Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Τα γκάλοπ, οι εκτιμήσεις και η επόμενη μέρα.
Τα κόμματα περιμένουν αγωνία τις τακτικές μετρήσεις και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έως το τέλος του έτους. Από αυτές θα προκύψει αν οι τάσεις που καταγράφηκαν θα παγιωθούν και θα μπορούν να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις πολιτικές εξελίξεις.
Εν αναμονή των νέων δημοσκοπήσεων η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα με την αξιοποίηση του παράγοντα Καραμανλή που αποτελεί ακόμη ισχυρό χαρτί. Η Ν.Δ. φθίνει αλλά ο Καραμανλής εμφανίζει πολύ υψηλότερα ποσοστά αποδοχής από την κυβέρνηση του. Φυσικά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής.
Ο κόσμος θέλει να παρθούν φιλολαϊκά μέτρα που θα βελτιώσουν την εικόνα της κυβέρνησης σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Η ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, το επίδομα θέρμανσης, η υλοποίηση του ταμείου για την φτώχεια, είναι δεσμεύσεις της Ν.Δ. που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν.
Οι δηλώσεις Δαϊλάκη και η διαγραφή του από την ΝΔ δημιουργούν νέα δεδομένα. Παρά την ξεκάθαραη τοποθέτηση του Δραμινού Βουλευτή ότι στηρίζει την κυβέρνηση η κοινοβουλευτική ομάδα έχει πλέον 151 βουλευτές με αρκετούς "αντάρτες" να καιροφυλακτούν. Το τι θα γίνει δεν είναι εύκολο αυτήν την ώρα να καταγραφεί.
Στο ΠΑΣΟΚ τώρα φαίνεται πως επιλέγουν τον προγραμματικό λόγο και όχι την σκανδαλοθηρία. Ο Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις στην Δ.Ε.Θ γιατί μίλησε για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και δεν ασχολήθηκε καθόλου με την Ν.Δ. Όσον αφορά τα μικρότερα κόμματα, ο Συνασπισμός θέτει ως όριο το διψήφιο ποσοστό ( πάνω από 10%), ενώ φαίνεται πως δεν αποδίδει εκλογικά η άρνηση του για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Το Κ.Κ.Ε. αλλά και το ΛΑ.Ο.Σ. δεν κερδίζουν από την φθορά των 2 μεγάλων κομμάτων, ενώ ευχάριστη έκπληξη είναι τα υψηλά ποσοστά των Οικολόγων - Πράσινων.
Είναι φυσικά νωρίς να βρουν ασφαλή συμπεράσματα. 1 χρόνος μετά τις εκλογές οι απαντήσεις των πολιτών και χαλαρές είναι και φυσικά κρίνονται ως αόριστες. Έχει πολύ καιρό ακόμη ως τις εκλογές και φυσικά έχουμε να δούμε πολλές ανατροπές. Άλλωστε ο αγώνας έχει μόλις αρχίσει.

Ο Αγιος Αθανάσιος στη Δ' Εθνική
Ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής και η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι, την θέση της Δόξας που παραμένει στην Γ' Εθνική κατέλαβε η ομάδα του Αγίου Αθανασίου. Η προσπάθεια που έγινε ήταν επίπονη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η προσπάθεια του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο και Προέδρου της Ε.Π.Σ. Δράμας, Θόδωρου Φωτίου που έφερε το θέμα στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο, υποστήριξε την ομάδα του Αγίου Αθανασίου και τελικά πέτυχε το απίστευτο... Να αντικαταστήσει την Δόξα με ομάδα από το Νομό μας στην Δ' Εθνική. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία που η επιτυχής έκβαση της οφείλεται αποκλειστικά στον κ. Φωτίου. Κάποια γεγονότα αποδεικνύονται με χαρτιά και ντοκουμέντα. Και όσοι είναι άπιστοι και καχύποπτοι μπορούν να τα διαβάσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ