Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Μιχάλης Ηλιάδης

Νομαρχιακός Σύμβουλος-Καθ. Φυσικής Αγωγής-Προπ. Δόξας Πετρούσας

1 σχόλιο

Οι περισσότερες αποφάσεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι καθαρά τυπικές και διαδικαστικές

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Νομαρχιακό Σύμβουλο της παράταξης "Υπερνομαρχία Πολιτών" Μιχάλη Ηλιάδη.
Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Δηλώνει απογοηγτευμένος από την λειτουργία του Νομαρχιακού Συμβουλίου αφού "οι περισσότερες απφοάσεςι είναι καθαρά τυπικές και διαδικαστικές ενώ κρίνει πολύ καλή την λειτουργία της παράταξης "Υπερνομαρχία Πολιτών" αλλά και του κ. Χριστόφορου Κορυφίδη που τον χαρακτηρίζει κόσμημα για την πολιτική ζωή της Δράμας.
Ο Μιχάλης Ηλιάδης μας μίλησε και για την ομάδα της Δόξας Πετρούσας που την οδήγησε στην Δ' Εθνική. Τονίζει ότι είναι αισιόδοξος για την νέα αγωνιστική περίοδο ενώ δεν κρύβει την χαρά του για την άνοδο μετά από 12 χρόνια στην Δ' Εθνική.

-κ. Ηλιάδη, είστε εδώ και 1,5 χρόνο εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος με την παράταξη "Υπερνομαρχία Πολιτών". Είστε ικανοποιημένος από την έως τώρα λειτουργία του Νομαρχιακού Συμβουλίου;
-Πράγματι, πολιτεύτηκα για πρώτη φορά στις εκλογές του 2006 και εκλέχθηκα Νομαρχιακός Σύμβουλος. Περίμενα για να είμαι ειλικρινής πολύ περισσότερα από την λειτουργία του συμβουλίου. Άκουγα ότι είναι η βουλή του νομού, το ανώτατο όργανο διοίκησης κλπ.
Στην πράξη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Νοιώθω απογοητευμένος γιατί δεν γίνεται κάτι το ουσιαστικό. Οι περισσότερες αποφάσεις που παίρνουμε είναι καθαρά τυπικές και διαδικαστικές ενώ αραιά και που, και κυρίως με πρωτοβουλίες της παράταξής μας συζητάμε και διάφορα σημαντικά θέματα του τόπου.

-Πως κρίνετε την λειτουργία της παράταξής σας αλλά και του επικεφαλής κ. Χριστόφορου Κορυφίδη;
-Λειτουργούμε πολύ καλά και απόλυτα δημοκρατικά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πολύ συχνά συγκεντρωνόμαστε όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης και αποφασίζουμε συλλογικά για διάφορα θέματα. Σε ότι αφορά τον επικεφαλής θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι ένα κόσμημα για την πολιτική ζωή της Δράμας. Ο Χριστόφορος Κορυφίδης έχει γνώσεις, εμπειρία και ασχολείται πάρα πολύ με διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.
Οι προτάσεις τις οποίες καταθέτουμε είναι τεκμηριωμένες, διασταυρωμένες και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τον νομό. Δυστυχώς παρά την δική μας καλή διάθεση δεν υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση. Θα έπρεπε στο συμβούλιο να λαμβάνονται υπόψιν οι προτάσεις και να μην απορρίπτονται πριν καν συζητηθούν.
Θα ήθελα να φέρω και 1-2 παραδείγματα. Να θυμίσω την προσπάθεια μας να αναδείξουμε τον Ευρωπαϊκό Άξονα Ε61. Φέραμε ως πρ΄ταση την διεκδίκηση σύνδεσης της Δράμας με αυτόν τον άξονα.
Και τι δεν ακούσαμε... Ότι καταργήθηκε, ότι δεν υφίσταται, ότι δεν ισχύει. Τελικά και δεν καταργήθηκε και υπάρχει. Σε πρόσφατη επίσκεψή του ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ πρώην Υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης ανέδειξε ως πρώτο θέμα την διεκδίκηση της σύνδεσης της Δράμας με τον Ε61.
Αλλά και έγγραφο από τις Βρυξέλλες διαβεβαιώνει ότι ο άξονας αυτός υφίσταται και κατασκευάζεται. Επίσης ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας σε συνέντευξή του διαβεβαίωσε τον Δραμινό λαό ότι θα συνδέσει την Δράμα και με την Ε61 αλλά και τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης αδειάζοντας ουσιαστικά τον Νομάρχη που επιμένει ότι δεν υφίσταται.
Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και σ' ένα ακόμη θέμα πολύ σημαντικό για μας. Είναι το παρατηρητήριο υδάτινων πόρων στον νομό.
Σ' ένα από τα πρώτα ΝΣ καταθέσαμε την πρόταση αυτή αλλά δυστυχώς δεν έγινε δεκτή. Μετά από 1,5 χρόνο και μετά το Πανελλαδικό Συνέδριο για τους Υδάτινους Πόρους στην Καλαμάτα, ο κ. Ευμοιρίδης στο ΝΣ δίνει συγχαρητήρια στον κ. Κορυφίδη σ' ότι αφορά την εισήγησή του για τους Υδάτινους Πόρους. Αναγνωρίζει δηλαδή με καθυστέρηση την πρόταση του κ. Κορυφίδη.

-Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται τόσο για τις συνενώσεις τον νομών αλλά για για τις περαιτέρω συνενώσεις των δήμων. Είστε θετικός σε μια τέτοια προοπτική;
-Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις. Έπρεπε να προχωρήσουμε νωρίτερα σε τέτοιου είδους συνενώσεις και ήταν επιταγή και της ΕΕ. Όλος μας ο προεκλογικός αγώνας βασίστηκε στην λογική της Περιφερειακής Αντίληψης και στο τρίπολο Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης ως μια ενότητα.
Οι πληροφορίες που έχουμε αυτή την στιγμή είναι συγκεχυμένες. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με όσα ακούγονται. Μας λένε για τρίπολο, άλλοι κάνουν λόγο για τετράπολο (μαζί με τις Σέρρες) που ακούγεται και φαίνεται καθαρά ψηφοθηρικό. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχει ένα μοντέλο.
Όπως και στις συνενώσεις των δήμων. Ακούμε νούμερα για 1, 2, 3, 4, 7 Δήμους. Βλέπουμε χάρτες, διαβάζουμε σενάρια συνενώσεων... Δεν υπάρχει τίποτε το επίσημο.
Θα ήθελα τέλος να κάνω και ακόμη μια επισήμανση. Συγχαρήκαμε και εμείς τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Τζίμα αλλά και τον Αντιπρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Ευμοιρίδη για την ανάληψη των καθηκόντων τους. Θεωρούμε τουλάχιστον περίεργο που έχουμε πολιτικούς στον Κεντρικό Σχεδιασμό της Κυβέρνησης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά δεν μας ενημερώνουν ποτέ για το παραπάνω θέμα. Δεν γνωρίζουν άραγε ή κάτι κρύβουν;
Αυτά με διάθεση και όχι ως Αντιπολιτευτικές υπερβολές.

-Να δούμε και ένα θέμα που έχει περάσει στα ψιλά. Είναι ο Χωροταξικός Σχεδιασμός. Ευνοείται ή όχι ο Νομός Δράμας;
-Η κυβέρνηση με περίσσια υποκρισία μας έφερε πρώτα τα δύο Ειδικά Χωροταξικά και μετά το Γενικό Χωροταξικό όπου είχαν αποφασίσει από τις 5 Αυγούστου του 2007 και μας το έφεραν για διάλογο τον Νοέμβριο του 2007... Τι διάλογος είναι άραγε αυτός;
Στο Γενικό Χωροταξικό καταρρακώνεται η Δράμα. Ο κ. Ευμοιρίδης στο ΝΣ τόνισε ότι θα κλείσει την Νομαρχία αν δεν αλλάξει αυτό ή αν δεν βελτιωθεί. Στην Ξάνθη είχαμε αλλαγές και βελτιώσεις μετά την αντίδραση των φορέων. Απλά για άλλη μια φορά προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα από τις υψηλές προσδοκίες που είχαμε τόσο από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης όσο και από τον Νομάρχη.

-Να γυρίσουμε σελίδα... Είστε Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Προπονητής στην ομάδα της Δόξας Πετρούσας που φέτος σάρωσε στην Τοπική Κατηγορία και από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Δ' Εθνική... Ωραίες στιγμές κ. Ηλιάδη θα έλεγα. Ανεπανάληπτες...
-Πράγματι ο αθλητισμός προσφέρει σπάνιες χαρές. Η άνοδος της ομάδας μετά από 12 χρόνια, στην Δ' Εθνική είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Όμως πλέον οι χαρές κόπασαν και ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τον μαραθώνιο της Δ' Εθνικής.
Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η διοίκηση κινήθηκε στην μεταγραφική περίοδο και ενίσχυσε το έμψυχο δυναμικό και προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα πάμε καλά. Δεν πατάμε στα σύννεφα αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Θεωρώ μεγάλη στιγμή το γεγονός ότι δύο ομάδες από τις τρεις συνολικά στην Δ' Κατηγορία, είναι από τον Δήμο Προσοτσάνης.
Εύχομαι και στην Προσοτσάνη αλλά και στον Πανδραμαϊκό καλή επιτυχία στην νέα αγωνιστική περίοδο.

-Εκτός από το ποδόσφαιρο έχετε και μαι δεύτερη μεγάλη αγάπη. Το χάντμπολ όπου πήρατε και εκεί το Πρωτάθλημα Ελλάδας στην κατηγορία Μίνι Κοριτσιών με την ομάδα του Ακρίτα Νευροκοπίου...
-Οι υποδομές είναι για τον αθλητισμό το παν. Το χάντμπολ έχει μεγάλη παράδοση στον Νομό Δράμας. Υπήρξε φυσικά μια κάμψη αλλά τα τελευταία τρία χρόνια το χάντμπολ αγαπήθηκε από τα παιδιά στην Δράμα και στους Περιφερειακούς Δήμους και τα αποτελέσματα φαίνονται. Στο Νευροκόπι, στην Προσοτσάνη και στην Δράμα οι επιτυχίες στις αναπτυξιακές ηλικίες θα μας φέρουν την άνθηση του χάντμπολ σε λίγα χρόνια στις μεγάλες κατηγορίες.
Θα πρέπει η ΝΑ αλλά και η ΤΑ να ενισχύσουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες αυτές, προκειμένου να φέρουμε σημαντικές διοργανώσεις στην Δράμα έτσι ώστε να μιλάμε για αθλητικό τουρισμό που ήταν και η πρότασή μου προς την Επιτροπή Αθλητισμού-Τουρισμού όπου είμαι μέλος αλλά και προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

-Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθείτε και στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιείται στο Φαράγγι της Πετρούσας του Δήμου Προσοτσάνης...
-Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια του Συλλόγου της Πετρούσας συνεπικουρούμενη από την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την ΤΕΔΚ. Αναβαθμίζει το Φαράγγι που πλέον είναι ο χώρος όπου παρουσιάζονται σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις. Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη και όλοι μένουν έκπληκτοι από τον χώρο και την φιλοξενία των κατοίκων.


Σχόλια (1)

ντίνα - Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 05:35
Μπράβο κύριε!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Είναι κύριος μου στην γυμναστική)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ