Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Όποιος ήθελε να φέρει αναστάτωση στην κοινωνία της Δράμας το κατόρθωσε... Μια μετακίνηση της φαρμακοποιού από το Νοσοκομείο της Δράμας, στην Θεσσαλονίκη οδήγησε σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα το ίδρυμα να υπολειτουργεί και να επικρατήσει πανικός στους πολίτες. Εύγε, συγχαρητήρια μπράβο. Ένα ερώτημα να θέσουμε; Η φαρμακοποιός γιατί αποσπάστηκε στην Θεσσαλονίκη, ενώ υπήρχε πρόβλημα εδώ; Έχει τόσες πολλές ανάγκες η ΔΥΠΕ και χρειάζονταν την φαρμακοποιό από την Δράμα;

Συμφωνώ με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία είναι το γεγονός πως κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει το δημόσιο σαν τσιφλίκι της και πως κάθε λογής κυβερνητικός παράγοντας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε πελατειακές σχέσεις, δεν λογαριάζουν και δεν σέβονται τίποτα, ούτε τις ανθρώπινες ζωές.

Τώρα να τα δεχτώ όλα. Αλλά αυτό το ντελίριο της κας Δημοπούλου δεν το κατάλαβα. Δηλαδή φταίνε όλοι για το κατάντημα του Νοσοκομείου εκτός από εσάς κα Δημοπούλου; Διοικήτρια του Νοσοκομείου δεν ήσασταν; Και τι κάνατε; Αφού δεν μπορούσατε να πάρετε κάποιες αποφάσεις γιατί δεν παραιτηθήκατε νωρίτερα;

Είπε όμως και μεγάλες αλήθειες η κ.Δημοπούλου. Για αλαζονεία, για κάποιους που πήραν ψηλά τον αμανέ, που αισθάνονται θεοί. Και οδήγησαν την Ν.Δ. και τον Καραμανλή στην πολιτική αβελτηρία. Με κάτι τέτοιους απίστευτους παράγοντες η φράση ΄΄ σεμνά και ταπεινά ΄΄ , έγινε το συντομότερο ανέκδοτο. Πιο δημοφιλές και από το ΄΄ Αλβανός τουρίστας ΄΄. Το καλύτερο όμως το είπε η Βούλη σε συνέντευξη.
Ερώτημα: ποιος σας τοποθέτησε; Απάντηση: Με έκανε Διοιτήτρια ο Γιώργος Καλατζής, ο Βουλευτής Καβάλας. Αυτό αν το κάνει διαφημιστικό το ΠΑΣΟΚ, θα γελάνε και οι πεθαμένοι. Προβλέπεται ότι θα γίνει ανάσταση νεκρών. Να βάλει το τρέϊλερ για αξιοκρατία και αμέσως μετά κολλημένο το, με έβαλε ο Καλατζής. Που τους βρίσκεται αυτούς τους απίθανους Διοικητές, Υποδιοικητές, Γραμματείς και γενικά όλους αυτούς τους μαθητευομένους κομματάρχες ΄΄αποτυχημένους΄΄ μάγους;

Με κάτι τέτοια αναστήνουν το ΠΑΣΟΚ. Γιατί οι Νεοδημοκράτες είναι νοικοκυραίοι.Είναι σεμνοί, ταπεινοί και συντηρητικοί άνθρωποι από την φύση τους. Όταν βλέπουν κάποιους να προκαλούν το κοινό αίσθημα να γίνονται καλαμοκαβαλάρηδες τρελαίνονται. Σου λένε. Καλά εμείς τρέχαμε, αγωνιζόμασταν για να έρθουν αυτά τα απίστευτα στελέχη να μας ξεφτιλίζουν; Δίνουν τότε μια κλωτσιά στην παρακμή και ξυπνούν από τον λήθαργο το ΠΑΣΟΚ.

Όπου άρχισαν να φοβούνται από τις διάφορες δημοσκοπήσεις. Ο Παπανδρέου από αποδιοπομπαίος τράγος έγινε καταλληλότερος. Και οι διάφοροι (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Πάγκαλος) το βούλωσαν και άρχισαν να το χωνεύουν πως, είναι πολύ πιθανό και ο Παπανδρέου μα κυβερνήσει την Ελλάδα.Φυσικά θα πρέπει να το πιστέψει και ο ίδιος, ο Παπανδρέου. Που άρχισε να κάνει μαθήματα θέρους και αυτοπεποίθησης για την επόμενη μέρα.

Έπρεπε όμως να το περιμένει ο Καραμανλής. Με τόσα αυτογκόλ, με τόσα σκάνδαλα, με τόσα λάθη κάποια στιγμή θα το πλήρωνε. Γιατί δεν μπορείς να βασίζεις την πολιτική σου επιβίωση στις αδυναμίες του αντιπάλου σου. Και φυσικά η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία. Το τι θα γράψουν οι εφημερίδες, το τι θα πει ο πρωθυπουργός, την άποψη που θα εκφράσουν οι δημοσιογράφοι κλ.π. Η πολιτική είναι δράση. Απαιτεί πρωτοβουλίες. Θέλει τόλμη και αρετή. Τα προβλήματα σήμερα είναι πολυσύνθετα, απαιτούν ευρύτερε συναινέσεις και ελιγμούς. Με επικοινωνιακές λογικές και επιδερμική αντιμετώπιση των προβλημάτων κινδυνεύει όχι μόνο, το πολιτικό σύστημα αλλά και η ίδια η πατρίδα μας. Επομένως τα πολλά λόγια είναι περιττά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ