Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Προκαλούν οι Σκοπιανοί
Την ώρα που η χώρα "μαστίζεται" από τις υποθέσεις Siemens και ΟΤΕ, το πρωτοσέλιδο του Σαββατιάτικου "Ελεύθερου Τύπου" πρέπει να μας προβληματίσει.
Με τίτλο "Πανεπιστήμια Αλυτρωτισμού από τα Σκόπια στο Λονδίνο" η εφημερίδα αναφέρει: "Ιδρύουν έδρες με τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β' σε συνεργασία με Βρετανικά Κολέγια, προωθούν συνεργασία με την Οξφόρδη. Και όλα αυτά την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το όνομα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όπως αυτοαποκαλείται, που λειτουργεί στα Σκόπια, αγόρασε το Κολέγιο του Ουεστμίνιστερ στο Λονδίνο, ενώ ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με άλλα Πανεπιστήμια".
Μήπως πρέπει να μας προβληματίσουν οι προκλήσεις του γειτονικού κράτους; Οι εθνικιστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συμβιβαστούν και με συστηματικό τρόπο δημιουργούν συνεχώς προβλήματα.
Άραγε καταλάβαμε πόσο σοβαρό είναι το θέμα ή εθελοτυφλούμε;

Η οικονομική κρίση
Όλα τα είχαμε η κρίση Ιράν-Ισραήλ μας έλειπε. Που πυροδοτεί τις τιμές του πετρελαίου και προκαλεί αναταράξεις στα χρηματιστήρια.
Η αστάθεια στην Μέση Ανατολή έβαλε φωτιά στην τιμή του πετρελαίου που σε ελάχιστες μέρες ενισχύθηκε κατά 11 δολάρια.
Ο συνδυασμός εισαγόμενων πιέσεων και διαρθρωτικών αδυναμιών απειλεί την ελληνική οικονομία. Ο χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση και την κατανάλωση και επιβραδύνει την οικονομία το 2009.
και φυσικά η προβληματική αυτή κατάσταση μειώνει τις δυνατότητες παροχών που ετοιμάζει αυτό το διάστημα το Υπουργείο Οικονομίας για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις που πλήττονται περισσότερο από την διεθνή κρίση.
Όμως είναι απαραίτητο να υπάρξουν μέτρα εισοδηματικής ενίσχυσης για τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους. Που κυριολεκτικά επιβιώνουν οριακά και ζητούν την λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν τα πενιχρά εισοδήματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ