Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που πολιτεύεται ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης. Είναι σταθερός, όχι σαν κάτι άλλους που αλλάζουν απόψεις και συνήθειες σαν τα πουκάμισα! Μετά από κάθε ανάρτηση του αποτελέσματος αγώνα τάβλι, που έχει παίξει στο Facebook, ακολουθεί βαρυσήμαντη πολιτική τοποθέτηση!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Καλός ο Ε61, να είναι ο στόχος μας, να πιέζουμε γι’ αυτόν, όμως δεν χρειάζεται μέχρι να ολοκληρωθεί μετά από δεκαετίες να πεθάνουν δύο-τρείς γενιές, αν στο μεταξύ δεν σκοτωθούν στον δρόμο προς Αμφίπολη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ θετική βρήκα την πρωτοβουλία του Δημήτρη Κυριαζίδη να μαζευτούν οι φορείς και να χαράξουν κοινή και σταθερή πορεία για τις διεκδικήσεις του Νομού μας. Και η συγκέντρωση ήταν απόλυτα πετυχημένη, αν κρίνουμε από την μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων. Πολύ σωστή ήταν επίσης η πρότασή του να οριστούν οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του Δικηγορικού Συλλόγου, δηλαδή ανεξάρτητοι φορείς, που θα καλούν όταν χρειάζεται να γίνονται συσκέψεις για τοπικά θέματα. Δυστυχώς, η σωστή πρωτοβουλία του προκάλεσε αναταράξεις. Όλοι προσπάθησαν να τον παρακάμψουν. Επικράτησε ένα «αλαλούμ» που έδειξε ότι στη Δράμα είμαστε για γέλια και για κλάματα. Κάποιοι σκέφθηκαν ότι αφού η πρωτοβουλία δεν ξεκίνησε από αυτούς πρέπει να «πεθάνει». Αντιπρότειναν ότι έπρεπε να καλεί συσκέψεις ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης. Ο Αργύρης όμως τα «σκάτωσε». Ανακοίνωνε ημερομηνίες συσκέψεων που ματαιώνονταν, δεν καλούσε φορείς και δήμαρχους και άλλα τραγελαφικά. Έκανε μια «κλειστή» σύσκεψη γαι τους οδικούς άξονες, από την οποία απουσίαζαν οι περισσότεροι. Δυστυχώς τα κλειστά μυαλά κάνουν κρυφές συσκέψεις και αποδεικνύονται μανούλες στο να καίνε σωστές πρωτοβουλίες. Τελικά κατάφερε να κάνει μία ανοιχτή σύσκεψη, από την οποία απουσίαζαν πάλι οι περισσότεροι. Απλώς έβγαλαν «ανακοινωθέντα». Κατακαημένη Δράμα, δεν έχεις καμία ελπίδα σωτηρίας. Πάντως μπράβο στον Δημήτρη Κυριαζίδη για την προσπάθεια του, που κάποιοι μικρονοϊκοί φρόντισαν να την υποβαθμίσουν και τελικά αυτοεξευτελίσθηκαν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μέσα στο γενικό χαμό για τους οδικούς άξονες, βγήκε και ο πρώην Υπουργός και τώρα Καθηγητής κ. Τζίμας και ρωτάει, σαν να μη γνωρίζει, τι απέγιναν οι μελέτες μήκους 28 χιλιομέτρων από Μαυρολεύκη έως Παλαιοκώμη, που ανέθεσε το Υπουργείο Μεταφορών. Του απαντάμε ότι 10 χρόνια από τότε, ακόμα συνεχίζονται, αφού δεν παραδόθηκαν στο σύνολο τους από τους τότε μελετητές, στην αρμόδια «Εγνατία οδό Α.Ε.», που τις περιμένει ακόμα. Γιατί κ. Τζίμα, αγαπητέ καθηγητή, μας παραμύθιαζες τότε ότι οι μελέτες ήταν τελειωμένες και η κατασκευή «Τρίιχνων» και «τετραϊχνων» αξόνων θα ξεκινούσε; Γιατί τότε μας έταξες ότι θα τους περπατούσαμε αμέσως; Γιατί με τον Κώστα Ευμοιρίδη κοροϊδεύαται τον Χριστόφορο Κορυφίδη και λέγατε ότι δεν υπήρχε τότε ο άξονας Ε61, ο οποίος αποδείχθηκε ότι υπάρχει, τον οποίο όλοι σήμερα διεκδικούμε; Γιατί δεν φροντίσατε να ασφαλτοστρώσετε τόσα χρόνια τον υφιστάμενο δρόμο προς Αμφίπολη; Απαντήστε σ’ αυτά τα ερωτήματα κ. Καθηγητή, γιατί αρκετό κουτόχορτο φάγαμε και από εσένα τόσα χρόνια!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και ο Όθων ξεσπάθωσε στο Επιμελητήριο μπροστά στον Μητσοτάκη. «Μουρμούρισε» αρκετά για ελλιπείς απαντήσεις του γραφείου του Κυριάκου σε αιτήματα των Επαγγελματοβιοτεχνών της Δράμας. Για τον γνωστό Όθωνα Μουρμούρη τον πρόεδρο τους μιλάμε, που ξέρει να τα χώνει όταν θέλει!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης έδωσε αγώνα για την βελτίωση του δρόμου προς Αμφίπολη, με σκληρές επιστολές προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τα κατάφερε! Διαμαρτυρήθηκε ο Θωμάς ότι δεν τον βοήθησαν οι αιρετοί της Δράμας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης, αντίθετα τον πολέμησαν! Θωμά, οι αιρετοί μας και ο Αργύρης ως θεσμικός υπεύθυνος, έμαθαν μόνο να διαμαρτύρονται, να βρίζουν δεκαετίες του Σερραίους για αδράνεια, χωρίς να κάνουν ένα τηλεφώνημα πίεσης. Τους βολεύει πολύ να φταίνε πάντα οι άλλοι και αυτοί, όπως λέει μια παλιά διαφήμιση, να «καααάθονται!»
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην Πορτογαλία βρέθηκε ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Τάσο Χατζηγιάννη. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων. Επειδή πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν πήγε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Σταμάτης Ρεμόντης τους απαντάμε: μπορεί σήμερα το Τάσος να είναι «νερουλάς» στη ΔΕΥΑΔ, στην συνείδηση όμως όλων παρέμεινε ως ο «καλύτερος σκουπιδιάρης». Ήταν αποδεδειγμένα ένας από τους καλύτερους αντιδημάρχους καθαριότητος. Στο κάτω-κάτω άλλο Γάλλος κι άλλο ο Πορτογάλος!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον πρώην δήμαρχο Δράμας Θωμά Μαργαρίτη, ότι και να λένε ορισμένοι, τον παραδέχομαι. Κατάφερε χωρίς να μας εκπροσωπεί θεσμικά, να ξεσηκώσει το σύμπαν και κάποια τμήματα άσφαλτο να «πέσουν» στο δρόμο προς Αμφίπολη. Ανέδειξε την κοροϊδία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και με τις πιέσεις του δημοπρατήθηκε η βελτίωση του δρόμου από Μαυρολεύκη έως Παλαιοκώμη μήκους 27,7 χλμ. που θα ολοκληρωθεί του χρόνου. Πέτυχε επίσης να αναδείξει σε πρώτο θέμα τη χάραξη νέας σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία. Έκανε όλους τους θεσμικούς να τρέχουν και να μη φτάνουν με συσκέψεις επί συσκέψεων. Να αλληλοσκοτώνονται ποιος θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έταξε την κατασκευή των αξόνων» και στη Δράμα και στη ΔΕΘ. Ο Θωμάς είναι πεισματάρης και αγωνιστής, γνώστης του θέματος και παρουσίασε επίσημα στοιχεία και έγγραφα που κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Καταβαίνουμε ότι είναι μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους αιρετούς μας που μας παραμυθιάζουν για δήθεν μελετητική ωριμότητα και δήθεν άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής. Ούτε χρήματα για ολοκλήρωση των μελετών υπάρχουν, ούτε χρήματα για τις απαλλοτριώσεις ακινήτων, που θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση των μελετών, υπάρχουν. Ούτε χρήματα για κατασκευή υπάρχουν. Το παραδέχτηκε τηλεοπτικά και ο Γραμματέας του Σύριζα Δράμας, Δημήτρης Καρβούνης. Για να δούμε τί θα δούμε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολλές οι διαμαρτυρίες για την παραχώρηση της αίθουσας «ΜΕΛΙΝΑ» της ΔΕΚΠΟΤΑ στον φορέα διαχείρισης οροσειράς Ροδόπης για αποκλειστική χρήση. Καταλαβαίνω ότι έπρεπε να δωθεί ένα κτήριο στον φορέα για διαφήμιση του ορεινού μας όγκου, αλλά όχι να στεγαστεί και στο ΜΕΛΙΝΑ. Οι πάμπολλες εκθέσεις των Δραμινών που θα γίνονται; Το «Ελευθερία» είναι κατάλληλο μόνο τον χειμώνα. Χριστόδουλε, σαν να μην τα ζύγιασες καλά τα πράγματα και βιάστηκες. Το ότι θα πήγαιναν σε άλλη πόλη δεν είναι δικαιολογία. Δεν παραχωρείς τον μοναδικό εκθεσιακό χώρο που έχεις, τόσο αβίαστα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έγιναν τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Γιατί ο Δημήτρης Κυριαζίδης αναφέρθηκε στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξανθόπουλο, επί των ημερών του οποίου μεταβιβάσθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας το κτίριο στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή; Γιατί ο Χρήστος Καραγιαννίδης δεν είπε τίποτα για τον Γιάννη που το ξεκίνησε, αλλά έπλεξε το εγκώμιο μόνο του Αργύρη Πατακάκη; Μπερδέψαμε τα μπούτια μας ή μου φαίνεται. Καλά ξεμπερδέματα, οι εκλογές είναι κοντά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γιατί ενόχλησε κάποιους η σημαία στον Κορύλοβο ακόμα προσπαθώ να το καταλάβω. Σωστά είπε ο Μητροπολίτης μας ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι «βλαμμένοι» που όλα τους πειράζουν. Το θέμα είναι ότι οι «βλαμμένο» περίσσεψαν στη Δράμα. Αν η Δράμα που καμαρώνουμε ότι είναι ηρωική και μαρτυρική περιοχή δεν έχει σε περίοπτη θέση το εθνικό μας σύμβολο ποιος θα το έχει; Για την σημαία δεν σκοτώθηκε τόσος κόσμος; Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τοπικούς τέως και νυν στο Δημαρχείο μου θύμισε λίγο θίασο. Γύρω από τον νέο «θιασάρχη» της ΝΔ, που θα ανεβάσει το έργο «ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», μαζεύτηκε το παλιό «θεατρικό μπουλούκι», δηλαδή νέοι και κυρίως παλιοί και ξεπεσμένοι «ηθοποιοί», ζητώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα παράσταση. Μαζεύτηκαν δηλαδή για casting. Με «μάπα» ηθοποιούς» είναι σίγουρο ότι το νέο έργο πάλι «σούπα» θα είναι. Θιασάρχη Κυριάκο, πρόσεξε σε ποιους θα δώσεις ρόλο γιατί θα το φας και συ το κεφάλι σου. Δεν κτίζεται το καινούργιο με το παλιό.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Άκουσα τον γιατρό, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μπλούχο να λέει στην τηλεόραση ότι λόγω πολλής δουλειάς στο Νοσοκομείο δεν έχει χρόνο να παρακολουθήσει τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις ή να παραστεί στα δημοτικά συμβούλια. Κώστα, αφού και σωστά βάζεις το λειτούργημά σου πάνω από όλα τα άλλα, αυτά τα άλλα τι τα ήθελες; Και κυρίως γιατί τα θέλεις ακόμα; Σαν δημοτικός σύμβουλος δεν πατάς στα συμβούλια, σαν υποψήφιος βουλευτής έχεις άγνοια των τοπικών θεμάτων. Πολλοί ρωτάνε γιατί να σε ψηφίσουν; Κώστα, μείνε στο Νοσοκομείο που ως χειρούργος σ’ έχουμε ανάγκη. Θα είσαι ποιο χρήσιμος στον κοσμάκη που σαν γιατρό σε εκτιμάει.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ φάνηκε να στεναχωρήθηκε ο Μιχάλης Μλεκάνης με την παραχώρηση του Δασικού χωριού Ελατιάς από το Δασαρχείο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Είπε ότι έπρεπε να παραχωρηθεί στον Δήμο. Μόνο που δεν έκλαιγε γιατί μας «πήραν τα κτήρια μας», όπως είπε. Τι να το κάνει το Δασικό χωριό ο Δήμος Μιχάλη; Να καταντήσει σαν την καπναποθήκη της οδού Περδίκα, σαν το Τζαμί στην πλατεία Δικαστηρίων ή σαν την παλιά Ασφάλεια, που ερημώνουν αναξιοποίητα; Δεν σκέφθηκες ποτέ ότι με την παραχώρηση του αντίστοιχου χωριού των Τρικάλων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το Περτούλι αξιοποιήθηκε τουριστικά και έγινε γνωστό σ’ όλη την Ελλάδα; Μας «πήραν τα κτήρια» είπες. Που θα τα πάνε Μιχάλη στην Κομοτηνή; Εδώ δεν θα μείνουν;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο τ. Υπουργός Θόδωρος Δαμιανός που δήλωσε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Δράμα με την ΝΔ, συχνά πλέον μας επισκέπτεται. Με τον Νίκο Αντωνιάδη και τον Άρη Ακουγιούνογλου όλη την Δράμα «σουλατσάρει» και τις σχέσεις τις δικές του και του πατέρα του προσπαθεί να ξαναζεστάνει. Την παρουσία και την επιθυμία του άλλοι την κρίνουν θετικά και άλλοι αρνητικά μιλώντας για «ξαναζεσταμένες σούπες». Οι κριτικές του ποδαριού στην Δράμα περισσεύουν. Ας κρίνουμε αν ο Θόδωρος μπορεί με την ωριμότητα, την εμπειρία και τις επαφές του στην Αθήνα, να βοηθήσει τον τόπο. Εκτός εάν η όλη παρουσία του έχει να κάνει με την εξασφάλιση θέσης στον κρατικό μηχανισμό όταν και εάν η ΝΔ έλθει στα πράγματα. Λογικές οι επιφυλάξεις μετά τόσα χρόνια απουσίας. Έτσι δεν είναι Θόδωρε;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μετά από αγωνιστική «κοιλιά» εξαιτίας μάλλον των αυτοδιοικητικών του αναζητήσεων, διεκδικητικός και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων ξαναεμφανίζεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Σαβρίδης. Στο Επιμελητήριο μπροστά στο Μητσοτάκη τα έχωσε στους μαρμαράδες. Αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν αυτοί να αυξάνουν τις εξαγωγές τους και άρα τα κέρδη τους και στους εργαζόμενους να δίνουν ψίχουλα με βάση την βαριά δουλειά που κάνουν. Δίκιο έχει ο Γιώργος γιατί λόγω κρίσης ξαναγυρίσαμε στον εργασιακό μεσαίωνα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης είναι «πυρ και μανία» με τον Αργύρη Πατακάκη. Ο Αργύρης φαίνεται να έγινε «κολλητός» με τον Χρήστο Καραγιαννίδη και πολλοί μουρμουρίζουν ότι η Αντιπεριφέρεια Δράμας έγινε «παραμάγαζο» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τυχαίο ότι ο Αργύρης, αν και είναι ένας απλός Αντιπεριφερειάρχης ανακοινώνει την έναρξη έργων της κυβέρνησης Τσίπρα που δεν τολμούν ούτε οι αρμόδιοι Υπουργοί, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να εξαγγείλουν όπως οι οδικοί άξονες, ο Ε61, οι Πανεπιστημιακές σχολές κλπ; Πολλοί Νεοδημοκράτες τα έχουν «πάρει στο κρανίο» με τον Αργύριο, και λένε ότι λειτουργεί ως τοποτηρητής και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα. Λένε ότι υπόσχεται «ότι πετάει» και «ότι κολυμπάει» για λογαριασμό της κυβέρνησης.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δυναμικό come-back του πετυχημένου, πανελλαδικά καταξιωμένου και βραβευμένου διδύμου Αβανίδη - Βουρνιά στην «Ονειρούπολη». «Έπιασαν δουλειά» από τον περασμένο Μάιο, και εργάζονται πυρετωδώς για να ξαναζωντανέψει το «Όνειρο». Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν τη διαφορά και θα βάλουν τα γυαλιά σ’ αυτούς που τους έδιωξαν σε άλλες πολιτείες. Επιτέλους κάποτε οι αξίες πρέπει να αναγνωρίζονται. Δυστυχώς όταν κάτι το έχουμε δεν το εκτιμάμε και το αναζητάμε όταν το χάνουμε. Κάλιο αργά παρά ποτέ!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κλειστή σύσκεψη για την σύνδεση με την Εγνατία έκανε ο Αργύρης Πατακάκης χωρίς την παρουσία του αρμόδιου θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ μεταφορών, υποδομών και δικτύων Χρήστο Λιθηρόπουλο. Όχι δεν έλειπε εκτός Δράμας ο Χρήστος, ούτε είχε δρομολόγιο με το ΤΑΧΙ. Όταν γίνονταν η συνεδρίαση αυτός πηγαινοέρχονταν στον διάδρομο του τρίτου ορόφου και στο γραφείο του και σιγομουρμούριζε διάφορα γαλλικά. Κάποιοι που τον άκουγαν αναρωτήθηκαν γιατί δεν τον κάλεσαν. Άλλοι ρωτούσαν αν έχει αρμοδιότητα για εθνικούς δρόμους ή μόνο για χωματόδρομους και αγροτικά γεωργικά δίκτυα. Όπως και να έχουν τα πράγματα ο Χρηστάρας πήρε τηλέφωνο τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών να βελτιωθεί ο δρόμος. Από τους εντός της σύσκεψης αρμόδιους πήρε κανένας;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το ότι «πωλείται η Ελλάς» μας είναι γνωστό! Το πόσο συχνά επισκέπτεται ο «επιθεωρητής» της Τρόικας, «κτηματομεσίτης» Γερμανός Υφυπουργός κ. Φούχτελ την περιφέρεια μας και την Δράμα μας είναι επίσης γνωστό. Μας εντυπωσιάζει όμως όχι τόσο η Γερμανοφιλία όσο η Γερμανολογνεία των τοπικών αιρετών εκπροσώπων μας. Τόσα ευχαριστώ, τόσες γονυκλισίες και τέτοια υποτέλεια δεν τα περίμενα. Έμεινα άναυδος από τον τρόπο «επιθεώρησης» του χώρου διαμονής προσφύγων στην Βιομηχανική περιοχή. Μου θύμισε τον στρατό, όταν ερχόταν ο στρατηγός ή ο Ταξίαρχος. Όλοι παραταγμένοι αναφέρθηκαν και περίμεναν έναν καλό λόγο από τον κ. Φούχτελ σαν να κρίνονταν από την έκθεσή του η προαγωγή τους. Λίγη αξιοπρέπεια κύριοι. Ο κ. Φούχτελ, κάνει τις δουλίτσες του για το Γερμανικό κράτος, δεν είναι βαθμολογητής σας. Μην πανηγυρίζετε για τα ψίχουλα που σας δίνουν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παραχωρήθηκε από το Δασαρχείο το «Δασικό Χωριό Ελατιάς» για 20 χρόνια. Να γίνει το «Νέο Περτούλι» της Ελλάδας είπε ο Θωμάς Μαργαρίτης, που πριν 12 χρόνια ως Δήμαρχος εγκατέστησε τους πρώτους φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το Περτούλι Τρικάλων αναδείχθηκε σ’ όλη την Ελλάδα, όταν εγκαταστάθηκαν φοιτητές στο εκεί δασικό χωριό. Μιχάλη Μλεκάνη και Κώστα Σούτο, που είπατε να παραχωρηθεί στον Δήμο, σας ρωτάω: Ήταν βλάκες οι Τρικαλινοί που δέχθηκαν το Αριστοτέλειο; Μπορούσε να συντηρήσει και να αξιοποιήσει ο Δήμος το Δασικό χωριό; Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι κανείς δεν επενδύει στο πουθενά αν πρώτα δεν δημιουργηθεί πόλος επισκεψιμότητας;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Έχει κερδίσει σε πέντε μόνο μήνες τον τίτλο του μακράν χειρότερου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στη Δράμα μεταπολιτευτικά». Έτσι χαρακτηρίζει η παράταξη «Πόλη+Ζωή» τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας Κώστα Μπαϊρακτάρη! Γιατρέ μου όταν μπλέκεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες! Και πίτουρα έχει σε όλες τις παρατάξεις! Πάντως, είναι τραγικό, να παλεύεις μια ζωή μέσα από τη δουλειά σου, την οικογένειά σου, τις συναναστροφές σου, ώστε να είσαι αξιοπρεπής και ευυπόληπτος και όταν «μπλεχτείς» με τα κοινά να γίνεσαι δέκτης τέτοιων χαρακτηρισμών. Ισχύει το φταις δε φταις, φταις. Άλλο αν στην συγκεκριμένη περίπτωση φταις!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όλοι αναρωτιούνται γιατί το «παίζει» ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ο Αργύρης. Είναι αφελής και ευκολόπιστος ή κάτι άλλο συμβαίνει; Λέτε να υπάρχει, όπως ισχυρίζεται ο Κυριαζίδης, προσωπικό θεσμικό πρόβλημα στο πρόσωπο του; Λέτε να φοβάται ο Αργύριος, κατά τα λεγόμενα του Κυριαζίδη, ότι υπάρχει ποινικό πρόβλημα που προβλέπει την παύση και την έκπτωσή του από το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη, την οποία τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποφασίσουν και του την χαρίζουν λόγω της φιλοκυβερνητικής στάσης του, όπως ακούγεται; Βέβαια τους ισχυρισμούς του Κυριαζίδη αντέκρουσε ο Αργύρης, παρουσιάζοντας αντίγραφο του Γενικού Ποινικού του Μητρώου που είναι λευκό. Από την άλλη ο Κυριαζίδης επιμένει και ζητά να παρουσιάσει και το Δικαστικό Ποινικό Μητρώο του, που κατά τα λεγόμενά του πάντα, δεν είναι και τόσο κάτασπρο! Παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου ή μου φαίνεται;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρών στην επίσκεψη του Κυριάκου και ο Σταύρος Παπαδόπουλος τέως Βουλευτής. Αληθεύει αυτό που λένε ότι ο Σταύρος ξαναθέλει να γίνει Βουλευτής ή συνέπεσε η επίσκεψη του Κούλη με το Παζάρι που κάθε Πέμπτη «παρελαύνει» ο Σταύρος όπως έκανε ως βουλευτής και του έμεινε συνήθεια; Όπως και να έχουν τα πράγματα ο Σταύρος και τον Αρχηγό είδε και στους παζαρτζήδες έδωσε το παρών. Και ο μπαχτσές του στον Μυλοπόταμο δεν έμεινε απότιστος αφού έβρεχε καταρρακτωδώς. Όλα τα είχε κανονίσει ο Σταύρος. Λέτε και μας στο τέλος να μας «ξανακανονίσει»;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με την νεολαία του κόμματος συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γνωστό καφέ της πόλης. Τυχαία κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ και δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ψαρρά ή ο Γιώργος σαν καλός ψαράς έριξε τα δίχτυα του στον αρχηγό; Παραφωνία ανάμεσα στους νέους, ο κατά δήλωσή του, υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας Κοσμάς Καλαϊδόπουλος. Κοσμά, αν θέλεις να ντραραβερίζεσαι με τους νέους βάψε τα μαλλάκια σου με ”camel” ή βάλε «φούμο». Άλλωστε ξέρεις εσύ από «φούμο» με τις τόσες εκλογικές αποτυχίες σου στο παρελθόν.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν πήγε στην Αντιπεριφέρεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αργύρης Πατακάκης παρά το «κλα…μο» του αρχηγού του, τον υποδέχθηκε μαζί με τον Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Καϊπάκη στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Όχι, ο Αργύρης δεν φορούσε στολή αξιωματικού της ΕΛΑΣ όπως είπαν διάφοροι κακεντρεχείς. Παρουσιάσθηκε και αναφέρθηκε στον Αρχηγό του (;) ως Αντιπεριφερειάρχης που μετακινήθηκε εκτός έδρας, χωρίς όπως μάθαμε να λάβει τα προβλεπόμενα από την Αστυνομία οδοιπορικά. Παρών στο Δημαρχείο και ο τέως Δήμαρχος, τέως Βουλευτής, τέως Υπουργός και νυν καθηγητής Τζίμας Μαργαρίτης, μετά από απουσία πολλών ετών. Αν θυμόμαστε καλά σε παλαιότερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Δράμα όταν πήγαινε για αρχηγός της ΝΔ, ο κ. Τζίμας απουσίαζε. Έτσι είναι, η «προ των πυλών» εξουσία πάντα ενώνει και τα «ετερώνυμα πάντα έλκονται».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έγινε κατάργηση της «αριστείας» από τα Δημοτικά Σχολεία. Στο εξής σημαιοφόροι και παραστάτες δεν θα είναι οι καλύτεροι μαθητές στις παρελάσεις, αλλά θα επιλέγονται με κλήρωση! Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε και την ηθική ανταμοιβή των αριστούχων πιτσιρικάδων, να παρελαύνουν κρατώντας τη σημαία ή να την συνοδεύουν από δίπλα. Δημήτρη Καρβούνη, ως δάσκαλος ποια είναι η γνώμη σου; Συμφωνείς που στερείτε τη χαρά από τα παιδιά και το καμάρι των γονιών για τα επιμελή αγγελούδια τους; Είστε ωραίοι ρε! Γιατί δεν βάζεις τον Χρήστο Καραγιαννίδη να απαιτήσει και οι Ολυμπιονίκες να βγαίνουν με κλήρωση; Έχετε ατράνταχτο επιχείρημα αφού η Ελλάδα γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή είναι η μόνη που μπορεί να τους ξεφτιλίσει! ΣΥΡΙΖΑ είστε, ότι θέλετε κάνετε! Όλοι ίσοι κι όμοιοι «διαβαστεροί» και «ντενεκέδες»!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ανατρίχιασα όταν άκουσα τον Χρήστο Καραγιαννίδη να μιλά για τήρηση της τάξης και του νόμου από την Αστυνομία στα εγκαίνια του Αστυνομικού Μεγάρου. Αν δεν τον γνώριζα θα τον περνούσα για ακροδεξιό ή τουλάχιστον για δεξιό! Που πήγαν ρε Χρηστάρα οι ανατρεπτικές και αντιεξουσιαστικές απόψεις σου; Που πήγαν το «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», που πήγε το «Βία στη βία της εξουσίας»,που πήγε το “τρείς και εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε” και όλα αυτά που έλεγαν πολλοί σύντροφοί σου και μας ανέβαζαν την επαναστατική λίμπιντο; Τότε, που όπως έλεγες, είχες στο σπίτι σου αντιασφυξιογόνες μάσκες, γκλομπς και άλλα τέτοια αξεσουάρ! Αλήθεια, ξέχασες να τα πάρεις μαζί σου στα εγκαίνια; Αλλά απ΄ ότι φαίνεται μάλλον εγώ ξέχασα πως τώρα είσαι καθεστώς!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κυνήγησε το όνειρό του και τελικά τα κατάφερε ο Γιάννης Μπύρος. Η «Δόξα μας» αν και είχε μια κάκιστη αγωνιστική χρονιά, θα είναι από του χρόνου στη Β’ Εθνική. Ο Μπύρος αποδείχθηκε πεισματάρης και μαχητής, χωρίς να νοιάζεται για τα χρήματα, την ηθική και ψυχική του ταλαιπωρία και την κριτική που δεχόταν ότι κυνηγάει μια χαμένη, με ενστάσεις και προσφυγές, υπόθεση. Από μάρμαρο φαίνεται ότι είναι φτιαγμένος ο Μπύρος αφού από μικρός ανέπνεε μαρμαρόσκονη. Γιάννη, να γίνει και αγωνιστικά η «Δόξα από μάρμαρο», όπως υποσχέθηκες σε παλιά συνέντευξή σου.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αν ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος, με απλή αναλογική θα εκλέγονται πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι. Κάθε παράταξη θα βγάλει τους συμβούλους της, ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει στον πρώτο γύρο. Το νέο εκλογικό σύστημα και η μείωση του αριθμού των υποψηφίων συμβούλων, άνοιξε την όρεξη σε πολλούς, που θέλουν να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι αντί για υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Σου λέει ο άλλος, αντί να είμαι ένας από τους υποψηφίους με κίνδυνο να μην βγω, δεν βρίσκω λίγα άτομα και να τεθώ επικεφαλής; Δεν έχει άδικο, γιατί αν όλοι μαζί οι υποψήφιοί του πάρουν μικρό αριθμό σταυρών, ο υποψήφιος δήμαρχος γίνεται αυτόματα δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα αρχηγός παράταξης. Με λίγους παραπάνω σταυρούς μπορεί να εκλεγούν και 2 ή 3 σύμβουλοί του ακόμα. Εύκολη εκλογή και κυρίως «αρχηγική». Σκέφτηκαν οι νυν δήμαρχοι, αν περάσουν στα β’ γύρο, τις δυσκολίες επανεκλογής τους; Τι θα κάνουν οι σύμβουλοί τους που δεν θα εκλεγούν; Θα τους στηρίξουν; Που θα κατευθύνουν τους ψηφοφόρους τους οι μη μετέχοντες σ’ αυτόν τον β’ γύρο «αρχηγοί» που θα έχουν εξασφαλίσει την εκλογή τους; Ε, ρε γλέντια;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δάνειο περίπου τριών εκατομμυρίων θα πάρει ο Δήμος Δράμας για να αλλάξει όλο τον φωτισμό με λαμπτήρες LED. Είπαμε να κάνουμε οικονομία, αλλά πολλοί λένε ότι δεν χρειάζονταν να πάρουμε δάνειο γι’ αυτό. Αναρωτιούνται γιατί στον Δήμο δεν σκέφθηκαν την τμηματική αντικατάσταση με δημοτικά χρήματα. Κάποτε όλοι περηφανεύονταν ότι ο Δήμος κατάφερε να έχει μηδενικό δανεισμό και κατηγορούσαν άλλους Δήμους που δανείσθηκαν και από τότε δεν σήκωσαν κεφάλι. Τι άλλαξε σήμερα; Προσωπικά δεν είμαστε κατά των δανείων γενικά. Θα μας εξηγήσει όμως κανείς με ποιους όρους θα το πάρουμε; Υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη για την οικονομία που θα γίνει; Ξέρουμε ποιο είναι το όφελος και πότε θα αποπληρωθεί το δάνειο; Δεν πρέπει να τα ξέρει αυτά ο κόσμος; Να ξηγιόμαστε, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έγινε δεκτή η προσφυγή στην περιφέρεια για την νομιμότητα της απόφασης που πάρθηκε, με απευθείας ανάθεση, να γίνει πλυντήριο αυτοκινήτων το πάρκινγκ πίσω από την Στρατιωτική Λέσχη. Πέρα όμως απ’ τη νομιμότητα νομίζουμε ότι στην καρδιά της πόλης, μια αναπνοή από την οδό Εθνικής Αμύνης, απέναντι από τον Δημοτικό κήπο και την κεντρική είσοδο της «Ονειρούπολης» μια τέτοια χρήση δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Βούρτσες, λάστιχα, νερά, απλωμένα πατάκια και κυκλοφοριακή συμφόρηση θα φέρει το πλυντήριο αυτοκινήτων. Κανένας δεν σκέφτηκε την ασχήμια στο κέντρο από την Δημοτική αρχή; Και μην μου πουν ότι θα πάρουν έσοδα από έναν χώρο που ήταν ανεκμετάλλευτος. Χάθηκαν τόσες άλλες χρήσεις που θα ταιριάζουν με την θέση του ακινήτου;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αληθεύει ότι φραστική επίθεση δέχτηκε και μερικές «ψιλές» έφαγε ο Βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης από τον πρώην σύντροφό του Μπάμπη Σαμούτη, που τώρα είναι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; «Κατέστρεψες τη χώρα με τα μνημόνια που ψήφισες», «Ντροπή σου, είσαι πιο δεξιός από τους δεξιούς» και άλλα γαλλικά λέγεται ότι είπε ο Μπάμπης στο βουλευτή τον οποίο έσπρωξε και κλώτσησε! Ο Χρήστος σώθηκε από αστυνομικούς και ο «δράστης» οδηγήθηκε στο τμήμα! Λέγεται ότι κλήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο δεξιός δικηγόρος του Χρήστου που δεν υπέβαλε μήνυση από «ανωτερότητα» όπως είπε. Άγριος σαν τη Ζωίτσα ο Μπάμπης, τον παρακαλούσε να του κάνει μήνυση, για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στα δικαστήρια. Χρήστο, η αστυνομία σε έσωσε και ο δεξιός δικηγόρος σου σε γλίτωσε από το ρεζιλίκι στο ακροατήριο. Πρόσεξε αγόρι μου …αγριεύουν τα πράγματα! Από τους δεξιούς δεν κινδυνεύεις, είναι «μαλακά τυριά»! Ξέρεις εσύ, στην αριστερά «Τα παλικάρια τα καλά, σύντροφοι τα σκοτώνουν».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ ενοχλήθηκε ο Μιχάλης Μλεκάνης και ο Λευτέρης Χρυσοχοϊδης που έγραψε καταγγελτικό άρθρο, γιατί ο Γιώργος Τσεπίλης τους έδειξε τα μπράτσα του στο Δημοτικό συμβούλιο. Δηλαδή σας ενόχλησε που ο Γιώργος φόρεσε κοντομάνικο μπλουζάκι και φάνηκε ότι είναι «μπρατσαράς»; Παιδιά καλοκαιράκι είναι. Φοβηθήκατε μόνο την θέα των μπράτσων, που να δοκιμάζατε και την γροθιά του. Επιτέλους σκεφθείτε ότι εσείς μπορεί να μην έχετε μπράτσα αλλά η γλώσσα σας είναι χειρότερη αφού τσακίζει κόκκαλα. Τελικά ο καθένας χρησιμοποιεί ότι μπορεί για να επιβληθεί στο δημοτικό συμβούλιο, που όλοι το θέλετε αναβαθμισμένο, αλλά μόνοι σας το υποβαθμίζετε.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ψηφοδέλτιο ακούσαμε ότι ετοιμάζουν και θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις Δημοτικές εκλογές του 2019, ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, ο Λευτέρης Καλλινικίδης, ο Κοσμάς Καλαϊδόπουλος και όπως ακούσαμε, από επαφές που κάνει, ο Χρήστος Αηδόνης. «Δεν θα βρούμε 36 υποψηφίους;» ακούσαμε να λένε. Εδώ που τα λέμε ο περιορισμός των υποψηφίων στους 36 και η εκλογή συμβούλων με απλή αναλογική, ευνοεί τις πολλές υποψηφιότητες Δημάρχων. Η παράταξη «Πόλη & Ζωή», θα κατεβεί αυτόνομα με επικεφαλής ξανά τον Κυριάκο Χαρακίδη, όπως ακούγεται. Αυτόνομο θα κατέβει και το «Πρότζεκτ 2020» με τον Αλέξη Τσιαμπούση. Δεν είναι τυχαίο ότι σταμάτησαν οι επαφές για συνένωσή τους; Ψιθυρίζεται επίσης ότι υποψήφιος Δήμαρχος, με δική του παράταξη, θα είναι και ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, που και να μην εκλεγεί δεν χάνει την βουλευτική του έδρα; Λέτε να έχουμε ρεκόρ συμμετοχής παρατάξεων και υποψηφίων Δημάρχων; Πάντως η γειτόνισσά μου η Μαρία η Κουτσή το σκέφτεται χωρίς να το ανακοινώνει ακόμα επίσημα…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάθαμε ότι ο Θωμάς Μαργαρίτης στην κλειστή σύσκεψη της Αντιπεριφέρειας για τους οδικούς άξονες «έφαγε πόρτα» από τον Αργύρη Πατακάκη, με την σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων. Κατά την γνώμη μας η συμπεριφορά αυτή σε έναν πρώην δήμαρχο, ήταν προσβλητική και θεσμικά απρεπής. Αργύρη, ξέρουμε ότι ο Θωμάς και σένα και τους ομοίους σου, σε ενοχλεί γιατί θέλεις ανεξέλεγκτα να πουλάς «φούμαρα» για «μεταξωτές κορδέλες» και τσατίζεσαι με κάθε πρωτοβουλία που δεν ξεκινάει από εσένα. Όσο για τον Θωμά, μπορείτε να του κλείσατε την πόρτα αλλά αυτός ξέρει να μπαίνει από το παράθυρο ή την κλειδαρότρυπα! Δυστυχώς στη Δράμα όποιος μας ξυπνάει πρέπει να φιμωθεί. «Τα άλογα κούρσας πρέπει να μάθουν να ζουν με τις ενοχλητικές αλογόμυγες» τους είπε ο Θωμάς. Βέβαια τι σχέση μπορεί να έχουν τα ψωράλογα με τα άλογα κούρσας είναι άλλο θέμα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Η πολιτική τελειώνει για τον πολιτικό έξη μήνες μετά τον θάνατο του» είπε ο Κώστας Ευμοιρίδης υιοθετώντας για τον εαυτό του την γνωστή ρήση του Τσώρτσιλ. Κώστα, ο Τσώρτσιλ ήταν Άγγλος. Να ξέρεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες που ήταν σοφοί έλεγαν: «Μηδένα πρό του τέλους μακάριζε» και εμείς οι απόγονοι τους Νεοέλληνες λέμε: «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Κώστα, εσύ σαν Έλληνας και όχι Άγγλος, δεν ξέρεις ότι οι οπαδοί της ρήσης του Τσώρτσιλ, ασχολούμενοι μέχρι τα στερνά τους με την πολιτική, κινδυνεύουν με γελοιοποίηση; Όπως θα έλεγε και ο «ποδοσφαιροφιλόσοφος» φίλος μου Σταύρος Δαϊλάκης, «και ο Μέσι αν θέλει να παίξει μπάλα μέχρι το 80 θα ξεφτιλιστεί στο τέλος»!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Στοργή στον πολίτη» είχε τίτλο η πρόσκληση του Κώστα Ευμοιρίδη. Τι άλλο μπορούσε να γράψει ο Κώστας που ήταν χρόνια «πατερούλης» μας και εμείς ήμασταν παιδιά του; Όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση «τα παιδιά θέλουν στοργή και προδέρμ». Μόνο που ο Κώστας, σαν πατέρας συχνά-πυκνά μπέρδευε το «προδέρμ» με τη βαζελίνη. Σίγουρα γνωρίζετε το παχύρευστο υγρό, χρήσιμο και για άλλες χρήσεις!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είναι αλήθεια, δεν είναι το ανέκδοτο του μήνα. Ο Γιώργος Κάργας μιλώντας στην εκδήλωση για τα 80χρονα γενέθλια του Κώστα Ευμοιρίδη, στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα της «Σταυροπροσκυνήσεως» που γιόρταζαν οι Σταύροι και οι Σταυρούλες, του ευχήθηκε χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή. Σαν να ήταν η γιορτή του «του Κωνσταντίνου και της Ελένης». Γιώργο, ή από την πολύ συγκίνηση μπερδεύτηκες ή βαθειά μέσα σου πίστευες ότι γιορτάζονταν στην ουσία η «Σταύρωση του Κώστα».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με πρόταση των αντιπολιτεύσεων αποφασίσθηκε να τιμηθεί από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας και όχι από τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο η Ολυμπιονίκης μας Άννα Κορακάκη. Χριστόδουλε, και σε έσυραν στην απόφαση και σε παρέκαμψαν στην απόδοση της τιμής, που έπρεπε να γίνει από σένα, αφού εσύ είσαι ο πρώτος πολίτης και εκφραστής του Δήμου. Φαίνεται ότι συνεχίζεται η κόντρα σου με την Αννούλα και τον πατέρα της Τάσο. Χριστόδουλε, πως τα κατάφερες έτσι; Είσαι μανούλα στα αυτογκόλ σαν παλιός τερματοφύλακας που ήσουν; Πάντως, να ξέρεις ότι αυτό δεν έγινε, ούτε θα γίνει ποτέ σε καμία άλλη πόλη του κόσμου που έβγαλε Ολυμπιονίκη! Μόνο στη Δράμα γίνονται αυτά! Που είναι η μόνη που ξέρει και μπορεί να μετατρέπει τις χαρές της σε λύπες!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εκτός από τους θεσμικούς, τους άμεσα ενδιαφερόμενους και ελάχιστους περίεργους ήταν αισθητή η απουσία του κόσμου από τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Άλλοτε πολλοί θα ενδιαφέρονταν να παρευρίσκονται, αλλά που μυαλό για τέτοιες πολυτέλειες σήμερα. Ο καθένας σκέφτεται πως θα τα βγάλει πέρα και κάθε μέρα τρέχει και δεν φτάνει. Φίλος, μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν είναι μόνο που δεν έχει κουράγιο να συμμετέχει ο κόσμος, αλλά δεν αισθάνεται ότι πρέπει να χαρεί για κάτι αυτονόητο, που εγκαινιάζεται με καθυστέρηση πολλών χρόνων, όταν άλλες περιοχές τέτοια κτίρια τα έχουν ήδη εδώ και δεκαετίες. Τι να πάμε να κάνουμε, να ακούσουμε τις μπούρδες και τα «κατόπιν ενεργειών μας» των σημερινών αιρετών, μου είπε. Άδικο έχει;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Χρήστος Παπαθεοδώρου παρακολουθεί πολύ στενά τις πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση δηλώνει παρών και την κατάλληλη στιγμή θα δημοσιοποιήσει τις προθέσεις και τις αποφάσεις του. Θεωρεί πως οτιδήποτε λέγεται αυτήν τη στιγμή είναι και άκαιρο και χωρίς ουσιαστικό πολιτικό αντίκρισμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ωραίο τρόπο ενίσχυσης του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων σκέφτηκε ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος. Θα δώσει λέει ανάθεση σ’ έναν εργολάβο και το εργολαβικό κέρδος θα δοθεί στο Σύνδεσμο για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του. Ο Σύνδεσμος προφανώς ικανοποιημένος το κοινοποίησε στα μέλη του. Το έμαθε ο Μλεκάνης και το έκανε «τούμπανο». Χριστόδουλε δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Γιατί έδωσες δικαίωμα να σε κράζουν χωρίς λόγο; Καταλαβαίνεις ότι ο κάθε Σύλλογος θα σου ζητά το κέρδος μιας ανάθεσης αφού και αυτών τα οικονομικά, όχι μόνο των εργοληπτών, είναι χάλια; Καλά ξεμπερδέματα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ξανά θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής στην «Πόλη & Ζωή» ο Κυριάκος Χαρακίδης, όπως ακούγεται, αν ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής; Ο Κυριάκος ήταν δήμαρχος με χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για 3,5 χρόνια, δεν επανεκλέχθηκε και ούτε καν ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος προφανώς γιατί δεν άντεχε τα αντιπολιτευτικά έδρανα. Κατέβηκε βουλευτής και εξελέγη με το «Ποτάμι» από το οποίο παραιτήθηκε όταν δεν επανεκλέχθηκε. Ως πολιτικός φίλος των Φλωρίδη, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση κλπ, ακούσθηκε ότι διαπραγματεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία αλλά η συνεργασία δεν ευοδώθηκε. Γι’ αυτό γυρίζει στα παλιά ο Κυριάκος μετά τις πολιτικές του περιπλανήσεις; Η αλήθεια είναι ότι πιεζόταν ο Κυριάκος από φίλους του και μέλη της παράταξης του να επιστρέψει παρά της γκάφες του. Όπως λέει και η γνωστή Άντζελα, «ουδείς άσφαλτος».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε αλλά όλοι εμείς μείναμε με πολλές απορίες και ερωτηματικά. Γιατί ο Κούλης απέφυγε να συναντήσει τον Αργύρη Πατακάκη στην Αντιπεριφέρεια; Γιατί στην Καβάλα είχε προγραμματισθεί συνάντηση με τον ομόλογο του Αργύρη, Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αντωνιάδη; Γιατί ο Κυριάκος απέφυγε όπως «ο διάβολος το λιβάνι» να πει μια καλή κουβέντα για τον Αργύριο όπως είπε για το Δήμο; Έπαψε να είναι ΝΔ ο Αργύριος; Έμαθε ο πρόεδρος τις «νταραβέρες» του με τους Συριζαίους και τον απέκλεισε; Αργύρη μ’ ακούς;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ευτυχώς που στις περιπλανήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα στέκια της πόλης, ήταν και νεαρά μέλη του Κόμματος Γιώργος Ψαρράς και Φίλιππος Τσιρακίδης και έριχναν το μέσο όρο ηλικίας!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ωραίες ανθρώπινες στιγμές μεταξύ πολιτικών αντιπάλων. Θεόφιλε, ο Θωμάς τραβάει το αυτί του Δημήτρη ή μου φαίνεται; Σιγά μην γλίτωνε και αυτός!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η κατάργηση της «Αριστείας» στα Δημοτικά Σχολεία, ανοίγει δρόμους και στην πολιτική. Πρότασή α). Να εκλέγονται οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι κτλ. με κλήρωση! Τα κόμματα να υποδεικνύουν τους εκλεκτούς τους. Θα γίνεται κλήρωση και θα εκλέγονται αυτοί στους οποίους «θα κάτσει η μπίλια»! Ούτε εκλογές, ούτε έξοδα μέσα στην κρίση. Πρόταση β). Επειδή η υπόδειξη από τα κόμματα δεν είναι απόλυτα δημοκρατική να είναι υποψήφιοι βουλευτές όλα τα μέλη των κομμάτων ανά νομό και εκλέγονται οι τυχεροί. Στο κάτω-κάτω οι «Αριστεία» στην πολιτική απέτυχε. Ψηφίζαμε υποτίθεται του «άριστους» και αποδεικνύονταν «γκαζοντενεκέδες». Με την κλήρωση ίσως είμαστε πιο τυχεροί!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σύντροφε Χριστόφορε Κορυφίδη, ο αγώνας σου τώρα δικαιώνεται! Πριν δέκα χρόνια πρωτομίλησες για τους οδικούς άξονες και τον Ε61. Ποιος όμως είχε τότε αυτιά να σε ακούσει και να σε πιστέψει; Τότε στην Δράμα υπήρχε το φαραωνικό καθεστώς του «Ευμοιριδιστάν και του Τζιμιστάν» που λειτουργούσαν σαν αγιατολάχ τύπου Ιράν και Πακιστάν και εμείς οι Δραμινοί τους προσκυνούσαμε σαν Δρούζοι Μουσουλμάνοι, άσχετα αν μας οδηγούσαν στο πουθενά. Καλά έκανες και τα βρόντηξες όλα και μας παράτησες. Εμείς δυστυχώς υποστήκαμε αθεράπευτη βλάβη αφού και τα 80 κεράκια του Κώστα Ευμοιρίδη σβήσαμε και κομμάτι από την τούρτα γενεθλίων του αιώνιου πατερούλη μας φάγαμε, ακούγοντας για πολλοστή φορά το «τεράστιο έργο του στον Νομό»!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στις 14 Σεπτεμβρίου έκλεισε τα 80 του ο τέως «Δραμάρχης», Κώστας Ευμοιρίδης. Τιμήθηκε από τον Αργύρη και είπε τις σκέψεις του για τα μελλούμενα, όπως όλοι οι σοφοί. Εμάς όλο αυτό μας θύμισε γενέθλιες εκδηλώσεις των «πατερούληδων» του τέως ανατολικού μπλοκ και λαϊκών δημοκρατιών (Στάλιν, Τσαουσέσκου, Τίτο, Ενβέρ Χότζα, Μάο κτλ.). Ο Αργύρης Πατακάκης, που ψάχνει πολιτικές συμμαχίες, προσφέρθηκε να τον τιμήσει. Ευτυχώς δεν έγιναν παρελάσεις, σημαιοστολισμοί και φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων. Παραβρέθηκαν αρκετοί του Ευμοιριδικού ΠΑΣΟΚ & ΚΚΕ. Ο Βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Κυριαζίδης γιατί δεν παραβρέθηκε; Δεν ακούσαμε καμία απολύτως αναφορά στο γνωστό θέμα του καταλογισμού για το Φαλακρό, ή την έκπτωσή του Κώστα από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. Αυτά ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης; Κώστα, εμφανίστηκες ως ο καλύτερος. Δεν εξήγησες όμως πως γίνεται να διοίκησες χρόνια τη Δράμα, που κατάντησε στα χέρια σου ο τελευταίος νομός της Ελλάδας. Γίνεται να ήσουν ο καλύτερος; Κώστα, η συνέντευξή σου στο «Star Β. Ελλάδος» αναπαράχθηκε στο Facebook και αποτελεί πλέον εγχειρίδιο για το πώς καταστράφηκε οικονομικά η χώρα! Να τα εκατοστίσεις!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Ανέστης Τερζής δήλωσε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη», εκφράζοντας το ΠΑΣΟΚ. Από τότε οργανώνεται μεθοδικά και συστηματικά. Η σελίδα του στο Facebook εμπλουτίζεται συνεχώς με την πλούσια πολιτική δράση του όλα αυτά τα χρόνια. Κοινοτάρχης, χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος ΤΕΔΚ, υποψήφιος Δήμαρχος κτλ. Έχει να παρουσιάσει τόσα και τόσα που ίσως να μην προφτάσει να τα «ανεβάσει» γιατί μάλλον θα τον προλάβουν οι εκλογές! Σίγουρα είναι μία καλή υποψηφιότητα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε