Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τελικά τους επέβαλε την ποινή... Σε όσους διαφωνούν με τις απόψεις του, η λύση είναι μόνο μία: Το κρέμασμα.
Ο ΜΤ Τοποτηρητής της Νομιμότητας και της φαυλότητας αποφάσισε. Ποια φάλαγγα και ποιο μαστίγωμα. Κρέμασε τους να τελειώνεις μια για πάντα.

Βασικό προσόν για να τα λες όλα αυτά είναι φυσικά να είσαι απαίδευτος. Να περνάς την ώρα σου γυρνώντας από εδώ και από κει, και να ψάχνεις να βρεις ψύλλους στα άχυρα.

Καλό θα είναι πάντως γιατί ορισμένοι συνεχώς ομιλούν για αξιοκρατία να βγουν και να μας πουν αν με αξιοκρατικό τρόπο σπούδαζαν ενώ έπρεπε να εργάζονται και έχουν να δουλέψουν χρόνια.

Έχεις και τους άλλους τους λάτρεις της πολυμετοχικότητας και των συνεταιριστικών προσπαθειών που κλεισμένοι στο καβούκι τους, σερφάρουν ολημερίς και ολονυκτίς στο διαδίκτυο, δίνουν την μάχη για την απελευθέρωση της Βολιβίας και αν περισσέψει χρόνος τα δίνουν όλα ενάντια στο σύστημα και στην παγκοσμιοποίηση.

Δεν θέλουν όμως φασαρίες. Ούτε πρόοδο. Θέλουν την Δράμα μίζερη, σκοτεινή και άγνωστη. Αν προκύψει ένα γεγονός, μια εκδήλωση που θα πετύχει τότε βγάζουν όλα τα απωθημένα τους.
Και αρχίζουν την γκρίνια. Κινδυνολογούν ασύστολα και κυριολεκτικά χάνουν το μέτρο.

Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Ασχολούνται με διάφορα θέματα που δεν απασχολούν κανέναν. Προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά και να προσδώσουν σοβαρότητα στις καταγγελίες τους.
Όμως αυτοί τα λένε, αυτοί τα ακούνε...
Η εμπάθεια τους είναι πρωτόγνωρη. Αν καθίσεις και δεις τι έλεγαν και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την προηγούμενη δεκαετία τότε θα καταλάβεις ότι δεν είναι τυχαίες οι επιθέσεις. Γι' αυτό ψυχραιμία.

Πάντως από τους συγκεκριμένους ευαισθητοποιημένους σε θέματα περιβάλλοντος συμπολίτες μου δεν είδα ανάλογη ευαισθησία για τις καταγγελίες σχετικά με το Δοξάτο ή με τον Νέστο...
Όπου η συζήτηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κρατάει εδώ και καιρό. Άραγε ποιο σοβαρό θέμα είναι η μόλυνση του Νέστου ή τα 30 kg τσιμέντου στον Κήπο;
Για το άλλο θέμα δεν μιλώ για να μην χαλάσω τις δημόσιες σχέσεις της Οικολογικής Κίνησης.

Περιμένω πάντως και εγώ ένας απλός Δραμινός χωρίς πολλές γνώσεις, να με ενημερώσει ο πρόεδρος των Οικολόγων για την κατάληξη ορισμένων καταγγελιών του. Κατά περίεργο τρόπο δεν μαθαίνουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.
Για το μόνο που έχουμε ενημέρωση είναι η τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την Οικολογική Κίνηση για την αναπαλαίωση του κτίσματος όπου στεγάζεται.
Για τα άλλα θέματα, τα ασήμαντα όπως το Δοξάτου θα μας ενημερώσει ο κ. Νταγλής που πριν λίγο καιρό έβγαλε σκληρές ανακοινώσεις και δεσμεύονταν ότι θα δοθούν σύντομα διάφορα στοιχεία;

"Γίνεσαι κακός..." μου λέει ο φίλος μου ο Παύλος. "Όταν γράφεις κάτι θα πρέπει να τα εξηγείς καλύτερα...". Και εγώ του δίνω μια απάντηση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. "Θα επιλέξω την χρονική στιγμή και τότε αυτά που θα μάθεις θα είναι κυριολεκτικά η ύλη μιας Πανεπιστημιακής Σχολής" του εξηγώ...
"Και γιατί δεν τα λες τώρα;". "Καλοκαίρι είναι, μετά τον Σεπτέμβριο θα τα πούμε... Και θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Άλλωστε έχουμε να πούμε πολλά. Και πιστέψτε με όσα θα δημοσιευθούν είναι άκρως ενδιαφέροντα. Και αφορούν αρκετούς που δηλώνουν ρομαντικοί και υπεράνω ενώ στην πραγματικότητα χτυπάνε προσοχές στο σύστημα και στο Κεφάλαιο.

Σπύρο, με την άποψη του φίλου σου ότι κάποιοι Δραμινοί είναι για κρέμασμα συμφωνείς; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για όσους πριν δύο χρόνια ήθελαν να ενώσουν όλους τους Δραμινούς.
Με κρεματόρια θα πετυχαίνατε την ενότητα άραγε; Τον βουλευτή δεν τον ερωτώ γιατί είναι δεδομένο ότι στηρίζει πάντα και παντού τον σύντροφό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ