Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


2 ΤΕΙ στην Δράμα
2 ΑΕΙ στην Κομοτηνή

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η πρόταση του ΤΕΙ Καβάλας για ίδρυση δύο τμημάτων στην Δράμα (Οινολογίας-Τεχνολογίας Ποτών και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων-Διατροφής).
Σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη αφού η εξαγγελία του Υπουργού Ευρυπίδη Στυλιανίδη κατά την επίσκεψή του στην Δράμα, γίνεται πράξη.
Από εδώ και πέρα χρειάζεται αγώνας για να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο τμημάτων από την ακαδημαϊκή χρονιά 2009-2010. Έχω την αίσθηση ότι θα προλάβουμε. Και δεν θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο.
Μαι μέρα αργότερα συνεδρίασε το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ). Κατά την συνεδρίαση εγκρίθηκε η ίδρυση δύο νέων τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα την Κομοτηνή.
Πρόκειται για τα τμήματα Πολιτικών Επιστημών και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το Δημοκρίτειο μεγαλώνει συνεχώς με νέα τμήματα αλλά δεν ανοίγεται στην Ανατολική Μακεδονία. Είναι πανεπιστήμιο της Θράκης. Τα δύο νέα τμήματα δημιουργούνται στην Κομοτηνή. Η οποία έχει εξελιχθεί στο 2ο μεγάλο κέντρο της Βόρειας Ελλάδας μετά την Θεσσαλονίκη.
Είναι έδρα περιφέρειας, περιφερειακών υπηρεσιών, εφετείου, υπερνομαρχίας, διαθέτει πολλά τμήματα πανεπιστημιακών σχολών... Και φυσικά διεκδικεί πάντα την μερίδα του λέοντος.
Και εμείς εδώ τι θα κάνουμε; Υποστέλλουμε την σημαία της διεκδίκησης πανεπιστημιακής σχολής; Συνεχίζουμε τον αγώνα που μέχρι τώρα δεν πέτυχε; Ή δρομολογούμε την αυτονόμηση του ΤΕΙ;
Προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε με ευκολία την αυτονόμηση του ΤΕΙ... Όμως το πανεπιστήμιο πιστεύω ότι είναι άπιαστο όνειρο.
Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και φυσικά είναι δύσκολο να αποκτήσουμε και εμείς και η Καβάλα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Και μην ξεχνάμε φυσικά και το λόμπι της Θράκης.

ΥΓ
Θα ήταν τουλάχιστονμιζέρια να μην αναγνωρίσουμε και τις θετικές εξελίξεις για τον νομό το τελευταίο διάστημα. Τα δύο ΤΕΙ, η επιδότηση 12%, το πρόγραμμα της Softex που ολοκληρώνεται αλλά και η δημοπράτηση του Εθνικού Σταδίου είναι έργα που χρεώνονται στην κυβέρνηση Καραμανλή. Όσοι λένε ότι δεν έγινε τίποτε τι θεωρούν τα παραπάνω; Ασήμαντα ή αυτονόητα;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ