Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το ελληνικό ναυάγιο στο Πεκίνο
Ολοκληρώθηκε και η Ολυμπιάδα του Πεκίνου που αποτέλεσε βατερλό για τον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελλάδα καταποντίστηκε στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου τα μετάλλια μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού έναντι των 13 του Σίδνεϊ και των 16 στην Αθήνα.
Η περίφημη "Άνοιξη του Ελληνικού Αθλητισμού" αποδείχθηκε ότι είχε ξύλινα πόδια και έκλεισε τον κύκλο της μέσα στην μπόχα της ντόπας και του διεθνούς διασυρμού της χώρας μας.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κ. Ζακ Ρογκ μας απένειμε το χρυσό μετάλλιο στο ντόπινγκ λόγω των πολλών κρουσμάτων με ντοπαρισμένους Έλληνες πρωταθλητές.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Μίνωα Κυριακού που δήλωσε ότι δεν θεωρεί αποτυχία τον περιορισμένο αριθμό μεταλλίων που κατακτήσαμε αλλά την δυσφήμηση της χώρας μας.
Και τώρα ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό;
Στις διάφορες εφήμερες επιτυχίες οι αθλητές κέρδιζαν υψηλότατα πριμ, εισαγωγή άνευ εξετάσεων στα ΑΕΙ, άδειες Προπό, διορισμοί στο δημόσιο. Τώρα που πάθαμε αυτό το κάζο και βρέθηκε ντοπέ μέχρι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών δεν πρέπει να παρθούν μέτρα εξορθολογισμού των προνομίων;
Και μια απορία: Ο ισχύων Αθλητικός Νόμος 2725/1999 προβλέπει για όσους συλλαμβάνονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών "στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της πολιτείας και των αθλητικών ομοσπονδιών και των τυχών φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί αλλά και επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης".
Η συγκεκριμένη διάταξη ουδέποτε εφαρμόστηκε και όσοι έχουν πιαστεί στα πράσα και έχουν τιμωρηθεί (με αφαίρεση μεταλλίου, με αποκλεισμό από τους αγώνες) για χρήση ντόπας συνεχίζουν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν τα προνόμια της πολιτείας ως αξιωματικοί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Θα μας εξηγήσει κάποιος γιατί δεν γίνεται άμεση εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ