Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Αν δεν μπορέσεις να μπεις στο πνεύμα τους δεν τους καταλαβαίνεις. Ολημερίς και ολονυκτίς εκφράζουν την πίκρα και την απογοήτευσή τους γιατί η αγορά δεν πάει καλά.
Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι με την Ονειρούπολη δεν ανέβηκε ο τζίρος των καταστημάτων. Αυτοί οι απίστευτοι, τώρα λένε ότι κλείνουν τα μαγαζιά το Σάββατο για ν' ανέβει ο τζίρος των καταστημάτων.
Μετά από όλα αυτά τι να πεις... Ετοιμάζω τις βαλίτσες μου και σκέφτομαι να πάω διακοπές στην Κεϊλάνη (με το Επιμελητήριο) μπας και καταλάβω τι εννοούν οι ποιητές στον Εμπορικό Σύλλογο.

Ωραία, είναι απόφαση της ΓΣ να κλείνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής ως το πρωί της Δευτέρας τα μαγαζιά. Και αν έπαιρναν απόφαση να κλείσει η αγορά όλον τον Αύγουστο τι θα έκαναν; Θα το εφάρμοζαν;

Περιμένω από τον Ευμοιρίδη αλλά και από τον Δαϊλάκη να αντιδράσουν... Ο μεν Ευμοιρίδης γιατί δέχθηκε κατάρες όταν πήρε την απόφαση για ένα Κυριακάτικο Παζάρι στην Δράμα ενόψει των εορτών.
Ο δε Δαϊλάκης γιατί πολεμήθηκε όταν ζήτησε να γίνεται Κυριακάτικη Αγορά στο Δοξάτο. Το τι άκουσε δεν λέγεται...
Τώρα όμως τι γίνεται; Το καλύτερο είναι να ανοίγουν όσοι θέλουν το Σάββατο και όσοι επιθυμούν να κάνουν μπάνια και διακοπές. Με το "στανιό" πάντως ούτε διακοπές κάνεις ούτε φυσικά δουλεύεις.

Πολύ κουβέντα γίνεται τελευταία για φιλικά σε κάποια πολιτικά πρόσωπα μέσα. Να τονίσουμε κάτι. Πάντα υπάρχουν φιλικά και εχθρικά ΜΜΕ.
Άλλωστε όταν εκπρόσωποι ΜΜΕ πολιτεύονται (πχ είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) ή είναι κομματικά στελέχη, είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρείς ότι διατηρούν την ανεξαρτησία τους.
Και το γκάλοπ (από την Καβάλα) που έπεσε 20% έξω, θα κάνουν πρωτοσέλιδο και την καλύτερη εταιρία δημοσκοπήσεων θα αμφισβητήσουν για το χατίρι του αρχηγού τους (άλλωστε όταν πολιτεύεσαι με κάποιο ψηφοδέλτιο είσαι εξαρτημένος πολιτικά και δεν μπορείς να αναλύσεις σωστά τα γεγονότα).

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι. Που επί 20 σχεδόν χρόνια είναι κολλημένοι με την ΝΔ. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γράψει και έχουν δημοσιεύσει απίστευτα πράγματα για πολλά γαλάζια στελέχη στον νομό. Τώρα είναι στην κόντρα με τον Δήμαρχο. Χθες ήταν με τον Ευμοιρίδη και λίγο καιρό πριν με τον Τζίμα.
Σε όλα τα κράτη τα ΜΜΕ αλλά και οι άνθρωποι που τα υπηρετούν έχουν κομματική ταυτότητα και πολιτικές θέσεις. Αρκεί φυσικά να μην μας παραδίδουν μαθήματα ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας.

Το ότι πάντως τελευταία κάποιοι σχεδιάζουν και κάποιοι εκτελούν είναι γνωστό σε όλους. Στο "κόλπο" συμμετέχουν οι γνωστοί για την εμπάθεια τους συμπολίτες μας.
Και ευτυχής ο ένας προδόθηκε από μόνος του. Είπε εκείνο το περίφημο "Αυτοί οι πολίτες είναι για κρέμασμα" και καταλάβαμε όλοι τα ανώτερα ιδανικά και την κοινωνική αλληλεγγύη που διέπει τα μέλη της παρέας.
Φυσικά το ερώτημα συνεχίζει για 4η εβδομάδα... Σπύρο, συμφωνείς με τις απόψεις του φίλου σου; Τα κρεματόρια που θα τα στήσετε; Μήπως στην θέση των σπιτιών του Δημοτικού Κήπου;
Θαυμάσια ιδέα... Επανέρχεται η θανατική καταδίκη και η κίνηση ματ... Κρεματόρια στη Δράμα. Φανταστείτε τι τουρισμό θα έχουμε στην Δράμα. Πάντως ευτυχώς Μάριε ξέχασες για 5'' ανοικτά τα μικρόφωνα και ανακαλύψαμε τον σπάνιο ψυχικό κόσμο του συνομιλητή της Χαρούλας Παπατάσιου.

Φυσικά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστο Αηδόνη δεν τον ρωτάμε... Ο βουλευτής πάντα και παντού στηρίζει τον συνεργάτη και φίλο του.

Όσο για τους άλλους που βρίζουν, συκοφαντούν, προσβάλλουν, επιτίθενται, υπερβάλλουν, στοχοποιούν και προκαλούν δεν τους απαντούμε.
Άλλωστε μικρή κοινωνία είμαστε, δεν χρειάζεται να παίζουμε θέατρο. Γνωριζόμαστε πολύ καλά.

Διαβάζω την πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση για την απόφαση του ΣΑΤΕ με την οποία εγκρίθηκε η ίδρυση δύο τμημάτων ΤΕΙ στην Δράμα.
Θετική εξέλιξη θα μου πείτε. Αλλά δεν είναι και για να ανοίγουμε σαμπάνιες. Γιατί τότε στην Κομοτηνή όπου δημιουργούνται δύο ΑΕΙ θα πρέπει να κάνουν δεκαήμερο γλέντι.
Πάντως καλά είναι και τα δύο ΤΕΙ. Αρκεί να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ