Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Έφυγε ένας μεγάλος Δραμινός... Ο Σωκράτης Δημητριάδης, ο πολιτικός που σημάδεψε την τοπική πολιτική μας ιστορία. Διετέλεσε Δήμαρχος Δράμας, Νομάρχης Δράμας, Νομάρχης Έβρου.
Πρόσωπο οικείο, αγαπητό σε όλους, πληθωρικός, αυθεντικός, θα λείψει από την Δράμα.
Υπηρέτησε και τίμησε τον τόπο μας μέσα από την πολύχρονη πολιτική του διαδρομή. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Υπογράφτηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τα δύο νέα Τμήματα ΤΕΙ στην Δράμα. Τελείωσαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και χρειάζεται αγώνας ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο τμημάτων από την επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά.
Επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι πρέπει να κατοχυρωθούν και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Κανένας γονέας αλλά και κανένας μαθητής δεν σπουδάζει σε ένα τμήμα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.
Οι σπουδές χωρίς κατοχύρωση κοστίζουν διπλά. Και εκεί πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση.

Καλά τα δύο νέα τμήματα αλλά μην καταλήξουν όπως τα ΤΕΙ Κλωστοϋφαντουργίας και Ιχθυολογίας, που δεν έχουν καθόλου φοιτητές.
Πιστεύω ότι ο Μαργαρίτης Τζίμας μαζί φυσικά με όλους τους φορείς θα αγωνιστεί για να έχουμε κατοχύρωση με επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ Οινολογίας και Βιοτεχνολογίας.

Οικονομική αβεβαιότητα από την παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει φέρει πανικό σε όλο τον κόσμο. Καλό θα είναι να κυριαρχήσει ψυχραιμία και να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις απ' όλους μας.
Οι υπερβολές δίνουν και παίρνουν. Όμως οι επίσημες διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύουν οι ελληνικές τράπεζες επαναλαμβάνονται απ' όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Και προσωπικά εγώ δεν τις αμφισβητώ.

Φανταστείτε τι προβλήματα θα δημιουργηθούν αν αρχίσουν να γίνονται από όλους μας κινήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα γίνει ακόμη πιο τραγική η κατάσταση και τελικά οι μόνοι σίγουρα χαμένοι θα είμαστε εμείς.

Την ίδια ώρα άσχημα είναι τα νέα για διάφορες επιχειρήσεις στον Ν. Δράμας. Πριν λίγο καιρό έβαλε λουκέτο μια εταιρία σιδηροκατασκευών, τελευταία έκλεισε μια μεγάλη εταιρία οικοδομικών υλικών και σιδερικών και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες έπεται συνέχεια.
Δεν βλέπω παρ' όλα αυτά αστραπιαίες κινήσεις από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Πρέπει να γνωρίζουν πολύ νωρίτερα για τις εξελίξεις. Όταν το "κακό" γίνει, δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτε.
Όμως συνήθως δεν γνωρίζουν τίποτε... Μένουν σχεδόν πάντοτε έκπληκτοι και τα μέλη του ΔΣ δηλώνουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για τους εργαζόμενους που μένουν χωρίς δουλειά.
Δηλαδή δεν γνωρίζουν ότι κάποιες επιχειρήσεις είχαν προβλήματα; Το έμαθαν όταν μετακόμισαν προς άγνωστη κατεύθυνση;

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι εργαζόμενοι αλλά και οι απολυμένοι στον Νομό αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μέχρι τώρα βλέπουμε διαφορετική αντιμετώπιση των απολυμένων. Ας θυμηθούμε τι αγώνας δρόμου έγινε από όλους για την Softex.
Την ίδια ώρα χάνουν την δουλειά τους δεκάδες εργαζόμενοι και δεν βλέπουν την συμπαράσταση που θα έπρεπε να έχουν από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Τέλος, καλό είναι να μας πουν όσοι γνωρίζουν με ποια διαδικασία μετακομίζουν μηχανήματα, εξοπλισμός, πρώτες ύλες από επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο. Είναι νόμιμη η διαδικασία; Ερώτημα θέσαμε και τίποτε περισσότερο.

Πολύ επιτυχημένο κρίνεται το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων που διοργανώθηκε στην πόλη μας.
Το συνέδριο είχε μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά και εισηγητών που ανέπτυξαν πολλά και ενδιαφέρονται θέματα, δίνοντας την δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν ενεργά εκφράζοντας απόψεις και σκέψεις.
Μεταξύ των εισηγητών και η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Φεβρωνία Πατριανάκου που είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη και το Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Θωμά Ιωαννίδη.

Πολύ επιτυχημένη η Πολιτική εκδήλωση των Δραμινών της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Mediterranean Palace" με ομιλητή τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα.
Ο κ. Τζίμας αναπτύσσει έντονη πολιτική αλλά και κομματική δραστηριότητα και οι μετοχές του έχουν ανέβει πάρα πολύ στο Μέγαρο Μαξίμου. Πολλοί πιστεύουν ότι θα αναβαθμιστεί στον ανασχηματισμό όποτε και αν γίνει.

Ακούγεται έντονα το τελευταίο καιρό ότι ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Θόδωρος Δαμιανός θα επανακάμψει στην Δράμα και θα πολιτευθεί με την ΝΔ στις ερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές.
Πρόσωπο με ιδιαίτερη πολιτική κουλτούρα, με εμπειρία στα κοινά διετέλεσε Βουλευτής Δράμας από το 1981-1996 και από το 1998-2000, Υφυπουργός Βιομηχανίας το 1992-1993 και Πρόεδρος της ΕΒΟ.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο να πολιτευτεί στην Δράμα είναι πολύ πιθανό. Και φυσικά τυχόν κάθοδος του Θόδωρου Δαμιανού στην Δράμα θα κάνει πολύ ενδιαφέρουσα την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στην Δράμα και η Υφυπουργός Εργασίας Σοφία Καλαντζάκου. Ήταν κεντρική ομιλήτρια στην Τελική Ημερίδα του Προγράμματος "Γυναίκες-Απασχόληση".
Χαμηλών τόνων, ήπια και σοβαρή πολιτικός, η κα. Καλαντζάκου κέρδισε τις εντυπώσεις κατά την επίσκεψή της στην πόλη μας ενώ είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Δράμας, με τον Πρόεδρο του ΕΥΚ, με τη ΝΟΔΕ Δράμας της ΝΔ.
Σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι τα προγράμματα του κοινωνικού τομέα θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν όπως και τα προγράμματα μερικής απασχόλησης και stage.

Σε εποχές που μόνο αρνητικές ειδήσεις γράφουμε και δεν υπάρχουν πολλά καλά νέα, να μια είδηση που μας χαροποίησε...
Τρεις μαθήτριες από την Δράμα βρήκαν ένα πορτοφόλι με 1.000 ευρώ και το παρέδωσαν!!!
Σε εποχές που η αρπαχτή και το εύκολο χρήμα έγιναν ιδεολογία και τρόπος ζωής αυτά τα τρία παιδιά ανέδειξαν ανθρωπιά, αρχές, ηθικές αξίες και μας έδωσαν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.
Δεν είναι όλα μαύρα και άραχνα. Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Μπράβο στις τρεις μαθήτριες για την ενέργειά τους αυτή.

Να κλείσουμε με έναν μικρό σχολιασμό για την Δόξα Δράμας... Η ομάδα μας πέρασε από πολλές τρικυμίες. Τώρα γίνεται προσπάθεια ανασύνταξης.
Χρειάζεται υπομονή... Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Δόξα. Η βιασύνη μόνο κακό κάνει. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Δεν πρέπει να μας πτοήσουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ