκλογών, όταν είπε κατά πρόσωπο στον Κυριάκο Γρηγορίου πως πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιδημάρχου, μετά τα όσα καταγγέλθηκαν για τακτικές του την ημέρα των εκλογών έξω από εκλογικό κέντρο ! Τώρα, μετά την ήττα στρα-πάτσο της παράταξης «Πόλη + Ζωή» σχεδόν όλοι θεωρούν πως είχε δίκιο ! Οι μετά Χριστόν προφήτες περίσσεψαν …τώρα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Συνάντηση εργασίας είχε η δήμαρχος Παρανεστίου με την αρχαιολόγο Β. Πουλιούδη» αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου. Λέτε να πρότεινε η Αλίκη να αρχίσουν τις ανασκαφές στην περιοχή της ακρόπολη Πλατανιάς μπας και βρουν εκεί τον Μεγαλέξανδρο; Άντε παιδιά όλοι μαζί, πάρτε αξίνες και αρχίστε τη σκαπάνη ! Κάπως έτσι θα ‘ρθει η ανάπτυξη… καθώς τις περιβόητες φυλακές που θαααααα γίνουν στο Νικηφόρο δεν τις βλέπω πριν το 2019.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Κώστας είναι ωραίος και πολύ δημοφιλής. Αναφέρομαι στον νέο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δράμας Κώστα Μπλούχο που στις τελευταίες εκλογές έσπασε τα ρεκόρ με τον αριθμό ψήφων που συγκέντρωσε. Με πολιτική κουλτούρα, παιδεία και γνώση θα δοκιμαστεί στο δύσκολο πόστο του Προέδρου.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως για την παράταξη «Πόλη & Ζωή» ξεκίνησε μετά την ήττα η …αρχή του τέλους. Αυτό το ενισχύει η παραίτηση του φυσικού της ηγέτη, Κυριάκου Χαρακίδη λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και η αποποίηση της εκλογή του στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Προτάσεις για το ποιος θα οδηγεί την ομάδα εντός του δημοτικού συμβουλίου έπεσαν πολλές, όμως κανένας δεν ήθελε να αναλάβει. Τελικώς, η επιθυμία του Κυριάκου Χαρακίδη πραγματοποιήθηκε και ανέλαβε συντονιστής ο Παύλος Ζαχαριάδης, ως πρώτος σε σταυρούς, με βαριά καρδιά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που η θεωρία γίνεται με πολύ κόπο πράξη» αυτό τονίζει ο Καραμπατζάκης Δημήτρης, ο Δημοτικός σύμβουλος Δράμας & Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού-Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Ψίθυροι Press, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων που του εμπιστεύτηκε ο Χριστόδουλος ! Αυτή βέβαια είναι η μισή αλήθεια γιατί υπήρξαν στελέχη στην αυτοδιοίκηση της Δράμας, που ούτε θεωρία είχαν, ούτε επιδίωξαν να εφαρμόσουν κάτι. Τους ενδιέφερε ο παχουλός μισθός, κανένα τζάμπα τσιμπούσι και η θέση στη εξέδρα κατά τις εθνικές επετείους ! Ευτυχώς ήρθε ο «Καλλικράτης» μείωσε τις αποζημιώσεις και απαγόρευσε τους διπλούς μισθούς. Ελπίζουμε πως η νέα γενιά αιρετών με τη μικρή -σχετικά- αποζημίωση να αναδείξει στελέχη με θεωρία που θα αγωνιστούν και θα την μετουσιώσουν σε αποτέλεσμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συνάντησα πριν λίγες ημέρες τον Πασχάλη Αλπίδη, τον οποίο είχαν να δω από το ενδιάμεσο των δημοτικών εκλογών. Και διαπίστωσα πως δεν είχε απαγορευτικό κυκλοφορίας από τον νέο δήμαρχο, Χριστόδουλο Μαμσάκο, όπως κάποιοι διέδιδαν ! Δουλειές είχε ο άνθρωπος και δεν πολυκυκλοφορούσε ! Αμάν με το ράδιο αρβύλα σε αυτή την πόλη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εξαιρετική παρουσία ο Τάσος Χατζηκυριακίδης, με πολύ καλό βιογραφικό και σπουδές που εκλέχθηκε πολύ άνετα δημοτικός σύμβουλος και ανέλαβε Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ. Δύσκολη η θέση και πολύ κομβική αλλά έχει τις γνώσεις για να τα πάει καλά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ζωή, δεν ξέρω εάν σου το έχουν πει ήδη, πάντως η ύψωση του χεριού σου θυμίζει χαιρετισμό που είναι της μόδα τελευταία και όχι στάση ελληνορθόδοξης ορκωμοσίας ! Πρόσεξέ το σε παρακαλώ !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης είναι ειλικρινής και αποδείχτηκε καλός νοικοκύρης ! Στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις ουσιαστικά έλεγε πως δεν σας δίνω μία, δεν σας κάνω έργα, δεν ξοδεύω χρήματα από αυτά που δεν υπάρχουν! Τελικά ή πολύ βιτσιόζοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου ή έχουν πραγματικά καταλάβει πως τα πανηγύρια τέλειωσαν ! Όποιος τολμά και ζητά χρήματα για δράσης βιτρίνας τρώει πόρτα ! Δε μασάει ο Λύσσελης… μόνο καφεδάκι στη Lobus πίνει…έτσι για να ξέρετε που θα τον βρείτε όταν είναι εκτός εργασίας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αντιπρόεδρος στην ΔΕΚΠΟΤΑ ορίστηκε ο νεαρότερος δημοτικός σύμβουλος ο τζούνιορ του δήμου Γιώργος Ψαρράς. Μικρότερος αλλά έμπειρος αφού ήταν παρών σε όλα τα δημοτικά συμβούλια την προηγούμενη περίοδο ως Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ. Ο Γιώργος είναι οργανωτικός, δυναμικός και θα βοηθήσει σίγουρα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για τον κοντό τι να πεις. Ο Τάσος Χατζηγιάννης ανέλαβε τον ρόλο που γνωρίζει άριστα, Καθαριότητα, πράσινο, ανακύκλωση και η ομάδα δουλεύει ρολόι. Ήρεμος και χαλαρός δεν θυμίζει σε τίποτα τον εκρηκτικό και νευρικό Τάσο του παρελθόντος. Ο χρόνος ωριμάζει…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Από τα ψηλά στα χαμηλά λέει το τραγούδι αλλά στην περίπτωση του Στράτου Αρβανιτίδη η διαδρομή είναι αντίστροφη, αφού από τα υπόγεια βρέθηκε στον τρίτο όροφο όπου ήταν και την περίοδο του Θωμά. Έτσι γιατί χλόμιασε στα υπόγεια και χρειάζεται φως, περισσότερο φως.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όπως στρώσανε, κοιμήθηκαν, όπως λέει και ο λαός μας! Κι επειδή ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, πολιτικά δεν είναι «χαϊβάνι», η τοπική δεξιά ας πάει διακοπές καμιά… 15ετία και ας επανέλθει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ακούστηκε πως από το μυαλό του Χρήστου Αηδόνη περνάει και πάλι η ιδέα να κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θα λέγεται. Χρήστο, είναι κακή ιδέα… μην το κάνεις ! Με αυτά και με τα άλλα έχεις ήδη δεκάχρονη βουλευτική πορεία γιατί να μας ταλαιπωρήσεις κι άλλο ! Έλεος λυπήσου μας ! Πες τα φιλαράκια σου να σου βρουν μια θεσούλα με καλό μισθό και άσε μας στην κακομοιριά μας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στα αζήτητα θα πήγαινε ο Άνεστης Τερζής, εάν δεν κατάφερνε η παράταξη να κερδίσει τις εκλογές. Κι εκεί που σκεφτόταν πως μέχρι εδώ ήταν …τσουπ ! Οι δραμινοί έκαναν το όνειρό του πραγματικότητα ! Τώρα ο νούμερο δύο της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει… γιατί έξω από το χορό πολλά τραγούδια μας είχε πει ! Καλή δύναμη φίλε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε γνώριμο εργασιακό περιβάλλον και πάλι ο Τάσος Χατζηγιάννης. Η Αντιδημαρχία καθαριότητας και όλα τα άλλα συναφή είναι παιχνιδάκια για το Τάσο και περιμένουμε να πάει καλά όπως και επί δημαρχείας Θωμά Μαργαρίτη. Στον Χριστόδουλο συστήνω, για να μην έχουμε έκτροπα, να του βάλει φίμωτρο γιατί μπορεί να ανακύκλωσε τους αντιπάλους στις εκλογές μην ανακυκλώσει και την νέα δημοτική αρχή !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο λαός της περιφέρειας είπε ένα ηχηρό όχι στον Άρη Γιαννακίδη. Του είπε δηλαδή πως πρέπει να καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να εποπτεύει τη νέα διοίκηση. Όμως συγκεκριμένοι άνθρωποι είπα κάτι άλλο, πως δηλαδή ο κύριος αυτός πρέπει να ασκεί εξουσία. Τελικά έχουμε μια πολύ ωραία δημοκρατία… να την χαιρόμαστε ! Αλήθεια ο μισθός του πόσα ευρώ πιάνει;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είναι ή δεν είναι πρύτανης της αυτοδιοίκησης; Το ερώτημα προέκυψε με την αιχμή που άφησε σε δελτίο τύπου η παράταξη «Πόλη & Ζωή» που έκανε λόγο ειρωνικά για πρυτάνεις της αυτοδιοίκησης, εννοώντας τον Ανέστη Τερζή που είναι κόκκινο πανί για την ομάδα Χαρακίδη εδώ και χρόνια… Μόνο που τώρα ο Ανέστης είναι πάνω στ΄ άλογο και αυτοί τον κοιτούν να καλπάζει ! Έτσι είναι αυτά, έχει ο καιρός γυρίσματα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Διευθυντήριο της εκλογικής επιτυχίας του Χριστόδουλου φημολογείται πως ήταν η «Χρυσή Σφαίρα». Ανάμεσα στις πετσέτες υψηλής απορρόφησης, τα κατοσέντονα και στις πικέ κουβέρτες σχεδιάστηκαν όλα ! Ο Χαρίλαος Ψαρράς (ένας είναι ο Χαρίλαος) τα έδωσε όλα και έτρεχε με 1000 στις εκλογές. Παίχτηκαν πολλά και τα γνώριζε όλα ! Αλήθεια το Ψαρράς γιατί το γράφεις με δύο ρω; Οι άλλοι δηλαδή που το γράφουν με ένα κορόιδα είναι κι εσύ ο έξυπνος;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με κατοσέντονα ο Χαρίλαος, με τοστιέρες ο νέος συντονιστής της παράταξης «Πόλη & Ζωή», Παύλος Ζαχαριάδης. Τελικά πολιτική θα κάνουμε σ΄ αυτόν τον τόπο ή σετ προίκας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιος υποψήφιος της παράταξης «Πόλη & Ζωή», την προεκλογική περίοδο κυκλοφορούσε κοστουμαρισμένος με τσίτα την γραβάτα και μετά την ήττα θυμήθηκε την παραδοσιακή παντόφλα χωραφιού;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ρεκόρ θετικών σχολίων για την συνέντευξή του στην εφημερίδα μας συγκέντρωσε ο Γιάννης Καψημάλης, που εκλέχθηκε πανηγυρικά και ανέλαβε Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔ. Έχει φαν κλαμπ ο Γιάννης και πολλούς φίλους. Τα πρώτα δείγματα της αντιπροεδρίας είναι θετικά… αεροδρόμιο έκανε το ρέμα Καλλιφύτου με διαδικασία εξπρές !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Περιοδείες ανά την Ελλάδα ξεκίνησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η δική μας, η Χαρά Κεφαλίδου, λόγω Πολιτικού Συμβουλίου, έχει κάνει την νύχτα μέρα ! Όταν κάτι το πιστεύεις και είσαι συνεπής βρίσκεις τρόπο να τα προλάβεις όλα. Και εργαζόμενη και μικρομαμά. Χρόνια πολλά για την κόρη σου.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σειρά προτάσεων για διάφορα θέματα από την Αυτοδιοίκηση Πολιτών. Για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους η πρόταση για treddy bear για gay ταινίες έκανε θραύση. Θα γίνουμε Σόδομα και Γόμορρα όπως λέει και η Σαπφώ Νοταρά. Εκτός και αν θέλουμε να γίνει η Δράμα Μύκονος …μια και δεν πρόλαβε να γίνει Χόλυγουντ από το Φεστιβάλ. Η πρόταση πέρασε και στον απλό πολίτη. Πριν λίγες μέρες στην τεράστια ουρά μιας Τράπεζας όπου συνωστίστηκαν διάφοροι κινηματογραφόφιλοι και μη για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, το θέμα με τις gay ταινίες ήταν θέμα συζήτησης μεταξύ όλων όσων πλήρωναν τα διάφορα χαράτσια. Λίγος συντονισμός με την σκληρή πραγματικότητα δεν βλάπτει…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ολιγοετής διοίκηση του δήμου Δράμας από την παράταξη «Πόλη+Ζωή» σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Είναι αλήθεια πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δρομολογήθηκαν πολλά και αρκετό ευρωπαϊκό χρήμα διατέθηκε στο δήμο. Δημοτικές αρχές που παρήγαγαν έργο δεν σημαίνει πως εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους. Η νίκη είναι συνδυασμός πολλών παραμέτρων. Από την «Πόλη+Ζωή» έλειπαν πολλά τα οποία δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν και να διαχειριστούν προς όφελός τους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ούτε ένας, ούτε, ούτε τρεις αλλά τέσσερις γάμοι πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας στο δήμο της Δράμας. Για κηδεία δεν ακούστηκε κάτι. Όπως αντιλαμβάνεστε, ορισμένοι σύμβουλοι είχαν προβλήματα… πήγαν στο γάμο και άφησαν κατά μέρους τα πουρνάρια !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν πρόφτασε ν΄ ανακοινώσει ο δήμαρχος τις πολυάριθμες όντως επιλογές του σε αντιδημάρχους κι εντεταλμένους συμβούλους κι άρχισαν τ΄ αστραπόβροντα ανακατωμένα με απειλές απ΄ το γνωστό παρασκήνιο, που προφανώς διαφωνούσε με κάποιες απ΄ αυτές τις επιλογές και ταυτόχρονα αποπειράθηκε να «σκίσει τη γάτα» απ΄ την αρχή και να δείξει ποιος (πρέπει) να κάνει κουμάντο! Έλα όμως που δεν τα λογάριασαν σωστά τα πράγματα, γιατί ο νέος αιρετός έδειξε στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον πως στ΄ αλήθεια δεν μασάει κι έφαγαν μια μεγαλοπρεπή όσο και ηχηρή σφαλιάρα, μαζί με μια περιποιημένη ροχάλα. Κι όπως συνήθως συμβαίνει με τα θρασίμια, αυτά αναδιπλώθηκαν βάζοντας την ουρά στα σκέλια, σκούπισαν με χάρη τη ροχάλα, κάνοντας τάχα πως δροσίστηκαν κι αποχώρησαν πρόωρα καμαρωτοί - καμαρωτοί !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάθαμε πως το μοναδικό «τμήμα» του Δήμου, που είναι «σημειωμένο» στο τηλέφωνο που βρίσκεται στο γραφείο του Δημάρχου, είναι το… κυλικείο ! Δεν ξέρω αν θα προσθέσει ετικέτες για «γρήγορες κλήσεις» και σε άλλα τμήματα ο Χριστόδουλος Μαμσάκος, πάντως από καφέ αποκλείεται να ξεμείνει…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το βάρος της «επαναστάσεως», εντός της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. σηκώνει ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος επιμένει σε δικαιότερα για το λαό μέτρα. Τα λέει και τα φωνάζει, αλλά στηρίζει την Κυβέρνηση, έστω και... με πόνο καρδίας ! Μετά καταφεύγει στους «αγίους» της Εκκλησίας μας, για εξομολόγηση και μετάνοιες ώστε να ελαφρύνει την ψυχή του !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ένα ερώτημα τέθηκε μετά την ήττα της παράταξης «Πόλη+Ζωή», οι δραμινοί ήθελαν ποτέ τον Κυριάκο Χαρακίδη για δήμαρχο; Πολλοί είναι αυτοί που απαντούν θετικά, άλλοι πάλι θεωρούν πως ο Κυριάκος Χαρακίδης έγινε δήμαρχος με την βοήθεια των δούρειων ίππων της κεντροδεξιάς πτέρυγας. Πολλά στελέχη σημειώνουν δεν αποδέχτηκαν ποτέ το Θωμά Μαργαρίτη στους κόλπους τους και έκαναν τα πάντα ώστε να ηττηθεί. Ο πρώην νομάρχης τον αποψίλωνε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητεία του και έφτασε στο σημείο να κατέλθει στις εκλογές και την δεύτερη εβδομάδα υπέδειξε, όπου μπορούσε, Κυριάκο Χαρακίδη. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η νίκη του Χριστόδουλου Μαμσάκου είναι πάρα πολύ μεγάλη και εντυπωσιακή. Είναι γεγονός πως ο ίδιος πίστευε πως μπορούσε να κερδίσει το ακλόνητο φαβορί ! Από τον Ιανουάριο και μετά, τότε δηλαδή που το ψηφοδέλτιο του σοβάρεψε, η ηγετική ομάδα κατέστρωσε τις κινήσεις δράσης για την δεύτερη εβδομάδα. Στιλέτα πετούσαν χίλιοι μύριοι και αυτός δεν απαντούσε. Δεν χάλασε την προσωπική του σχέση με κανένα από αυτούς που δεν τον ακολούθησαν στο εγχείρημά του, ακόμη και σε συνεργάτες του με τον Θωμά που κατέβηκαν με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Τους περισσότερους από αυτούς του πήρε πίσω την δεύτερη εβδομάδα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτομπουγελώθηκε ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξανθόπουλος ! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το έκανε μόνος του ! Εάν εξέδιδε ένα δελτίο τύπου ζητώντας βοήθεια είναι σίγουρο πως δεν θα ήταν λίγοι αυτοί που θα τον κατάβρεχαν με ευχαρίστηση !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σειρά προτάσεων για διάφορα θέματα από την Αυτοδιοίκηση Πολιτών. Για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους η πρόταση για treddy bear για gay ταινίες έκανε θραύση. Θα γίνουμε Σόδομα και Γόμορρα όπως λέει και η Σαπφώ Νοταρά. Εκτός και αν θέλουμε να γίνει η Δράμα Μύκονος …μια και δεν πρόλαβε να γίνει Χόλυγουντ από το Φεστιβάλ. Η πρόταση πέρασε και στον απλό πολίτη. Πριν λίγες μέρες στην τεράστια ουρά μιας Τράπεζας όπου συνωστίστηκαν διάφοροι κινηματογραφόφιλοι και μη για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, το θέμα με τις gay ταινίες ήταν θέμα συζήτησης μεταξύ όλων όσων πλήρωναν τα διάφορα χαράτσια. Λίγος συντονισμός με την σκληρή πραγματικότητα δεν βλάπτει…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η νέα μόδα που λανσάρει το «Ποτάμι», με το σακίδιο, είναι πλέον γεγονός και στη Δράμα. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Τάσος Καρκαντζέλης το τηρεί με ευλάβεια! Το βάρος όμως; Μήπως είναι ασήκωτο βρε Τάσο; Το αντέχουν οι ώμοι σου; Γιατί σε εμένα ακόμη πονάνε οι ώμοι από την σχολική περίοδο…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γιάννης Στεφανίδης είναι παλιός και έμπειρος στα κοινά. Η θητεία του ως νομαρχιακός σύμβουλος έγραψε ιστορία με τις τοποθετήσεις του. Τώρα δημοτικός σύμβουλος πλέον στο δήμο Δράμας ξεκίνησε από την πρώτη μέρα την κόντρα. Και στο σκληρό ροκ είναι ειδικός άλλωστε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Στάθης Αυγερινόπουλος εάν, (εάν λέω) κατέβαινε στις εκλογές με τον Χριστόδουλο, τώρα θα ήταν Αντιδήμαρχος! Δεν έκανε όμως τη σωστή επιλογή… ε και μάντης δεν είναι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε φουλ ρυθμούς η δημοσιογραφική ομάδα του τηλεοπτικού σταθμού Star Δράμας (Βορείου Ελλάδος πλέον) με κάλυψη των σημαντικών γεγονότων σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα. Ρία Κυριακίδου, Έλλη Οικονόμου, Θανάσης Φυλακτός, Νίκος Κιοσσές καλύπτουν με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις όλα τα κορυφαία θέματα επικαιρότητας και υπόσχονται πολλές εκπλήξεις τον Χειμώνα. Από κοντά οι τεχνικοί, οι καμεραμάν και η Διεύθυνση του καναλιού που έχει κερδίσει με την αξιοπιστία του την ευρύτερη περιοχή. Δυνατό χαρτί του καναλιού και το αθλητικό του τμήμα με συνεχείς μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλευ, χαντμπολ ο ακούραστος Χρήστος Καραγιαννίδης και η ομάδα συνεργατών του δίνουν το δυναμικό παρών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου. Κουράγιο Γιωργίκα, ο αγώνας ίσως κάπου, κάποτε και να δικαιωθεί !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το επαναλαμβάνει συνέχεια ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Ζητά την συνεργασία όλων και φυσικά διεκδικήσεις με ουσία. Η έκδοση ψηφισμάτων, οι ατέλειωτες συζητήσεις και οι θεωρητικές προσεγγίσεις καλό είναι να μην συνεχισθούν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η χρονιά της μεγάλης επιστροφής ! Ο Κυριάκος επέστρεψε στα εμποτισμένα, ο έτερος Κυριάκος στις γάζες, ο Λευτέρης στους ελέγχους, ο Μιχάλης στον μαυροπίνακα, η Χρύσα στους χορούς, ο Νίκος στο νταμάρι, ο Γιάννης στις σιδεροκατασκευές, ο Γιώργος στις μελέτες, ο Παύλος στους φούρνους μικροκυμάτων ο Γρηγόρης στον ΕΝΦΙΑ ! Με λίγα λόγια όλα ξαναμπήκαν στη θέση τους μετά από ένα διάλειμμα 3,5 ετών. Εγώ πάντως σας το ΄χα πει… οι δημοσκοπήσεις είναι προϊόν φαντασίας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ώρα της Ονειρούπολης φτάνει και η Χαρούλα λιώνει από ότι μαθαίνω, έχει μείνει «πετσί και κόκαλο» από το άγχος της ! Χαρούλα κουράγιο μόνο ένας περίπου μήνας είναι η εκδήλωση, άλλωστε εσύ γνωρίζεις πώς να τοποθετείς τα πράγματα στην θέση τους !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ανέλαβε δράση στο δήμο Προσοτσάνης, ο Κώστας Μιχαηλίδης. Αντιδήμαρχος πραγματισμού και εκτέλεσης τεχνικών έργων καθώς και αναπληρωτής δημάρχου. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή του δημάρχου Άγγελου Λύσσελη. Ο Κώστας αν και «μικρός το δέμα», θέλει, ξέρει και μπορεί. Είναι σίγουρο πως κανένας υπάλληλος του δήμου δεν θα πλήξει από απραξία !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Άρης Μωυσιάδης μας υπενθυμίζει συχνά-πυκνά μέσω facebook …ότι μας αγαπά σαν άλλη Μαρία Αλιφέρη… στο ποιο μελαχρινό της βέβαια ! Μήπως βρε Άρη να αφήσεις τα σ’ αγαπώ, σε λατρεύω …γιατί το μυαλό κάνει επικίνδυνους συνειρμούς του τύπου σε γουστάρω και θέλω να σε κουτουπώσω. Τουλάχιστον να προλάβουμε να παραγγείλουμε από την γνωστή κινέζικη ιστοσελίδα «τσίγκινο» για παν ενδεχόμενο. Όχι τίποτα έχεις και τα μανίκια συνεχώς σηκωμένα (το μόνο ελπίζουμε…) και όπως και να το πει κανείς προκαλεί ένα δέος μια ανατριχίλα η εμφάνιση σου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τελικά το ΠΑΣΟΚ στην Δράμα έχει ονοματεπώνυμο: Χαρά Κεφαλίδου. Έβαλε πλάτη στα δύσκολα, έμεινε σταθερή και το παλεύει. Και ας μην είναι βουλευτής ! Το πιάσατε το υπονοούμενο παιδιά;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είναι νόμος και κανόνας. Η δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια άλλη εκλογή. Όσοι πιστεύουν ότι η δεύτερη Κυριακή είναι η συνέχεια της πρώτης μάλλον ή δεν γνωρίζουν από εκλογές ή έχουν καταληφθεί από αλαζονεία της εξουσίας. Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Δράμα και Δοξάτο το αποδεικνύουν. Χαρακίδης και Χατζηλαζάρου, προηγήθηκαν με διαφορά στις 18 Μαΐου αλλά έχασαν στις 25 Μαΐου. Και στην πολιτική ο τελικός νικητής είναι ο πραγματικός νικητής.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όταν ο Χριστόδουλος Μαμσάκος ξεκίνησε την αυτοδιοικητική του προσπάθεια, με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», ελάχιστοι πίστευαν ότι θα πετύχει αυτόν τον θρίαμβο. Δούλεψε μεθοδικά, οργανωμένα, στελέχωσε με πολύ αξιόλογους συμπολίτες μας το ψηφοδέλτιό του, άντεξε την πίεση και τελικά κέρδισε. Άνθρωπος χαμηλών τόνων από την φύση του, ολιγόλογος, συναισθηματικός, το πάλεψε και δικαιώθηκε.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Δημήτρης Δαλακάκης είναι νέος, δικηγόρος, μετρημένος άνθρωπος, δούλεψε και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την εκλογή. Πολιτεύτηκε για πρώτη φορά και τιμήθηκε από τους ψηφοφόρους του Καλλικρατικού δήμου Δοξάτου. Ο μόνος δήμαρχος που διασώθηκε στον νομό μας είναι ο Άγγελος Λύσελλης. Κέρδισε με άνεση τον μεγάλο αντίπαλό του Θόδωρο Αθανασιάδη, ο οποίος με αρχοντιά και μεγαλοψυχία τον επισκέφθηκε στο εκλογικό του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Άλλο επίπεδο ο Θόδωρος. Η ενέργειά του αυτή θα πρέπει να βρει μιμητές. Ο ηττημένος πρέπει να χειροκροτεί και να συγχαίρει τον νικητή.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γιώργος Παυλίδης ο μεγάλος νικητής με 56,34% της Περιφέρειας, πέτυχε μια πολύ άνετη εκλογή. Λειτούργησε εξαιρετικά σε όλη την προεκλογική περίοδο και τελικά έφερε την μεγάλη ανατροπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισε τον Άρη Γιαννακίδη και στην έδρα του την Ροδόπη με έξι χιλιάδες ψήφους διαφορά. Ο Αργύρης Πατακάκης κέρδισε την Π.Ε. Δράμας, παρά τις πολλές παρασκηνιακές και άλλες μεθόδους. Παίχθηκαν πάρα πολλά στην Περιφέρεια. Ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ ζούσαν με μόνο όνειρο την ήττα του Αργύρη. Δεν τους έκανε το χατίρι και κέρδισε. Μαχητικός, πεισματάρης και εργατικός, αγωνίστηκε και πέτυχε να καταγράψει ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η χρονιά της μεγάλης επιστροφής ! Ο Κυριάκος επέστρεψε στα εμποτισμένα, ο έτερος Κυριάκος στις γάζες, ο Λευτέρης στους ελέγχους, ο Μιχάλης στον μαυροπίνακα, η Χρύσα στους χορούς, ο Νίκος στο νταμάρι, ο Γιάννης στις σιδεροκατασκευές, ο Γιώργος στις μελέτες, ο Παύλος στους φούρνους μικροκυμάτων ο Γρηγόρης στον ΕΝΦΙΑ ! Με λίγα λόγια όλα ξαναμπήκαν στη θέση τους μετά από ένα διάλειμμα 3,5 ετών. Εγώ πάντως σας το ΄χα πει… οι δημοσκοπήσεις είναι προϊόν φαντασίας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο ο επίσημος χορηγός της ομάδας μπάσκετ του ΚΑΟΔ. Η American Genetics θα είναι χορηγός ονόματος της ομάδας του ΚΑΟΔ, που πλέον θα ονομάζεται American Genetics ΚΑΟΔ ! Πρόκειται για μια εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν από 11 χρόνια από ανθρώπους με όραμα και διάθεση για σκληρή δουλειά στον τομέα της αγροτικής έρευνας. Ασχολείται με τη δημιουργία και σποροπαραγωγή υβριδίων καλαμποκιού, σόργου και ποικιλιών μηδικής και σόγιας. Έχει έδρα σε Ελλάδα και Ιταλία και θυγατρικές σε Κύπρο, Τουρκία, Βουλγαρία και Ουκρανία. Μπήκε στην οικογένεια του ΚΑΟΔ την περσινή περίοδο και μετά από μια εξαιρετική συνεργασία, αποφασίστηκε από κοινού η επέκταση της και την προσεχή αγωνιστική περίοδο, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ήδη επιτυχημένη προσπάθεια ανέλιξης της ομάδας. Χρειάζεται φυσικά και η στήριξη του κόσμου. Ο μαραθώνιος της Α1 είναι πολύ δύσκολος και απαιτείται η συμμετοχή όλων των φίλων του ΚΑΟΔ. Καλή επιτυχία στην ομάδα και στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην Α1.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ευθύς χωρίς στρογγυλέματα και χαϊδέματα ήταν ο Στέλιος Ηλιόπουλος στην ομιλία κατά την ορκωμοσία του στο δημοτικό συμβούλιο. Όλοι συμφωνούν πως ο Στέλιος το ΄χει ! Είναι ευγενικός προσγειωμένος καλά ενημερωμένος. Όλοι στο σύνολο τον συμπαθούν ασχέτως που δε του έδωσαν μεγάλο ποσοστό. Αρκεί;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υποψήφιος με τον Κυριάκο, κάθε βράδυ πίνει τα ποτά του στο Baroque από την πλευρά της Π. Κάβδα. Διαλέγει εκείνο το σημείο για να βλέπει το τέως εκλογικό κέντρο της παράταξης. Οι Αναμνήσεις και οι μέρες της αισιοδοξίας θέλει να ξαναγυρίζουν…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αίνιγμα ήταν αυτή την περίοδο ο Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου ! Αίνιγμα και ψηλός, ο χειρότερος συνδυασμός ! Γεγονός πάντως είναι πως και οι δύο μονομάχοι των δημοτικών εκλογών στο δήμο Δράμας τον ήθελαν δικό τους. Οι απόψεις για το κατά που «έκλεινε» είναι και αυτές αίνιγμα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κάναμε εκλογές χωρίς τον Παναγιώτη Αθανασιάδη, που τον κέρδισαν τα ρόδια.! Εκλογές χωρίς τον Παναγιώτη δεν γίνεται… χάνουν το στυλ τους! Ας το δει η πολιτεία και μην ακούσω πως είναι δέσμευση έναντι της τρόικας …δεν θα το αντέξω !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φίλος, προσκείμενος στην παράταξη του Κυριάκου Χαρακίδη, με ρώτησε την 14η ημέρα ανάληψης της διοίκησης του δήμου από τον Χριστόδουλο Μαμσάκο… «Για ανεπάρκεια μπορεί να γίνει μομφή και να πάμε σε νέες εκλογές στο δήμο της Δράμας;». Ταμπλάς μου ήρθε ! Ακόμη δεν τους είδε, έκρινε πως δεν κάνουν ! Και θυμάμαι πως την ίδια κρίση είχαν και ορισμένοι αντίπαλοι του Χαρακίδη με το που ανέλαβε. Έχουμε πλήρη ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Να είναι ο δικός μας και ας είναι στραβάδι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πρέπει η νυν δημοτική αρχή να προβεί σε αλλαγές… Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ο Ανέστης Τερζής στους χώρους του δημαρχείου και να σκοντάφτει ! Και μη πάει το μυαλό σας αλλού …όταν λέμε σκοντάφτει εννοούμε ότι ο άνθρωπος σκοντάφτει λόγω ύψους …δεν μπορεί ένας Τερζή να κυκλοφορεί σκυφτός …έχουμε μάθει να βλέπουμε τον Ανέστη να στέκεται στο ύψος του ! Και μετά βεβαιότητας σας λέμε πως Ανέστης κρατάει το ύψος του όπως έκανε πάντα… Τάσο Χατζηγιάννη όταν βλέπεις τον Τερζή να εξαφανίζεσαι … άντε πια !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Φτάνει τόση κατινιά…κύριε Χαρακίδη !». Αυτός ήταν ο τίτλος σε δελτίο τύπου που λάβαμε τα ΜΜΕ από το γραφείο τύπου της δημαρχίας. Στο περιεχόμενο αναφέρεται πως ο κ. Χαρακίδης ανέφερε πως σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον νυν δήμαρχο Δράμας, ο δεύτερος το πρώτο που τον ρώτησε ήταν πόσος είναι ο μισθός του δημάρχου. Όχι πως μας ενδιαφέρει, όμως βρε παιδιά, πείτε μας εν ερήμην του λόγου πόσος είναι ο μισθός του δημάρχου. «Κατινιά» που ρωτάμε; Ε! Ναι είμαστε «Κατίνες» και θέλουμε να μάθουμε …μπα σε καλό σας ! Περιμένουμε πάντως…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καλά έχουμε φύγει έτη φωτός μπροστά από τις γειτονικές πόλης σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές εκπομπές. Είμαστε οι μοναδικοί που παρουσιαστής εκπομπής εμφανίστηκε με χαβανέζικο πουκάμισο, την άλλη φορά αν σε δούμε με παραδοσιακή στολή των Αβοριγίνων των ιθαγενών της Αυστραλίας, τσιτσίδι δηλαδή, δεν θα εκπλαγούμε ! Το συγκεκριμένο κανάλι μας έχει προσφέρει ουκ ολίγες φορές άφθονο γέλιο και συνεχίσει …ακάθεκτο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν γίνεται να μην… ευλογήσουμε τα γένια μας, αφού στο θέμα τοποθέτησης του Κώστα Μπλούχου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, πέσαμε 100% «μέσα». Ο ίδιος πάντως, την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, αν και ήταν στο Δημαρχείο, λείπει από το «καρέ» με τους υπόλοιπους, γιατί δεν συνέπεσαν οι αφίξεις τους!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υπάρχει ενδεχόμενο να πάμε σε εκλογές….αλλά για να εκλέξουμε τι; Αυτό που θα μας ανακοινώσει ότι πτωχεύσαμε;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κανένας, ποτέ και για τίποτα, δεν περίμενε να δει αυτό το στιγμιότυπο πριν το 2010, έγινε (πως αλλάζουν οι εποχές) και τα χαμόγελα περίσσεψαν ! Εάν ξαναδείτε το καρέ αυτό στο μέλλον, να με πάρετε τηλέφωνο ! Καλά το χαμόγελο του Χαραλαμπάκη …εκθέτει την Τζοκόντα ανεπανόρθωτα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις νέες περικοπές στις συντάξεις. Καλά τι πράγματα είναι αυτά; Θέλετε στα καλά καθούμενα να εισηγηθεί η τρόικα και την ιδιωτικοποίηση της δικαιοσύνης;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτήν την τρόικα ειλικρινά δεν μπορώ να την καταλάβω ! Εμ μας έπεισε και ψηφίσαμε να μείνουμε στο ευρώ…εμ μας λέει τώρα να ζήσουμε χωρίς ευρώ στην τσέπη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άλλη μια επιτυχία για τον Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον δήμαρχο Δράμας. Στις εκλογές της Περιφερειακής eνωσης Δήμων ΑΜ-Θ εκλέχθηκε πρώτος μεταξύ των 22 Δημάρχων στο Διοικητικό Συμβούλιο. Μάστορας αποδεικνύεται ο δήμαρχος στις εκλογές... έχει τακτική, πρόγραμμα και πλάνο Πρωτιά και για τον Θόδωρο Αθανασιάδη που εκλέχθηκε στο ΔΣ της ΠΕΔ ως δημοτικός σύμβουλος ενώ και ο δημ. σύμβουλος Δράμας Γιάννης Καψημάλης εκλέχθηκε ως αντιπρόσωπος στις εκλογές της ΚΕΔΕ. Καλή επιτυχία σε όλους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Τζαμτζής, ο σομπάς και ο υγιεινός συνδέονται επαγγελματικά και φιλικά. Εκεί όμως που δένονται πλήρως είναι στη γνώση των δραμινών πεπραγμένων σε όλα τα επίπεδα ! Στην τοπική πολιτική ιδίως σκίζουν ! Δεν πέφτουν ποτέ έξω στις εκτιμήσεις και γνωρίζουν κινήσεις και στρατηγικές πριν αυτές εκδηλωθούν …αφού να φανταστείτε κι εμείς από αυτούς ενημερωνόμαστε ! Τώρα περιμένουν τις βουλευτικές εκλογές ώστε να σπάσουν πλάκα με τις δημοσκοπήσεις που θα λανσάρουν οι υποψήφιοι, όπως έγινε και το Μάιο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν συμφωνείτε πως θα μπορούσε να είναι ο σωσίας του βραβευμένου αμερικανού ηθοποιού Κέβιν Σπέισι; Ο λόγος για τον Δημοτικό Σύμβουλο Δράμας και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, Δημήτρη Καραμπατζάκη. Προτείνουμε να επικοινωνήσεις μαζί του, και που ξέρεις, μπορεί να μας επισκεφτεί την περίοδο του Φεστιβάλ! Προχώρησε το Δημήτρη, δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μας είχαν πιπιλίσει το μυαλό …κάντε συγκυβέρνηση και κάντε συγκυβέρνηση … Ορίστε κάναμε συγκυβέρνηση και τι καταλάβαμε; Αν κλείσουμε έναν ολυμπιακάκια έναν παναθηναικάκια και έναν αεκάκια σε ένα δωμάτιο πιο εύκολα θα συνεννοηθούν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είναι η ευκαιρία που παρουσιάζεται σε πολιτικό σπανιότατα ! Είναι όμως η μεγάλη ευκαιρία ! Χρήστο Αηδόνη, ήρθε η ώρα να δικαιωθούν οι αγώνες σου για μια καλύτερη Ελλάδα ! Καλό βόλι, Χρήστο, και η ψήφος να είναι σε καλή μεριά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτό το ΠΑΣΟΚ η ζήλια θα το φάει… είδε τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέβασε τα ποσοστά του και είπε και αυτό να αποκτήσει συνιστώσες ! Έτσι έχουμε τη συνιστώσα των Βενιζελικών, τη συνιστώσα των Σκανδαλιδικών, τη συνιστώσα των Χρυσοχοϊδικών τη συνιστώσα των Λοβερδικών και πάει λέγοντας. Μόνο ο Αηδόνης δεν έκανε και τσαλαβουτάει όπου να ΄ναι !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αντε να πιστέψουμε ότι τον φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά μόνο…αλλά πόση πια είναι αυτή η ουρά; Από εδώ ως το Βερολίνο να υποθέσω;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε