Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Να ξεκινήσουμε τον σχολιασμό των γεγονότων από τις προτιμήσεις των μαθητών σε διάφορες σχολές. Στροφή σε τμήματα των ΤΕΙ με ελκυστικά αντικείμενα σπουδών, καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας και προσιτές βάσεις εισαγωγής κάνουν φέτος χιλιάδες υποψήφιοι που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τα πιο δημοφιλή τμήματα είναι τα λογιστικά και φυσικοθεραπείας. Κάνουν επιλογές με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης τα παιδιά και αφήνουν έξω από τις προτιμήσεις τους σχολές που δεν εξασφαλίζουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Μετά από πρόσκληση της Δημάρχου του Σμόλιαν Βουλγαρίας κ. Dora Yankova, ο Νομάρχης κ. Ευμοιρίδης και η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Σωτηριάδου, παρέστησαν στις εκδηλώσεις του χωριού Άρδα.
Κατά το διήμερο της παραμονής τους συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εξωτερικών και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Ivaylo Kalfin, ο οποίος παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι ετέθη στους γείτονες το θέμα της ρύπανσης του ποταμού Νέστου αλλά και ζητήματα που αφορούν κοινές προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg.

Οι γείτονες δημιουργούν πολλά προβλήματα. Και ιδιαίτερα στο περιβάλλον. Και θα πρέπει να προσαρμοστούν. Είναι μέλος της ΕΕ και έχουν όχι μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν το έχουν αντιληφθεί.
Θυμάμαι το Διεθνές Συνέδριο για τον Νέστο. Τότε είχε τεθεί για πρώτη φορά επίσημα το θέμα της ρύπανσης του Νέστου. Ο αρμόδιος υφυπουργός από την Βουλγαρία αγνοούσε το πρόβλημα. Με τέτοιες λογικές δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους συνεργασία.

Ανέφερα την μαγική λέξη: "Συνεργασία"... Την οποία κρίνω απαραίτητη για να επιτύχεις οτιδήποτε. Οι μοναχικές διαδρομές, οι εγωισμοί, οι προσωπικές πρωτοβουλίες συνήθως δεν πετυχαίνουν. Απλά επιβραδύνουν την όποια προσπάθεια γίνεται για ένα καλύτερο μέλλον.
Θέλετε ένα παράδειγμα; Δείτε με πόση ευκολία πέτυχαν οι παράγοντες της Ροδόπης την δημιουργία δύο τμημάτων ΤΕΙ. Είδατε καμιά διαφωνία ή αντιπαράθεση; Λειτουργούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και με την λογική "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Και το πέτυχαν. Χωρίς ενστάσεις και αθόρυβα.

Εντυπωσίασε ο Άγγελος Κότιος στην συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων της "Άλφα" τηλεόρασης. Ήταν καταπληκτικός.
Ειδικά όταν αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αλαβάνο. "Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για τα ελληνικά πανεπιστήμια, να καταγγέλεις τα ιδιωτικά ΑΕΙ και τα παιδιά σου να σπουδάζουν στην Αγγλία. Που τα έμαθες τα ελληνικά ΑΕΙ;" αναρωτήθηκε ο καθηγητής Κότιος.

Θαυμάσιο το Λεύκωμα Τουριστικών Προορισμών Ν. Λέσβου που επιμελήθηκε η Επιτροπή Τουρισμού της Νομαρχίας και διαμοιράστηκε σε όλη την Ελλάδα.
Αντί να συμμετέχεις σε εκθέσεις για να κάνεις ευρύτερα γνωστό τον τόπο σου μοιράζεις έντυπα σε όλη την Ελλάδα. Ωραία πρωτοβουλία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Νομαρχία Λέσβου.

Όταν μια Νομαρχία όπως αυτή της Λέσβου με τεράστια Τουριστική Ανάπτυξη κάνει τέτοιο αγώνα για την τουριστική προβολή εγώ ο αφελής κάθομαι και αναρωτιέμαι: Εμείς εδώ τι κάνουμε; Δεν θα έπρεπε να βγούμε το ίδιο "επιθετικά" στην προσπάθεια προβολής του τόπου;
Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι επιβεβλημένο. Γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα. Και εμείς απ' όσο γνωρίζω προσδοκούμε, ότι με τον τουρισμό θα πετύχουμε αναπτυξιακούς δείκτες και αποτελέσματα.

Πάμε και στις αθλητικές ειδήσεις...
Νικηφόρα συνέχισε τα φιλικά της παιχνίδια η Καβάλα που κέρδισε με 3-0 την Δόξα Δράμας. Η ομάδα μας πάει πολύ καλά στα μέχρι τώρα φιλικά και παρά την ήττα της ικανοποίησε. Ο Κώστας Βασιλακάκης με τους συνεργάτες του προετοιμάζει την ομάδα για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώνονται. Η Ελλάδα πήγε στο Πεκίνο με ελπίδες για πολλά μετάλλια. Τελικά δεν πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Δυστυχώς στην πράξη μείναμε ουραγοί. Εκεί που κερδίσαμε την πρωτιά είναι στις υποθέσεις ντόπινγκ. Όπου γνωστοί πρωταθλητές μας πιάστηκαν ντοπαρισμένοι. Διέσυραν τον ελληνικό αθλητισμό και πίκραναν τους Έλληνες.
Αλήθεια, ποιος άραγε θα μας ζητήσει συγνώμη;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ