Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Τι επικαιρότητα είναι και αυτή... Να ασχολείσαι με τους αντάρτες της ΝΔ (Τατούλης, Μανώλης, Γιαννόπουλος, Πολύδωρας) και να κάνεις σενάρια για το ποιος θα διαγραφεί, και να σου προκύπτει διαγραφή Δαϊλάκη.
Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον φίλο μου τον Θανάση Ρεπάκη που μου ανέφερε τις δηλώσεις του Σταύρου, και ότι υπάρχει περίπτωση διαγραφής του.
Όταν είδα τις δηλώσεις το πρωί κατάλαβα ότι θα έχουμε αυτήν την εξέλιξη. Ήταν αιχμηρός όμως μίλησε σε ακατάλληλη ώρα.
Πάντως κανένας δεν πρέπει να αμφισβητήσει την εντιμότητα, την αγωνιστικότητα και το ήθος του. Αυτά δεν διαγράφονται.

67 χρόνια συμπληρώθηκαν από την σφαγή της Δράμας και οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος, μας θυμίζουν τα δεινά που υπέστη την μαρτυρική περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου 1941, ο μαρτυρικός μας τόπος. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τα χιλιάδες αθώα θύματα, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Η ιστορική μνήμη είναι απαραίτητη γιατί, λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Και ζούμε σε μια περίοδο με μεγάλες ανακατατάξεις. Επομένως καλό είναι οι ένδοξες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας να γίνουν γνωστές στις νεότερες γενιές. Μπορεί στο διάβα του χρόνου να έχουν επουλωθεί οι πληγές του παρελθόντος, αλλά όπως έχει γράψει ο μεγάλος Ρωμαίος ιστορικός Κικέρων, η γνώση του παρελθόντος αποτελεί το φως για την πορεία του μέλλοντος.

Είμαστε όμως τόπος μαγικά και μαγεμένα. Οι Έλληνες μεγαλώνουν, είναι ενωμένοι, αλλά του τρώει πρώτα το σαράκι της διχόνοιας. Μετά το θαύμα της περιόδου 1941-1944, ήρθε η τραγωδία του εμφυλίου με όλα τα δεινά που επηρέασαν αρνητικά την χώρα και καθυστέρησαν την ανάπτυξη του τόπου ολόκληρες δεκαετίες. Αυτές τις τραγικές στιγμές καλό θα είναι να τις ξεπεράσουμε. Να επουλωθούν οι πληγές και να βαδίσουμε στο μέλλον ενωμένοι. Γιατί δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τον εμφύλιο πόλεμο. Το να στρέφεται αδελφός εναντίων αδελφού...

Και από τις μεγάλες στιγμές αυτού του τόπου, πάμε στις απίστευτες καταστάσεις του σήμερα. Πλέον δεν αναζητούμε ούτε ήρωες, ούτε πρόσωπα που να θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Αναζητούμε την φαρμακοποιό. Μάλιστα το παιχνίδι του παπά στην Δράμα άλλαξε. Και παίζεται ως ακολούθως, Εδώ η φαρμακοποιός, εκεί η φαρμακοποιός που είναι η φαρμακοποιός;

Το τελευταίο διάστημα γίναμε σοφότεροι... Μάθαμε για την κόντρα των εργαζομένων στο φαρμακείο, για τον τρόπο που έγινε η απόσπαση και φυσικά μάθαμε ότι το Νοσοκομείο, έχει Διοικήτρια, έχει Διοικητικό Συμβούλιο, έχει ΔΥΠΕάρχη αλλά δυστυχώς δεν έχει χειρουργεία... Γιατί τα χειρουργεία θέλουν φάρμακα και όταν δεν έχει φαρμακοποιό μοιραία μένεις με τον ασθενή στο κρεβάτι του πόνου.

Τα γράφω έτσι για να μην τα γράψω χειρότερα. "Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν" για να μην το πω χειρότερα. Το πρόβλημα του Νοσοκομείου πρέπει να λυθεί άμεσα.

Επί ευκαιρία να ευχηθώ καλή επιτυχία στον φίλο μου Κώστα Πετρίδη, που αναλαμβάνει εκτός απροόπτου καθήκοντα νέου Διοικητή. Ο Κώστας έχει δυο πλεονεκτήματα. Είναι Δραμινός και στο παρελθόν έχει εργαστεί ως στέλεχος διοίκησης σε μεγάλες επιχειρήσεις. Άρα γνωρίζει τα προβλήματα του Νοσοκομείου και φυσικά μπορεί να κάνει διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων. Γιατί δεν θέλουμε άλλους μαθητευόμενους μάγους από τον γειτονικό νομό... Χορτάσαμε. Αν η Καβάλα διαθέτει τέτοια φοβερά στελέχη, καλό θα είναι να τα χρησιμοποίηση για την δική της ευημερία και πρόοδο. Και να μην τα κατασπαταλάει για την αναβάθμιση του δικού μας Νομού.

Αναφέρθηκα στην Καβάλα και θυμήθηκα τον Καποδίστρια 2. Κάποιοι στοιχηματίζουν ότι θα δικαιωθούν. Γιατί ήδη οι συνενώσεις Νομών φαίνεται πως δεν θα γίνουν. Ενώ και για τους Δήμους δεν βλέπουμε κανένα σχέδιο, καμιά πρόταση υλοποίησης τέτοιου εγχειρήματος. Έως πότε θα υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα στους αιρετούς; Έως πότε το Υπουργείο Εσωτερικών θα κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για τις συνενώσεις; Πιστεύω ότι το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει έως το τέλος του 2008. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, να ανακυκλώνονται θέσεις, προτάσεις, ιδέες αλλά επί της ουσίας να μην γίνεται το παραμικρό βήμα.

Όμως και σε τοπικό επίπεδο περιμένουμε καλύτερη ενημέρωση από την ΤΕΔΚ. Δεν μπορεί σ' όλη την Ελλάδα να υπάρχει κινητικότητα , διαβούλευση διάλογος και εδώ κάποιοι να ακολουθούν την τακτική "δεν είδα, δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι". Αυτό και αν είναι στρουθοκαμηλισμός.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι από την στιγμή που δεν γίνεται σοβαρή προσπάθεια για να ελέγξουμε και να εκμεταλλευτούμε τις εξελίξεις, σίγουρα αυτές θα μας ξεπεράσουν και νομοτελειακά θα μας οδηγήσουν σε άλλου τύπου λύσεις, μη επιθυμητές από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ