Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η κομματική πειθαρχεία
Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για την κομματική πειθαρχία και το δικαίωμα έκφρασης διαφορετικής γνώμης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πιστεύω ότι όλοι μα συμφωνούμε ότι τα κόμματα στην σύγχρονη εποχή δεν είναι λόχοι και οι βουλευτές δεν είναι αριθμοί.
Ο βουλευτής οφείλει να στηρίζει έμπρακτα και όχι μόνο με την ψήφο του στην βουλή, το κυβερνητικό έργο αλλά μην φτάσουμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε την διαφορετική γνώμη.
Τα αρχηγοκεντρικά κόμματα δεν έχουν καμία θέση στην σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία και η κοινωνία δεν θέλει ευνουχισμένους τους βουλευτές. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να ακούγεται η φωνή του.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το πολιτικό σύστημα έπαψε να αφουγκράζεται την κοινωνία και να ακούει τα μηνύματα των καιρών. Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας ήταν αποκαλυπτική. Μίλησε για δυσφορία, οργή των πολιτών και απογοήτευση για την πολιτική ζωή.
Έκανε λόγο για αποσύνδεση της πολιτική από την κοινωνία και φυσικά αναφέρθηκε σε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που δεν μας κάνουν υπερήφανους. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος "χτύπησε" το καμπανάκι.
Τα προβλήματα στο πολιτικό σύστημα είναι αυτά και δεν είναι ο Τατούλης, ο Χαρακόπουλος, ο Πολύδωρας και ο Μανώλης. Καλό θα είναι κόμματα και πολιτικοί να δώσουν αγώνα και να βελτιώσουν την δημόσια ζωή.
Να υπάρξει επιτέλους κάθαρση και τα διάφορα λαμόγια και αρπαχτικά που βρήκαν άσυλο στους κομματικούς μηχανισμούς να τεθούν στο περιθώριο.
Να ασχοληθούν με τους φτωχούς και ανήμπορους και με σειρά μέτρων να στηρίξουν όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Και φυσικά να στηρίξουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που κρίνονται απαραίτητες στην σύγχρονη εποχή. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
Αργά η γρήγορα το πολιτικό σύστημα θα συνέλθει. Και για να γίνει κάτι τέτοιο γρήγορα και αποτελεσματικά είναι απαραίτητες οι διαφορετικές φωνές. Που σε τελική ανάλυση μόνο θετικά συνεισφέρουν στην πολιτική ζωή. Δεν συμφωνείτε;

16ο Φεστιβάλ Ξηροποτάμου
Είχα παρακολουθήσει αρκετές χρονιές το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Ξηροπόταμο.
Φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία να δω την τελετή έναρξης. Είχε ως θέμα την πόλη των πόλεων, την βασιλεύουσα, την Αγία Σοφία.
Με θαυμάσια σκηνοθετική ματιά, άριστο ρυθμό και καταπληκτικές χορογραφίες είδαμε την ιστορική περίοδο από το χτίσιμο του ναού ως την πτώση της Κωνσταντινούπολης. Προσωπικά συγκινήθηκα. Και αισθάνθηκα υπερήφανος.
Μπράβο στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου. Το αποτέλεσμα ήταν άρτιο και συγκλόνισε όσους το παρακολούθησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ