Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκεντρώνεται γύρω από τον Κυριάκο Χαρακίδη ο στενός παλιός εκλογικός πυρήνας! Πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και μυστικοσύβουλοι βρίσκονται επί ποδός, πλην του γνωστού εκδότη που άλλαξε γραμμή πλεύσης! Προετοιμάζονται περιμένοντας το νέο εκλογικό νόμο. Δηλώνουν έτοιμοι, από το ράφι στο χωράφι! Κυριάκο όλα καλά, αλλά που πας βρε αγόρι μου χωρίς την «Πράβδα» σου;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σύσκεψη φορέων με καλεσμένο τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε στη Δράμα με θέμα την ενημέρωση για την κατασκευή νέου κάθετου άξονα από τη Δράμα προς Αμφίπολη. Από όσο μάθαμε ακούστηκαν τα ίδια πράγματα και για μελέτες που θα συνεχιστούν όπως συνεχίζονται χρόνια και χρόνια. Ήμουν νιος και γέρασα! Μάλιστα εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον υπουργό κ. Σπίρτζη που τους υποσχέθηκε ότι ΘΑ ΒΑΛΕΙ χρήματα για τις μελέτες. Μελέτες, μελέτες, ΘΑ, ΘΑ, δεκαετίες ολόκληρες και από τις πολλές μελέτες μείναμε αδιάβαστοι και …αμελέτητοι! Αλήθεια, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα υπάρχει για να μελετήσει τα …αμελέτητα; Ξέρετε ότι εντάχθηκε προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ και ίσως σύντομα να μην ανήκει στο ελληνικό δημόσιο;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το πράσινο φως για το δρόμο Δράμα - Αμφίπολη έχει δοθεί! Μένει να τελειώσουν οι μελέτες που ξεκίνησαν, να μελετηθούν οι αμελέτητες, απαλλοτριώσεις εκατομμυρίων και χρηματοδότηση! Φέξε μου και γλίστρησα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε φοβερό δίλλημα ο Δημήτρης Κυριαζίδης. Να στηρίξει ή να μην στηρίξει η Νέα Δημοκρατία τον Χριστόδουλο Μαμσάκο για Δήμαρχο Δράμας; Πολλοί κομματικοί τον κατηγορούν για ενδοτισμό και αριστερόστροφο αλληθωρισμό λόγω καλών σχέσεων με τον Χρήστο Καραγιαννίδη. Σιγά ρε παιδιά, γιατί σας ενοχλεί αυτή η συνεργασία; Αυτοδιοικητικός είναι και με όλους πρέπει να συνεργάζεται. Εκτός και αν θυμώνετε που κατάγεται από τη Χωριστή τη «μικρή Μόσχα»!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μπήκαμε στον 16ο χρόνο κατασκευής των φυλακών στο Νικηφόρο. Και γεφύρι της Άρτας να ήταν, θα ολοκληρώνονταν με την σφαγή της γυναίκας του πρωτομάστορα! Φαίνεται ότι ο πρωτομάστορας των φυλακών δεν έχει γυναίκα για να την σφάξει, όπως είπε εύστοχα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Star Τηλεόραση ο πρώην Δήμαρχος Δράμας, Θωμάς Μαργαρίτης! εκληση απευθύνουμε προς όλα τα γραφεία συνοικεσίων της χώρας! Ας του βρουν μία οποιαδήποτε γυναίκα προς σφαγή, μπας και τελειώσουν επιτέλους!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Λέτε τελικά να μας βγει σε καλό η καρατόμηση του Αργύρη Πατακάκη; Συχνές και πυκνές είναι οι παρουσίες του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου στη Δράμα. Πολλοί λένε ότι ζώντας από κοντά τα προβλήματα της Δράμας, αντιλήφθηκε τη μεγάλη ενδοπεριφερειακή ανισότητα που μαστίζει το Νομό μας και είναι αποφασισμένος να βοηθήσει ουσιαστικά. Λέτε να ισχύει στην περίπτωσή μας το «…ουδέν κακόν, αμιγές καλού»;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ενέργεια που έχει ο Θωμάς Μαργαρίτης είναι εκπληκτική! Φυλακές Νικηφόρου, Οδικοί άξονες και τόσα άλλα θέματα που απασχολούν το Νομό μας είναι στην καθημερινή του ατζέντα. Θα ήταν έκπληξη για εμάς, που τον γνωρίζουμε καλά, να απουσιάζει από τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων της Δόξας. Λοιπόν σας πληροφορούμε ότι ο Θωμάς είναι η ψυχή και η κινητήριος δύναμη των εκδηλώσεων και δεν άφησε πέτρα που να μην τη σηκώσει. Ένα είναι το πρόβλημα και αφορά τους άλλους εμπλεκόμενους ...δεν τον προλαβαίνουν και έμπλεξαν άσχημα με την τελειομανία του. Καλά ξεμπερδέματα! Δεν ήξεραν; Ας ρώταγαν!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σκέφτηκαν οι αρχηγοί των παρατάξεων αν θα ξαναθελήσουν να είναι υποψήφιοι οι δημοτικοί τους σύμβουλοι ή όλοι αυτοί, που οι ίδιοι λένε, ότι θα είναι υποψήφιοι μαζί τους; Σκέφτηκαν ότι αν ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής για τους συμβούλους, θα εκλεγούν ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι από κάθε παράταξη; Δεν τους προβληματίζει ότι από τώρα αρκετοί σκέφτονται να την «κάνουν» γιατί βλέπουν ότι δεν έχουν πολλά περιθώρια προσωπικής εκλογής; Από εδώ και πέρα ένα είναι σίγουρο… ότι θα μετράμε απώλειες!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολλοί περίμεναν να διοριστούν υπάλληλοι στις φυλακές του Νικηφόρου μέσω του φετινού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Το είπε στη Βουλή ο Υπουργός δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής. Το επανέλαβαν πανηγυρικά και το εξήγγειλαν σε κοινή συνέντευξή τους ο Βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καρβούνης. Όλοι ήταν σαφείς. Φέτος θα ολοκληρωνόταν η κατασκευή, φέτος θα προσλαμβάνονταν οι υπάλληλοι και αρχές του 2019 θα ξεκινούσε η λειτουργία τους! Όμως ο υπουργός «κωλοτούμπαρε» στο «άψε σβήσε»! Τελικά καμία πρόσληψη δεν προβλέφθηκε στον φετινό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, και είναι χλωμό αν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Τι έχουν να μας πουν τα δραμινά κυβερνητικά παλικάρια τώρα; Δεν είδαμε να δίνουν καμία συνέντευξη! Θα μας πουν πως και γιατί άλλαξαν τα πράγματα; Σύσταση προς όλους τους ενδιαφερόμενους ανέργους του Νομού Δράμας: Παιδιά, ψάξτε αλλού για δουλειά! Άσε που νομίζουμε ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν και ο Βουλευτής με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, που μας φλόμωσαν στις μπαρούφες!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η παρουσία του Αργύρη Πατακάκη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, λειτούργησε αποτρεπτικά! Δηλαδή σαν «φυγόκεντρη δύναμη» για τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην Αντιπεριφέρεια, αλλά και για τον Βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη! Σιγά να μην βρεθούν όλοι μαζί! Σκόρπισαν για να αποφύγουν τις «λοξές εχθρικές ματιές», τα «σιγομουρμουρίσματα», τους «εξορκισμούς» και τα διάφορά αλλά «κοσμητικά επίθετα» που χαρακτηρίζουν το υψηλό πολιτικό τους επίπεδο!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μπέρδεψαν τα μπούτια τους στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα. Άλλη η ΝΟΔΕ, άλλη η ΔΗΜΤΟ. Άλλα γραφεία η ΝΟΔΕ, άλλα γραφεία η ΔΗΜ.Τ.Ο. Άλλες εκδηλώσεις η μία, άλλες εκδηλώσεις η άλλη. Η πρώτη κοντά στον Βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, η δεύτερη απέναντι στον Βουλευτή! Αυτοί στη Νέα Δημοκρατία μυαλό δεν βάζουν! Είναι διαιρεμένοι ως αντιπολίτευση, σκεφτείτε τι θα γίνει, αν γίνουν ποτέ κυβέρνηση! Γεια σου αθάνατη δεξιά με τα ωραία σου!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολιτικοί φίλοι του Χρήστου Αηδόνη, με τους οποίους διατηρεί σχέσεις από τα παλιά καλά χρόνια, μαθαίνουμε ότι τον πιέζουν να διεκδικήσει τον Δήμο της Δράμας. Θεωρούν ότι ο Κυριάκος Χαρακίδης είναι «καμένη υποψηφιότητα» και πιστεύουν ότι ο Χρήστος μπορεί να κερδίσει τον Δήμο. Μάθαμε επίσης ότι ο πρώην Υπουργός το σκέφτεται… Λέτε και αυτός να περιμένει την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου; Ε ρε γλέντια!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στα μαυρόασπρα όλη η πόλη της Δράμας. Η αγαπημένη μας ομάδα γιορτάζει τα 100 της χρόνια και όλοι φορείς και πολίτες συντάσσονται στον εορτασμό τους! Η Δόξα μας ενώνει, γιατί «Δόξα και Δράμα είναι το ίδιο πράγμα»! Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Επιτροπή Εορτασμού είναι φιλόδοξο, όπως αξίζει στην ιστορική μας ομάδα που δόξασε το Νομό μας και έβγαλε τη Δράμα από την αφάνεια! Επιβάλλεται όλοι μας να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και τις επετειακές εκδηλώσεις και όλη η Δράμα να αποτελέσει «μια φωνή για της Δόξας την Τιμή»!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τιμητικές διακρίσεις και καλέσματα για ομιλίες από πρώην πολιτικούς, βλέπουμε τελευταία στη Δράμα. Τα σχετικά δελτία τύπου τους αποκαλούν «Νέστορες της πολιτικής». Νέστορες εδώ, Νέστορες εκεί... παντού Νέστορες! Όμως από τους πολλούς Νέστορες που μας διοίκησαν δεκαετίες στη Δράμα, φτάσαμε στον πάτο! Ούτε με το Νεστόριο Καστοριάς δεν συγκρινόμαστε! Τουλάχιστον αυτό το γνωρίζουν σε όλη την Ελλάδα από το περίφημο River Party του! Εμείς εδώ είμαστε για πνίξιμο στα νερά της Αγίας Βαρβάρας!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χρόνια έχει να στείλει εκπρόσωπο η κυβέρνηση στις παρελάσεις των εθνικών επαιτειών στη Δράμα. Δικαιολογημένα λένε πολλοί «…αφού έχουν τον Αργύρη, δεν χρειάζονται άλλον!». Ο Αργύρης σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απόδειξε ότι τα πηγαίνει θαυμάσια!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ανακατανομή αρμοδιοτήτων, μετά την «καθαίρεση» του Αργύρη Πατακάκη, στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, έφερε τη Γεωργία Χειράκη στον Τομέα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Νομού μας. Η Γεωργία απέδειξε όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι χαμηλών τόνων, μεθοδική και εργατική. Την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όπως λέει η ίδια θέλει να κριθεί από αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει και ότι οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις εκτός Δράμας δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποδοτικότητά της.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Παρών δηλώνει στην τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού για τις προσεχείς εκλογές, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πόλη & Ζωή», Λευτέρης Χρυσοχοϊδης. Σε συνέντευξη του δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι υποψήφιος με την παράταξη που εξελέγη! Παρουσιάζεται προβληματισμένος και αινιγματικός. Τι να σκέφτεται άραγε ο Λευτέρης; Λέτε να ετοιμάζεται για κάτι παραπάνω;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάθαμε ότι μεγάλο αγώνα κάνει ο Μιχάλης Μλεκάνης να πείσει τον Κυριάκο Χαρακίδη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος! Η αγωνία του είναι μεγάλη μήπως στραβώσει κάτι και δεν πει τελικά το ναι ο Κυριάκος! Εφιάλτης του έχει γίνει! Ο λόγος; Βρέθηκε επικεφαλής της παράταξης και κινδυνεύει ο ίδιος, αν αρνηθεί ο Κυριάκος, να είναι αυτός υποψήφιος Δήμαρχος! Ο Μιχάλης γνωρίζει πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του πρώτου, ξέρει ότι του αρμόζει ο ρόλος του δεύτερου που τον έπαιξε καλά στο παρελθόν! Μιχάλη, καλά κάνεις αλλά πρόσεχε μήπως δεν σου «κάτσει» στο τέλος και από δεύτερος γίνεις πρώτος! Πολλά θα δούμε ακόμη εδώ στη Δράμα! Όταν όλοι ζητούν να γίνουν πρώτοι, ο Μιχάλη αγωνίζεται να γίνει δεύτερος!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η επικοινωνιακή πολιτική των εκπροσώπων μας γίνεται μέσω αναρτήσεων και like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι καιροί άλλαξαν... Πρωταθλητής σε αυτού του είδους την επικοινωνία, μέχρι στιγμής, αναδεικνύεται ο Χρήστο Λιθηρόπουλος! Πρώτος σε αναρτήσεις, πρώτος και στα Like. «Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!» όπως λέει και ο σοφός λαός μας!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύωρο τετ-α-τετ είχε στις «Αυγομαχίες των αμπελακίων» ο Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, Ανέστη Τερζή. Απέναντι δεν ήταν λίγοι αυτοί που άρχισαν τα ψιθυρίσματα! «Τι συζητάνε τόση ώρα;» έλεγαν και προσπαθούσαν να διαβάσουν τα χείλη τους! Χαλαρώστε παιδιά! Προσπαθούσαν να λύσουν το αιώνιο ερώτημα αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τόσο ξαφνικά και τόσο νέος έφυγε από τη ζωή ο τέως Βουλευτής και Υφυπουργός Γεωργίας, Φλώρος Κωνσταντίνου. Υπηρέτησε το Νομό μας πάνω από 20 χρόνια, εκφράζοντας ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ στη Δράμα. Ο αιφνίδιος θάνατος του μας συγκλόνισε όλους. Ο Μάκης ήταν χαμηλών τόνων άνθρωπος, ηθικός και πιστός στις αρχές του! Πρόσφερε στον τόπο και έργο του είναι μεταξύ των άλλων οι μοναδικές δύο σχολές ΤΕΙ που υπάρχουν ακόμη στη Δράμα. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη. Εκφράζουμε τη συμπάθεια μας και τα συλλυπητήρια μας στη σύζυγό του και στον μοναχογιό του Στέργιο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη, «έρθεν και τεσόν η σειρά»! Μάθαμε ότι θέλεις να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας. Ο εκλογικός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σου! Είναι σίγουρο ότι εύκολα μπορείς να βρεις 36 υποψηφίους που θέτει ο νόμος και εσύ και οι υποψήφιοί σου να συγκεντρώσετε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων, ώστε να διεκδικήσεις τη Δημαρχία ή να εκλεγείς τουλάχιστον Δημοτικός Σύμβουλος, ως επικεφαλής παράταξης!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συνεχίζει ακάθεκτος τις επαφές του με τους πολιτικούς του φίλους ο Ανέστης Τερζής. Η κάθοδός του με το «Κίνημα Αλλαγής» είναι σίγουρα μια καλή υποψηφιότητα και ο Ανέστης θα κάνει τα πάντα για να εκλεγεί. Έμπειρος και καθαρός πολιτικός, σταθερός στις απόψεις του και εργατικός είναι σίγουρο ότι θα βρει απήχηση από πολλούς συμπολίτες μας στον εκλογικό του αγώνα που αναζητούν μια διαφορετική φωνή, που μπορεί να εκπροσωπήσει τη Δράμα πέρα από ρουσφετολογίες και σχέσεις προσωπικής εξάρτησης που οδήγησαν τη χώρα και τη Δράμα στο τέλμα. Ο Ανέστης απευθύνεται στο εκλογικό κοινό που αναζητά το γενικό καλό, μέσα από το οποίο προκύπτει και το ατομικό. Είμαστε σίγουροι ότι η υποψηφιότητά του θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, ούτε το χούι άλλαξε, ούτε την κεφαλή του!». Γάντι πηγαίνει η παροιμία αυτή στον πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Τάσο Χατζηγιάννη! Παραμένει εργατικός, υπερδραστήριος, μαχητικός και αποτελεσματικός, αλλά ταυτόχρονα τσαντίλας, νευρικός, αθυρόστομος έως υβριστικός! Τι να κάνουμε, έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ΄ναι! Τουλάχιστον αυτός είναι αυθεντικός και αληθινός, για αυτό τον αγαπάμε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ανευθυνουπεύθυνοι ατζαμήδες! Τι άλλο θα δούμε στην φετινή Δόξα. Να έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις πέντε ξένους ποδοσφαιριστές και να βάζεις στο παιχνίδι έξη, κατά παράβαση των κανονισμών, είναι αχαρακτήριστο ατζαμήδικο, έως ύποπτο. Δικαιολογημένα «άστραψε και βρόντηξε» ο Μπύρος. «Ορισμένοι ούτε για τσομπάνηδες δεν κάνουν» είπε. Και δεν είχε καθόλου άδικο. Να ξοδεύεις τόσα χρήματα και κάποιοι από επιπολαιότητα και βλακεία να σε στήνουν στον τοίχο…Ταυτόχρονα να εξευτελίζουν μια ιστορική ομάδα με την συμπλήρωση των 100χρόνων. Οι ενστάσεις από αντίπαλα σωματεία ήταν αναμενόμενες και ο κίνδυνος αφαίρεσης 3 βαθμών ορατός. Γιάννη Μπύρο πάρε το σκουπόξυλο!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σκέτη απελπισία είναι να κυκλοφορείς πλέον βράδυ στην πόλη. Και δεν μιλώ μετά τα μεσάνυχτα! Άνθρωπο δεν συναντάς... Το πολύ πολύ να σε ακολουθήσουν πέντε δέκα σκύλοι! Η κρίση μας έβαλε όλους στα σπίτια μας. Αντίθετα επέτρεψε στα σκυλιά, που περίσσεψαν, να κυκλοφορούν ανενόχλητα! Εδώ που τα λέμε γέμισε η πόλη σκύλους αδέσποτους, που όπως μου έλεγε ένας φίλος είναι πιο πολλοί από τους Δραμινούς! «Σκυλούπολη» την αποκάλεσε και οι επιθέσεις σε ανυποψίαστους, δίνουν και παίρνουν! Δεν το γράφω για να γίνει κάτι, γιατί ξέρω ότι δεν θα γίνει! Πρέπει μάλλον να το πάρουμε απόφαση ότι θα συνυπάρχουμε με τα αδέσποτα, δεχόμενοι και τις «παρενέργειες» από τον πολλαπλασιασμό τους. Άλλωστε με το ρυθμό που πάμε, ως περισσότερα από τους Δραμινούς, ίσως κάποτε αποκτήσουν και δικαίωμα ψήφου και εκλέξουν Δήμαρχο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο που θα μπορέσει επιτέλους να βάλει μία τάξη!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η κόντρα του Λευτέρη Καλλινικίδη με τον εκδότη Σπύρο Λάτσα καλά κρατεί στο Facebook! Το τι γράφεται δεν λέγεται …μόνο διαβάζεται! Αιτία, η ερώτηση του Λευτέρη σε σχόλιο του Σπύρου που έλεγε ότι οι πολιτικοί της Δράμας για να πάθουν εγκεφαλικό θα πρέπει να διαθέτουν εγκέφαλο! Ρώτησε λοιπόν ο Λευτέρης αν σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Σπύρου, Χρήστος Καραγιαννίδης. Το πώς αντέδρασε ο Σπύρος στην ερώτηση, δείτε το στο προφίλ «Lefteris Kallinikidis» και διασκεδάστε το! Τελικά το ερώτημα δεν απαντήθηκε, έχει ή δεν έχει και ο Χρήστος εγκέφαλο; Όπως δεν απαντώνται και άλλες ερωτήσεις που από τότε θέτει ο Λευτέρης στο Σπύρο, ο οποίος μάλιστα τον διέγραψε από φίλο του. Έχει ενδιαφέρον η μονομαχία, συνιστούμε να την παρακολουθήσετε κι εσείς!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ώρες, ώρες είναι να απορεί κανείς με τις κριτικές που ακούγονται στην τοπική πολιτική «πιάτσα». Ενοχλούνται πολλοί κομματικοί στη Νέα Δημοκρατία που ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος «συνεργάζεται» με τον κυβερνητικό Βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη και διεκδικούν κάποια θέματα μαζί. Δηλαδή πιστεύουν ότι δεν πρέπει ο Δήμαρχος και γενικά οι αυτοδιοικητικοί του τόπου, που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, να συνεργάζονται με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο νομό για να φέρουν αποτελέσματα για τη Δράμα; Δηλαδή για αυτούς έπρεπε να είναι «σκοτωμένοι»; Να μην μιλιούνται και να προτάσσουν το κομματικό συμφέρον σε βάρος των συμφερόντων της Δράμας; Συνέλθετε κύριοι! Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στον πάτο! Θέλετε να ξαναμπούν μαύρες σημαίες στα Δημαρχεία και να γίνονται δηλώσεις για ανεπιθύμητους Υπουργούς; Κερδίσαμε κάτι ως Δραμινοί από αυτές τις συμπεριφορές του παρελθόντος ή βοηθήθηκαν μόνο κάποιοι να χτίσουν πολιτικές καριέρες σε βάρος του τόπου με τον άκρατο κομματισμό τους; Έλεος πια…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στο διευρυμένο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κομοτηνή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν δεσμεύτηκε για τον κάθετο άξονα από Δράμα προς Αμφίπολη. Ως αιτιολογία ανέφερε ότι διαπίστωσε «διαφωνίες» των αιρετών, κατηγορώντας τον Περιφερειάραχη Χρήστο Μέτιο, γιατί ζήτησε να ενωθούν, με ένα αξιοπρεπή δρόμο, η Δράμα με την Καβάλα. Στην πολιτική το να μεταθέτεις τις ευθύνες σου σε άλλον, αποποιούμενος αυτές, είναι συνηθισμένη πρακτική. Δηλαδή κύριε Αλέξη, Πρωθυπουργέ μας, το ότι ο Μέτιος ζήτησε ως Περιφερειάρχης να ενωθούν με αξιοπρεπή δρόμο δύο πρωτεύουσες νομών εντός της Περιφερείας του, γιατί σε οδήγησε να μην ανακοινώσεις τίποτα από Δράμα μέχρι Αμφίπολη; Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει αυτό το δρόμο που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του Μέτιου; Ψάχνατε αφορμή για το «στρίβειν δια του αρραβώνος»;! Νομίζουμε ότι δεν καταφέρατε να μας αποπροσανατολίσετε! Από τις αντιδράσεις που προέκυψαν, ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε στο αντίστοιχο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, να εξαγγείλει ότι θα δοθεί 1 εκ. εντός του 2018 για ολοκλήρωση των μελετών και ότι θα δημοπρατηθεί ο δρόμος Δράμα - Αμφίπολη εντός του 2019. Ακούσαμε εκεί και όχι στην Κομοτηνή, άλλο ένα ΘΑ από τον Πρωθυπουργό αυτή τη φορά, κάτι που έγινε και πριν ένα χρόνο από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη. Δεν ακούσαμε όμως αν θα γίνει ταυτόχρονα η απαραίτητη μελέτη βιωσιμότητας, αν υπάρχουν τα χρήματα των απαλλοτριώσεων της νέας χάραξης και το κυριότερο από πού θα αντληθούν τα χρήματα κατασκευής, ούτε τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου! Εμάς όλα αυτά μας αφήνουν παγερά αδιάφορους! Μακάρι να είναι αλήθεια, αλλά από ΘΑ και μελέτες επί μελετών, ιδιαίτερα σε προεκλογικές χρονιές, έχουμε χορτάσει δεκαετίες τώρα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε θερμό τετ-α-τετ, ανήμερα του Πάσχα, «συλλάβαμε» τον Γρηγόρη Αβανίδη με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Καψημάλη,! Και απ΄ ότι φαίνεται, κι απ΄ ότι δείχνει ο Γιάννης πρέπει να έχει απόλυτο δίκιο!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν άφησε κανέναν να γυρίσει τον οβελία ο Χρήστος Λιθηρόπουλος, κι ας είναι ταλαιπωρημένο το χέρι του από τις πολλές υπογραφές στην Αντιπεριφέρεια! Η φήμη πως στο πρόσωπο του γδαρμένου ζώου έβλεπε γνωστό πολιτικό ελέγχεται ως αναληθής!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάθαμε εκ των έσω ότι ο Παναγιώτης Αθανασιάδης κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε το σήμα-λογότυπο του «Κινήματος Αλλαγής», όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., Το Ποτάμι, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και η Δημοκρατική Αριστερά, να περιλαμβάνει ένα ρόδι ...τελικά δεν τα κατάφερε! Και ερωτώ ...είμαστε οι περισσότεροι στο «Κίνημα Αλλαγής» ή όχι;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Δραμοινογνωσία η μεγάλη γιορτή ανάδειξης και προβολής των υπέροχων κρασιών της περιοχής μας ετοιμάζεται. Η εκδήλωση που εξελίχθηκε σε θεσμό θα διαρκέσει από τις 20 έως και της 27 Μαΐου και το πρόγραμμα είναι εντυπωσιακό! Αναμένεται με αφορμή την εκδήλωση αυτή να υπάρξει μια ανοιξιάτικη ανάσα στην αγορά και μια κινητικότητα στη «νεκρή» μας πόλη. Φέτος όλη η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στα 100χρονα της ιστορικής Δόξας Δράμας!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τι και αν η «Ενωμένη Αντιπολίτευση» δεν ψηφίζει τις πιστώσεις στο Δήμο Δοξάτου! Τι και αν υπάρχει έλλειψη σε υπαλλήλους καθαριότητας! Η σκούπα και το φαράσι να είναι καλά! Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δαλακάκης, με τη συνοδεία όσων από τους ανθρώπους της παράταξης του απέμειναν… με στολές υπαλλήλων καθαριότητας και χλοοκοπτικά κόβουν τα χόρτα σε όλα τα χωριά του δήμου! Και καθαρίζουν και πολιτική σε βάρος της «Ενωμένης Αντιπολίτευσης» κάνουν! Λένε στους κατοίκους ότι «…οι άλλοι δεν ψηφίζουν τις πιστώσεις γιατί θέλουν το κακό του του δήμου, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας καθαρίσουμε!». Μετά σου λένε ότι τα έκανε μαντάρα ο Δημήτρης! Μήπως τελικά είναι «πρώτος μάγκας»; Δημήτρη, χαλάς την πιάτσα γιατί πολλοί θα σκεφτούν ότι πρέπει να πιάσουν σκούπα και άλλοι δήμαρχοι του Νομού. Μόνο έτσι θα ξεβρομίσει ο τόπος!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε