Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Οι Δημοσκοπήσεις
Την ώρα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί ανησυχία τα κανάλια βρήκαν δουλειά. Ασχολούνται με τις δημοσκοπήσεις και φυσικά αναλύουν τα αποτελέσματα.
Σε μια τέτοια συγκυρία κάνουν εκτιμήσεις, προβλέπουν αριθμό εδρών και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία όταν γίνουν εκλογές.
Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να προσπαθήσει κανείς να εκτιμήσει τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τις τάσεις σε μια χρονική στιγμή. Δεν είναι εργαλείο πρόβλεψης εκλογικού αποτελέσματος. Και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για εντυπωσιασμούς και πρωτοσέλιδα.
Θα πρέπει να αξιοποιούνται τα αποτελέσματά τους που καταγράφουν και αναλύουν την άποψη της κοινής γνώμης.
Τι δείχνουν όλο αυτό το διάστημα οι δημοσκοπήσεις; Ότι το κυβερνών κόμμα η ΝΔ προηγείται με διαφορά ασφαλείας παρά την φθορά της που οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση.
Δείχνουν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προβλήματα που ενισχύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παρ' όλα αυτά είναι πολύ νωρίς για να πάρεις τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του Ιουλίου 2008 και να εκτιμήσεις ή να μαντέψεις τι θα γίνει το 2010 ή το 2011.
Τώρα η αυτοδυναμία φαντάζει πολύ δύσκολη υπόθεση. Σε 2 ή 3 χρόνια η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική. Και φυσικά το αίτημα των πολιτών δεν θα είναι η ακυβερνησία.
Καλές και χρήσιμες οι δημοσκοπήσεις αλλά δεν πρέπει να αυθαιρετούμε, αναλύοντας τα αποτελέσματα που καταγράφουν.

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ
Έβλεπα την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Εκπληκτικό θέαμα, άνετη επικράτηση και φυσικά πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έφτιαξε μια ομάδα μοντέλο. Με σπουδαίους αθλητές που λειτουργούν ως καλοκουρδισμένη μηχανή.
Το μπάσκετ που παίζουν είναι ιδιαίτερα θεαματικό ενώ η μαχητικότητα και η σοβαρότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Εθνικής μας Ομάδας.
Την τελευταία τετραετία η Ελλάδα ήταν 1η στο Πανευρωπαϊκό και 2η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ.
Επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα συμμετάσχει είναι οι Ολυμπιακοί του Πεκίνο. Και τα παιδιά έχουν τεράστιες δυνατότητες. Και μια θέση στο βάθρο είναι πολύ πιθανή.
Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα Μπάσκετ. Την καλύτερη με διαφορά ομάδα που διαθέτουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ