Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Από τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο έγιναν πριν λίγες μέρες τα εγκαίνια των γραφείων της νέας Ειδικής Γραμματείας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου που θα διαχειριστεί 675.000.000 ευρώ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ειδικός Γραμματέας ως γνωστόν ορίσθηκε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μιχάλης Αγγελόπουλος. Νευραλγική και ιδιαίτερα σημαντική η θέση, απαιτεί πείρα και γνώσεις. Προσόντα που διαθέτει στο έπακρο ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Θα ήθελα να μάθω συμφωνεί το σύνολο του εμπορικού κόσμου με την απόφαση της ΓΣ του Εμπορικού Συλλόγου, να παραμείνουν κλειστά την ημέρα του Σαββάτου όλο τον Αύγουστο τα καταστήματα της πόλης;
Αν συμφωνούν ουσιαστικά δίνουν το "ελεύθερο" στα πολυκαταστήματα να "παίξουν μπάλα" ελεύθερα και χωρίς κανένα εμπόδιο.

Θυμάμαι τώρα την συζήτηση που είχε προκληθεί όταν ζητήθηκε από τους φορείς του Δοξάτου να λειτουργεί η Κυριακάτικη Αγορά...
"Θα καταστραφούμε" έλεγαν... "Θα μας πλήξει η λειτουργία της Αγοράς". Απέτρεψαν την απόφαση και είπαν όχι σε νόμο που είχε ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τώρα εφαρμόζουν πενθήμερο όλον τον Αύγουστο. Και μάλιστα κλείνουν τα μαγαζιά από το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ποιοι θα κερδίσουν από αυτήν την απόφαση; Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύνολο του εμπορικού κόσμου θα πρέπει να τηρήσει το ωράριο. Δεσμεύει δηλαδή την αγορά μια μικρή μερίδα εμπόρων.
Δεν θα ήταν καλύτερο να μην υπάρχει ενιαίο ωράριο; Όποιος θέλει κλείνει το μαγαζί του και πάει διακοπές. Όμως οι άλλοι που έχουν άλλα προβλήματα και δεν καίγονται για μπάνια, με ποιο δικαίωμα τους αναγκάζεις να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους;

Η Κυριακάτικη Αγορά θα κατέστρεφε τον εμπορικό κόσμο. Σήμερα κάποιοι οδηγούν τους καταναλωτές στα Σούπερ Μάρκετ και στην Καβάλα. Και μην μου πείτε ότι υπερβάλλω. Την αλήθεια λέω...
Δεν είναι δυνατόν σε εποχές απελευθέρωσης της αγοράς όπου οι επιχειρήσεις προσφέρουν μεγάλες ευκολίες στους καταναλωτές κάποιοι στην Δράμα να επιβάλλουν ώρες και μέρες που θα μπορούμε να ψωνίσουμε.

Και κάτι τελευταίο: Οι εργαζόμενοι που μπορούν να ψωνίσουν το απόγευμα της Παρασκευής ή το Σάββατο, τι πρέπει να κάνουν; Να κάνουν παραγγελίες μέσω διαδικτύου από άλλες πόλεις;
Περιμένουμε την θέση του Εμπορικού Συλλόγου. Γιατί θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό και σημαντικό.

Ολοταχώς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου της Ν. Κρώμνης. Δεν θα γίνουν βελτιώσεις αλλά ένα καινούργιο γήπεδο.
Η εργολαβία αγγίζει το 1.000.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες. Μια ακόμη σημαντική αθλητική υποδομή στην πόλη.
Φυσικά ξεκινούν σύντομα και οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο (πρώην Εθνικό) αφού έχει δημοπρατηθεί από την ΓΓΑ.

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Δράμας "Οι Κομνηνοί" κ. Σούλα Καρατζόγλου προς τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, όπου τον ευχαριστεί θερμά μαζί με όλον τον σύλλογο για την εξ ολοκλήρου ανακαίνιση της παιδικής χαράς του Πάρκου των Κομνηνών.
Στο ευχαριστήριο μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Η πρωτοβουλία του Υπουργού μας να καλύψει το σύνολο της δαπάνης, αναβαθμίζει την αισθητική του Πάρκου των Κομνηνών που πλέον διαθέτει μια παιδική χαρά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ευαισθησία του για τους πολίτες της περιοχής μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά που είναι ο κατ' εξοχήν χώρος τους".

Σημαντική η στήριξη του Υπουργού κ. Τζίμα στον Σύλλογο Ποντίων "Οι Κομνηνοί" αλλά και σε άλλους συλλόγους του νομού.
Η Σούλα Καρατζόγλου προγραμματίζει και άλλες παρεμβάσεις τόσο στο Πάρκο των Κομνηνών όσο και στα Γραφεία του Συλλόγου. Και τρέχει συνεχώς για να τα δρομολογήσει.

Και να κλείσω με μια διαπίστωση: Η ιστορία με τα τηλεπαράθυρα, τον διαρκή σχολιασμό, τις τηλεδίκες και τα τεράστιας διάρκειας δελτία ειδήσεων έχει παραγίνει...
Στο εξωτερικό και σε χώρες πολύ μεγαλύτερες οι ειδήσεις έχουν διάρκεια 20-25 λεπτά. Στην Ελλάδα η διάρκειά τους είναι από 1 έως 2 ώρες!!!
Και φυσικά τα θέματα είναι ελάχιστα... Στήνουν και τα παράθυρα και αρχίζουν τον σχολιασμό. Άνθρωποι παντελώς άσχετοι αναλύουν, συζητούν, μαλώνουν και φυσικά υπερβάλλουν. Όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ξέρετε τι μου είπε ένας φίλος; Θέλεις να ξεφουσκώσεις μια υπόθεση; Βάλτην στα τηλεοπτικά παράθυρα. Θα ζαλιστούν όλοι από τις δήθεν αποκαλύψεις και τα αστεία ρεπορτάζ και δεν θα θέλουν να ακούσουν τίποτε για το θέμα.
Δεν έχει άδικο... Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ