Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Καμπάνες σε τρία μεγάλα σούπερ μάρκετ έριξε το Υπουργείο Ανάπτυξης για σοβαρότατες παραβάσεις. Το υπουργείο παρέπεμψε στην Περιφέρεια Αττικής, με αίτημα το κλείσιμο καταστημάτων και την επιβολή προστίμου 300.000 σε πολυκατάστημα για παραπλάνηση καταναλωτών.
Οι ελεγκτές διαπίστωσαν διαφορά στην αναγραφόμενη τιμή και στην τιμή του προϊόντος όταν τελικά φτάνει στο ταμείο.
Επιτέλους κατάλαβαν ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αρκετά πληρώσαμε την αισχροκέρδεια. Και όσοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια καλό είναι να πίπτει η ράβδος.

Καλή η παγκοσμιοποίηση και η απελευθέρωση των αγορών όμως μπορεί να λειτουργήσει θετικά μόνο όταν υπάρχει "υγιής ανταγωνισμός".
Όταν δημιουργούνται καρτέλ και ολιγοπώλια τότε γίνεται πάρτι αισχροκέρδειας και αυθαιρεσίας. Και οι συνέπειες είναι τραγικές. Και για την τσέπη μας αλλά και για την εθνική οικονομία.

Φυσικά στην αφύπνιση της κυβέρνησης βοήθησαν και οι δημοσκοπήσεις που κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι.
Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 η διαφορά εκτινάσσεται στο 2,5% (30,1% το ΠΑΣΟΚ - 27,6% η ΝΔ) και με την αναγωγή των αναποφάσιστων στο 3,23% (38,92/ΠΑΣΟΚ - 35,69/ΝΔ). Πάντως είναι νωρίς να βγουν ακόμη ασφαλή συμπεράσματα.
Αυτά τα αποτελέσματα καταγράφουν την τάση της κοινής γνώμης την συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου η διεθνής συγκυρία είναι ιδιαίτερη δυσμενής. Παρ' όλα αυτά τα αποτελέσματα σόκαραν την Ρηγίλλης γιατί εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται και στην παράσταση νίκης.

Δες πως αλλάζουν οι καιροί. Ποιος θα το φανταζόταν, ένα χρόνο πριν όταν το ΠΑΣΟΚ είχε τεράστια προβλήματα και εμφανιζόταν να υστερεί σε όλες τις μετρήσεις.
Έγιναν πολλά λάθη από την κυβέρνηση, υπήρξαν αδράνειες και εσφαλμένοι χειρισμοί και φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Η μεγάλη έκπληξη των διαφόρων δημοσκοπήσεων είναι οι Οικολόγοι-Πράσινοι... Άγνωστοι στο ευρύ κοινό εμφανίζονται στην τελευταία δημοσκόπηση ένα ποσοστό 3,5%.
Αναρωτιέμαι με ποια παρουσία και με ποιες παρεμβάσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους... Για να εμφανίζεις τέτοια δύναμη πρέπει να σε γνωρίζουν. Και έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δεν ξέρει το κόμμα αυτό.

Άλλο αξιοσημείωτο η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο αριθμό. Είναι η πρώτη φορά που με την αναγωγή τα ποσοστά πέφτουν κάτω από 10%.
Σίγουρα πρέπει να προβληματιστούν τόσο ο Αλαβάνος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας που ξεκίνησε περιοδείες, έρχεται και στη Δράμα, με στόχο φυσικά να συσπειρώσει τις δυνάμεις της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Γυρίζουμε σελίδα...
Είχα την δυνατότητα τηλεοπτικά να συνομιλήσω με τον κ. Γιώργο Χατζόπουλο για τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη τον Ομολογητή, του οποίου η αγιοκατάταξη έγινε υπό τον Παναγιωτάτου και Οικομενικού Πατριάρχου κκ Βαρθολομαίου στην Δράμα.
Ο π. Γεώργιος γεννήθηκε στην Γεωργία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Γνώρισε από παιδί θλίψεις και πόνους. Μέσα από πρωτόφαντους διωγμούς προσφυγιάς, σωματικούς τραυματισμούς, στερήσεις και πόνους, δεν έπαυσε να αγαπά και να δοξολογεί τον εσταυρωμένο λυτρωτή μέσα από την καρδιά του. Τριών χρονών έμεινε πεντάρφανος, έφυγε, εξορίστηκε. Αλλά δεν βγήκε από το στόμα του λέξη βλάσφημη.
Με συγκλόνισε ο Γιώργος Χατζόπουλος με όσα ανέφερε. Να υπογραμμίσω ότι είναι ο πρώτος που έγραψε για τον Άγιο και το τετράτομο έργο του "Ο Προφήτης Όσιος Πατήρ Γεώργιος Καρσλίδης" αναφέρεται πριν σχεδόν 30 χρόνια για τον Άγιο της Δράμας.

Θαυμάσιες και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κκ Ιεροθέου και πολλών Μητροπολιτών. Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρα στην Σίψα, την Μονή Εικοσιφίνισσας, την Μητρόπολη ενώ παρέστη και σε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 17 ετών από την ενθρόνισή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κκ Παύλος αλλά και όλο το προσωπικό της Μητροπόλεως μόχθησαν, και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα. Λειτούργησαν όλα ή σχεδόν όλα άψογα.

Στα τοπικά δρώμενα προξενεί εντύπωση η προσπάθεια που γίνεται για να μεγαλώσουν κάποια ζητήματα και να θεωρηθούν ως τεράστιες.
Πχ το θέμα με τις παραμεθόριες. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι είναι σοβαρό αλλά δεν είναι και το Α και Ω του τόπου. Με τον χαρακτηρισμό των Ν. Δράμας ως παραμεθόριες θα πάρουν επίδομα 80 ευρώ οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Σίγουρα είναι σημαντικό θέμα αλλά δεν έχει σχέση ούτε με το κλείσιμο της Αθηναϊκής ούτε με το κλείσιμο ιδιωτικών επιχειρήσεων που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Κάποιοι διεκδικούν ένα επιπλέον επίδομα και κάποιοι άλλοι μένουν στον δρόμο και ψάχνουν να βρουν δουλειά για να επιζήσουν. Ποιο από τα δύο είναι σημαντικότερο; για τις παραμεθόριες ξεσηκώθηκαν όλοι.
Για το άλλο δεν είδαμε καμία αντίδραση. Άκρα του τάφου σιωπή... Λες και συμβαίνουν τα γεγονότα αυτά κάπου αλλού.

Θα ήθελα να γνωρίζω ποια είναι η άποψη του Επιμελητηρίου Δράμας στις ενέργειες επιχειρηματιών που κλείνουν επιχειρήσεις και φυγαδεύουν πρώτες ύλες και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Περίμενα να ακούσω συμφωνούν με αυτές τις ενέργειες ή όχι.
Πχ στην Οδησσό στην Κεϊλάνη, στο Βιετνάμ ή στην Ονδούρα συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Ή είναι Δραμινής έμπνευσης;

Συμφωνώ απόλυτα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο που ζητά να ενισχυθούν από τις τράπεζες νοικοκυριά και επιχειρήσεις κα να φθάσει η κρατική βοήθεια των 28 δις σε αυτούς ώστε να μην απειληθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Ο άνθρωπος είναι ρεαλιστής. Βλέπει τους κινδύνους και την αβεβαιότητα και με τις παραινέσεις του προσπαθεί να δώσει το στίγμα των ημερών. Άραγε θα τον ακούσουν ή όχι;

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική... Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι από εδώ και πέρα τίποτε δεν θα είναι όπως πρώτα. Η πραγματική οικονομία θα δεχθεί πιέσεις... Και τα αποτελέσματα θα φανούν γρήγορα. Επομένως σύνεση, όχι βιαστικές κινήσεις και ψυχραιμία. Γιατί οι αποφάσεις εν θερμώ σχεδόν πάντα αποτυγχάνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ