Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι οι Δραμινοί πιστεύουν ότι ο Δήμος Δράμας για να υλοποιήσει τα αυτονόητα πρέπει να συμβουλευτεί το διαδίκτυο, όπου ομάδα πολιτών εντοπίζουν θέματα που θέλουν παρεμβάσεις. Τόσοι αντιδήμαρχοι, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, δημοτικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι υπηρεσιών κλπ. δεν βλέπουν αυτά που βλέπουν οι πολίτες; Τυφλοί είναι και περιμένουν να τους ανοίξουν τα μάτια οι απλοί πολίτες; Κύριοι, μια δημοτική αρχή που σέβεται πρώτα τον εαυτό της και μετά τους δημότες, πρέπει να ενεργεί από μόνη της, να προλαβαίνει, να προηγείται και όχι να σέρνεται πίσω από τις υποδείξεις πολιτών. Και είναι ντροπή να θυμώνουν που αναγκάζονται υπό πίεση να ενεργήσουν. Κύριοι ξέρουμε ότι οι ομάδες πολιτών του διαδικτύου έγιναν ο φόβος και ο τρόμος σας. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές γιατί για πάντα θα ζούσατε στον νιρβάνα σας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πόλεμος για τη λειτουργία, την ετοιμότητα και την παραγωγή έργου της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Δράμας. Ο Γιάννης Καψημάλης κατηγορεί τον προκάτοχό του Γιώργο Παπαδόπουλο ότι άφησε χάος και ο Γιώργος, τον Γιάννη για πλήρη αδράνεια. Και οι δύο έδρασαν όντας μέλη της Δημοτικής Αρχής του Χριστόδουλου Μαμσάκου! Συμπέρασμα: η διοίκηση Μαμσάκου ήταν και είναι διαχρονικά ...καμένη γη!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ρε Κούλη είπαμε να είσαι ο Εθνικός μας γκαντέμης αλλά εσύ κάνεις διεθνή καριέρα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κινείται σε ολόκληρο το νομό Δράμας ο πρώην Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης ώστε να είναι έτοιμος στις εκλογές όταν αυτές προκηρυχτούν. Πεισματάρης ο Δημήτρης και με μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων στις τελευταίες εκλογές, όχι μόνο δεν το βάζει κάτω αλλά ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή! Το περιοδικό μας τόνιζε πάντοτε ότι με την εμπειρία που είχε αποκτήσει έπρεπε να εκλεγεί στις περασμένες εκλογές. Θα ήταν χρήσιμος για τη Δράμα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν μας ακούσατε και επιλέξατε «Χειρουργείο»! Περαστικά σας και δυστυχώς περαστικά και σε μας!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μόνο θετικά σχόλια μπορεί να πάρει, αν και κατακρίθηκε από ορισμένους, η πρωτοβουλία του απλού μέλους του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανέστη Τοπαλίδη για την επαναλειτουργία του θερινού Κινηματογράφου «Αλέξανδρος». Η πρωτοβουλία του έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Δεμερτζή. Ο Χώρος καθαρίστηκε, βάφτηκαν τα ξύλα της περίφραξης και οι κολώνες, έγιναν προσβάσιμες και πάλι οι τουαλέτες και τα φώτα άναψαν ξανά. Ο Ανέστης έβαλε στόχο ο χώρος να ζωντανέψει, στηρίζουμε την επιλογή του και θα είμαστε εκεί!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Για να επιλυθεί ένα «απλό» πρόβλημα κακοτεχνίας, δυστυχώς, ήταν απαραίτητη η δημοσιοποίηση του από τη σελίδα μας «Ψίθυροι στη Δράμα». Οι τρύπες της οδού Γεωργίου Σταύρου που «φιγούραραν» για πολλούς μήνες και αποτελούσαν κίνδυνο για τους περαστικούς επιτέλους έκλεισαν! Ίσως, λέω ίσως, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου Δράμας να μην αντιλήφθηκαν το θέμα γιατί κοιτούν ψηλά και μπροστά ασχολούμενοι με τα μεγάλα και όχι με τα μικρά! Τρομάρα τους! Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που συμβάλλαμε σε αυτό και αναρωτιόμαστε πόσο δύσκολο ήταν να επικοινωνήσει ένα μέλος της διοίκησης του Χριστόδουλου Μαμσάκου με τον ανάδοχο εργολάβο και να τον ενημερώσει για το θέμα. Συνεχίζουμε, δεν αφήνουμε να πέσει τίποτα κάτω, μέχρι ορισμένοι δημοτικοί «άρχοντες» του Δήμου Δράμας και ο ίδιος ο Δήμαρχος να καταλάβουν ότι πρέπει να δίνουν άμεσα λύσεις στα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας και όχι να απολαμβάνουν μισθούς χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ποτέ έως σήμερα, κανένας πολιτικός παράγοντας δεν διαχώρισε τις εφημερίδες σε «καλές» ή «κακές», σε «αρεστές» ή «μη αρεστές» εξαιρώντας και διακόπτοντας την συμβολική συνδρομή, ανάλογα με το αν αυτές πιθανόν να ασκούν κριτική. Το 2020 έγινε στις εφημερίδες «Χρονικά» και «Ψίθυροι Press», επί δημαρχίας Χριστόδουλου Μαμσάκου από τον εκλεκτό του στην ΔΕΚΠΟΤΑ Λευτέρη Καλλινικίδη. Για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος συμφώνησε με την σιωπή του!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Γιώργος Σαλπιστής αποδέχτηκε την πρόσκληση του Μαμσάκου και ανέλαβε θέση ειδικού συμβούλου, άμισθη, σε θέματα παιδείας. Αυτά που άκουσε από τους πρώην συντρόφους του Project ήταν το κάτι άλλο! Εγώ μία ερώτηση έχω να κάνω: απ΄ ότι θυμάμαι και στο Project από άλλη παράταξη ήρθε. Τότε καμαρώνατε και το διαφημίζατε, τώρα γιατί τον βρίζετε; Εκτός αν τότε ήταν καλός και τώρα «άρπαξε»! Ο Γιώργος είναι ανιδιοτελής, θέλει να προσφέρει και γνωρίζει το τομέα ευθύνης που ανέλαβε. Κρίνετέ τον πολιτικά για την κίνησή του, όχι ξεκατινιάσματα...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Απρέπεια χαρακτηρίσθηκε από όλους η μη πρόσκληση στην τελετή παράδοσης των φυλακών πολλών εν ενεργεία και πρώην αυτοδιοικητικών και βουλευτών. Την οργή όμως του απλού κόσμου προκάλεσε το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν δύο πρόσωπα από τον αγώνα των οποίων χοροθετήθηκαν οι φυλακές στον Νικηφόρο. Τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και πρώην Δημάρχο Δράμας Θωμά Μαργαρίτη που εξασφάλισε την συναίνεση του πρώην Υπουργού Μιχάλη Σταθόπουλου και προσπάθησε να πείσει τους Δραμινούς να δεχθούν τις φυλακές αγωνιζόμενος 20χρόνια ώστε ολοκληρωθούν και τον πρώην Δήμαρχο Νικηφόρου Παύλο Χασάπη που δέχθηκε την συνεργασία με τον Θωμά να φιλοξενηθούν οι φυλακές στον Δήμο του. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα γίνονταν τίποτα. Και ο αχάριστος που ανέλαβε να βγάλει τις προσκλήσεις τους ξέχασε. Τι να πει κανείς…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ καλά λόγια ακούγονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ για τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Άνθρωπος χαμηλών τόνων και εργασιομανής, κέρδισε σύντομα την αναγνώριση των φίλων και συνεργατών του και τον σεβασμό των πολιτικών του αντιπάλων. Σοβαρός και ειλικρινής, ενδιαφέρεται μόνο για την παραγωγή έργου, είναι έξω από τις καταστροφικές πολιτικές ίντριγκες και απέδειξε ότι ενώνει. Δεν αρνείται ποτέ την χρηματοδότηση έργων όπου υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Ειδικά στη Δράμα δίνει μεγάλη βαρύτητα ώστε να καμφθεί η ενδοπεριφερειακή ανισότητα που καλλιεργήθηκε δεκαετίες σε βάρος της. Απόδειξη ότι χρηματοδοτούνται μελέτες παρατημένες χρόνια στα συρτάρια, ενώ υλοποιούνται έργα που εκκρεμούσαν δεκαετίες. Ας σηκώσουν όλοι λοιπόν τα μανίκια στη Δράμα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Χριστόδουλος Μαμσάκος στην κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης του «Ενώνουμε τη Δράμα» χάρισε στον νικητή του φλουριού ταξίδι στην Βουλγαρία, σα να μην χρειάζονται ενίσχυση ελληνικές τουριστικές περιοχές. Και φανταστείτε ότι λίγες ημέρες πριν είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας κατά τον Δήμαρχο Δράμας ξεκινά από τη Βουλγαρία. Αυτό μόνο ο Χριστόδουλος μπορούσε να το κάνει! Με προσπερνά, δεν περιγράφω άλλο…
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Λευτέρη Καλλινικίδη μας φλόμωσες στους μελλοντικούς σχεδιασμούς ως πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ. Μόνο που δεν μας λες με τι λεφτά θα τα κάνεις. Ξεχνάς ότι τα χρήματα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιχείρηση ήταν μέχρι Ιούνιο του 2020; Δεν υπολογίζεις αυτά που λέγονται και γράφονται από τους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων ότι η πλειοψηφία του Συμβουλίου, που αποφάσισε την λύση και εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ, δεν θα εγκρίνει καμία επιπλέον χρηματοδότηση; Δεν ακούς ότι θεωρούν πραξικοπηματική και αντιδημοκρατική την ενέργεια του Δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου να μην υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Δεν παρακολουθείς ότι ετοιμάζονται προσφυγές, αναφορές ακόμη και μηνύσεις για το θέμα; Πάλι σε «λούμπα» πέφτεις ή μου φαίνεται; Δεν βλέπεις ότι ίσως σε ρίχνουν πάλι κάποιοι σε λάκκο; Σκέφτηκες ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσεις να πληρώσεις προμηθευτές και έργα που θα ήθελες να γίνουν αλλά ακόμη και τους υπαλλήλους της επιχείρησης;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αν είσαι πολιτικός και νομίζεις πως μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μεγάλο χρονικό διάστημα είσαι απλά γελασμένος!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τάσο Χατζηγιάννη, συμφωνείς με τις απρέπειες του βουλευτή που υποστήριξες, που δεν κάλεσε όσους δεν χώνευε στις φυλακές του Νικηφόρου, που δεν σηκώνει τηλέφωνα σε κανέναν, που όχι μόνο αγνοεί βασικά θέματα του Νομού και αδιαφορεί να μάθει; Εσύ που είσαι «γάτος» γιατί δεν τον συμβουλεύεις σωστά; Αλλά τι να συμβουλέψεις κι εσύ... Αυτός όλα νομίζει ότι τα ξέρει και κανέναν δεν ακούει. Και επειδή θυμώνει, κανένας δεν τολμά να του αντιμιλήσει! Τάσο, τέτοιο βουλευτή φαραωνικής νοοτροπίας, δεν ξανάβγαλε η Δράμα. Πρόσεχε γιατί όπως όταν πέθαιναν οι Φαραώ, έθαβαν και τους υπηρέτες τους, μήπως μπείτε μαζί του στον τάφο κι εσύ και οι υπόλοιπες «Θεραπαινίδες» του.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάταια ιδρώνουν ο Χρήστος Κυριακίδης στην υπηρεσία Καθαριότητα και ο Μιχάλης Μουρβετίδης στην υπηρεσία Πρασίνου. Προσπαθούν να παράξουν έργο αλλά δεν τα καταφέρνουν γιατί το προσωπικό που διαθέτουν είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Τρέχουν 15 ώρες την ημέρα και το μόνο που κερδίζουν είναι να ακούν τα εξ αμάξης αφού όλοι στο τέλος κρίνονται από το αποτέλεσμα! Ας ελπίσουμε πως με το δυναμικό από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας θα καταφέρουν να φέρουν το δήμο Δράμας στα … «ίσα» του!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ακούσαμε συζήτηση δύο ηλικιωμένων στο δρόμο: «Ψηφίσαμε για βουλευτή τον Κώστα Μπλούχο γιατί μας χειρούργησε… τώρα ούτε γιατρό έχουμε… ούτε βουλευτή». Γεια σου Δράμα αθάνατη με τις επιλογές σου!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στον βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας Κώστα Μπλούχο, η τύχη του έκανε δώρο να βρίσκεται στα πράγματα στην παράδοση των εγκαταστάσεων των Φυλακών. Ούτε καν ήξερε που βρίσκονται ούτε έκανε κάτι θετικό γι’ αυτές. Μόνο τις προσκλήσεις του εμπιστεύτηκε το Υπουργείο να στείλει. Και σ’ αυτό, όπως λέει ο λαός, τα έκανε μαντάρα. Κάλεσε μόνο αυτούς που τον ψήφισαν. Τώρα λέει ότι δεν έστειλε αυτός τις προσκλήσεις, αλλά εμείς «έχομεν όλας τας αποδείξεις». Υ.Γ. Όχι μόνο έστειλε τις προσκλήσεις άλλα έγραψε και λάθος ημερομηνία της εκδήλωσης (αντί 18 / Ιουνίου / 2020 έγραψε 18 / Ιουλίου / 2020). Καλά που η πόλη είναι μικρή και ξέραμε αλλιώς οι καλεσμένοι θα πήγαιναν στην εκδήλωση τον Ιούλιο. Άντε και σ’ ανώτερα. Καλά κρασιά… Δραμινά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην διανομή κονδυλίων για την προβολή των μέτρων κατά του κορονοϊού πολιτικό γραφείο της Δράμας «πέταξε» έξω μόνο την εφημερίδα μας «Ψίθυροι Press», αναγνωρισμένη από το κράτος εβδομαδιαία εφημερίδα, με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που προβλέπονται. Κι ενώ στέρησε χρήματα από επιχείρηση και εργαζόμενους της Δράμας, πανηγυρίζει στα πηγαδάκια για το κατόρθωμά του! Αν ήμασταν εξαπτέρυγα, οσφυοκάμπτες και λιβανιστήρια θα ήμασταν πρώτοι στη λίστα. Ας είναι… Εμάς μας τιμά η αγορά της Δράμας και υποζύγια κανενός δεν θα γίνουμε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έφυγε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο ζωντανός θρύλος της ΕΥΠ Ο στρατηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τέως Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Απεβίωσε στις 15 Ιουνίου 2020, μόλις πέντε ημέρες μετά τα 74α γενέθλιά του, και έπειτα από βαρύτατη ασθένεια, ο στρατηγός-θρύλος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Βασίλης Γιαννόπουλος. Με το έργο, τη δράση και την εν γένει προσφορά του, ο στρατηγός Γιαννόπουλος αναδείχτηκε σε έναν εκ των κορυφαίων παραγόντων των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας μας, ενώ διακρίθηκε επίσης και στον πολιτικό στίβο, υπηρετώντας επί δύο δημαρχιακές θητείες τον τόπο γενέσεώς του... Γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1946 στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι, του νομού Δράμας εκεί, σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε άγριες εποχές για τον ελληνισμό (λίγο πριν είχε τελειώσει ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος, ενώ μόλις άρχιζε ο αδελφοκτόνος εμφύλιος...), είδε το φως της ζωής ο Βασίλειος Γιαννόπουλος, από γονείς πρόσφυγες της Μικρασίας. Σ’ αυτό τον τόπο έζησε έως το έτος 1965, οπότε και κατόρθωσε να εισέλθει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων των Αθηνών. Τέσσερα χρόνια αργότερα, δηλ. το 1969, αποφοίτησε με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού Μηχανικού. Έκτοτε, η καριέρα του ακολούθησε συνεχώς ανοδική πορεία. Αποφοίτησε, επίσης, από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ελληνικού Στρατού, καθώς και από την Ανώτερη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Άριστος γνώστης της τουρκικής γλώσσας και της Τουρκίας εν γένει, από νωρίς εξειδικεύτηκε στα ελληνοτουρκικά θέματα. Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε ως Διοικητής Μηχανικού στην Κύπρο, μερικά χρόνια μετά την εθνική τραγωδία του 1974, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Εκεί όμως που ο στρατηγός Γιαννόπουλος απέκτησε τις διαστάσεις ζωντανού θρύλου, ήταν όταν αποσπάστηκε στην ΕΥΠ, αναλαμβάνοντας μάλιστα και κορυφαία θέση (διευθυντής ανάλυσης πληροφοριών της Υπηρεσίας). Λόγω της μοναδικής του εξειδίκευσης στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, έζησε επί σειρά ετών (1987 – 1991) στην Τουρκία, καλυπτόμενος πίσω από διάφορες ιδιότητες και «ξεχνώντας» ότι είναι Έλληνας αξιωματικός. Π.χ. για μια μεγάλη περίοδο παρίστανε τον Τούρκο ιχθέμπορο, κάτι για τον οποίο τον βοηθούσε τόσο η εξωτερική του εμφάνιση (του προσδόθηκε ο χαρακτηρισμός «ο μελαχρινός άγγελος με το μουστάκι») όσο και η άρτια γνώση και προφορά της τουρκικής γλώσσας. Γνωστό το γιγάντιο έργο του, το σχετικό με την υπόθεση των αγνοουμένων της Κύπρου! Το κατέγραψε άλλωστε και ο εξαιρετικός δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης στο κλασικό πλέον έργο του «Δεκατρία περιστέρια»... Ο στρατηγός Γιαννόπουλος, έπειτα από ασύλληπτες περιπέτειες και με διαδικασίες θρίλερ, κατόρθωσε κάποτε και μπήκε μέσα στο μεγάλο τουρκικό στρατιωτικό συγκρότημα του Μπολού! Εκεί όπου ζούσαν αιχμάλωτοι 13 από τους αγνοουμένους της Κυπριακής τραγωδίας του 1974... Ο Γιαννόπουλος εντόπισε τους ανθρώπους αυτούς και μάλιστα κατάφερε να δει και να μιλήσει με τρεις εξ αυτών! Η συζήτησή τους έγινε μέσα σε κλίμα έντονης αγωνίας και συγκίνησης, που ο δημοσιογράφος Κασιμάτης απέδωσε με μοναδικό λογοτεχνικό τόνο στο προαναφερθέν έργο του... Άλλοτε, ο Βασίλης Γιαννόπουλος κατάφερε να εισβάλλει στο υπαίθριο στρατηγείο της περιβόητης “Στρατιάς του Αιγαίου” των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (πρόκειται για την 4η Στρατιά, που συχνά λαμβάνει επιθετική διάταξη έναντι της Ελλάδας). Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης των Τούρκων, στην οποία σκόπευαν να δοκιμάσουν την εφαρμογή πραγματικών επιθετικών σχεδίων ενάντια στην Ελλάδα. Κύριος στόχος τους σε μια ελληνοτουρκική πολεμική σύρραξη ήταν τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος κτλ.). Ο Γιαννόπουλος, ντυμένος ως ρακοσυλλέκτης (ή ως Τούρκος στρατιωτικός, κατά μια άλλη εκδοχή), διέσχισε μόνος του τον κόλπο του Ντογάν και αποβιβάστηκε στην περιοχή του Ντογάνμπεη. Μέσα από σκηνές και υπαίθρια καταλύματα, έφτασε τελικά στο αντίπαλο στρατηγείο. Φεύγοντας, πήρε μαζί του πολύτιμους χάρτες, επιχειρησιακά σχέδια και απόρρητα έγγραφα, αλλά και φωτογραφίες Τούρκων στρατηγών που μπόρεσε να τραβήξει ο ίδιος! Λίγες μέρες αργότερα, όλα τα συνταρακτικά αυτά στοιχεία βρίσκονταν ασφαλή στα κεντρικά της ΕΥΠ, επί της λεωφόρου Κατεχάκη των Αθηνών... Επί σειρά ετών ο Γιαννόπουλος υπήρξε Διευθυντής της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ (του περίφημου «Α2»), έχοντας πλέον τον βαθμό του Υποστρατήγου. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του υπήρξε η ανάληψη από τον ίδιο της θέσης του υπευθύνου του κλάδου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών (2004), όπου και συνεργάστηκε άψογα με τους αρμόδιους υπουργούς δημόσιας τάξης (Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Φλωρίδη και Γιώργο Βουλγαράκη), καθώς και με τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «Αθήνα 2004». Αποστρατεύτηκε το 2005, με τον βαθμό του Αντιστρατήγου, τον οποίο κατείχε από το 2002. Τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις: α) Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής β) Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος γ) Μετάλλιο στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως δ) Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής ε) Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως στ) Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α’ Τάξεως. Συνέγραψε δύο σημαντικές έρευνες στους τομείς της εθνικής άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής: «Γεωγραφική-Ιστορική-Νομική Κατάσταση των Νήσων-Νησίδων και Βραχονησίδων του Αιγαίου και η ακολουθούμενη πολιτική» (Αύγουστος 1997) και «Ιδιοκτησιακό καθεστώς Νήσων - Το θεμελιώδες πρόβλημα στο Αιγαίο (Τουρκικές θέσεις)» (Μάιος 1998). Μετά την αποστράτευσή του, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην πολιτική και στην υπηρεσία του τόπου καταγωγής του. Έτσι, στις δημοτικές εκλογές του 2006 έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου. Έχασε τις εκλογές του 2010, αλλά παρέμεινε για μία τετραετία επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου. Στις εκλογές του 2014 επανεξελέγη δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, μετά δε την ολοκλήρωση της δεύτερης αυτής δημαρχιακής θητείας του εγκατέλειψε οριστικά την πολιτική δράση. Ο στρατηγός Βασίλης Γιαννόπουλος είναι πλέον ένας θρύλος. Ίσως μαζί με τον καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη, και μερικούς ακόμη, υπήρξε στη σύγχρονη εποχή ο πλέον αρμόδιος για τα ελληνοτουρκικά θέματα. Ο Βασίλης Γιαννόπουλος τίμησε όσο ελάχιστοι στους καιρούς μας την πατρίδα. Ο ατρόμητος στρατηγός επέτυχε πολλά! Με μεγάλη συμβολή στην ελληνική εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα, απετέλεσε το φόβητρο της Τουρκίας επί σειρά πολλών ετών. Και είναι βέβαιο ότι εάν υπήρχαν περισσότεροι Άνδρες σαν τον Βασίλη Γιαννόπουλο η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ισορροπίες θα ήταν πολύ διαφορετική, και υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Διότι ο Γιαννόπουλος ήταν από εκείνους που έμπρακτα και αθόρυβα λειτούργησαν προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων και την ισχυροποίηση του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο... Ησαΐας Κωνσταντινίδης
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Και ενώ η ΔΕΚΠΟΤΑ, που είναι μία μικρή δημοτική επιχείρηση, δεν έχει λεφτά να ξυθεί, ο Πρόεδρος της Λευτέρης Καλλινικίδης εξαγγέλλει μεγαλεπήβολα σχέδια απόκτησης και αξιοποίησης ερειπωμένων κτιρίων όπως το ΚΙΧΝΕ, που ούτε ο Δήμος Δράμας δεν τολμά λόγω κόστους να διεκδικήσει και να ανακαινίσει. Διεκδικεί ακόμη και την παλιά Στρατολογία στη συμβολή των οδών Άρμεν και Ζερβού, αδιαφορώντας αν από τον Στρατό παραχωρήθηκε προσωρινά στο σύλλογο ΑΜΕΑ Δράμας, που τα μέλη του θα οδηγηθούν σε έξωση αν το κτίριο το πάρει η ΔΕΚΠΟΤΑ. Λευτέρη, τα παχιά λόγια για εντυπώσεις, χωρίς λεφτά, τα χορτάσαμε. Αξιοποίησε πρώτα τα ακίνητα ιδιοκτησίας της ΔΕΚΠΟΤΑ (Καφενείο Ελευθερία, ενυδρείο Μυλοποτάμου κ.α.), νοίκιασε ή αγόρασε το μύλο του Ζώγκε, ξαναλειτούργησε το Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών στην Αγία Βαρβάρα και αν αυτά τα καταφέρεις βάζεις πλώρη για τα άλλα μεγαλεπήβολα, αφού πρώτα βρεις τα χρήματα. Δεν σκέφτηκες ότι με την δήθεν διεκδίκηση της παλιά Στρατολογίας μόνο αναστάτωση στα ΑΜΕΑ της Δράμας προκάλεσες; Έμαθες ότι κινητοποιείται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ατόμων με Αναπηρία εναντίον σου και με την ενέργειά σου δυσφημείται ο Δήμος Δράμας;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χριστόδουλε Μαμσάκο πρόσεξε! Την άλλη φορά που θα έχεις επίσημους καλεσμένους σε εκδηλώσεις της πόλης, φρόντισε να τους τοποθετείς στις θέσεις που προβλέπει το πρωτόκολλο και ο θεσμικός τους ρόλος. Αυτό που έκανες πρόσφατα, δείχνει προσβολή στους καλεσμένους, απαξίωση στους θεσμούς και αχαριστία σε ανθρώπους που ενέκριναν έργα για να το παίζεις ως δήμαρχος «κοκοράκι»! Κατάλαβες πουλί μου;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η τραγική εικόνα της φετινής «Ονειρούπολης», σε όλους τους τομείς, ήταν φυσιολογικό να φέρει ένα ντόμινο εξελίξεων. Κατά την προσφιλή του τακτική ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος αποφεύγει να απολογηθεί ευθέως ο ίδιος και να αναλάβει τις ευθύνες του για όσα έχει «ακούσει» σχετικά με την οργάνωση, την διαχείριση και την λειτουργία της πάλε ποτέ μεγάλης, χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης. Δείχνει πλέον με το δάχτυλο τον υπεύθυνο της φετινής κατάρρευσης της εικόνας της «Ονειρούπολης». Με μαεστρικές κινήσεις και παρασκηνιακές ενέργειες ισορροπίας εντός της δημοτικής του ομάδας, καρατόμησε τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ Λευτέρη Καλλινικίδη. Οι φιέστες και οι αστείες βραβεύσεις των επισκεπτών νούμερο 1 εκατομμύριο, δεν ήταν αρκετές για να σωθεί η χαμένη επικοινωνιακή παρτίδα που παίχτηκε στην πλάτη της πλέον βαριά τραυματισμένης φήμης της «Ονειρούπολης». Από πολύ νωρίς φάνηκε ότι ήταν μεγάλο λάθος να ανατεθεί η ευθύνη της εκδήλωσης σε έναν άνθρωπο που με το «καλημέρα» φρόντισε με εμπρηστικές δηλώσεις να προκαλέσει την σκληρή και αρνητική στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Από νωρίς ο κ. Καλλινικίδης δημιούργησε απορίες και ερωτηματικά με τις δηλώσεις του και την ανεξήγητη πολλές φορές στάση του, ακόμη και στους συμβούλους της συμπολίτευσης. Στα πηγαδάκια όλοι (και ο δήμαρχος) έλεγαν ότι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, αλλά αυτό έμενε στις μεταξύ τους κουβέντες. Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι ήταν πολλές και φυσικά πλέον είναι και επίσημο, την αποτυχία της «Ονειρούπολης» την «φορτώθηκε» όπως φαίνεται αποκλειστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ. Στην σκιά αυτής της αποτυχίας βέβαια προσπαθεί φυσικά να κρυφτεί ο κ. Μαμσάκος. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τώρα την αντίδραση του κ Καλλινικίδη που ακούγεται ότι σκοπεύει «να ΑΛΛΑΞΕΙ τα ΦΩΤΑ» στο Δήμαρχο. Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Δήμαρχο της Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο να λέει σε όλους ότι η «Ονειρούπολη» 2020 θα είναι πολύ καλύτερη, γιατί την ευθύνη αναλαμβάνει πλέον ένας νέο άνθρωπος με μεράκι, αισθητική και κυρίως δυνατότητα συνεργασίας με όλες τις θετικές δυνάμεις του τόπου. Η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού Αναστασία Τόλιου ήδη ξεκίνησε να σχεδιάζει τις καλύτερες ημέρες της «Ονειρούπολης» με όραμα και πραγματικά νέες ιδέες. Καλή επιτυχία Αναστασία!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε