Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίπλα στην μπουγάτσα του «Λευτέρη», στην πιάτσα των ταξί, έκανε το εκλογικό του κέντρο ο υποψήφιος δήμαρχος Δράμας Λευτέρης Καλλινικίδης. Έξυπνη κίνηση Λευτέρη! Εσύ όλα τα σκέφτεσαι τίποτα δεν κάνεις τυχαία! Οι «δικοί» σου και σφολιατοειδή θα τρώνε και τσιγάρα από το διανυκτερεύον περίπτερο θα παίρνουν και ξηροκάρπια από τον Μωυσιάδη θα ψωνίζουν και σάντουιτς από το Μιχάλη θα τρώνε και τα ταξί θα τα έχουν στα πόδια τους! Λευτέρη, δεν ξέρω πως θα πας εκλογικά, αλλά προβλέπω ότι σίγουρα εσύ και οι «δικοί» σου έχετε μπει σε πρόγραμμα πάχυνσης!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δυνατά στη μάχη των εκλογών, εδώ και πολύ καιρό ο Ανέστη Τοπαλίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Χριστόδουλο Μαμσάκο. Νέος άνθρωπος, άφθαρτος, παιδί της πιάτσας γνωρίζει τη Δράμα και τα προβλήματα της μέσω της ενασχόλησής του με τους τομείς της εστίασης και της ψυχαγωγίας. Ο Ανέστης αποτελεί σίγουρα μία καλή επιλογή για το δημοτικό συμβούλιο και μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια την νέα γενιά που προσπαθεί και αγωνίζεται.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε αυτές τις εκλογές το βασανιστικό ερώτημα είναι πόσο θα ανέβει η παράταξη Πρότζεκτ!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στον εκλογικό αγώνα με έντονους ρυθμούς μπήκε και ο διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής Αντώνης Κασδοβασίλης, που είναι υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο στην Περιφέρεια. Γυμνασμένος με καλή φυσική κατάσταση δεν αφήνει πρώην και νυν ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρόφιλους σε ησυχία! Δηλαδή απευθύνεται σε όλη τη Δράμα που ως γνωστόν είναι αθλητικομάνα και ποδοσφαιρομάνα! Αντώνη ήξερες να βάζει γκολ στα γήπεδα, καλή επιτυχία και σε αυτό το ντέρμπι!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τον αγώνα της ζωής του δίνει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Παπαθεοδώρου. Οργώνει κυριολεκτικά ολόκληρο το νομό. Μπορεί να τον βρεις το πρωί στην Πρασινάδα, το μεσημέρι στο Κατάφυτο, το απόγευμα στην Περιχώρα, το σούρωτο στην Αγία Παρασκεύη και το βράδυ στα δραμινά μπαράκια για επαφές και χαλάρωση. Αχ βρε Χρήστο πως θα ήθελα να είχα βενζινάδικο και να ήμουν ο αποκλειστικός σου βενζινοπώλης!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τα «αυτοκόλλητα διδυμάκια» του Πρότζεκτ, Λευτέρης Χρυσοχοΐδης και Γερβάσης Γεωργιάδης εκτός από το να μαζεύουν σταυρούς παρέα, οργάνωσαν πρόσφατα κοινή εκδήλωση στο «Μύλο». Ο στόχος τους ήταν να μαζευτούν 300 άτομα. Λέγεται ότι ο Γερβάσης δεν ξεκινούσε την βαρύγδουπη ομιλία του εάν δεν συμπληρώνονταν ο αριθμός αυτός! Τελικά συμβιβάστηκε στα 283 άτομα που παραβρέθηκαν! Γερβάση, δεν ήταν και λίγοι, ούτε επικεφαλής παρατάξεων μπορούν να μαζέψουν τόσους! Τελικά είστε «δίδυμο φωτιά»!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε πρώην τράπεζα, επί την Εθνικής Αμύνης, έκανε το εκλογικό του κέντρο ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι αναπτύχτηκαν πίσω από γκισέ και οι χώροι των θυρίδων και του θησαυροφυλακίου, με χοντρούς τοίχους και χωρίς παράθυρα, μετατράπηκαν σε πριβέ χώρους εκλογικών συναντήσεων. Χριστόδουλε, πρόσεχε μην είναι «άνθρακας ο θησαυρός»!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής, δεν το βάζει κάτω και διεκδικεί μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στις 4 Μαΐου αυτός και οι φίλοι του προγραμμάτισαν συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Δράμας. Από ότι φαίνεται ο Σταύρος θέλει να δείξει τη δύναμή του και να μπει στην πεντάδα των υποψηφίων. Σταύρε, αν σου αρνηθούν ξέρεις εσύ… έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια! Και μάλιστα Λεβέντικα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Όλοι κοιτάζουν το «αρχηγό» που απευθύνει βαρυσήμαντο πολιτικό μήνυμα και μόνο ο Τάσος Χατζηγιάννης κοιτάζει από την άλλη…! Εκ των υστέρων μάθαμε πως ήταν η στιγμή που εντόπισε ένα πρωτοπαλίκαρο του Δημήτρη Κυριαζίδη και ήταν έτοιμος να επιτεθεί! Ευτυχώς συγκρατήθηκε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Φυλακτός εξουθενωμένος από την ένταση της προεκλογικής περιόδου και τις ατελείωτες ώρες εργασία! Θανάση δυνατά και αισιόδοξα! Άντλησε δύναμη από τους αγώνες των αιρετών μας, που τόσο μοχθούν για να αλλάξουν την μοίρα αυτού του τόπου! Μόλις συναντηθούμε θα σου πω και το άλλο με τον Τοτό!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Με μεγάλη αισιοδοξία δίνει τον προεκλογικό της αγώνας η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αναστασία Τόλιου - Δάντζερα, έχοντας στήριγμά της τον σύζυγό της γιατρό Γιάννη Δάντζερα. Η Αναστασία γνωρίζει πως η εκλογή είναι δύσκολη σε ένα τόσο ισχυρό ψηφοδέλτιο και για τον λόγο αυτό η συμβολή του Γιάννη είναι επιβεβλημένη στο έπακρο! Στο στιγμιότυπο καθώς ξεσκονίζουν τους νέους εκλογικούς καταλόγους!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου στη Δράμα, ομολογουμένως είναι από τα καλύτερα σε όλη την περιφέρεια. Έχει ικανούς, έμπειρους αλλά και νέους με κοινωνική απήχηση υποψηφίους που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρο το νομό και διάφορες επαγγελματικές τάξεις. Με τα δεδομένα αυτά η νίκη του στο νομό Δράμας θεωρείται βέβαιη πράγμα που όπως ακούγεται παραδέχονται εχθροί και φίλοι!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χριστόδουλε Τοψίδη είσαι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ή στην Κεντρική Μακεδονία; Το ρωτάω γιατί μας μπέρδεψες! Τελικά τα οχυρά του Ρούπελ που βρίσκονται στις Σέρρες θα αναβαθμίσεις ή του Λύσσε στο Νευροκόπι; Καλό είναι όταν σου λένε να πεις κάτι, να το εξετάζεις και να το μελετάς! Όχι να διαβάζεις ότι σου σερβίρουν οι «άσχετοι γραφολόγοι σου!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με την παράταξη «Πατριωτική Αυγή», υποστηριζόμενος από την Χρυσή Αυγή, είναι ο συντοπίτης μας από τα Κύργια Λευτέρης Νικολαΐδης. Ο Λευτέρης είναι πιλότος και ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή. Έχει κάνει σημαντικές επαφές για την εύρεση υποψηφίων και στους πέντε νομούς της περιφέρειας, ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του και αναμένεται να ανακοινώσει και το ψηφοδέλτιό του. Η φημολογούμενη κάθοδος της «Πατριωτικής Αυγής» στην περιφέρεια είχε ανησυχήσει αρκετούς, τώρα που παίρνει σάρκα και οστά κάποιοι έχασαν τον ύπνο του!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας ως ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Στέργιου Κωνσταντίνου, γιού του πρώην υφυπουργού Γεωργίας και βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ Φλώρου Κωνσταντίνου. Eίναι δικηγόρος και ακτιβιστής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ., Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο KU Leuven, με ειδίκευση στο δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, πληροφορίας, επικοινωνίας και τεχνολογίας (IP & ICT Law). Πολιτικοποιημένος από μικρή ηλικία καθώς ως μαθητής συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δράμας, ενώ ως φοιτητής διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ πολιτικών επιστημών, αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης, αναπληρωτής γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Στέργιο είναι τιμή η υποψηφιότητά σου για την Δράμα. Σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μια από τις καλύτερες υποψηφιότητες δημοτικού συμβούλου στο ψηφοδέλτιο του Χριστόδουλου Μαμσάκου είναι αυτή του Δικηγόρου Μιχάλη Τάσσου. Είναι νέος με ευφράδεια λόγου, καθαρές πολιτικές θέσεις και παρά το νεαρό της ηλικίας του γνωρίζει και την επιχειρηματικότητα και το τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι. Υποψηφιότητα πολλά υποσχόμενη... και για το μέλλον!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τελικά είμαστε ο νομός της καρπαζιάς. Είμαστε σαν τους νεκρούς που όλοι μπορούν να ασελγήσουν στο πτώμα τους γιατί απλούστατα οι νεκροί δεν φωνάζουν! Καταντήσαμε ο περίγελος των γειτόνων μας. Είμαστε ο μοναδικός νομός που δεν έχει συνδεθεί με την Εγνατία οδό και 35 χρόνια ακούμε για μελέτες, οι φυλακές 17 χρόνια κατασκευάζονται, το νοσοκομείο μας μετατράπηκε σε κέντρο υγείας, πανεπιστήμια όλο έρχονται και όλο στο δρόμο μένουν και τόσα άλλα. Δυστυχώς από τους αιρετούς μας λείπει το όραμα και η καινοτόμα ιδέα. Είδατε να υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη εκτός από την Ονειρούπολη, που έφερε μαζικά κόσμο στην πόλη, τη διαφήμισε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και έκανε τη Δράμα χειμερινό προορισμό; Εμείς όσο και αν σπάμε το κεφάλι μας… δεν είδαμε καμία τέτοια σκέψη. Και πολύ περισσότερο δεν είδαμε να υλοποιείται κάτι καινοτόμο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τη διάθεσή του να συνεργαστεί είτε ως δήμαρχος, είτε ως επικεφαλής μειοψηφούσης παράταξης με βάση προγραμματικές συγκλήσεις πάνω στο τραπέζι και όχι υπόγεια δηλώνει ο Αλέξης Τσιαμπούσης. Ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος σε περίπτωση μη εκλογής του ως δήμαρχος δεν θα αποδεχτεί δημοτικά αξιώματα. Η άποψή του είναι ξεκάθαρη, διατυπώνεται πριν από τις εκλογές και αποτελεί έντιμη στάση. Αυτό δυστυχώς μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει από τον Μαμσάκο και τον Χαρακίδη. Περιμένουμε... οι πολίτες ζητούν καθαρές θέσεις!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εκλογικό Κέντρο στην αρχή της Βενιζέλου, απέναντι από την Πλατεία, στην περιοχή των «παπουτσάδικων» έκανε το Πρότζεκτ. Ο κύβος ερρίφθη … θα λιώσουν οι υποψήφιοί του πολλά παπούτσια από το τρέξιμο και θέλουν πολλά ζευγάρια δίπλα τους! Μάλλον για αυτό το θα το διάλεξαν! Άλλη εξήγηση δεν μπορούμε να δώσουμε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αυτές οι εκλογές είναι βουβές, μέχρι και οι εκλογικές Πυθίες έπαψαν να βγάζουν χρησμούς! Και πώς να μην σωπάσουν με τις ανατροπές που είδαμε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις στο δήμο της Δράμας και με τα μπερδεμένα από υποψηφίου και πολλά ψηφοδέλτια. Ούτε εμείς βγάζουμε άκρη! Μόνο ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Χαρίλαος Ψαρράς μπορεί να μας βοηθήσει να βγάλουμε άκρη! Χαρίλαε σου ερχόμαστε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Δέσποινα Ευαγγέλογλου είναι μία από τις σοβαρότερες υποψηφιότητες για την περιφέρεια ΑΜ-Θ στη Δράμα. Κοσμεί το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μέτιου. Είναι Γιατρός Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας. Έχει έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα με αρκετές διασυνδέσεις στην Αθήνα. Πιστεύουμε ότι με την εκλογή της θα είναι πολύ χρήσιμη για το νομό μας. Δέσποινα σου ευχόμαστε καλή επιτυχία γιατί πραγματικά το αξίζεις!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Προς όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Όλοι μιλάτε για άρση της απομόνωσης της Δράμας και κατασκευή νέου κάθετου άξονα προς Αμφίπολη. Αυτόν, που δεκαετίες μελετάται και οι μελέτες του τελειωμό δεν έχουν. Θα κάνετε κάτι για τον υφιστάμενο δρόμο, ώστε να ανακατασκευαστεί και να ταξιδεύουμε σαν άνθρωποι; Πότε θα βοηθήσετε κι εσείς εκείνο τον έρμο Θωμά Μαργαρίτη, που πιέζοντας μόνος του έφερε αποτελέσματα. Βοηθάτε… αντί να κοιτάτε και ορισμένοι κιόλας να τον χλευάζετε και να τον πολεμάτε! Μόνο σταυρούς να μην ζητάτε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η κάθοδος στο Δήμο Δοξάτου του καταγόμενου από τα Κύργια, γιατρού, διευθυντή της χειρουργική κλινικής του Γ.Ν. Καβάλας, Θέμη Ζεκερίδη. Η παράταξή του «Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός», είναι ο πρώτος που σχημάτισε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Αυτό δείχνει την μεγάλη αποδοχή του γιατρού στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Ο Θέμης Ζεκερίδης ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Πρόεδρος του πειθαρχικού του Συμβουλίου και εκλεγμένος επί σειρά ετών εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Καβάλας. Είναι σημαντικό τέτοιες προσωπικότητες να ασχολούνται με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση σε εποχή που έχουν απαξιωθεί!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σε πρώην τράπεζα, επί την Εθνικής Αμύνης, έκανε το εκλογικό του κέντρο ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι αναπτύχτηκαν πίσω από γκισέ και οι χώροι των θυρίδων και του θησαυροφυλακίου, με χοντρούς τοίχους και χωρίς παράθυρα, μετατράπηκαν σε πριβέ χώρους εκλογικών συναντήσεων. Χριστόδουλε, πρόσεχε μην είναι «άνθρακας ο θησαυρός»!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

25 χρόνια πέρασαν από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού μας. Γράψαμε πολλά… σχολιάσαμε περισσότερα για πολλούς επίδοξους πολιτικούς σωτήρες! Όλα αυτά τα χρόνια ένα πράγμα δεν καταλάβαμε ακόμα. Πως γίνεται με τόσους σωτήρες, μεγάλους πολιτικούς άνδρες όπως οι ίδιοι διαφημίζονται, με τόσες πολιτικές γάτες και κατά καιρούς δραμάρχες, η Δράμα να πηγαίνει κατά διαόλου; Μάλλον κάτι δεν κάνουμε καλά εμείς που ψηφίζουμε! Ας διαλέξουμε επιτέλους μια φορά αυτούς του πραγματικά αγαπούν τον τόπο, όχι αυτούς που βλέπουν την πολιτική ως εφαλτήριο για την προσωπική τους ανάδειξη, την εξουσία, τις οικονομικές απολαβές και τη φιγούρα. Φτάνει πια με αυτούς του το παίζουν ανιδιοτελής αλλά έχουν την πολιτική σαν επάγγελμα και ζουν από τα αξιώματα που καταλαμβάνουν με την εκλογή τους ή φιλοδοξούν να καταλάβουν με αυτή. Η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να είναι προσφορά όχι κονόμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αυτή τη φορά ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Με την εμπειρία που απέκτησε από την ενασχόληση του στα δημοτικά πράγματα, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μέτιου. Ο Γιώργος είναι λαϊκός τύπος, ξέρει να συνθέτει, να ενώνει, να συνεργάζεται και να είναι αποτελεσματικός. Δίνει μεγάλο αγώνα για την εκλογή του οργώνοντας ολόκληρο το νομό. Γιώργο, η υποψηφιότητά σου ξεχωρίζει. Σου ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Χειράκη είπε το ναι στο Χριστόδουλο Μαμσάκο, αλλάζει εκλογικό μετερίζι και διεκδικεί μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δράμας. Πρόκειται για μια δυναμική αυτοδιοικητική παρουσία με πλούσιο έργο στην κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας. Ως μη αμειβόμενη διευθύντρια του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Στήριξης» ΑΜ-Θ οραματίστηκε και οργάνωσε, στην 8μηνη θητεία της επί Παυλίδη, την Δημόσια Εβδομάδα Υγείας, μοναδική στις 13 Περιφέρειες της χώρας μας, που τείνει να καταστεί θεσμός με τη συμμετοχή εκατοντάδων φορέων η οποία παρουσιάστηκε από τον Περιφερειάρχη στον κ. Μητσοτάκη ως την κορυφαία δράση της Περιφέρειας στην κοινωνική πολιτική. Η Γεωργία ενισχύει με την παρουσία της το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» και συμβάλλει αποφασιστικά με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην δημιουργία μια νέας ισχυρής ομάδας που τόσο μεγάλη έχει ανάγκη έχει ο τόπο μας! Γεωργία καλή επιτυχία.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε