Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η Ζούγκλα
Ποιοι καθορίζουν την πολιτική ατζέντα;
Ποιοι εγγυώνται την λειτουργία του συστήματος;
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας επίθεσης των ΜΜΕ εναντίων πολιτικών προσώπων.
Τα μεγάλα ΜΜΕ εκφραστές των διαπλεκόμενων σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής- δημιουργούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Επιβάλλουν την πολιτική ατζέντα, λειτουργούν ως ρυθμιστές του συστήματος, στοχοποιούν πολιτικά πρόσωπα και με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς θέλουν να μας αποδείξουν ότι μάχονται για το καλό του μη προνομιούχου Έλληνα και για την διαφάνεια.
Όλα τα είχαμε φανταστεί, εκτός από αυτό. Και πως απαντούν οι πολιτικοί; Συμμετέχοντας στις τηλεδίκες, δεχόμενοι τις αναλύσεις επί παντός επιστητού των μη προνομιούχων και μη διαπλεκόμενων μεγαλοδημοσιογράφων, και φυσικά γινόμαστε θεατές ενός ατέλειωτου θεάτρου με πρωταγωνιστές τους δημοσιογράφους και κομπάρσους της πολιτικής.
Ο Γιάννης Ποτάκης, πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε αναφερθεί πριν 15 χρόνια ότι θεωρεί οξύμωρο το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα ΜΜΕ δημιουργούν τα γεγονότα και οι πολιτικοί τα σχολιάζουν. 15 χρόνια μετά η μιντιοκρατία έχει επιβάλλει τους κανόνες της.
Το σύστημα δικάζει, καταδικάζει και τιμωρεί όσους αντιδρούν σε τέτοιες λογικές. Καλός πολιτικός πλέον είναι ο καλός τηλεσχολιαστής. Και φυσικά φτάσαμε σε οριακό σημείο. Το θέατρο σκιών είναι πρωτόγνωρο και προκλητικό. Η λογική της τηλεθέασης, η μικροπολιτική, το κουτσομπολιό βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Οι υπερβολές, οι ανακρίβειες, οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες, οι καταγγελίες είναι καθημερινά φαινόμενα. Το μέτρο έχει χαθεί. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα κανάλια θυμίζει ζούγκλα. Και φυσικά η ζούγκλα διαθέτει Ταρζάν, άγρια θηρία και ερπετά.
Με τέτοιες συνθήκες άραγε που οδηγούμαστε;

Οι Εμπρηστές
Ήτα πολύ ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις του ΓΓ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Σταμάτη που βρέθηκε στην Δράμα για να δει από κοντά την εξέλιξη των πυρκαγιών που κατάκαψαν χιλιάδες στρέμματα σε αρκετά σημεία του νομού.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι φανερό ότι οι πυρκαγιές προήλθαν από εμπρησμούς και υπογράμμισε ότι οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν.
Μίλησε με σκληρή γλώσσα. Χωρίς να μασάει τα λόγια του είπε την αλήθεια. Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν με την φωτιά χωρίς να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους.
Αλλά και ο Νομάρχης κ. Ευμοιρίδης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν.
Ευχόμαστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά. Είναι κακοποιοί και η πολιτεία έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ