Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Νέοι φόροι, μέτρα και ύφεση
Η σημαντική υστέρηση των εσόδων οδηγεί την κυβέρνηση στην επιβολή φορολογικών μέτρων καθώς το έλλειμμα έχει ξεφύγει από τους στόχους του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με το "Βήμα" στο Υπουργείο Οικονομίας μελετάται η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξομοίωση του ειδικού φόρου στα τσιγάρα.
Την ίδια ώρα μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι και η αύξηση της φορολογίας επί των τόκων, από το 10 στο 12%. Παράλληλα εξετάζεται και η αύξηση των τελών κυκλοφορίας.
Και όλα αυτά γιατί το έλλειμμα έχει ξεφύγει. Σε μια περίοδο που κυριαρχεί σε ολόκληρο τον κόσμο έντονη ανησυχία και όλοι αναρωτιούνται πόσο θα διαρκέσει η περίοδος της ύφεσης.
Για την Ελληνική Οικονομία τα νέα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Ο ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε κι άλλο κατά την διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2008 στο 3,3% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εξαετίας.
Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για το υπόλοιπο της χρονιάς δεν είναι καθόλου αισιόδοξες. Άλλωστε την ίδια εικόνα εμφανίζουν και οι υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης.
Η επιβράδυνση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και όλοι μας ανησυχούμε για το αύριο. Κανένας Έλληνας δεν αισιοδοξεί για το μέλλον. Όλοι μας νοιώθουμε την οικονομική κρίση και δεν αισιοδοξούμε ότι θα δούμε καλύτερες μέρες.

Το ντόπινγκ
Θυμάστε τι μαγικές στιγμές ζούσαμε πριν 4 χρόνια; Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, εθελοντισμός, 16 μετάλλια, στιγμές εθνικής έξαρσης. 4 χρόνια μετά το όνειρο τελείωσε...
Η χώρα μας αναδεικνύεται πανάξια πρωταθλήτρια στο ντόπινγκ με 15 κρούσματα και όλοι μας τώρα προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα.
Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι οι δηλώσεις όλων των υπευθύνων για το ντόπινγκ. Δηλώνουν άγνοια. Από τους ντοπαρισμένους αθλητές, τους προπονητές, ως την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και τα διάφορα λουλούδια του "συστήματος".
Κάποιοι αντί να κρύβονται κάνουν δηλώσεις και γελοιοποιούνται ακόμη περισσότερο. Ας καθίσουν ήσυχα και ήρεμα και ας συνεχίσουν να απολαμβάνουν (κακώς) τα προνόμια και τα κέρδη από τις αθλητικές επιτυχίες τους.
Όμως κάποιος να τους μαζέψει. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να κάνουν δηλώσεις. Επιτέλους, δεν καταλαβαίνουν την ζημιά που υπέστη ο ελληνικός αθλητισμός από τις δικές τους ενέργειες;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ