Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακλόνητος στη θέση του είναι ο «Τσάρος» της Οικονομίας, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Δράμας το Άγγελο Σολάκη. Το Άγγελο (το γράφουμε χωρίς -ν- Ξηροποταμίτικα) με την σοβαρότητά του, την καθημερινή παρουσία του στο Δήμο, με την γνώση όλων των Οικονομικών Θεμάτων και την εργατικότητα του, κρίθηκε δίκαια αναντικατάστατος. «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν» λέει το γνωστό τραγούδι όμως οι αξίες είναι διαχρονικές και σταθερές!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σταματούν οι αστυνομικοί της τροχαίας για έλεγχο και μαζί με τα χαρτιά του αυτοκινήτου ο κόσμος τους δίνει και βιογραφικά. Εδώ κατάντησαν την Ελλάδα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σταματούν οι αστυνομικοί της τροχαίας για έλεγχο και μαζί με τα χαρτιά του αυτοκινήτου ο κόσμος τους δίνει και βιογραφικά. Εδώ κατάντησαν την Ελλάδα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συγχαρητήρια στην χρυσή Ολυμπιονίκη μας, παγκόσμια πρωταθλήτρια και ρεκοργούμαν, Άννα Κορακάκη, το κορίτσι μας που δόξασε την Ελλάδα και την Δράμα σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Η Άννα από την προπονητική φαβέλα του νταμαριού του Κορυλόβου κατέκτησε τις φαβέλες του Ρίο και μας έκανε περήφανους. Αννούλα, άκουσε από εμάς τους παλαιότερους κάποιες συμβουλές. Οι επιτυχίες σου, αλλά και αυτές που σίγουρα θα έλθουν στο μέλλον, ανήκουν σε σένα προσωπικά και στους ανθρώπους που σ’ αγαπούν, σε πίστεψαν και σε πιστεύουν. Δυστυχώς ο αγώνας όλων των άξιων ανθρώπων στην Ελλάδα, όπως και των αθλητών, είναι μοναχικός, αφού τα επίσημα όργανα του κράτους πάντα είναι απόντα. Θεμιτή και ανθρώπινη η πρώτη σου αντίδραση δυσαρέσκειας στα θεσμικά όργανα αλλά ξεπέρασέ την. Χάρισε την χαρά σου στην ταλαίπωρη Ελλάδα μας και τους δυστυχείς Νεοέλληνες που και αυτοί αγωνίζονται να επιβιώσουν εγκαταλελειμμένοι από όλους σε συνθήκες πραγματικής φαβέλας. Ζήσε και αγωνίσου γι’ αυτούς που ανυπόκριτα χάρηκαν με την χαρά σου γιατί τους έδωσες ψυχική ανάταση και τους όπλισες με ελπίδα να παλεύουν. Αννούλα εκεί εσύ ανήκεις και γι’ αυτούς και μόνο αξίζει να αγωνίζεσαι.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο κοσμάκης έχει τα προβλήματά του αγκομαχάει να τα φέρει πέρα και η μόνη του παρηγοριά είναι να καπνίσει κανένα τσιγαράκι. Να «ξελαμπικάρει» το μυαλό του και να «βυθιστεί» στις σκέψεις του. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατρός Κώστας Μπλούχος, συνεχίζει τον χαβά του. Πάει να μας κόψει και την τελευταία μας απόλαυση, κάνοντας αντικαπνιστική εκστρατεία όχι μόνο στους κλειστούς αλλά και στους ανοιχτούς χώρους. Κώστα, έτσι όπως πας θα απαγορεύσεις και την σεξουαλική συνεύρεση για όσους έχουν ακόμα διάθεση για συνουσία με τις δυσκολίες της καθημερινότητας τους. Γιατρέ το sex απαγορεύεται;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δέκα νέοι σταθμοί διοδίων ετοιμάζονται στην Εγνατία οδό. Οι δύο θα βρίσκονται στην Καβάλα και στην Ασπροβάλτα. Και μετά περιμένουν να «δεχτούμε» ως νομός να συνδεθούμε με την Εγνατία! Βρε μια χαρά είμαστε μονάχοι μας!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ξεσάλωσαν τα αδέσποτα σ’ όλη την πόλη. Αρκετά είναι επικίνδυνα αφού επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες. Αυτό όμως που γίνεται στο Πάρκο της Καλλιπόλεως στην συμβολή των οδών Κρήτης και Μακράς Γεφύρας, ξεπερνά κάθε όριο. Τα δαγκώματα είναι καθημερινά. Αληθεύει ότι αδέσποτος και επικίνδυνος σκύλος «ορέχτηκε» τα «τροφαντά» οπίσθια ακόμα και του υπεύθυνου - λειτουργίας του Κυνοκομείου Δράμας, δημοτικού σύμβουλου, Σταμάτη Ρεμόντη που χρειάσθηκε να πάει στο Νοσοκομείο; Σταμάτη αφού άρχισαν να δαγκώνουν και εσένα τον υπεύθυνο, μάλλον τα σκυλιά επιτέλους κατάλαβαν ότι πρώτα πρέπει να «φάνε» εσάς τους αιρετούς και μετά τους πολίτες. Σταμάτη, πάρτε μέτρα αλλιώς θα γίνετε «ρεζίλια» των σκυλιών!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εκεί που περιμέναμε και ζούσαμε με το όνειρο να διοριστούμε στο δημόσιο έστω και σαν «ανθρωποφύλακες» στις Φυλακές του Νικηφόρου, βγήκε ο τ. Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης και κατήγγειλε ότι θα καθυστερήσει χρόνια η λειτουργία τους γιατί «ξεχάστηκε» να κτιστεί ένα κτήριο. Τελικά Θωμά είσαι πολύ μαρτυριάρης. Έχεις μια μανία να βγάζεις τα στραβά στη φόρα και καταστρέφεις τα όνειρα μας. Μια χαρά δεν ζούσαμε με την ψεύτικη ελπίδα του διορισμού και περιμέναμε τον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, όπως μας παραμύθιαζαν οι βουλευτές μας; Έκανες Δήμαρχος και δεν έμαθες ότι θέλουμε την παραμύθα μας για να ελπίζουμε στην ζωή μας; Άσε να μας δουλεύουνε και εμείς να ελπίζουμε, χωρίς να τους πιστεύουμε. Δυστυχώς καταντήσαμε να μας είναι αναγκαίο το ψέμα τους! Στο κάτω κάτω ένα κτηριάκι 1000τ.μ ξεχάστηκε! Σιγά το πράγμα! Άλλωστε το είπε ο Δημήτρης Κυριαζίδης, θα ενώσουμε μερικά κελιά και να την η αίθουσα που λείπει, θα γίνει αυτόματα. Είναι δυνατό να λέει χαζομάρες κοτζάμ Δημήτρης;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είναι πραγματικά τόσο λαϊκός τύπος ο Τάσος Χατζηγιάννης η ισχύει το «όμοιος ομοίω αεί πελάζειν» των αρχαίων προγόνων μας, δηλαδή «ο όμοιος κάνει με όμοιο παρέα;»
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Την απόφαση της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα να στείλει επιστολή στην Ολυμπιονίκη μας Άννα Κορακάκη και στον πατέρα της Τάσο, με την οποία την καλεί να προπονείται σε Γυμναστήριο της Καβάλας, αδυνατώ να την καταλάβω. Όταν όλα τα ανθρωποφάγα μέσα πυροβολούσαν τον συνάδελφο της στην Δράμα Χριστόδουλο Μαμσάκο, η Δημητρούλα που γνωρίζει ως αυτοδιοικητική μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας Δήμαρχος που δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτεία, επέλεξε την προβολή της δια της προσβολής του συναδέλφου της αλλά και όλων των Δραμινών. Είπε ουσιαστικά ότι «αφού δεν μπορείτε εσείς οι Δραμινοί μπορούμε εμείς οι Καβαλιώτες». Αγαπητή Δημητρούλα ρώτησες τον Χριστόδουλο για την ενέργεια σου αυτή; Είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανες. Έστειλες αυτήν την απαράδεκτη, αχαρακτήριστη, αντισυναδελφική και προσβλητική για μας τους Δραμινούς επιστολή γιατί «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Δημητρούλα, λύσε τα προβλήματα των Καβαλιωτών, μην χώνεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν και μην ξεχνάς ότι όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Είμαι βέβαιος ότι, ως γνήσια Καβαλιώτισσα, πρέπει πολύ να στεναχωρήθηκες που η χρυσή Ολυμπιονίκης μας Άννα Κορακάκη είναι Δραμινή. Αλλά εσάς τους Καβαλιώτες σας ξέρουμε καλά αφού «έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν» η για να το πούμε πιο λαϊκά «Μάθατε πως γ……στε, πλακώσανε και οι γ….οι!».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Περιζήτητα τα σπιτάκια της Ονειρούπολης. Σε τέτοιο σπιτάκι έκαναν γραφεία οι ταξιτζήδες της πόλης μας στον Δημοτικό Κήπο. Σ’ αυτά τα σπιτάκια στεγάζονται η αστυνομία και τα ιατρεία στις εγκαταστάσεις των προσφύγων στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Αυτά τα σπιτάκια χρησιμοποιούν στις εκλογές τα τοπικά κόμματα ως εκλογικά κέντρα, αυτά παραχωρούνται σε φορείς και συλλόγους για εκδηλώσεις κλπ. Ότι και ο Τάσος Κορακάκης θα ζητούσε σπιτάκι της Ονειρούπολης για τις προπονήσεις της κόρης του και Ολυμπιονίκου μας Άννας, πραγματικά δεν το περίμενα και όμως έγινε. Σίγουρα δεν εννοούσε αυτό ο τ. Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης και δημιουργός της Ονειρούπολης όταν έλεγε ότι στόχος του ήταν να λειτουργεί η εκδήλωση όλο το χρόνο; Θωμά, πίστευες όταν τα κατασκεύαζες ότι θα έλυνες τόσες στεγαστικές ανάγκες και ότι θα κρέμονται σ’ αυτά όλη την χρονιά χριστουγεννιάτικες γιρλάντες; Τελικά Θωμά, όσο κι αν θέλουμε να σε ξεχάσουμε, δεν μπορούμε. Γιατί όπως λέει και η Χαρούλα Αλεξίου στο τραγούδι της «Όλα σε θυμίζουν απλά κι αγαπημένα πράγματα δικά σου καθημερινά».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συνήθως οι πολιτικοί μας αυτοδιαφημίζονται σαν κοκόρια ή πετεινάρια έτοιμα να θυσιασθούν στις κοκορομαχίες της πολιτικής, για να βοηθήσουν και την πατρίδα και τον τόπο που εκλέγονται. Και αμείβονται αρκετά γι’ αυτό. Στην πράξη όμως αποδεικνύονται κότες λειράτες. Το τραγικό είναι ότι όχι μόνο δεν το παραδέχονται, αλλά αν κάποιος πολίτης τους κρίνει ή γράψει κάτι που τους ενοχλεί, αυτόν τον απλό πολίτη, κριτή της πολιτικής τους συμπεριφοράς, τον αποκαλούν κότα γιατί κατά την κρίση τους δεν κριτίκαρε παραπάνω τους πολιτικούς του αντιπάλους. Χρήστο Καραγιαννίδη βουλευτή μας, εσύ τι λες; Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Για κότες μιλάμε ή επί το ποντιακότερον «για τη κοσάρας το λειρίν».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τί να γίνει, δυστυχώς από μικρός δεν είχα μυαλό να γίνω δικαστής ή εισαγγελέας. Αυτοί μέσα στην κρίση μιλάνε με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Κρατούν τους παχυλούς μισθούς τους και εξασφάλισαν αυξήσεις! Εμένα και άλλους σας κι εμένα, άμα διαμαρτυρηθούμε για τις περικοπές, μας δέρνουν τα ΜΑΤ και μας πνίγουν τα χημικά. Εμείς πρέπει να πεινάμε και να μην μιλάμε, γιατί ξύλο πολύ θα φάμε! Όπως έλεγαν σε μια παλιά ελληνική ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα «…ατιμη κοινωνία, άλλους του ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα!».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συνεχίζει ως εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο Γιωρίκας, είναι πετυχημένος και απαραίτητος στην θέση και παραμένει επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας από την θέση του εντεταλμένου. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την γκρίνια της αντιπολίτευσης ότι δήθεν δεν ορίσθηκε αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά παρέμεινε ο Γιώργος ως εντεταλμένος. Το ότι παρέμεινε το ίδιο πετυχημένο πρόσωπο δεν το βλέπουν οι αντιπολιτεύσεις; Το θέμα είναι γι’ αυτούς αν θα ονομάζεται αντιδήμαρχος ή εντεταλμένος; Την ίδια δουλειά δεν θα κάνει; Πολύς ντόρος για το τίποτα. Γιωρίκα «Ποίσον τη δουλείας και χάσον ατούς. Κι ξέρνε ντό καλατσέβνε» (Μετάφραση: «Γιώργο κάνε την δουλειά σου και άστους αυτούς, δεν ξέρουν τι λένε»).
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είστε φίλος στο Facebook με τον τέως Δήμαρχο, τέως βουλευτή και τέως Υπουργό Μαργαρίτη Τζίμα; Αν όχι πολύ κρίμα, χάνετε. Γίνετε άμεσα φίλοι του και παρακολουθείστε το ερωτικό σήριαλ αλληλοθαυμασμού και ανταλλαγής φιλοφρονήσεων μεταξύ Τζίμα - Μποτέλη και Μποτέλη - Τζίμα αντίστροφα. Και μην τολμήσετε να σκεφτείτε ή να γράψετε να σταματήσουν να αλληλοπαινεύονται και να αφήσουν κανέναν άλλο να πει γι’ αυτούς καμιά καλή ή κακή κουβέντα θα θυμώσουν. Θα θυμώσουν πολύ και ξέρετε πόσο ξύδι θέλει ο πολύς θυμός;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο καλύτερος αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας τις τελευταίας δεκαπενταετίας στον Δήμο Δράμας ήταν ο Τάσος Χατζηγιάννης. Παρέμεινε αμετακίνητος στην θέση αυτή από το 2004 επί Δημαρχίας Θωμά Μαργαρίτη που τον πρωτοανέδειξε και συνέχισε μέχρι πρόσφατα επί Χριστόδουλου Μαμσάκου. Πολύ σωστά ο Χριστόδουλος τον μετακίνησε από την καθαριότητα στην Προεδρία της ΔΕΥΑΔ. Μετά από τόσα χρόνια στο πιο δύσκολο πόστο της καθαριότητας ήταν λογικό ο ίδιος να κουραστεί. Έπρεπε να τοποθετηθεί σε νέα θέση ώστε να έχει κίνητρο και νέα ενδιαφέροντα να προσφέρει από άλλον φορέα, όπως η μεγαλύτερη Δημοτική επιχείρηση της ΔΕΥΑΔ. Τάσο έχεις ικανότητες, έχεις και εμπειρία. Η ΔΕΥΑΔ πρέπει να είναι για σένα πρόκληση να δείξεις την δουλειά σου. Εσύ έφαγες όλα τα σκουπίδια τα νερά θα φοβηθείς;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δήμαρχε Δράμας Χριστόδουλε Μαμσάκο τα κατάφερες, χωρίς να ανοίξει μύτη στην δημοτική σου ομάδα με τους ορισμούς αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων. Σκέπασες όλες τις γκρίνιες. Πρόσεξε όμως γιατί σε λίγους μήνες έρχονται αλλαγές στις προεδρίες των δημοτικών επιχειρήσεων. Στη ΔΕΚΠΟΤΑ αν δεν κάνεις την αναμενόμενη για κάποιους αλλαγή, θα γίνει της «Κορέας». Ο Γιώργος Ψαρράς ετοιμάζεται και ο πατέρας Χαρίλαος δεν σταμάτησε να αγοράζει μαχαίρια και σπαθιά αν πάει κάτι στραβά για τον γιό του. Χριστόδουλε, ο Γιώργος σαν νέος άνθρωπος επιβάλλεται να δοκιμασθεί και αυτός. Για να δούμε αν είσαι καλός ψαράς ή θα την βρεις από τους Ψαράδες!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν παίζονται αυτοί οι Καβαλιώτες! Ολόκληρο θέμα έγινε σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο, όπου παραβρέθηκαν αρμόδιοι μελετητές της «Εγνατίας Α.Ε.» και παρουσίασαν τον τρόπο σύνδεσης του δρόμου Δράμα-Καβάλα μέσω του περιαστικού δάσους στον Άγιο Σύλλα. Ζήτησαν να μην περάσει ο δρόμος υπέργεια αλλά με σήραγγες και τούνελ για να μην κοπούν κάποια δένδρα. Όταν οι αρμόδιοι της «Εγνατίας Α.Ε.» είπαν ότι αυτό είναι αδύνατο γιατί πολλαπλασιάζει το κόστος, έγινε χαμός. Τελικά η συζήτηση διεκόπη για να επαναληφθεί σε άλλον χρόνο. Δεν βλέπω να ολοκληρωθεί ποτέ η μελέτη και είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα κατασκευασθεί ο δρόμος Δράμα-Καβάλα. Είναι ποτέ δυνατόν να θέλει κάτι η Δράμα και να το αφήσει να γίνει η Καβάλα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ σωστή η ενέργεια του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου να επιδιώξει την πρόσληψη στον Δήμο του μεγάλου αθλητή μας Κώστα Δουβαλίδη, κάνοντας χρήση νόμου που επιτρέπει την πρόσληψη αθλητών κορυφαίου επιπέδου και αξίας. Ο Κώστας είναι αξιόλογο παιδί, σεμνός, σοβαρός αγωνιστής και μας κάνει χρόνια υπερήφανους. Ευχόμαστε να γίνει τελικά η πρόσληψη γιατί ο Δήμος Δράμας και έναν καλό υπάλληλο θα αποκτήσει και οι πολύχρονοι κόποι του Δραμινού αθλητή μας δεν θα πάνε χαμένοι.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άστραψε και βρόντησε ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» Παύλος Ζαχαριάδης κατά του Δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου. Τον κατηγόρησε για διορισμούς συζύγων, συνεταίρων και συγγενών δημοτικών συμβούλων στο Δήμο, για αδιαφανείς προσλήψεις, για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό, για απουσία από τα προβλήματα της πόλης, για ανικανότητα και τόσα άλλα. Χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή τη χειρότερη που είχε ποτέ η Δράμα. Παύλε, για πολλά από αυτά που σήμερα, καταγγέλλεις θυμάσαι ότι σας κατηγορούσε και η αντιπολίτευση όταν εσείς ήσασταν Δημοτική αρχή; Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, Χριστόδουλε να πεις στους συνεργάτες σου να είναι πιο προσεκτικοί σε ότι κάνουν. Γιατί έτσι όπως πάτε είστε ικανοί να αναστήσετε τους πολιτικά πεθαμένους αντιπάλους σας. Μπορεί να λέει το τραγούδι ότι «δεν ζωντανεύουν οι νεκροί» αλλά εσείς ακόμη και αυτό με την πολιτική συμπεριφορά σας μπορείτε να το κάνετε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη (τον γνωστό Ηρακλέα ή Hercules ή αγαθό γίγαντα), περιφερειακό σύμβουλο του Τέρενς Κουίκ της παράταξης του Πάνου Καμμένου, υποψήφιο βουλευτή των ΑΝΕΛ τον θυμάστε καθόλου; Σίγησε σαν σιγαστήρας ο Ηρακλέας! Κάηκε η γούνα του με τον Καμμένο και προτίμησε την ηχηρή σιωπή από την πολιτική ατίμωση! Πήγε από την Σκύλα στη Χάρυβδη. Ο Ηρακλής είναι καλό παιδί, έντιμος και λογικός. Δεν συμφωνεί με όσα γίνονται και φαίνεται να σκυλομετάνοιωσε που μπλέχτηκε με τους ΑΝΕΛ που είναι στηλοβάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον θέλει να φύγει αλλά λέτε να του τραβάει το αυτί ο «φίλος» του ο Τέρενς, που θρονιάστηκε στο Υπουργείο Επικρατείας και δεν λέει να το κουνήσει;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καταπέλτη χαρακτήρισε ολόκληρος ο αθλητικός τύπος της Ελλάδος την καταγγελία του 80χρονου συνταξιούχου πράκτορα Γενικών και Διεθνών Μεταφορών Δημήτρη Σερέτη προς τους αθλητικούς εισαγγελείς κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αιτία η ανακοίνωση του Απόλλωνα ότι η Δόξα κέρδισε πρωτόδικα την ένσταση κατά της Καλαμαριάς «γιατί ανήκει σε εγκληματική οργάνωση που έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην Δικαιοσύνη» και γιατί «ανήκει σε ποδοσφαιρικές παράγκες». Ο κ. Δημήτρης, γνωστός Δοξαίος και Δραμινής συνείδησης δεν ανέχεται κάτι τέτοια. Μπράβο κ. Δημήτρη για το θάρρος σου και για την καυστική πένα σου! Μας έβγαλες όλους τους Δραμινούς και Δοξαίους ασπροπρόσωπους.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κώστα Μπλούχο, αν θυμάμαι καλά εκτός από Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ήσουν και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές. Σαν πολιτευτής που είσαι δεν έπρεπε να παρακολουθείς τα πολιτικά πράγματα, να έχεις άποψη και γνώση όλων των τοπικών ζητημάτων και να διατυπώνεις άποψη; Εσύ, όσες φορές σε άκουσα να μιλάς δημόσια, το πας το φέρνεις, μόνο για το Νοσοκομείο λες. Κώστα, με το να είναι κάποιος καλός γιατρός δεν σημαίνει ότι είναι αναγκαστικά και καλός πολιτικός. Σου το είπα πολλές φορές σου το λέω και πάλι. Μείνε στην ιατρική που ξέρεις καλά. Άσε την πολιτική. Αφού δεν το έχεις γιατί το παιδεύεις το ρημάδι;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δύο χρόνια απλήρωτοι είναι οι συμβασιούχοι καθηγητές του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Δράμας. Είτε από τραγικά λάθη των υπαλλήλων του Δήμου στην κατάρτιση των συμβάσεων είτε, όπως ακούγεται, από εσκεμμένες ενέργειες κάποιων καρεκλοκένταυρων και παχυλά αμειβομένων στον Δήμο, διαιωνίζεται χρόνια το πρόβλημα της μισθοδοσίας τους. Λέτε κάποιοι στον Δήμο να επιδιώκουν να κλείσει το κέντρο; Μήπως υποκριτικά κάποιοι το αποκαλούν «κυψέλη» πολιτισμού και τέχνης, ενώ άλλα έχουν στο μυαλό τους; Δυστυχώς στη Δράμα ότι δεν φτάνουμε το κτυπάμε για να πέσει. Μάμσακο μ’ ακούς;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο τ. Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης με τον τ. Αντιδήμαρχο Θόδωρο Αγοραστό τίμησαν την 14χρονη τότε Άννα Κορακάκη για τις πρώτες της επιτυχίες. Τον Αύγουστο του 2016 η 20χρονη πλέον χρυσή Ολυμπιονίκης τίμησε και δόξασε τη Δράμα και την Ελλάδα και μας έκανε περήφανους όλους. Έτσι εξηγείται γιατί ο Θωμάς ήταν ο μόνος από τους πρώην και νυν πολιτικούς μας που παραβρέθηκε στην ιδιωτική εκδήλωση εορτασμού της μεγάλης επιτυχίας της Ολυμπιονίκη μας Άννας Κορακάκη στο στενό του «καφέ της Γεύσης». Εκ των οργανωτών της εκδήλωσης ήταν ο Θόδωρος Αγοραστός. Η πολιτική είναι κυρίως πρόβλεψη. Και αυτοί πρόβλεψαν. Είπατε τίποτα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Νέος Αναπληρωτής Δημάρχου και Υπεραντιδήμαρχος ορίσθηκε ο Δημήτρης Καραμπαντζάκης, αρμόδιος για θέματα προγραμματισμού στο δήμο Δράμας. Ο Δημήτρης είναι εργατικός, σοβαρός, υπεύθυνος και οραματιστής. Δίκαια αναβαθμίσθηκε. Είναι από τα καλύτερα στελέχη της παράταξης Μαμσάκου, αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός. Με καταγωγή από τον Καλό Αγρό, την παλιά Οσμανίτσα, απέκτησε υψηλή μόρφωση, ξέρει τι κάνει και τι θέλει και με τις συντονισμένες του προσπάθειες ο δήμος παρουσιάζει μεγάλη ετοιμότητα μελετών για άμεση χρηματοδότηση. Μπράβο Δημήτρη!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Της ανωμαλίας γίνεται με τις ώρες προπονήσεων των αθλητικών σωματείων στα δημοτικά κλειστά γήπεδα. Φήμες αναφέρουν πως ανενεργός σύλλογος πήρε ώρες και τις μοίρασε κατά το δοκούν από δω κι από κει! Τάσο, βάλε τάξη γιατί θα φας πολύ ξύλο!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Φωτογραφία από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο. Καψημάλης, Μαμσάκος, Πατούλης, Λαμπάκης και Αναστασιάδης σε ένα από τα γεύματα του συνεδρίου. Γιάννη, σε ρωτώ και θέλω την πάσα αλήθεια: Παραβίασε ο Χριστόδουλος τα διατροφικά στάνταρ που του έχει ορίσει η Ρουμπίνη; Ναι ή όχι;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύς σαματάς για το τίποτα! Περιφερειάρχης μας έλεγε ότι θα γίνει ο Αργύρης Πατακάκης, για κλίμα υπέρ του μιλούσε, για χρυσή ευκαιρία ανάφερε σε κάποια «χαϊβάνια» που πίστευαν ότι θα έχουν δραμινό περιφερειάρχη. Τελικά ήταν ένα μικροπολιτικό παιχνίδι του Αργύρη αφού παραιτήθηκε χωρίς ποτέ να φτάσει στην βρύση. Αργύρη, εμάς που μας απέμεινε ακόμη λίγο μυαλό, σιγά μη μας ξεγέλασες. Από την αρχή το ξέραμε και μέσα μας το λέγαμε «που πας ρε Καραμήτρο». Μέτρησες ποτέ το πολιτικό σου ανάστημα; Κοιτάχθηκες ποτέ σε πολιτικό καθρέπτη;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σταμάτη Ρεμόντη συγχαρητήρια για την αντιδημαρχία σου στο Δήμο Δράμας. Βλέπω ότι πάλι είσαι υπεύθυνος για τα σκυλιά όπως παλιά, όταν ήσουν εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για το κυνοκομείο. Σταμάτη, σαν εντεταλμένο τα σκυλιά σε δάγκωσαν. Τώρα σαν αντιδήμαρχος πως θα αντιμετωπίσεις το θέμα; Επειδή είσαι γάτα σου προτείνω να τα δαγκώνεις πρώτος εσύ. «Το προλαμβάνειν εστί κάλλιον του θεραπεύειν» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Δάγκωσε για να μην σε δαγκώσουν. Στα οπίσθια ο πόνος είναι αφόρητος και σαν παθών το ξέρεις καλά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν μας ξεχνά πάντως ο Χρήστος Αηδόνης. Σ’ όλες τις εθνικές επετείους μας επισκέπτεται. Μαζεύει δίπλα του, στην ίδια πάντα καφετέρια, τους ίδιους καμιά δεκαριά παλιούς συντρόφους του που του απέμειναν και «ξεδιπλώνουν» πάντα τις ίδιες βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις τους. Φέτος ο Χρήστος πρόσθεσε κάτι καινούργιο. Ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου, γνωστός και ως ΓΑΠ θα μπει στην βουλή, πράγμα που δεν έγινε την προηγούμενη φορά λόγω αποχής των ψηφοφόρων του. Αθεράπευτα αιθαιροβάμων ο Χρήστος. Ώρα είναι να μας πει ότι θα μπει μαζί του και ο ίδιος στη Βουλή. Χρήστο, ακολουθώντας μια πολιτική «μούμια» κινδυνεύεις και συ με ταρίχευση. Δεν είδες που ο φίλος σου ο Λοβέρδος το κατάλαβε νωρίς και έγινε Βουλευτής με τη Φώφη;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο Άγιο Όρος, συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του εκεί ανταποκριτή μας, τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΔ Μαρίνο Χατζηκωνσταντίνου, να πουλά πατάτες και κρεμμύδια Νευροκοπίου. Λέγεται ότι ξεπούλησε γρήγορα γιατί είχε πωλητή έναν Γιαπωνέζο! Μπράβο Μαρίνο, τα συγχαρητήρια μας. Εφάρμοσες στην πράξη αυτό που λένε, ότι μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά αυτή γεννάει ευκαιρίες. Εσύ και την ψυχή σου σώζεις και ευρουλάκια στην τσέπη σου χώνεις.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καιρό έχουμε να δούμε εκπρόσωπο της κυβέρνησης στις παρελάσεις. Ότι καλύτερο για τον Αργύρη Πατακάκη τον Αντιπεριφερειάρχη μας που ανεβαίνει στην εξέδρα από έλλειψη άλλου κυβερνητικού αξιωματούχου. Εδώ που τα λέμε, δεν έχει καλύτερο εκπρόσωπο στην περιοχή μας ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπετε ότι ο Αργύρης εξαγγέλλει και υποστηρίζει με πάθος τα «φούμαρα» που μας λένε οι Υπουργοί της Κυβέρνησης;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σ’ αυτήν την Δράμα όλα πάνε κατά διαόλου μεριά. Μόνο δυσάρεστα πράγματα μαθαίνουμε. Με την Εγνατία προβλέπεται να συνδεθούμε μετά το 2050, το νέο Αστυνομικό Μέγαρο ξεκίνησαν να το φτιάχνουν αλλά ο εργολάβος έδωσε μεγάλη έκπτωση 62% και ξέμεινε από χρήματα όπως όλοι οι Δραμινοί που ψάχνονται να φύγουν στο εξωτερικό. Η ανεργία είναι στο φουλ. Ακόμα και στις φυλακές του Νικηφόρου ξέχασαν να φτιάξουν ένα κτήριο και ποιος ξέρει σε πόσα χρόνια θα λειτουργήσουν. Αμάν πια με την γκαντεμιά μας! Ούτε σαν κρατούμενοι στις φυλακές δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε στην Δράμα. Ουφ, κουράστηκα πια να ζω. Σταματήστε την γη για να κατέβω!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στη φανέλα της Δόξας Δράμας διαφημίζεται φέτος η δραμινή βιομηχανία αλλαντικών «Sary» των αδελφών Πάρη και Μπάμπη Σαρήμπογια. Η φημισμένη εταιρία με πανελλήνιο δίκτυο καταστημάτων πώλησης, αποφάσισε φέτος να ενισχύσει την προσπάθεια του Γιάννη Μπύρου για την άνοδο της ομάδας. Βρε μπας και με αλλαντικά και παστουρμά θα βγούμε πρώτοι στον ντουνιά, και η Δόξα πάντα θα νικά;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Αργύρης επιμένει ότι θα συνδεθούμε με την Εγνατία μέσω του Ε61, όταν ούτε ο ίδιος αρμόδιος Υπουργός Γ. Σπίρτζης δεν το εξάγγειλε, ο Βουλευτής μας Χρήστος Καραγιαννίδης δε λέει τίποτα για αυτό και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καρβούνης κατάπιε την γλώσσα του για το θέμα. Είπαμε, ο Αργύρης συμπεριφέρεται ως ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, καλύτερος και από την Κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Έτσι θα τον άφηναν για την προσφορά του αυτή στο κόμμα; Δεν είδατε που δεν στέλνουν Κυβερνητικό εκπρόσωπο στις παρελάσεις για να ανέβει ο Αργύρης στην εξέδρα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μπάχαλο με την πρόσληψη δεύτερης δικηγόρου στον Δήμο Δράμας. Όλοι οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων μιλούν για φωτογραφική προκήρυξη υπέρ ελαχίστων δικηγόρων, και αυτό γιατί προϋπόθεση ήταν να έχουν οι υποψήφιοι 10 ετή άσκηση δικηγορίας και μεταπτυχιακές σπουδές σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Δεκτά ακόμα και μεταπτυχιακή στο ναυτικό, εκκλησιαστικό και διαστημικό δίκαιο!! Ακόμα και οι ελάχιστοι που είχαν τα προσόντα δεν έκαναν αίτηση γιατί γνώριζαν εκ των προτέρων για ποιάν προορίζεται η θέση. Σε δικηγόρο σύζυγο δημοτικού συμβούλου και πρόεδρο μεγάλης Δημοτικής επιχείρησης της παράταξης Μαμσάκου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και σύζυγος της μέχρι σήμερα μοναδικής δικηγόρου στο Δήμο δεν αντέδρασε υπέρ της πλειοψηφίας των μελλών του που αποκλείσθηκαν. Μάλιστα διαμαρτυρήθηκε που τον κατηγόρησαν για την αδράνεια του. Η νεοπροσληφθείσα δικηγόρος έστειλε εξώδικο στον Παύλο Ζαχαριάδη για την πολιτική κριτική του. Αν όλα αυτά τα ξεκατινιάσματα δεν είναι για βραβείο Νόμπελ τότε οι κληρονόμοι του Νόμπελ πρέπει να καταργήσουν το βραβείο!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Ξεφτίλας» ένοιωσε ο Βουλευτής μας Χρήστος Καραγιαννίδης για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας. Μόνο τώρα Χρήστο ένοιωσες «Ξεφτιλισμένος». Για το όχι που έγινε ναι, για όλα τα μνημόνια που ψήφισες αισθάνθηκες περήφανος; Σου το λέμε ανοιχτά. Ξεφτίλες αισθανόμαστε και είμαστε εμείς που σε ψηφίσαμε. Άσε τα λόγια ρε Χρήστο. Κοίτα να πέφτει ο παχυλός μισθός σου και σκέψου τη σύνταξη σου που είναι κοντά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πρόσφατα καμαρώσαμε τον Χρήστο Λιθηρόπουλο σε ένα καυτό τσιφτετέλι στην πίστα του «Θεάτρου» live. Τελικά διαφωνούν σε όλα με τον Αργύρη Πατακάκη. Ζεϊμπέκικο ο Αντιπεριφερειάρχης, τσιφτετέλι τούρκικο αυτός! Αλήθεια Χρήστο εκείνο το διπλό σπάσιμο της μέσης πως το κάνεις; Θέλω να μου το μάθεις!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Χαρίλαος και ο Σωτήρης μεταμεσονύκτιες ώρες στα σοκάκια της πόλης. Να κάτι τέτοιες συναντήσεις βλέπω που και που και παίρνω κουράγιο. Αυτός ο τόπος έχει μέλλον! Κι αν τους βλέπετε λίγο ζαρωμένους είναι λόγω καιρού, είχε ψύχρα! Ξέρουν να επιπλέουν ακόμη και στη φουρτούνα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος εξελέγη νέος Περιφερειάρχης μας. Ψάχνοντας το βιογραφικό βρίσκω πως στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου στη ΝΔ υποστήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και θεωρείται εκ των στενών συνεργατών του αρχηγού της ΝΔ στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Αυτό θα πει ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ένας δήμαρχος του οποίου η θέση «παίζεται», ένας πρόεδρος του οποίου η θέση «παίζεται», ένας Αντιπρόεδρος του οποίου η θέση «παίζεται», ένας εκδότης του οποίου η θέση επίσης «παίζεται» και ένας υπάλληλος τεχνικής υπηρεσίας του οποίου η θέση δεν «παίζεται»! Κάπου καταλήξαμε και εκείνη τη νύχτα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε