Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τελικά βρήκαμε στον νομό μας ένα θέμα για να ασχολούμαστε. Είναι το νοσοκομείο...΄Που έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό.
Εδώ και 4 μήνες υπάρχουν προβλήματα που ξεκίνησαν από την απόσπαση μιας φαρμακοποιού. Το θέμα οδεύει προς λύση μας διαβεβαιώνουν οι επίσημοι... Και τελικά λύση δεν βλέπουμε.

Πριν ένα μήνα για όλα τα προβλήματα βρέθηκε ο υπεύθυνος... Ήταν η Διοικήτρια του Ιδρύματος. Που η ηγεσία του Υπουργείου κατηγορούσε για Διοικητική ανεπάρκεια. Δηλαδή έλεγαν πως αυτή είναι υπεύθυνη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Η κα. Δημοπούλου παραιτήθηκε, πήγε στο σπίτι της. Και τώρα άραγε γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα;

Μα είναι δυνατόν μια απόσπαση ενός δημοσίου υπαλλήλου να οδηγεί το Νοσοκομείο της πόλης μας σε αδιέξοδο;
Οι κλινικές υπολειτουργούν, τα προβλήματα αυξάνουν και λύσεις δεν βλέπουμε στον ορίζοντα. Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστεί άμεσα διοικητής. Δεν μπορεί το Νοσοκομείο να είναι ακέφαλο.
Πρέπει επίσης να οριστεί και νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Με νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν και θα δρομολογήσουν λύσεις.

Και κάτι ακόμη... Ο νέος Διοικητής επιβάλλεται να είναι ισχυρή προσωπικότητα. Δεν θέλουμε άλλους σωτήρες και μαθητευόμενος μάγους.
Καλό είναι αυτός που θα αναλάβει την Διοίκηση του Νοσοκομείου να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Ώστε να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
Το πρόσωπο που ακούγεται ότι θα αναλάβει νέος Διοικητής έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα και κυρίως ξέρει από διοίκηση.

Σημαντική είδηση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε συνέντευξη τύπο του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας ανακοινώθηκε η αύξηση του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι 31.125 νέες μερίδες θα διατεθούν σε προνομιακή τιμή (80 ευρώ αντί 100) στους παλαιούς μετόχους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Οικονομικός Δ/ντής κ. Καμπούρης χαρακτήρισε την Συνεταιριστική Τράπεζα την ασφαλέστερη τράπεζα της Ελλάδος!
Δεν θα διαφωνήσω με την άποψή του. Άλλωστε με όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στο χρηματιστήριο, έχουμε μείνει άναυδοι.
Δεν θα διαφωνήσω με την άποψή του. Άλλωστε με όσα βλέπουμε βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στο χρηματιστήριο, έχουμε μείνει άναυδοι. Το χρηματιστήριο καταρρέει και δεν βλέπουμε καμία αντίσταση. Και φυσικά η τιμή και των καλών μετοχών πέφτει συνεχώς.

Την ίδια ώρα στα 28 δις ευρώ ανέρχεται το ύψος του ελληνικού σχεδίου στήριξης του τραπεζικού κλάδου, που ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή.
Στόχος η ενίσχυση των τραπεζών ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις για τους πολίτες και για τους επιχειρηματίες με την αύξηση των επιτοκίων καθώς και η διασφάλιση της απασχόλησης για να μην πληγεί η πραγματική οικονομία.
Πάντως έγκυροι αναλυτές πιστεύουν ότι δεν έχουμε δει ακόμη τις συνέπειες της κρίσης οι οποίες θα γίνουν αισθητές από όλους.

Ο κόσμος παρ' όλα αυτά αντιδρά... Και σχολιάζει αρνητικά την ευκολία με την οποία οι τράπεζες στηρίζονται απ' όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Θα στήριζαν άραγε τόσο εύκολα διάφορες κοινωνικές ομάδες αν αντιμετώπιζαν πρόβλημα; Θέλει και ερώτημα; Φυσικά όχι.

Τέτοια κρίση φέρνει και ανασφάλεια. Ο κόσμος βλέπει τις ειδήσεις και τρέμει. Τρέχει παίρνει τα λεφτά του και τα κάνει λίρες. Αποτέλεσμα: Να ανέβει κατά πολύ η τιμή του χρυσού. Ψυχραιμία χρειάζεται γιατί ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος.

"Ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει" έλεγε ένα τραγούδι. Από τον κανόνα εξαιρείται η τιμή του πετρελαίου. Που ανέβηκε τους προηγούμενους μήνες.
Η επίσημη εκδοχή ήταν η άνοδος της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. Και τώρα που πέφτει η τιμή του βαρελιού γιατί δεν μειώνεται στην Ελλάδα και η τιμή για τον καταναλωτή;
Σε αυτό το ερώτημα ποιος θα μας απαντήσει;

Από τα ωραία που διάβασα στα "Νέα"... Το internet έχει γεμίσει από ανέκδοτα για την οικονομική κρίση. Διαβάστε δύο παραδείγματα:
1.Ερώτηση: Ποιος είναι ο ορισμός της αισιοδοξίας;
Απάντηση: Ένας τραπεζικός που σιδερώνει πέντε πουκάμισα το βράδυ της Κυριακής.
2.Ερώτηση: Ποιο είναι το μοναδικό κοινό μεταξύ Wall Street και Ολυμπιακών Αγώνων;
Απάντηση: Οι συγχρονισμένες καταδύσεις.
Γελάστε ελεύθερα, το επιτρέπουν και οι ψυχολόγοι. Σε εποχές κρίσης, λένε, μόνο το χιούμορ μας κρατάει όρθιους.

Οι τιμές γενικά στην χώρα μας τραβάνε την ανηφόρα... Κατορθώσαμε και γίναμε η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης.
Γαλακτοκομικά, καύσιμα, τρόφιμα, υπηρεσίες είναι πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα απ' όσο στην Γερμανία, στην Ισπανία ή στην Αγγλία.
Αν το συνδυάσουμε με τους μισθούς που εδώ είναι πολύ χαμηλότεροι, καταλαβαίνουμε γιατί ο κόσμος έχει αγανακτήσει με αυτήν την κατάσταση.

Θέσαμε κάποια ερωτήματα για την διαδικασία που ακολουθούν ορισμένοι επιχειρηματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση αφού "φυγαδεύσουν" τον εξοπλισμό και τις πρώτες ύλες της επιχείρησής τους.
Η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη; Η άγνοια που δηλώνουν οι φορείς δικαιολογείται; Στα ερωτήματα αυτά περιμένουμε απαντήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ