Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων όλη η ανθρωπότητα και όλοι όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό έχουμε την ευκαιρία να ξεδώσουμε με σπάνιες στιγμές ομορφιά και αθλητικών επιδόσεων.
Όλα καλά και όλα ωραία ως εδώ. Για την χώρα μας παρ' όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Οι εμφανίσεις τη πολυπληθέστερης αποστολής που είχαμε ποτέ (δείγμα των υψηλών προσδοκιών του κάθε αρμόδιου και αναρμόδιου) ήταν πολύ κατώτερες του αναμενόμενου.
Χειρότερα δεν γινόταν να πάμε... Ελάχιστα μετάλλια, μικρή συμμετοχή Ελλήνων αθλητών σε τελικούς που έβγαλαν εκτός τόπου και χρόνου όλους τους "ειδικούς" που προέβλεπαν να πάρουμε τα μετάλλια με το τσουβάλι.

Πως όμως η σύγχρονη αθλητική υπερδύναμη κατέρρευσε; Η Ελλάδα των μεγάλων διακρίσεων της Αθήνας δυστυχώς μας τελείωσε... Και φυσικά όλοι οι "παπαγάλοι" που έβλεπαν συνέχεια στις επιτυχίες, καλό είναι να πάνε να κρυφτούν γιατί έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους.

Το κακό φυσικά είναι ότι "τάισαν" και πολλούς Έλληνες με ψέματα και υπερβολές. Και όλοι μας αρχίσαμε να μιλάμε για αθλητισμό θαύμα, για σοβαρή οργάνωση των τμημάτων υποδομής, για αθλητικές ακαδημίες κλπ.
Και όταν όλα αυτά αποδείχθηκαν μπούρδες ήρθαν και τα δεινά της "επιστημονικής υποστήριξης των αθλητών" και προσγειωθήκαμε στον πάτο.
Ντοπαρισμένοι οι αρσιβαρίστες, ο Δρυμωνάκος, η Χαλκιά κ.α. Ξαφνικά όλοι ξυπνήσαμε από τον λήθαργο και καταλάβαμε ότι το γλεντοκόπι για τα μετάλλια του Σίδνεϊ και της Αθήνας ήταν μια πρόσκαιρη απόλαυση της αμαρτίας.

Και μην βγουν τώρα οι ειδικοί να αρχίσουν τις αναλύσεις για μεμονωμένα περιστατικά. Γιατί αν αρχίσουμε να ψάχνουμε τα συμπληρώματα διατροφής, τα χάπια και τους ελέγχους τότε ζήτω που καήκαμε.
Η κίνηση της πολιτείας και της αθλητικής ηγεσίας ήταν εξαιρετική. Εκτός των αθλητών που θα τιμωρούνται όταν πιάνονται ντοπαρισμένοι θα τιμωρούνται και οι προπονητές. Που δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν από ντόπινγκ.

Πάμε λίγο και στα δικά μας... Τολμήσαμε να αμφισβητήσουμε την ορθότητα της απόφασης της ΓΣ του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων και κάποιοι άρχισαν την επίθεση.

Τολμήσαμε να παραθέσουμε τον προβληματισμό μερίδας του εμπορικού κόσμου που θεωρεί ότι το κλείσιμο των καταστημάτων το Σάββατο για όλο τον Αύγουστο, ήταν μια λάθος απόφαση. Τι θέλαμε να το γράψουμε;

Εμφανίσθηκαν οι πάσης φύσεως αναλυτές και με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς θεώρησαν ότι εξυπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα. Γιατί γράψαμε το αυτονόητο... Ότι τα μαγαζιά όταν κλείνουν εργάσιμες ημέρες χάνουν από τον τζίρο τους.

Τόση εμπάθεια και τόση κακία κανένας δεν την φανταζόταν. Κάθεσαι να αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο να απαντήσεις με το ίδιο ύφος και την ίδια φρασεολογία.
Τελικά η καλύτερη τιμωρία για όλους αυτούς είναι να τους αγνοείς. Γιατί και τα επιχειρήματά τους αλλά και η ανάλυση των γεγονότων στην οποία επιδίδονται είναι ανάξια κριτικής. Το μόνο που ξέρουν καλά είναι να προκαλούν, να βρίζουν, να στοχοποιούν πρόσωπα, να αμφισβητούν την επαγγελματική τους επάρκεια.
Τόση μικροψυχία πραγματικά δεν την περίμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ