Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Υπογράφηκε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και την Υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά η απόφαση που προβλέπει την ενίσχυση κατά 12% του συνολικού κόστους μισθοδοσίας των βιομηχανικών, βιοτεχνικών, μεταλλευτικών, κτηνοτροφικών επιχειρήσεων βιομηχανικού τύπου καθώς και των ξενοδοχειακών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στους Νομούς Δράμας και Καβάλας.
Η ισχύς της απόφασης είναι από 1 Ιανουαρίου 2008 έως και 31 Δεκεμβρίου 2009.

Δεν είναι το παν αλλά είναι σίγουρα μια σημαντική βοήθεια για τις επιχειρήσεις του νομού μας η επιδότηση αυτή.
Φυσικά χάθηκε για το 2007 όπου πολλοί είχαν προϋπολογίσει ότι θα λάβουν το 12%. Ένα ακόμη πρόβλημα που δημιουργείται αφορά την διάρκεια που είναι μόλις 2 χρόνια. Παρ' όλα αυτά η εξέλιξη είναι θετική για τον τόπο μας.
Ευκαιρία βρήκαν πάντως με αφορμή αυτό το γεγονός να βγουν κάποιοι και να αρχίσουν να μιλάνε για όσους βοήθησαν στην θετική εξέλιξη. Ορισμένοι που δηλώνουν και κομματικοί άρχισαν και την κριτική.

Εγώ πάντως θυμάμαι ότι στην κύρια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ήταν παρόντες οι βουλευτές της ΝΔ των δύο νομών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και ο Νομάρχης Δράμας. Δηλαδή οι "γαλάζιοι" διεκδίκησαν και κέρδισαν.

Συνήθως πάντως έτσι γίνεται... Τι να κάνουμε; Και κόμματα υπάρχουν και σκοπιμότητες... Η ΝΔ πήρε την απόφαση, Νεοδημοκράτες έπαιξαν τον κύριο ρόλο στην θετική κατάληξη.
Εκτός εάν και ο... είναι με την "επάρατο";
Τότε προτείνουμε τους πράσινους τοποτηρητές της νομιμότητας και της φαυλότητας να στήσουν κρεματόρια.

Να εξαιρέσουν όμως τον στενό συνεργάτη. Το παιδί μπορεί να είναι Νεοδημοκράτης, αλλά σε όλες τις εκλογές ψηφίζει ότι του πει ο μεγάλος. Άρα αυτός πρέπει να γλιτώσει το κρεματόριο.

Σπύρο, δεν μου απάντησες, συμφωνείς με την άποψη του φίλου σου ότι κάποιοι Δραμινοί είναι για κρέμασμα; Επίσης περιμένουμε απάντηση και από όσους πριν δύο χρόνια ήθελαν να ενώσουν όλους τους Δραμινούς.

Πολύ κουβέντα είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα για τον Καποδίστρια 2 και τις νέες συνενώσεις. Τελευταία βλέπουμε το θέμα να έχει υποχωρήσει.
Παρ' όλα αυτά θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να είναι σε εγρήγορση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις ώστε να μην αιφνιδιαστούν από την τελική πρόταση του υπουργείου.

Θυμάμαι τώρα τους "γαλάζιους" να κόπτονται κατά του Καποδίστρια 1 και να λένε ότι θα επαναφέρουν τις κοινότητες και θα καταργήσουν τους Καποδιστριακούς Δήμους. Σήμερα προωθούν νέες συνενώσεις ενώ τα μεγάλα λόγια τα ξέχασαν.
Να ρωτήσω κάτι; Η πρόταση να γίνει κοινότητα ο Βώλακας και να σπάσει ο Δήμος Δοξάτου, ισχύει ή ήταν προεκλογικής χρήσης;
Γιατί ορισμένοι γελάνε με τις απότομες αλλαγές πολλών Δραμινών παραγόντων. Που άλλα έλεγαν χθες και άλλα κάνουν σήμερα.

Όμως στην πολιτική είναι πολύ σημαντικό να έχεις συνέπεια. Αυτά που έλεγε δηλαδή πριν δύο χρόνια, να τα λες και σήμερα. Και να μην αλλάζεις άποψη. Να μην κάνεις στροφή 180 μοιρών.
Γιατί τότε ο πολίτης χάνει την εμπιστοσύνη του και στην πολιτική και στους πολιτικούς.

Ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη. Τελευταία όταν μιλάμε για διοικητική μεταρρύθμιση την συνδέουμε με τις συνενώσεις.
Μόνο που η διοικητική μεταρρύθμιση περιλαμβάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Είναι η αποκέντρωση, η μείωση της γραφειοκρατίας, η απλοποίηση των διαδικασιών, οι περισσότερες αρμοδιότητες και πόροι. Άρα καλό είναι κάποιοι να μην μπερδεύονται.

Αυτό το κράτος πρέπει να αλλάξει. Να εκσυγχρονιστεί και να γίνει "πιο γρήγορο" θα έλεγα.
Υποθέσεις χρονίζουν και δεν επιλύονται. Πολίτες είναι "όμηροι" εκκρεμοτήτων και ψάχνουν μόνοι τους να επιλύσουν προβλήματα που δημιούργησε το ίδιο το κράτος.
Αν το πρόβλημα είναι ο αριθμός των δήμων τι να πω; Οι δήμοι φταίνε για την εικόνα της δημόσιας διοίκησης άραγε;

Όσο για τον Καποδίστρια 1 κακά τα ψέμματα, και πρόχειρος ήταν και χωρίς κεντρικό σχεδιασμό.
Με αποτέλεσμα η κάθε ΤΕΔΚ να κάνει τον σχεδιασμό της.
Στην περιφέρειά μας όμως έγιναν ουσιαστικές συνενώσεις. Άρα γιατί να προχωρήσουμε σε ακόμη μεγαλύτερους δήμου;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ