Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Μεγάλο μειονέκτημα των Ελλήνων η ευθυνοφοβία. Έχεις δει κανέναν να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων, των πρωτοβουλιών ή των δηλώσεών του; Όλοι μας μεταθέτουμε την ευθύνη ο ένας στον άλλο και στο τέλος ψάχνουμε να δούμε ποιος είναι ο υπεύθυνος.

Θέλετε ένα παράδειγμα; Δείτε την υπόθεση ντόπινγκ που έχει φέρει δεκαετίες πίσω τον Ελληνικό Αθλητισμό. Ειδικά η τελευταία περίπτωση με την χρήση απαγορευμένων ουσιών από την Φανή Χαλκιά τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του Ελληνικού Αθλητισμού.

Και αρχίζει η ανάλυση του θέματος... Λες, μεγάλη κοπέλα είναι, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, κάτι θα ήξερε από την Μ3.
Αλλά και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής που 2-3 αθλητές του πιάστηκαν με την ίδια ουσία στο αίμα τους και αυτός κάτι θα ήξερε. Αλλά και το ΣΕΓΑΣ και οι άλλοι...
ΟΧΙ κύριοι χάσατε. Όλοι τους δεν γνώριζαν τίποτε από ντόπινγκ. Δεν ξέρουν τι σημαίνει. Ούτε η Φανή, ούτε ο Παναγιωτόπουλος ούτε ο Σεβαστής.

Στο εξωτερικό τώρα αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε τι έγινε με την Μάριον Τζόουνς... Η οποία παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση αναβολικών χωρίς να έχει πιαστεί σε αγώνες.
Αποβλήθηκε από τις αθλητικές διοργανώσεις και ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ. Καλά το διαβάσατε, ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ. Ενώ εμείς εδώ; Δεν τολμάμε να πάρουμε ένα μέτρο ουσιαστικό. Να σταματούν δηλαδή αυτόματα όλες οι παροχές αν κάποιος αθλητής πιάνεται ντοπαρισμένος.

Η υπόθεση πάντως του ντόπινγκ αναδεικνύει διάφορα κωμικοτραγικά. Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε προτείνει για σημαιοφόρο της Ελλάδας στο Πεκίνο την κ. Φανή Χαλκιά αντί του Ηλιάδη που ήταν τελικά ο σημαιοφόρος.
Και αν δεν το θυμάστε, η κ. Χαλκιά είναι ακόμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών. Αυτά και αν είναι απίστευτα και όμως ελληνικά.

Όταν φυσικά κάποιοι στην χώρα μας αντέδρασαν το 1997 με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα και τι δεν άκουσαν. Ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνική υπόθεση, ότι η Ελλάδα δίνει εξετάσεις ως σύγχρονη χώρα κλπ.
Θα ήθελα να γνωρίζω σήμερα -11 χρόνια μετά- τι έχουν να πουν οι ντελάληδες εκείνης της εποχής. Αισθάνονται άραγε υπερήφανοι; Έγινε η Ελλάδα ισχυρή από τους αγώνες; Ή αναπτύχθηκε ο αθλητισμός μας;

Όσο για την απίστευτη ηγεσία των Ομοσπονδιών θυμάμαι τον Σεβαστή να φωτογραφίζεται με όλα τα μετάλλια και τους πρωταθλητές. Και τον άκουγες να μιλάει για ανάπτυξη σε βάθος του αθλητισμού και αναρωτιόμουν τι χάπια παίρνει για να τα λέει όλα αυτά και να τα πιστεύει.
Φυσικά ο άνθρωπος ΠΑΣΟΚ είναι, ήθελε να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι αθλητική υπερδύναμη χάρη στην προσπάθεια της πράσινης διακυβέρνησης. Αυτοί οι απίθανοι του ΣΕΓΑΣ που εκτέθηκαν με την υπόθεση ντόπινγκ δεν παραιτούνται. Θεωρούν πολύ φυσιολογικό να παραμένουν στις θέσεις τους και δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη από τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους.

Είναι αυτό που ανέφερα από την αρχή. Ευθυνόφοβος. Στην Ελλάδα ποτέ δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη. Για όλα φταίνε οι πρώην και οι επόμενοι.

Και φυσικά είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής. Θέλετε ένα παράδειγμα; Από το νέο έτος καλείται η Ελλάδα να πληρώνει 34.000 ευρώ πρόστιμο την ημέρα για κάθε μια παράνομη χωματερή και συνολικά 7,5 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα!!!
Σύμφωνα με τον "Επενδυτή" στο τέλος του έτους υπολογίζεται ότι περίπου 500 χώροι απορριμάτων θα λειτουργούν παράνομα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Και τώρα γίνεται αγώνας δρόμου 120 ημερών προκειμένου να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες χωματερές. Και γιατί αργήσαμε; Δεν θα έπρεπε να έχουμε ολοκληρώσει στοιχειώδεις υποδομές και να προχωρήσουμε στη λειτουργία ΚΔΑΥ, ΣΜΑ και ΧΥΤΥ;

Εδώ όμως είναι Ελλάδα... Όλα γίνονται την τελευταία στιγμή και χωρίς προγραμματισμό. Και στην περίπτωση των χωματερών επιβεβαιώθηκε ο κανόνας.

Ανακοινώνονται εντός των ημερών από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις στα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Από την επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά το μηχανογραφικό δελτίο θα περιλαμβάνει δύο νέα τμήματα ΤΕΙ στην Δράμα (Οινολογίας-Βιοτεχνολογίας). Είναι απαραίτητο μαζί με την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων να κατοχυρωθούν και τα επαγγελματικά δικαιώματα.
Η λογική "δημιουργούμε τμήματα χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προγραμματισμό με βρίσκει αντίθετο. Οι σπουδές δεν είναι χόμπι. Και για να είναι ελκυστικά τα δύο νέα τμήματα του ΤΕΙ Δράμας πρέπει να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ