Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Αλήθεια, πόσο μπορούν να αντέξουν οι Έλληνες πολίτες τα φαινόμενα αλαζονείας και καλοπέρασης πολιτικών προσώπων... Αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και όσα αποκαλύπτονται μας εκνευρίζουν.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι δημοσκοπήσεις είχαν καταγράψει την δυσαρέσκεια των πολιτών για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Σε μια χώρα όπου η κοινωνία αγωνιά και τρομάζει από την δύσκολη οικονομική κατάσταση σίγουρα οι πρώτοι που θα πρέπει να παίρνουν το μήνυμα είναι οι πολιτικοί. Που είναι μέλη της κοινωνίας, από αυτήν προέρχονται και αυτήν πρέπει να υπηρετούν.
Αν ξεφύγουν και την δουν "αλλιώς" τότε και τους πολίτες δεν υπηρετούν και φυσικά ενισχύουν την άποψη ότι όλοι ίδιοι είναι.

Δυστυχώς είμαστε η χώρα της ανοχής... Τα πάντα σε αυτόν τον τρόπο επιτρέπονται. Λες και την φράση ότι είναι σύννομα και νομότυπα και καθαρίζεις. Τις παλιότερες εποχές τέτοια φαινόμενα ήταν απαγορευτικά. Και δεν τολμούσαν ούτε καν να τα σκεφτούν διάφορα πολιτικά πρόσωπα.
Αλήθεια, διαβάζουν οι πολιτικοί μας τα αποτελέσματα των διαφόρων δημοσκοπήσεων; Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας εδώ και καιρό εμφανίζουν απογοητευτικά ποσοστά στις διάφορες μετρήσεις.
Οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την κατάσταση που βιώνουν ενώ στο ερώτημα ποιο κόμμα μπορεί να λύσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας προηγείται ο "Κανένας". Δηλαδή απορρίπτουν κόμματα και πολιτικές...
Παίρνουν το μήνυμα άραγε ή λένε δεν βαριέσαι, τελικά τι θα κάνουν εμάς θα στηρίξουν;

Υπάρχει αδιέξοδο... Αναζητούνται λύσεις που να κάνουν καλύτερη την ζωή μας ή παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς; Και έως πότε θα συνεχίσουμε έτσι ως ελληνική κοινωνία;

Η χώρα έχει πρόβλημα. Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις... Είναι αναγκαιότητα. Το βαθύ κράτος πρέπει να μειωθεί και να γίνει πιο λειτουργικό.
Η ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων είναι μονόδρομος. Δεν μπορεί να ζητάς βελτίωση των οικονομικών δεικτών και να αγνοείς ότι πάνω από 2.000.000 Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Όλα αυτά για να γίνουν πράξη θέλουν και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Ανθρώπους ταγμένους στα κοινά, στην προσφορά που δεν βλέπουν την πολιτική ως προσωπική τους υπόθεση. Χρειαζόμαστε δηλαδή πολιτικούς μιας άλλης σχολής και όχι τους διάφορους καριερίστες που μπήκαν στην πολιτική με άλλες ιδέες και προτεραιότητες.

Πάμε τώρα στα τοπικά μας θέματα... Όπου εντάχθηκε στα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) η κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου.
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες και ξεκινούν οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο. Για αυτά τα θέματα δεν είχαμε καμία ανακοίνωση από διάφορους αθλητικούς παράγοντες του νομού. Άραγε θεωρούν θετικά αυτά τα γεγονότα ή αρνητικά;
Οι μόνοι που βγήκαν να μιλήσουν ήταν οι της... αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο. Που είδαν "θολό" το θέμα του Κολυμβητηρίου. Και για τα άλλα που έλεγαν ότι δεν θα γίνει, ότι μπήκε στις καλένδες... τσιμουδιά. Ευκαιρία πάντως να τα επαναλάβουν.

Άλλωστε ζουν σε πολεμική περίοδο. Και οι κόντρες δεν έχουν τελειωμό. Δυστυχώς κάποιοι τους παρασέρνουν σε αδιέξοδα.
Είναι αυτοί που ότι ακουμπάνε το καίνε... Και όσους στήριξαν στο παρελθόν τους έκαψαν. Τυφλωμένοι από τα πάθη τους και εμπαθείς στοχοποιούν πρόσωπα, ειρωνεύονται, γράφουν ανακρίβειες.
Πιστεύουν ότι έτσι προσφέρουν καλές υπηρεσίες. Όμως καλό θα είναι να μην προκαλούν, γιατί θα λάβουν απαντήσεις για τον βίο και την πολιτεία τους. Και στοιχεία υπάρχουν πολλά. Αλήθεια, και αυτά θα τα αμφισβητήσουν;

Μα εδώ προσπαθούν να μας αποδείξουν πως ότι κάνουν είναι για το συμφέρον του τόπου, τα στοιχεία δεν θα αμφισβητήσουν;
Το κακό φυσικά είναι όταν τα συγκεκριμένα αυτά πρόσωπα τα καλύπτουν διάφοροι πολιτικοί. Αντί να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν, κάθονται μαζί τους, συζητούν χαριεντίζονται... Και η κοινωνία, οι πολίτες βλέπουν αυτήν την εικόνα και τρελαίνονται.
Κατάντια. Εδώ ισχύει η παροιμία "δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι..."

Δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Κρηνίδων αλλά ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν ήταν θετικός στο αίτημα των Νομαρχών Δράμας και Καβάλας για χρηματοδότηση των παρακάμψεων Δοξάτου-Αγίου Αθανασίου και Αμυγδαλεώνα στον δρόμο Δράμας-Καβάλας.
Η Νομαρχιακή Αντιπολίτευση υπογράμμισε την αρνητική θέση του Υπουργού και ο Νομάρχης βγήκε και κατήγγειλε... τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο.
Με κορώνες όμως και φραστικές αντιπαραθέσεις δεν λύνονται τα προβλήματα. Απλά συνεχίζουν να υπάρχουν. Και η κοινωνία θέλει λύσεις και όχι άγονες αντιπαραθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ