Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Τα γκάλοπ και η οικονομική κρίση
Σε καθεστώς δοκιμασίας τελούν τα δύο μεγάλα κόμματα με ορατό το ενδεχόμενο στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, να καταγράψουν ποσοστά ευρωεκλογών.
Ένα χρόνο μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, ένας στους έξι ψηφοφόρους δηλώνει πρόθεση λευκής ή άκυρης ψήφου. Η ΝΔ από την επαύριο των εκλογών εμφανίζει συνεχιζόμενη φθίνουσα πορεία των ποσοστών της.
Η καθήλωση των ποσοστών οφείλεται:
α) Στην μεγάλη φθορά της κυβερνητικής εικόνας από τις υποθέσεις σκανδάλων των κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες έρχονται διαδοχικά στην επικαιρότητα.
β) Στην οικονομική ανασφάλεια των νοικοκυριών, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην μεγάλη ακρίβεια.
Το ΠΑΣΟΚ μειώνει την διαφορά του από την ΝΔ αλλά δεν πρέπει να χαίρεται με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Είναι εξαιρετικά χαμηλά... Παρ' όλα αυτά δείχνουν βελτίωση της θέσης του ΠΑΣΟΚ στο εκλογικό σώμα.
Γιατί ενώ το κυβερνών κόμμα πέφτει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέφτει μαζί του. Η φθορά του ενός δεν γίνεται φθορά και του άλλου και η ψαλίδα αρχίζει να κλείνει.
Για την κυβέρνηση η παραίτηση του Γ. Βουλγαράκη δεν θεωρείται ικανή να εκτονώσει την δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης και να αναστρέψει το πολύ βαρύ κλίμα.
Απαιτούνται πολιτικές πρωτοβουλίες και θεαματικές ενέργειες για να αλλάξει η σημερινή εικόνα. Και στο επίκεντρο πρέπει να βρεθεί η οικονομία. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για την τσέπη τους και γνωρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να προχωρήσουν θέλουν υγιές οικονομικό περιβάλλον.
Εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση. Και φυσικά η οικονομία θα κρίνει τον νικητή των ερχόμενων εκλογών όποτε και αν γίνουν.

Η πανάκριβη δωρεάν Παιδεία
Διαβάζω στην εφημερίδα "Έθνος" της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου: "Μέχρι και 13 βασικούς μισθούς θα χρειαστεί να ξοδέψει για την σχολική προετοιμασία του παιδιού της μια ελληνική οικογένεια κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς. Αποκορύφωμα φαίνεται να είναι τα έξοδα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γονείς καλούνται να δαπανήσουν τουλάχιστον 8.900 ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν σε περίπου 13 βασικούς μισθούς.
Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε φροντιστήριο, τα βιβλία-βοηθήματα κα.
Οι γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καταβάλουν 2-3 βασικούς μισθούς κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους."
Κατά τα άλλα έχουμε δωρεάν Παιδεία... Και κάποιοι ανησυχούν για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Μήπως είναι εκτός τόπου και χρόνου;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ