Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χριστόδουλος σε απευθείας μετάδοση - Live ! «Χριστόδουλε προχώρα σε θέλει όλη η χώρα», αυτό είναι το μήνυμα που ελήφθη, απ’ όλη την επικράτεια για την Ονειρούπολη Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο «MEGA- Σαββατοκύριακο», λίγο πριν το κλείσιμο της εκπομπής -όπως πάντα- είχαμε σύνδεση με την Ονειρούπολη, με παιδάκια, Άη Βασίληδες, τη ρεπόρτερ, το δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο, με σπορτίβ look, να επαινεί τις 260 εκδηλώσεις. Είναι το μεγαλύτερο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» της χώρας, όπως ανέφερε, η ρεπόρτερ. Με τα μικρά τους ονόματα, τους αποκάλεσε ο δήμαρχος τους παρουσιαστές, ως Γιορδάνη και Μανώλη. Το μόνο που ρώτησαν αυτοί ήταν, αν είναι καλεσμένοι. Όσο για τον Γιορδάνη Χασαπόπουλο, όφειλε να πει κάτι. Η μητέρα του κατάγεται από τη Δράμα, είναι Ξανθιώτης. Γιατί να πει κάτι. Στην Ξάνθη χαλάει ο κόσμος με την «Γειτονιά των Χριστουγέννων». Τελικά είπαν, είπαν, γλυκά λόγια… μόνο που αυτά ήταν για τα γλυκά της Νόπης από το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Διαγράφηκε το χρέος του Δήμου Δοξάτου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εύγε στον Δήμαρχο Δοξάτου Δημήτρη Δαλακάκη. Απέδειξε σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι αν θέλεις, μπορείς να καταφέρεις πολλά, απλά χρειάζεται πλάνο και κότσια για διεκδίκηση.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Επανέκαμψε εκ νέου ο Στράτος, ο άλλοτε οδηγός του δημάρχου Δράμας επί Θωμά Μαργαρίτη. Μετακινήθηκε από το απορριμματοφόρο στο αυτοκίνητο του νέου δημάρχου Χριστόδουλου …Ω τι πρωτότυπο ! Ο εκ νέου ισχυρός άνθρωπος του δήμου έχει στην αρμοδιότητα του, εκτός τη μεταφορά του δημάρχου, και όλες τις βραδινές μυστικές αποστολές… να φυλάγεστε από αυτό τον κοντό… μόνο αυτό σας λέω !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καινοτόμα δράση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Δοξάτου από το Δήμαρχο Δημήτρη Δαλακάκη για την λειτουργία διαδικτυακού κοινωνικού φροντιστηρίου. Μπράβο Δήμαρχε τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται στις δύσκολες μέρες που περνάνε κάποιοι συμπολίτες μας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε δημιουργικό πολιτικό οργασμό βρίσκεται παρατεταμένο διάστημα ο Μπάμπης Σαμούτης του ΣΥΡΙΖΑ. Παλιό μέλος του κόμματος που φιλοδοξεί να καταλάβει μια από τις πέντε του ψηφοδελτίου. Καλή τύχη σύντροφε και ψυχή βαθιά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο γνωστός αρχιτέκτονας της πόλης Νίκος Πολυμενέρης έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές ενόψει των διαφαινόμενων εθνικών εκλογών και ετοιμάζεται για την κάθοδο σε αυτές με μεγάλο κόμμα ! Καλή η διάθεση για προσφορά στην πολιτική, αρκεί, όμως, η «λοκομοτίβα» να προλάβει την «ηλεκτροκίνηση» στην Δράμα …πριν τις εκλογές !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Aντιδήμαρχος δήλωσε off the record σε δημοσιογράφο «…μου φαίνεται θα φωνάξω τον Μιχάλη Μλεκάνη να αναλάβει !». Τι σημαίνει αυτό; Πως ορισμένοι μάλλον δεν είχαν κατανοήσει πλήρως τις ευθύνες που επωμίζονταν αναλαμβάνοντας πόστα. Αυτό που μου προκαλεί έκπληξη είναι πως ο εν λόγω αντιδήμαρχος είναι και ικανότατος… σκεφτείτε τι έχουν πάθει κάποιοι άλλοι που είναι περιορισμένης ευθύνης! Δουλειά παιδιά, μόνο με την δουλειά γράφεις …ιστορία !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού ανέλαβε ο Τάσος Βασιλειάδης. Η καυτή πατάτα είναι και μεγάλη δεδομένου της κατάσταση που υπάρχει με την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο Τάσος το έχει πάρει πατριωτικά αλλά πρακτικό θα είναι να κατανοήσει πως χωρίς χρήμα το αποτέλεσμα θα είναι ανέφικτο ! Δώστε λεφτά στο Τάσο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τάτσι μίτσι κότσι με το δήμαρχο Νευροκοπίου Βασίλη Γιαννόπουλο τα έχει κάνει ο Κώστας Ευμοιρίδης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως έχει αναλάβει άτυπος σύμβουλος του, ότι περίπου είχε κάνει και τον Κυριάκο Χαρακίδη. Ως γνωστών του αρέσει του Κώστα η εξουσία και όταν δεν μπορεί να την κατακτήσει προσκολλά σε αυτήν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε αντίθεση με πολλούς «σίγουρους» υποψηφίους, ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, όταν τον ρωτούν για το αν θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, λέει απλός ότι θα προσπαθήσει για αυτό. Στάση μετρημένη και σοβαρή. Άλλωστε από παχιά λόγια έχουμε χορτάσει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Θα ήθελα όσο τίποτα, να ήταν δήμαρχος Δράμας, ο Κοσμάς Καλαϊδόπουλος και να δίνει στην «Ονειρούπολη» το κλειδί της πόλης στον ντυμένο Άη Βασίλη, Δημήτρη Σταρόβα και να του μιλά στην καθαρευουσιάνικη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Αλίκη Σωτηριάδου ετοίμασε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, φόρεσε το κλασικό ταγιεράκι της, έβαψε τα μαλλιά της (…όχι, λάθος δεν τα βάφει !) και ανέβηκε στο αεροπλάνο για την Αθήνα όπου είχε σειρά προγραμματισμένων ραντεβού για προώθηση θεμάτων του δήμου αλλά και συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη του περιβόητου «Συντονιστικού οργάνου» που απαρτίζεται από τους υπολοίπους δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές. Έκανε μόνο τις επαφές που αφορούσαν το δήμο της… το ραντεβού του συντονιστικού είχε αλλάξει αλλά κανείς δεν την ενημέρωσε ! Αυτό θα πει συντονισμένη και κοινή δράση!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι «τρεις σωματοφύλακες». Το «μάτι» του ενός γυαλίζει, αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε, είναι μάλλον «παιχνίδισμα» του φακού…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο μόνος αισιόδοξος από τους ΑΝΕΛ στη Δράμα είναι ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης. Αυτό το παιδί θεωρεί πως και μόνο του, μπορεί να πάρει ικανοποιητικό ποσοστό και να καταφέρει να κατακτήσει την πολυπόθητη έδρα ! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ή ξέρει κάτι παραπάνω ο Ηρακλής;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρέδωσε το πολυτελές και πολυδάπανο αυτοκίνητο Δημάρχου του Δήμου Δοξάτου ο Δήμαρχος στον ΟΔΙΕ. Μακάρι όλοι οι Δήμαρχοι να αντικαταστήσουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα με νέα μικρότερα, φιλικότερα στο περιβάλλον και σαφέστατα ποιο οικονομικά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Δράμας βλέπουν με μισό μάτι ή και ασκούν πολεμική για τη φετεινή Ονειρούπολη… Ποιος είναι ο λόγος; Ανατρέξτε στη διαύγεια και θα καταλάβετε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης και αυτό το χειμώνα «πλασάρετε» με την πασίγνωστη και αθάνατη -δεν χαλάει με τίποτα- δερμάτινη καμπαρτίνα ! Πιστεύω πως καλό θα ήταν να συμβουλευτεί ένα στυλίστα… θυμίζει στρατιωτική στολή και οι ψηφοφόροι κάνουν συνειρμούς ! Δες το θέμα Ηρακλή !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έντονα διαμαρτυρήθηκε ο συνήθως αναίσθητος στα σατυρικά σχόλιά μας, Τάσος Χατζηγιάννης. «Ε όχι και να με πεθάνετε… δεν ακούσατε που η Περιστέρη είπε πως ο νεκρός είχε ύψος μόνο 1,65 !».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το παρασκήνιο της φωτογραφίας αυτής έχει γεύση αμερικάνικη. Ο αγαπητός δήμαρχος Δράμας δεν ήταν διατεθειμένος με τίποτα να φωτογραφηθεί με το τεράστιο χοτ-ντοκ που ετοιμαζόταν να καταβροχθίσει και έκρυβε πίσω από την πλάτη του. Μάταια προσπαθήσαμε τόσο εμείς όσο και ο Παναγιώτης από πίσω να αποθανατίσουμε το τέλος ενός ακόμη ηρωικού λουκάνικου. Αποτέλεσμα, κατεβάσαμε τις κάμερες, χόρτασε ο όντως -από το πρωί- νηστικός δήμαρχος χωρίς να δώσει ούτε μία μπουκιά στην κόρη του, Ντόρα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρακαλείται δημοτικός σύμβουλος που του αρέσει λίγο παραπάνω το ποτό, να απέχει από αυτό, πριν μπει στο στούντιο για τηλεοπτική συνέντευξη. Πρώτον, γυαλίζει το μάτι του και δεν γράφει καλά στο φακό και δεύτερον, δεν έχουμε καμιά όρεξη να ακούμε τις ασυναρτησίες που εκστομίζει ! Άντε μπράβο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Ξανθόπουλος Γιάννης είναι και πάλι έτοιμος ! Αυτή τη φορά έχοντας ως όπλο τον ανένδοτο αγώνα εναντίον του Άρη Γιαννακίδη που του έδωσε ακόμη περισσότερη πολιτικοκοινωνική καταξίωση. Ο Γιάννης είναι πεισματάρης και δηλώνει πως τώρα έχει δική του την έδρα του ΠΑΣΟΚ, αυτό βέβαια εάν πάρει έδρα το κόμμα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εξωθεσμικοί παράγοντες δίνουν εντολές και προαποφασίσουν για την «Ονειρούπολη» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, Τάσος Χατζηκυριακίδης ! Κάτι σαν εθελοντές δηλαδή;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Νέος σε ηλικία ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, με χρόνια όμως εμπειρίας στα κομματικά δρώμενα και με δυνατό βιογραφικό συγκεντρώνει τις θετικές γνώμες πολλών ανθρώπων της αγοράς και την υποστήριξη ακόμη περισσότερων νέων …από αυτούς άλλωστε ξεκινούν όλες οι ανατροπές.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο Κώστας Μπλούχος και η ομάδα των υποστηρικτών του στο δρόμο για τις βουλευτικές εκλογές. Έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού… σε καφενεία, σπίτια και υπαίθριες ανθρωποσυνάξεις! Ο Κώστας, το θέλει πολύ και αυτό είναι θεμιτό ! Εάν τα καταφέρει και εκλεγεί και τυχόν κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία τότε θα αρχίζουν τα δύσκολα… σε περιόδους σφοδρής κρίσης η προσωπικότητα του βουλευτή συνθλίβεται κυριολεκτικά, ενώ εάν είναι στην αντιπολίτευση… η θάλασσα είναι γιαούρτι ! Για να δούμε τι θα δούμε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με τέσσερις μόνο -από τους οκτώ- συμβούλους συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη «Πόλη+Ζωή». Αυτή είναι ζωντάνια και όρεξη για προσφορά στον τόπο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο «Τσάρος των Οικονομικών» του δήμου Δράμας, τρέχει και δεν προκάμει… οι ευθύνες και ο όγκος δουλειάς είναι τεράστιες, όμως ο Άγγελος Σολάκης ως ελεύθερος επαγγελματία είναι μαθημένος σε βάρβαρα ωράρια και ξέρει να φέρνει αποτελέσματα. Από το Άγγελο έχουμε απαιτήσεις και μόνο απατήσεις γιατί θέλει, ξέρει και μπορεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πόστου που του ενέθεσε ο Χριστόδουλος !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποιανού Δραμινού -μετά την τοποθέτησή του σε θέση- του άνοιξε η …όρεξη και οραματίζεται να γίνει ακόμα και Βουλευτής; Και από ποιον Βουλευτή περιμένει να πάρει «προίκα» τους ψηφοφόρους του;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Θα αναφέρουμε μόνο τον διάλογο… αξίζει ! Σταμάτης: - Και τι ξέρεις εσύ ρε Τάσο από τα αθλητικά, για πες μας σε παρακαλώ ! Τάσος: - Μπορεί να μην ξέρω αλλά έχω όρεξη να μάθω, ήδη ξεκίνησα θεωρητικά μαθήματα χόκεϊ επί πάγου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Μάρτιν Σκορσέζε πρέπει να σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε πέρυσι για την «Ονειρούπολη» ! Δεν εξηγείται διαφορετικά το υψηλότατο κόστος (70.000 €) για το οποίο θα συζητήσουμε μετά το τέλος της διοργάνωσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, Τάσος Χατζηκυριακίδης. Το σίγουρο πάντως είναι πως η εταιρεία η οποία δημιούργησε το βιντεάκι δεν έχει πληρωθεί ακόμη λόγω κολλήματος από την επίτροπο και η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κανένα πρόβλημα εξοικείωσης με το περιβάλλον της υπηρεσίας του στην εφορία –όπου επέστρεψε- δεν αντιμετωπίζει ο Λευτέρης Χρυσοχοΐδης. Ελέγχους κάνει σε επιχειρήσεις, ελέγχους έκανε και στην δημοτική αρχή, όντας αντιδήμαρχος, αφού πάντα ήταν εσωπαραταξιακή αντιπολίτευση ! Τί είχες Γιάννη, τι είχα πάντα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ομαλά κύλισε η διεξαγωγή της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα ανώμαλα, ξεκίνησαν όταν τελείωσε. Ως είθισται ακολουθεί γεύμα προς τιμήν του επίσημου εκπροσώπου της κυβέρνησης, έλα όμως που λόγω της απειρίας δεν προβλέφτηκε η κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο και γυροφέρναν τον «καημένο» από ταβέρνα, σε ταβέρνα, καθώς ήταν όλες γεμάτες κόσμο και δεν υπήρχε ούτε σκαμπό διαθέσιμο. Ευτυχώς δεν λιποθύμησε από την πείνα ! Φαντάζεστε να λιποθυμούσε και τον Αργύρη Πατακάκη να του δίνει το φιλί της ζωής για να τον επαναφέρει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ακούσαμε πως ο Κυριάκος Γρηγορίου δεν θέλει να ακούσει ούτε το όνομα αλλά και το επίθετο του πρώην αρχηγού του, Κυριάκου Χαρακίδη. Δεν προλάβαμε να τσεκάρουμε το «Ψιθύρισμα» κάτι που θα κάνουμε στο άμεσο μέλλον και θα σας ενημερώσουμε σχετικώς.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χάθηκε ο Κώστας Ευμοιρίδης από την πολιτική ζωή της πόλης ! Ανεβαίνει συνεχώς στο Νευροκόπι! Ε ! και αυτό δεν είναι ζωή ! Αναφέρομαι στον καημό το δικό μας… πολιτική ζωή χωρίς Ευμοιρίδη δεν έχει γλύκα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Προσπάθειες να ενισχύσει τα έσοδα του δήμου Προσοτσάνης καταβάλει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαουσίδης. Ο αποκαλούμενος και «Τσάρος Ιωάννης» προσπαθεί τα μέγιστα ώστε να βάλει μια σειρά και μια τάξη στα οικονομικά του πολύπαθου δήμου …μόνο ή είσπραξη χρημάτων δεν προχωράει... Κατά τα άλλα όλα καλά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε γνωστή πολιτική παρέα υπήρξε έντονη διαμάχη για το ποιο δάχτυλο σήκωσε ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στο Δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο. «Εάν σήκωσε το δείκτη είναι προσβολή προς το θεσμό του δημάρχου», είπε ο ένας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του Χρήστου Αηδόνη στην πόλη μας, συζητά με συμπολίτη μας ο οποίος τον ρωτά: «Χρήστο, στις εκλογές θα κατέβεις για βουλευτής;» η απάντηση έρχεται σε αστραπιαίο χρόνο και είναι αφοπλιστική «ε… όχι και βουλευτής!» ακολουθεί η αποστομωτική ερώτηση του ευφυή συνομιλητή του «Τι Χρήστο, πας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Προσβολή είναι εάν τον μούντζωσε» είπε ο άλλος ! «Πλάκα κάντε ρε, το μεσαίο σήκωσε και υπονοούσε πως θα τον πηγαίνει αντιπολιτευτικά όλη την πενταετία» είπε ο τρίτος ! Αναμένουμε δηλαδή να γίνεται του δάχτυλου το κάγκελο στο δημοτικό συμβούλιο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άκουσα κάτι για εξαγγελίες Χρυσοχοίδη για αναβάθμιση του σιδηροδρόμου. Τέτοια ακούω και αισθάνομαι ότι ζω στο Λονδίνο. Εδώ μειώθηκαν τα δρομολόγια, καταργήθηκαν υπηρεσίες στη Δράμα, αλλά βάζουμε τον πήχη ψηλά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έλαβα από τον φίλο μου το Βασίλη κάτοικο του σταθμού το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα: «Βλέπω το κτίριο του Ο.Σ.Ε ...το τόσο όμορφο ...βλέπω από τα αριστερά του το πρώην μαγειρείο (σε λίγο στο σταθμό, όλα «πρώην» θα είναι), έτοιμο να καταρρεύσει, η υγρασία το διέλυσε, όπου να ΄ναι θα πέσει.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Βλέπω και τα μεγάλα του παράθυρα και τα βλέπω σαν μάτια δακρυσμένα να με ικετεύουν και να μου λένε ....γράψε κάτι και για μας, σε λίγο θα πέσει όλο το κτίριο δεν μας λυπάσαι; Θέλουμε συντήρηση, εσείς όταν αρρωσταίνετε πάτε στο γιατρό, ενώ εμείς θα χαθούμε άδοξα. Και γράφω σίγουρος ότι δεν θα γίνει τίποτε, γιατί ποιοι είναι οι αρμόδιοι;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο ως συνήθως όπως πάντα. Εγώ όμως μεγάλωσα εδώ, είναι η γειτονιά μου ...την πονάω ...είναι ο σταθμός της Δράμας. Χρόνια ολόκληρα στο σχολείο, στο γυμνάσιο, από τον σταθμό ξεκινούσα, τον έβλεπα και με έβλεπε και τώρα καταρρέει όπως η χώρα, φοβάμαι.Αν, λέω αν, σας έμεινε λίγο ίχνος αξιοπρέπειας, πρέπει κάτι να κάνετε γι’ αυτό το κτίριο του ΟΣΕ πριν είναι αργά γιατί το ξαναλέω, είναι κομμάτι της ιστορίας της Δράμας, δεν ξέρω ποιοι θα το κάνετε αλλά γρηγορείτε». Λόγια ουσιαστικά και γεμάτα συναίσθημα από τον Βασίλη που ζει στην περιοχή και βλέπει τον Σταθμό της Δράμας να οδηγείται σε μαρασμό και παρακμή.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην σύσκεψη του Συντο νιστικού των φορέων την Δευτέρα αποφασίστηκε και ποιον δρόμο θα διεκδικήσουμε. Κατέληξαν οι φορείς στον Ε61 τον διευρωπαϊκό άξονα που θα περάσει από Σέρρες με τελικό προορισμό την Καβάλα. Η σύνδεση με τον διευρωπαϊκό άξονα είναι πολύ ουσιαστική και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι συσκέψεις αυτές έχουν πολύ θετικό πρόσημο για τον τόπο και δείχνουν ότι οι φορείς συσκέπτονται ανταλλάσουν απόψεις, επικοινωνούν και συντονίζονται. Αξίζει να αναφέρουμε την εναγώνια προσπάθεια του βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, που σε καιρούς δύσκολους δεν το βάζει κάτω αλλά τρέχει με χίλια για τα πολλά και εκκρεμή θέματα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Να πούμε και κάτι θετικό που αφορά την δημοτική αρχή στο δήμο Δράμας. Είναι γνωστό ότι είχαμε πολλές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα η εικόνα στα ρέματα να είναι αποκαρδιωτική. Χόρτα, χώματα, βρωμιές δημιουργούσαν μια αποκρουστική εικόνα όμως το χειρότερο είναι ότι εμπόδιζαν την ροή των νερών σε περίπτωση βροχοπτώσεων.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολλοί φίλοι της νέας δημοτικής αρχής έχουν στοχοποιήσει τον Ανέστη Τερζή ! Τα «γιουσουφάκια» αυτά που επιθυμούν επιστροφή του δήμου Δράμας σε περασμένες καταστάσεις, προ «Καλλικράτη» …θα εκπλαγούν από τις αποφάσεις που έχουν λάβει από κοινού με το Δήμαρχο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Προς στιγμήν και με τον τρόπο που κρατά την ομπρέλα ο οδηγός του Δημάρχου κ. Στράτος πίστεψα πως είναι όπλο και θα πυροβολήσει το περιστέρι για να περάσει ανενόχλητος ο Χριστόδουδουλος ! Πολλές ταινίες δράσης βλέπω το τελευταίο διάστημα …με επηρεάζουν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Μαμσάκος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, άφησε στην γωνία το θεαθήναι και ασχολήθηκε με την ουσία. Ζήτησε να καθαριστούν τα ρέματα, ώστε να προληφθούν επικίνδυνες καταστάσεις. Όποιος επισκεφτεί το Κραχτίδη θα δει την διαφορά. Έχω ξεχάσει πότε ήταν καθαρό το ρέμα δίπλα στο γήπεδο, το οποίο ευπρεπίστηκε και δεν θυμίζει ζούγκλα και σκουπιδότοπο. Ο καθαρισμός των ρεμάτων - χειμάρρων έγινε από την ΔΕΥΑΔ με τον συντονισμό του ακούραστου αντιπροέδρου Γιάννη Καψημάλη. Επίσης στην οδό Βεργίνας δίπλα στην Πετρελαϊκή, υπήρχε ένα ετοιμόρροπο που επιτέλους κατεδαφίστηκε. Άνοιξε ο δρόμος, οι οικοδομές πίσω ανάσαναν και όλοι μας δεν βλέπουμε αυτήν την ασχήμια, που ήταν απαράδεκτη. Μπράβο και πάλι μπράβο…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Την ώρα που γράφονταν τα σχόλια που διαβάζεται αυτή τη στιγμή… αργά τη νύχτα, σκάει μύτη ο Γιάννης Καψημάλης. Πάλι, από βλάβη της ΔΕΥΑΔ. Αυτό το παιδί από βλάβη θα τη βρει μια και είναι αποκλειστικά ταγμένο στο κυνήγι του σπασμένου αγωγού !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ καλή η επιλογή του ιδρύματος Μακεδονικού βραβείου για το 2014, ήταν η απονομή αυτού στην αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη. Ήταν μια άψογη σεμνή και όμορφη τελετή που έγινε την 28η Οκτωβρίου. Η αίθουσα κατάμεστη… το κοινό αδημονούσε να ακούσει την κ. Περιστέρη όπως και εμείς …μπας και αντλούσαμε καμία πληροφορία παραπάνω για τον ένοικο του Τύμβου Καστά. Ξεκίνησε η εκδήλωση με τον δήμαρχο Δράμας, ο οποίος στον λόγο του έκανε αναφορά και στον ανώνυμο ιδρυτή του Μακεδονικού βραβείου. Μετέπειτα πήρε το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης …σύντομος και περιεκτικός λόγος, με σύντομη αναφορά για τον ανώνυμο ιδρυτή και αυτός. Ακολούθησε η ομιλία του βουλευτή Δράμας κ. Κυριαζίδη που και αυτός με τη σειρά του αναφέρθηκε στον ανώνυμο ιδρυτή. Και ο κόσμος να αγωνιά θα ακούσουμε το όνομα αυτού …καθότι διατηρεί την ανωνυμία του. Τελικά η εκδήλωση ήταν για την κ. Περιστέρη ή για να μάθουμε το όνομα του ιδρυτή;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Την έναρξη λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ Δράμας ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Μωρέ τι μας λες …και είχαμε μια καούρα ! Δηλαδή βρε Αργύρη πρέπει να πανηγυρίζουμε με την έναρξη του; Να μας ανακοίνωνες πως δε θα πληρώνουμε μία …να ζητωκραυγάζουμε μέχρι το πρωί. Όμως να μας λες πως θα ξανανοίξει με ανταγωνιστικές τιμές …τι να σου πω …αγαλλίασε η ψυχή μας βρε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Λίγο έλειψε να πέσει το νεφρό μου, από τα γέλια που μου προκάλεσε η ένταση στην κεντρική ομιλία κατά τη γενική απεργία της 27ης Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο. Ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας, Γιώργος Σαβρίδης, άρχισε κάποια στιγμή να ρίχνει μομφή σε μερίδα συνδικαλιστών τους οποίους αποκάλεσε «βολεμένους». Ορισμένοι από κάτω θίχτηκαν και άρχισαν να δυσανασχετούν, λες και ο Γιώργος έκανε καμιά σπουδαία αποκάλυψη. Τι είπε ο άνθρωπος, την αλήθεια είπε, εκτός και αν στον συνδικαλισμό όλα είναι αγνά και άγια πλασμένα και δεν το έχουμε καταλάβει ! Εγώ πάντως γέλασα με την ψυχή μου, η αναταραχή είχε πλάκα και ο τρόπος που τα λέει ο Γιώργος, αυτός ο πρωτόγονος αυθορμητισμός του, πάντα μου προκαλούσε γέλιο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα των απορριμμάτων και την μεγάλη συζήτηση για το που θα πάνε τα σκουπίδια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Η λύση Παλαιόκαστρο - Σερρών, τελικά δεν πέρασε και πλέον θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση. Όλα την τελευταία στιγμή, την τελευταία ώρα. Το καλύτερο είναι να υπάρξει σχεδιασμός για λειτουργία ΧΥΤΑ σε νομαρχιακό επίπεδο, δηλαδή ένας ΧΥΤΑ σε κάθε νομό. Να βρουν οι 5 δήμοι έναν χώρο που να καλύπτει τις προδιαγραφές και να τελειώνουμε. Αν δούμε και πάλι φαινόμενα του παρελθόντος, όταν κάποιοι ξεσήκωναν τις τοπικές κοινωνίες, τότε ζήτω που καήκαμε.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, κατέθεσε Επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την αποκατάσταση της ομαλής διοικητικής λειτουργίας των ιδρυμάτων της Δράμας λόγω των οργανωτικών προβλημάτων που παρουσιάζει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Καραγιαννίδης. Το θέμα αφορούσε την πρόταση για αυτονομία των 2 ιδρυμάτων της Δράμας (Θεραπευτήριο και πρώην Ορφανοτροφείο). Η λειτουργία των Ιδρυμάτων δεν γίνεται εύκολα από απόσταση. Τα φαινόμενα διαφθοράς ανέδειξαν την έλλειψη προσωπικού αλλά και την προβληματική λειτουργία που προέκυψε από την μεταφορά της διοίκησης στην Καβάλα. Δεν μπορείς να διοικήσεις με τηλεδιάσκεψη και από απόσταση, όσο ειδικός και αυθεντία αν είσαι. Τα 2 ιδρύματα θέλουν την αυτοτέλειά τους. Δεν είναι δυνατόν να είναι παραρτήματα. Ο Υφυπουργός κύριος Κεγκέρογλου επέμενε ότι τώρα λειτουργούν καλύτερα… Αμφιβάλω φυσικά αν έχει επισκεφτεί ποτέ τα ιδρύματα της Δράμας. Αυτοί οι ξερόλες με τρελαίνουν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο τοπικός σύμβουλος Δράμας, Στέφανος Κωσταντινίδης, έχει εξαιρετικές φωνητικές δυνατότητες και το απέδειξε στο καραόκε του Fresh. Εμένα προσωπικά εκτός από τη φωνή του μου άρεσε και η σκηνική παρουσία του …όχι μονοκόμματος σαν το Χριστόδουλο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άλλη μια περίπτωση κακοδιαχείρισης στη Δράμα. Μετά το Θεραπευτήριο που εξελίσσεται σε φορέα που θα μπει στα ρεκόρ Γκίνες, μας προέκυψε και το Δημοτικό Ωδείο… Μετά από οικονομικό έλεγχο που διενέργησε ο νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Δημήτρης Καραμπατζάκης, διαπίστωσε ότι χρηματικό ποσό 45.000 €, έκανε φτερά ! Μην τρομάζετε …τα λεφτά δεν έκαναν φτερά …απλά κάποια μαγικά χεράκια, τα αφαίρεσαν από το Ταμείο. Να πέσει άπλετο φως και στην νέα υπόθεση διαφθοράς και να σταλεί ο υπεύθυνος ή η υπεύθυνη στη σέντρα. Τα λαμόγια δεν πρέπει να έχουν καμία προστασία. Τα χρήματα προέρχονταν από καταβολές διδάκτρων των γονέων των μαθητών του δημοτικού ωδείου…και πέταξαν. Άραγε θα απολυθεί το λουλούδι ή θα το δούμε ατιμώρητο και χωρίς καμία συνέπεια για τις πράξεις του;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτόπτης ωτακουστής μας μεταφέρει τον παρακάτω τηλεφωνικό διάλογο εκλεγμένου δημοτικού άρχοντα, προφανώς με πολίτη: - «δυστυχώς, φίλε μου, μεσούσης της «Ονειρούπολης» δεν μπορώ να κάνω καμία παρέμβαση για το θέμα σου…» ! Σωστός ! Διότι όσο η «Ονειρούπολη» διαρκεί ολόκληρος ο δήμος Δράμας έχει στραμμένα τα βλέμματα, τα αυτιά και την καρδιά… στην εκδήλωση ! Εσύ Τάσο Χατζηγιάννη τι λες για το θέμα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Κώστας Καραβάς, αντιστράτηγος ε.α., πρ. αντινομάρχης, αμφισβήτησε την δυνατότητα, να αυτονομηθεί, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων. Δεν πήρε μέρος, στην αντιπαράθεση Κυριαζίδη - Φιλιππίδου, που πήρε άλλη κατεύθυνση. Αυτή φυσικά η αναφορά λειτούργησε σαν πάσα στην απάντηση Καραβά: «Η Καβάλα, είπε έχει τέσσερις βουλευτές, η Δράμα ένα και είναι δύσκολο». Λάθος; Η Δράμα έχει τρεις κι όχι ένα βουλευτή ! Η φράση του, «αν ο ένας μπορεί αυτό είναι το ζητούμενο…» ο ένας, τον οποίο, έβλεπε δίχως να τον προφέρει είναι ο Δημήτρης Κυριαζίδης. Αυτός που ενδιαφέρθηκε αποκλειστικά για την αυτονόμηση του Θ.Χ.Π., αποκλειστικά, με πρόταση του στη βουλή. Αυτό ήταν και το ερώτημα της παρουσιάστριας. Αυτά έχει η μονόπλευρη κριτική, κάνει τους αριθμούς να δυστυχούν ! Αυτό φάνηκε και από την επόμενη ατάκα του: «Ο τοπικός βουλευτής τι θέλει; Να μην το προσωποποιήσω, «να βάλει δυνατούς» στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Μετά στα λεγόμενα του, η μπάλα, πήρε ονομαστικά τον Λυκουρέντζο, που το 2012 είπε, ότι ευθύνεται για τη σύσταση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. Τελικά έκανε εσωτερική αντιπολίτευση, δεν ανέφερε, ούτε μια φορά, ότι είναι Ν.Δ. Δήλωσε στέλεχος της κεντροδεξιάς και ότι διεκδικεί μια υποψηφιότητα - έδρα. Τώρα, η αντίφαση που υπάρχει δείχνει το εξής: κριτική στη Ν.Δ. και διεκδίκηση θέσης στη λίστα; Γίνεται θα μου πείτε αυτό; Γίνεται, γίνεται και δεν είναι ο μόνος ! Αυτή η στάση, διακρίνεται και σε άλλους φιλόδοξους της Ν.Δ.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Μαυρίδης Παναγιώτης στα πολιτικά είναι μία κατηγορία μοναχός του, με επιτυχίες και μεγάλα στραπάτσα ! Στο στιγμιότυπο τον καμαρώνουμε με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Αβραμίδη Γαβριήλ και μάλλον κάτι σιγοψήνουν στη φωτιά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τέτοια στροφή δεν έχουμε ξαναδεί, να ανάβεις φλας δεξιά και να στρίβεις αριστερά ! Σε θετική τροχιά είπε πως βρισκόμαστε ο Στέφανος Γεωργιάδης, μετά τη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη Σέρρες, εν’ όψει της κατάθεσης του V/6 για τα Επιμελητήρια και μετά τις δηλώσεις του υπουργού Κώστα Σκρέκα. Αλήθεια Στέφανε, που πήγε η τόση κριτική που ασκούσες όλο αυτό το διάστημα; Πως είναι δυνατόν κάποιος να πηγαίνει συνεχώς στραβά και στο τέλος να βρίσκεται σε θετική τροχιά; Να δείτε που σε μικρό διάστημα ο πρόεδρος θα δηλώσει παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή ! Δικαίωμά του φυσικά !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες -και καιρικές- ξεκίνησε η φετινή «Ονειρούπολη» για τη νέα δημοτική αρχή. Κι ενώ σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου έβρεχε καρεκλοπόδαρα, στη Δράμα επικρατούσε προκλητική ηλιοφάνεια και καλοκαιρία ! Οι «γνωρίζοντες» λένε, ότι κάποιος στην νέα δημοτική αρχή έχει το «κοκαλάκι της νυχτερίδας». Ευτυχώς για τη μεγαλύτερη διοργάνωση της πόλης μας, δεν χρειάστηκε να προηγηθεί και ένας σεισμός, όπως είχε προηγηθεί της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών το Μάιο, ως καλός οιωνός για την «Ονειρούπολη». Ο «σεισμός» ακολούθησε στα εγκαίνια της «Ονειρούπολης» με την παρουσία του κόσμου !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εδώ ο Χαρακίδης, εκεί ο Χαρακίδης, μα που είναι ο Χαρακίδης; Λοιπόν παιδιά, ο Χαρακίδης το καλοκαίρι «χαλάρωσε» στο εξοχικό του και από το φθινόπωρο ξαναμπήκε «ζεστά» στις επιχειρήσεις τις οποίες ανέλαβε όλη την περίοδο της θητείας του ο γιός του Νίκος. Τώρα, για το τι ακριβώς θα κάνει από εδώ και πέρα… θα σας γελάσω… πάντως σίγουρο είναι πως θα …κάνει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα ρέματα στη Δράμα βρήκαν το μάστορα τους …όταν βλέπουν τον Γιάννη Καψημάλη, το νέο Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΔ …αλλάζουν δρόμο ! Ο πολιτικός μηχανικός πριν ακόμη αναλάβει την διοίκηση της επιχείρησης, ορθώς, πρόβλεψε και προχώρησε στην διαπλάτυνση και τον καθαρισμό των περισσοτέρων ρεμάτων της πόλης. Με τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται φέτος έχει αποφευχθεί κάθε κίνδυνος.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Επιτροπή της Ονειρούπολης αποφάσισε την συμμετοχή του πρώην Δημάρχου Δράμας Θωμά Μαργαρίτη, ως επίτιμου μέλους, ώστε να συμβάλλει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δήμου Δράμας Πολύ σωστή ενέργεια. Άλλωστε επί ημερών του Θωμά στον δήμο ξεκίνησε και αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση προβολής της αγαπημένης μας Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

H κατασκευή του κάθετου άξονα Δράμας - Καβάλας, είναι σε πρώτη προτεραιότητα από την νέα Περιφερειακή αρχή και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Την ίδια ώρα οι φορείς της Δράμας ζητούν να δοθεί προτεραιότητα στον δρόμο Δράμας - Αμφίπολης. Τα 14 χιλιόμετρα αυτού του δρόμου είναι στη Δράμα. Τα υπόλοιπα μέχρι την Αμφίπολη είναι σε άλλον νομό και σε άλλη περιφέρεια, στην κεντρική Μακεδονία. Εκεί δεν είναι ο Παυλίδης αλλά ο Τζιτζικώστας. Επομένως αφού αυτή είναι η προτεραιότητα των φορέων, ας ασχοληθούν με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας για την ένταξη του δρόμου.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είναι πολύ θετικό ότι η Περιφέρεια και ο Γιώργος Παυλίδης ασχολούνται με κομβικά ζητήματα και δρομολογούν λύσεις σε πολλά από αυτά. Έχουμε προβλήματα και απαιτούνται λύσεις. Τα διαδικαστικά θέματα που δεν αφορούν την κοινωνία αλλά την γραφειοκρατία ας περιμένουν. Η ουσία προηγείται. Και τα πρώτα δείγματα γραφής από την νέα Περιφερειακή αρχή είναι πολύ θετικά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο μεγαλοεργολάβος Γιάννης Ελματζόγλου στο επίσημο γραφείο του κάτω από το δημαρχείο, στο κυλικείο ! «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε …μα το γραφείο μένει !».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και ενώ η νέα Δημοτική Αρχή αρχίζει να βρίσκει τους ρυθμούς της, κάποιοι προσπαθούν να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν κυκλοφορούν πλέον με την ίδια άνεση στους διαδρόμους του Δημαρχείου. Αναφερόμαστε στην πρώην ομάδα Χαρακίδη και νυν Παύλου Ζαχαριάδη. Μη στεναχωριέσαι παιδιά… πέντε χρόνια είναι, θα περάσουν ! Και που ξέρεις, μπορεί να επιστρέψετε στο Δημαρχείο που τόσο πολύ αγαπήσατε, αφού πρώτα μισήσατε !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φίλε Χαρίλαε, όσους καφέδες και να πιεις, σκέτους ή βαρύ γλυκούς, οι λογαριασμοί στο τέλος του μήνα δεν βγαίνουν, δεν βγαίνουν ! Όλοι οι επαγγελματίες στο ίδιο καζάνι βράζουμε ! Το καλύτερο είναι να αρχίσουμε να πληρώνουμε σε είδος Εφορία, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ… ας πούμε με ένα παπλωματοσέντονο ξοφλάς το δίμηνο του ΟΑΕΕ, με δύο κουβέρτες και τρεις πετσέτες τη ΔΕΗ και για την Εφορία θα παραγγείλουμε ένα Σάβανο… να τους πάει «γούρι» για όλα όσα θα εισπράξουν τελικά από την ρύθμιση των «100 δόσεων» !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Ομπρέλα Δημάρχου»… έτσι για να μπαίνουν και κάποια πράγματα και ο καθείς στη θέση του, να επικρατεί βρε παιδί μου «τάξις και ηθική» ! Ο ευρών τον «ιδιοκτήτη» δήμαρχο, η ομπρέλα του οποίου ανήκει φυσικά στο Δήμο της περιοχής του και είναι περιουσιακό στοιχείο των δημοτών, αμείβεται με μιαν «ομπρέλα του καλύτερου δημότη» !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ακούραστος και πανταχού παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης. Επαφές με φορείς, συνεχείς συναντήσεις σε Υπουργεία, συνεδριάσεις Συντονιστικού, διοργανώσεις σημαντικών εκδηλώσεων με στόχο την Τουριστική προβολή. Πάντα ευγενικός και με το χαμόγελο… τρέχει όλη μέρα ! Τη νύχτα ξεκουράζεται …φαντάζεστε να έβγαινε και τη νύχτα …θα ίδρωνε με τα ζεϊμπέκικα που τα έχει μεγάλη αδυναμία !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γιώργο Δεμερτζή, εσύ βρε αγόρι μου μια ζωή με όπλα καταπιάνεσαι, εάν πυροβοληθεί από ακούσια εκπυρσοκρότηση κάποιος από την παράταξη γίνεσαι σύμβουλος, έτσι δεν είναι;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ορισμένοι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες καλό θα είναι να προετοιμάζονται όταν έχουν να τοποθετηθούν δημόσια. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουν κάθε λέξη που λένε… βου και α= Βα κτλ. Αν το πρόβλημα μοιάζει ανυπέρβατο, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Κέντρο δια βίου μάθησης!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Λοιπόν με τον Σταμάτη Ρεμόντη πρέπει να το δείτε το θέμα… μαθαίνω πως τελευταίο διάστημα βλέπει κάθε βράδυ -μα κάθε βράδυ- στον ύπνο τον Κανάρη τον πυρπολητή !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ερώτηση κρίσεως. Μέσα στην μπάλα της «Ονειρούπολης» πόσοι Χατζηγιάννηδες χωράνε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Επιστροφή στο χωριό»… και φυσικά αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας είναι τα παραλειπόμενα. Και ένα από αυτά είναι η συμπεριφορά του σκηνοθέτη της εκπομπής που απαίτησε Άη Βασίλη, Χριστουγεννιάτικο δέντρο και άλλα συναφή από το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής ! Όμως η «άτεχνοι» εθελοντές της Ονειρούπολης δε μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτά που ζητούσε, όπως τα ζητούσε. Ο «έρμος» όμως έπεσε πάνω σε ποντία εθελόντρια και μάλιστα την αποκάλεσε «μωρή». Ε ρε ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε! Μετά τον εξάψαλμο της δυναμικής ποντίας κατάλαβε τι εστί βερίκοκο όταν είναι αγενής σε αυτά τα μέρη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κοινή είναι η διαπίστωση πως λείπει ένα κουδούνι από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Και δεν μιλάω απαραίτητα για κουδούνι ηλεκτρικό. Ίσως μάλιστα η κλασσική κουδούνα που έβαζαν παλιά στα πρόβατα να ταίριαζε καλύτερα, σε μια ομήγυρη που ο Πρόεδρος νομίζει πως είναι ο βοσκός και θεωρεί όλους τους υπόλοιπους …κοπάδι του !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και μια και μιλάμε για την «Ονειρούπολη» πρέπει να αναφέρουμε και τα ονόματα όλων εκείνων που εργάστηκαν σκληρά και αόκνως για την επιτυχία της διοργάνωσης. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους Πρόεδρος και Αντιπρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ, Τάσο Χατζηκυριακίδης και Γιώργο Ψαρρά οι οποίοι ξημεροβραδιάζονταν στην επιχείρηση ώστε να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονταν. Επίσης, πολύ καλή δουλειά έκαναν -και λόγω εμπειρίας- ο πρώην δήμαρχος, Θωμάς Μαργαρίτης, ως μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής καθώς και ο δημοτικός υπάλληλος Στράτος Αρβανιτίδης. Η «ομάδα» ήταν «ψημένη» και έμπειρη… έτσι μάλλον εξηγείται και η εκλογική επιτυχία του δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κόντρα στη Βουλή, μεταξύ του Χρήστου Καραγιαννίδη, βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά όχι εναντίον του Χρήστου Αηδόνη, αλλά εναντίον του Δημήτρη Κυριαζίδη, βουλευτή Δράμας της Ν.Δ., που από το βήμα της βουλής έκανε αναφορά στα τρομερά επεισόδια τις καταστροφές που προκάλεσε η μήνις των κουκουλοφόρων της Αθήνας. Από τα έδρανα της βουλής ο Χρήστος Καραγιαννίδης είπε ότι διαφωνεί ότι δεν μπορεί όλοι οι προσαχθέντες να είναι υπεύθυνοι. Αλήθεια …τυχαία βρέθηκαν εκεί;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν είναι λίγα τα πρόσωπα του διαδραμάτισαν ρόλους στην τοπική πολιτική σκηνή και θέλουν τώρα να ενταχθούν και να δοκιμάσουν με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Δράμα. Αυτό για να γίνει θα πρέπει να ξεπεράσουν τις συμπληγάδες που στήνουν τα λίγα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως αυτοί και μόνον αυτοί πρέπει να γευτούν τους κόπους τους, τώρα που το κόμμα ετοιμάζεται να κυβερνήσει.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κύριε, κύριε με το χέρι σηκωμένο εκλιπαρούσε να πάρει τον λόγο σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Σταμάτης Ρεμόντης. Και ο πρόεδρος σημασία καμία. Επέμενε ο Σταμάτης, τίποτα ο Μπλούχος. Και κάποια στιγμή σου λέει ο Μπλούχος ας του δώσω το λόγο, μας τα …πρήξε (υποθέτω στα αυτιά αναφερόταν) ο τύπος ! Έλα μου ντε που ο Σταμάτης μουλάρωσε και απαντά όταν του έδωσε το λόγο «…α τώρα μου δίνεις το λόγο, τώρα ψηφίζω παρών…». Τελικά καλά περνάνε στα δημοτικά συμβούλια, μάλλον θα αρχίσω να πηγαίνω στις συνεδριάσεις. Προς συναδέλφους αν πάει κανείς σας πιο νωρίς ας κρατήσει θέση και σε μένα !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον Κώστα Μπλούχο τον έφερε ο Άρης Γκέρτας στην πολιτική μου λέει αναγνώστης. Να ποιος κατάστρεψε τον Χαρακίδη… Αυτός ήταν που τον παρότρυνε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής αρένας και σάρωσε ο άτιμος ! Κι ορισμένοι ακόμη ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε και έπεσε ο Κυριάκος !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καθ’ οδόν προς το δημαρχείο είδα τον Σταμάτη Ρεμόντη. Έξαλλος ο Σταμάτης με κόμη σαν να την πήρε ο άνεμος και με το μάτι να γυαλίζει ! Προχωρούσε και παραμιλούσε «δε μου δώσαν τον λόγο …μπουρλότο θα τους βάλω…». Α ρε Μπλούχο, εσύ κρατάς νυστέρι αλλά άλλος …θα κάνει την τομή !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε ποιόν κουνάς το χέρι βρε Γρηγόρη; Τα ‘θελες και τα άκουσες Γρηγόρη μου ! Όταν μιλάει ο δήμαρχος στεκόμαστε προσοχή... και κάνουμε και τον σταυρό μας ! Εσύ όμως αποδείχτηκες «θρασίμι» γι’ αυτό και ο Χριστόδουλος στην είπε « …δεν θα μου κουνάς έτσι το χέρι σου σε εμένα κ. Παπαεμμανουήλ !». Έτσι για να ‘χουμε μια τάξη στο δημοτικό συμβούλιο και να ξέρουμε και ποιος είναι ο δήμαρχος.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γέμισε η Δραμινή αγορά με ταμπέλες σε βιτρίνες μαγαζιών οι οποίες προαναγγέλλουν το κλείσιμό τους ! Και ψυχοπλακώνομαι όταν κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω παντού την ίδια εικόνα. Αν συνεχίσουν τα «λουκέτα» με τον ίδιο ρυθμό, σε λίγο η πόλη θα μείνει με το ένα τρίτο των καταστημάτων που είχε πριν από 5- 6 χρόνια. Eίναι και ο Δήμος πολύ σκληρός με τα πρόστιμα και τις αφαιρέσεις αδειών από τα καφέ μπαρ… από που να φυλαχτούν οι επαγγελματίες και ποιον σύμμαχο να βρουν; Όλοι κοιτάνε να τους κατασπαράξουν. Όμως φίλε μου το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο… πλούτο παράγουν οι μικροί και οι μικρομεσαίοι. Αν πεθάνουν αυτοί, πέθανε και η χώρα… ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μας σώνει ούτε ο ίδιος ο θεός να κατέβει κάτω… τους επαγγελματίες και τα μάτια σας ρεεεεε ! Ξυπνήστε ! Που θα βρει δουλειά το παιδί σας αν κλείσουν όλα τα μαγαζιά της πόλης;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο γνωστός πολιτευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πιέζεται ασφυκτικά να κατέλθει στις εκλογές με μεγάλο κόμμα (μην πούμε «κυβερνητικό»). Ωστόσο, ο ίδιος μας διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει τελευταίος στους ΑΝΕΛ, κι αν χρειαστεί …θα κλείσει και την πόρτα. Θυμάστε την ατάκα «…Βαγγέλη, τα φώτα» ε καμία σχέση, εδώ θα λέμε «…Ηρακλή την πόρτα !».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Προεκλογικά, ο Ανέστη Τερζής ,δεν μπορούσε να βρει κανάλι ώστε να εκφράσει τις απόψεις του για τα τοπικά πολιτικά τεκταινόμενα ! Τώρα ως αναπληρωτής δημάρχου τέσσερα – τέσσερα τα μικρόφωνο και τα μαγνητοφωνάκια ! Αλλάζουν οι καιροί ή καλύτερα «γυρίζει ο τροχός…»
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Να σου καεί η μίζα» η χειρότερη ευχή σε πολιτικό πρόσωπο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για ένα πράγμα είμαι χαρούμενος …ανήκω στη γενιά που πρόλαβε και είπε το «κράτα τα ρέστα» !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Δήμαρχος Δοξάτου προτείνει τη δημιουργία κοινού καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, εγώ νομίζω πως ένα καταφύγιο αδέσποτων πολιτικών στη Δράμα θα ήταν χρησιμότερο και αυτό γιατί ο αδέσποτος και πεινασμένος πολιτικός είναι περισσότερο επικίνδυνος από το ζώο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παραμάσχαλα πήρε ο Τάσος Χατζηγιάννης, τον Κώστα Μπλούχο και τον πλασάρει ως υποψήφιο βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία. Πως κατάφερε να τον χώσει στη μασχάλη του παραμένει ανεξήγητο !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αλήθεια αν βάλουμε μέσα όλα τα λαμόγια, ποιος θα μείνει για υποψήφιος στις εκλογές;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φίλος είπε για τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ… «Καλό θα είναι αυτό το παιδί να είναι λιγότερο κακεντρεχείς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο». Ναι, να είναι μια πιο εύκολη λέξη !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κρέμασε (προσωρινά;) τα παπούτσια που φορούσε τα τοπικά πολιτικά δρώμενα, ο Φώτης Νικολαϊδης και όλη του την ενέργεια απορροφά η εργασία του. Στο στιγμιότυπο καθώς παραδίδει το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο των αθλητών της ακαδημίας βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μόνος αλλά Λέων! Από τους λίγους τοπικούς άρχοντες που ακόμη μπορούν και κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς συνοδεία ! Τον κυνήγησαν σφοδρά από τον πολιτικό του χώρο αλλά τους κέρδισε κατά κράτος !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο «Καλατράβα» του δήμου Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο «Τσάρος των οικονομικών», Άγγελος Σολάκης και ο «Ιντιάνα Τζόουνς» των φρεατίων της ΔΕΥΑΔ, Γιάννης Καψημάλης σε ανάπαυλα από το βαρύ φορτίο που επωμίστηκαν !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τι ! Να είμαι πιο ευγενικός; Τι θα πει αυτή η λέξη; Δεν την γνωρίζω ! Και να τους πεις αν έρθω εκεί θα τους γ…...!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και πτυχιούχος πλέον του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά την ορκωμοσία του ο Νίκος Χαρακίδης. Ένα πτυχίο που από ότι φαίνεται άργησε λίγο επειδή αναγκάστηκα ο Νίκος, αναπλήρωνε το κενό που είχε δημιουργηθεί στο τιμόνι των επιχειρήσεων του πρώην δήμαρχου Δράμας, Κυριάκου Χαρακίδη, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του στο δήμο. Η στήλη μας εύχεται στον Νίκο κάθε επιτυχία στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, σιδεροκέφαλος και με ένα …καλό κορίτσι ...αλλά αυτό ήδη νομίζω πως το έχει !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε