Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Άκρα του τάφου σιωπή στην Δράμα το προηγούμενο Σάββατο...
Ήταν η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Κόσμου, που έκλεισε τα μαγαζιά για όλον τον Αύγουστο το Σάββατο. Ήρθε και το κλείσιμο και τα απογεύματα της Παρασκευής και το γλυκό έδεσε. Μόνο που δεν γνωρίζω τι γεύση θα έχει το γλυκό για τους εμπόρους.
Την ίδια ώρα αρκετοί συμπολίτες μας πήγαν στα σούπερ μάρκετ και στην αγορά της Καβάλας για να εξυπηρετηθούν, ενισχύοντας έτσι τον τζίρο των πολυκαταστημάτων.
Καμιά απάντηση ουσιαστική επί του θέματος δεν λάβαμε. Απλά τυπικές διαδικαστικές τοποθετήσεις ότι την απόφαση την έλαβε ο Εμπορικός Κόσμος. Πόσοι έμποροι άραγε αποφάσισαν;

Να ευχηθούμε οι συνέπειες αυτού του μέτρου να μην επηρεάσουν δραματικά την αγορά. Και να μην αλλάξουν την ψυχολογία των Δραμινών καταναλωτών που αισθάνονται ότι εμπαίζονται.
Και το 2009 να μην δούμε ανάλογες αποφάσεις, γιατί έχω την αίσθηση ότι μετάνιωσαν για το ωράριο του Αυγούστου και αυτοί ακόμη που το ψήφισαν.

Από εκδηλώσεις πάντως πάμε καλά... Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ξηροποτάμου, Dramaica, Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ανδριανής, εκδήλωση Πυρίχιου, 5ο αντάμωμα Πτελεωτών, εκδηλώσεις στα Κύρια, στην Χαριτωμένη, αδελφοποίηση της Χωριστής με την κοινότητα Αγ. Βαρβάρας Κύπρου.
Πλούσιο το πρόγραμμα των ημερών με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Υπογράφτηκε με την Ιντρακάτ η σύμβαση για την μελέτη εφαρμογής προμήθειας και κατασκευής του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών στο Δήμο Δράμας.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008 και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας".
Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση που αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, κυρίως στους τομείς υγείας, εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού και εμπορίου και φυσικά δίνει την δυνατότητα ταχύτερου και φθηνότερου internet.

Και η ΝΟΔΕ Δράμας της ΝΔ χαιρετίζει την απόφαση ίδρυσης δύο νέων τμημάτων ΤΕΙ στην Δράμα ενώ απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς όπου ζητά την προώθηση των διαδικασιών για την ένταξη στο Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης των πρώην εργαζομένων της Softex, οι οποίοι πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
Καλό θα είναι να τελειώνουμε με το θέμα της Softex και να μην συνεχιστεί η εκκρεμότητα. Ο τόπος έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από αυτό και δεν είναι δυνατόν να μην βρίσκεται γρήγορα λύση.

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Καλλιτεχνικού Δ/ντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Αντώνη Παπαδόπουλου που έδωσε σημαντικά στοιχεία για την πορεία του Φεστιβάλ και απάντησε στην επιστολή της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών όπου διαμαρτύρονται γιατί στο Διαγωνιστικό Τμήμα προκρίθηκαν 19 ταινίες (ενώ πέρυσι 32).
Αυτό οδηγεί στον αποκλεισμό νέων κινηματογραφιστών ανέφερε η ΕΕΣ που πρότεινε ένα άλλο τμήμα με τίτλο "το άλλο βλέμμα" που θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα συμμετέχουν όλες οι ταινίες που δεν θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό και στο σπουδαστικό.

"Αν η πρόταση αυτή γινόταν δεκτή το Φεστιβάλ θα τιναζόταν στον αέρα" τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος αφού θα ακύρωνε και το ΔΣ που έχει την τελική ευθύνη των όρων του διαγωνισμού.
Όσο για τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κ. Χάρη Παπαδόπουλο που εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον του Φεστιβάλ να υπογραμμίσουμε ότι στο παρελθόν το έχει ξανακάνει. Και αυτά που λέει δεν πείθουν κανέναν. Όλοι γνωρίζουν ότι οι κατηγορίες του υποκρύπτουν σκοπιμότητες.

Τον Δραμινό Πρωταθλητή Κώστα Δουβαλίδη αποχαιρέτησαν πριν λίγες μέρες σε πανηγυρική εκδήλωση οι φορείς του τόπου και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου...
Στόχος του Πρωταθλητή ας αλλά και του προπονητή του κ. Σδρόλα, η κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος (13.49) και το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα.
Κώστα, σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου θα εκπροσωπήσεις και όλο τον Δραμινό αθλητισμό.

Επέστρεψαν στον ΚΑΟΔ ο Κώστας Σδράκας και ο Βασίλης Μουλάκης και υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια ιδανική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.
Στην ομάδα παρέμειναν ο Αργύρης Δάλιαρης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ενώ πολύ σημαντική θεωρείται και η μεταγραφή του Ζέλικο Ζούπιτς στην ομάδα.
Η διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και όλοι συμφωνούν ότι ο ΚΑΟΔ θα πάει καλά την νέα χρονιά.

Όσο για την Δόξα είχαμε την έκτακτη Γενική Συνέλευση που αποφάσισε την ίδρυση Τμήματος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΤΑΠ). Απαραίτητη διαδικασία για την συμμετοχή της ομάδας στην Γ' Εθνική. Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται και οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ