Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Ο Αγιος Γεώργιος Καρσλίδης
Σίγουρα ήταν ιστορικές οι στιγμές που ζήσαμε στην πόλη μας με την αγιοκατάταξη του Όσιου Γεώργιου Καρσλίδη του Ομολογητή από τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο.
Ο π. Γεώργιος γεννήθηκε στην Γεωργία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Γνώρισε θλίψεις και πόνους στην ζωή του, διωγμούς, προσφυγιά, σωματικούς τραυματισμούς, στερήσεις και πόνους.
Ήταν άνθρωπος με βαθιά ανησυχία για την ψυχή των συνανθρώπων του, ευγενής, αφανάτιστος, με υψηλό ήθος, διδάσκαλος αγάπης, αυστηρός με την αμετανόητη κακία και υποκρισία.
Έλεγε ο γέροντας "Ούτε τα πλούτη να σας κάνουν εντύπωση, ούτε οι δόξες αλλά πάντοτε να βαδίζετε δίκαια. Το ψωμί σας να το τρώτε με τον τίμιο ιδρώτας σας και όχι με αδικίες. Αυτά που θα κερδίζετε με την τιμιότητα να μην τα σκορπίζετε άσκοπα. Να ζείτε τίμια και ταπεινά και όσοι μπορείτε να απλώνετε το χέρι σας στην ελεημοσύνη. Να μην σκέφτεστε μόνο τι θα φάτε, τι θα φορέσετε, τι μεγάλο σπίτι θα κτίσετε. Περισσότερο προτιμάτε τα σπίτια των θλιμμένων και όχι των χαρούμενων, εάν κάνετε έργα καλά, θα έχετε μεγάλο μισθό από τον Θεό. Θα αξιωθείτε να δείτε θαύματα και στην άλλη ζωή θα έχετε απέραντη αγαλλίαση."
Έλεγε επίσης "Πάντα να ζείτε σεμνά και ταπεινά, δίχως εγωισμό. Πάντα να φροντίζετε να αγαπάτε τους γέρους, τα ορφανά, τους αρρώστους. Να συναναστρέφεστε με φτωχούς και με ανθρώπους που οι άλλοι τους ταπεινώνουν."
Λίγες μέρες πριν την οσιακή κοίμησή του έβλεπε τα βουνά και έλεγε "Ευλογημένα βουνά, μόνα σας θα μείνετε". Σαν να τα αποχαιρετούσε.
Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Αργυρουπόλεως του Πόντου εορτάζεται στις 4 Νοεμβρίου.
Ο Αγιος της Δράμας αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο Θεό, ζούσε μόνο για το Θεό, ολόκληρη η ζωή του ήταν προς τον Θεό. Μαρτυρίες θαυμάτων του δεν υπάρχουν μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και στα απώτατα σημεία της γης.
Σε καιρούς χαλεπούς όπου η κακία και η υποκρισία περισσεύει τέτοιες άγιες μορφές διδάσκουν με την ζωή τους, τις πράξεις τους την ταπεινότητά τους...
Ο Αγιος Γεώργιος της Δράμας είναι μια μορφή συγκλονιστική... Που δίδαξε την αγάπη, την φιλανθρωπία, την σεμνότητα και την ηθική. Και στις μέρες μας ο βίος και τα κείμενά του είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ