Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τελευταία ανακαλύφθηκε ένας ακόμη όρος στα τοπικά πολιτικά δρώμενα... είναι η φράση "Πορεία προς το άγνωστο" ή "προς το πουθενά" που συμπληρώνεται και με το βαρύγδουπο "Ώρα μηδέν".
Λες κάτι τέτοιο και ο συνομιλητής σου λέει "δεν μπορεί, κάτι θα εννοεί, μάλλον κάτι θα ξέρει".
Μόνο που είναι χρήσιμο όλοι τους να κάνουν την αυτοκριτική τους. Και να μετρούν τα θετικά και αρνητικά και της δικής τους παρουσίας. Έχω την αίσθηση πως ορισμένοι βολεύονται με τις κραυγές και τις υπερβολές.
Θεωρούν πως με την λογική "κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση", θα δικαιωθούν. Και αρχίζουν την κόντρα. Φέρνουν τα πάτα, ζητάνε εξηγήσεις, συμπεριφέρονται ως εισαγγελείς. Αφήνουν υπονοούμενα και θέλουν με την φασαρία να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο.

Όμως όλοι κρίνονται σε αυτόν τον μάταιο κόσμο. Και για αυτά που λένε... Αλλά κυρίως γι' αυτά που κάνουν ή που δεν κάνουν.

Η πορεία προς το άγνωστο μου θυμίζει συγκεκριμένο φορέα στα Νησιά Φερόες που επί χρόνια δηλώνει ότι εκφράζει τα συμφέροντα συγκεκριμένου κλάδου.
Αφού έφτασαν σε οριακό σημείο επιβίωσης και κινδύνευαν με αφανισμό συσκέφθηκαν οι σοφοί (τεχνοκράτες, παράγοντες κλπ) και αποφάσισαν την πορεία που πρέπει να πάρει το καράβι της ανάπτυξης. Διάλεξαν τον Ινδικό Ωκεανό και οργάνωσαν επιχειρηματικό ταξίδι στην Κεϊλάνη.

Αυτή είναι οργάνωση... Αν δεν μπορείς να εισάγεις μοσχοκάρυδο, μπανάνες, μαύρο τσάι και γαρυφαλέλαιο δεν μπορείς να βλέπεις μπροστά.
Η πληροφορία ότι θα επισκεφτεί και την πόλη μας ομάδα Κεϊλανέζων ειδικών για να λύσει τα προβλήματα ανάπτυξης του τόπου δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Έχεις και κάποιους άλλους που με ύφος και στυλ δηλώνουν τεχνοκράτες... Δεν μπορεί λες, για να δηλώνουν τεχνοκράτες μάλλον θα είναι...
Παίρνεις τα βιογραφικά τους και τρελαίνεσαι. Απόφοιτοι Λυκείου άντε και ενός ΙΕΚ. Και που την μάθατε την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις; Και πως συνεννοείστε στα διεθνή φόρουμ που παραβρίσκεστε; Στην νοηματική ή στην γλώσσα των Ζουλού;

Ο φίλος μου ο Μάκης έχει αντιρρήσεις μ' αυτά που λέω... "Είσαι υπερβολικός, τα πράγματα δεν έχουν αυτήν την διάσταση" μου λέει.
Και μου αναλύει την άποψή του. Όμως εγώ είμαι ισχυρογνώμων. Και οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες. Δεν αλλάζω, ούτε κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Και φυσικά πιστεύω ότι για να αποδείξει κάποιος ότι αυτά που λέει είναι σοβαρά πρέπει να είναι και ο ίδιος σοβαρός. Αυτό είναι το αυτονόητο.

Το κακό φυσικά είναι ότι χάσαμε το αυτονόητο. Και κυριαρχεί η υπερβολή και η αλαζονεία. Κάποιοι χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες προκαλούν.
Και δεν λένε τίποτε ουσιαστικό. Απλά προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Το ζητούμενο φυσικά είναι αν αυτά που λένε τα πιστεύεις κανένας.
Αν συνεχίσουν έτσι σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Και φυσικά τότε δεν χωρούν ούτε συγνώμες ούτε έκανα λάθος, δεν θα το ξανακάνω.

Άλλωστε το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν το μεγάλο προτέρημα. Ότι πιάνουν το καίνε. Αναλαμβάνουν την στήριξη πολιτικών προσώπων πχ τους οδηγούν στον γκρεμό και τους τελειώνουν πολιτικά.
Αναλαμβάνουν επιχειρηματίες. Τους στέλνουν αδιάβαστους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν όμως ένα χαρακτηριστικό. Θέλουν να επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Να διαμορφώνουν άποψη και πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο. Και αν τολμήσεις να τους πεις ότι λειτουργούν με εμπάθεια τότε σε κοιτάζουν απορημένοι.

Όσο για τους ψεύτες που έλεγα... Αυτοί και αν είναι ομάδα με ενδιαφέρον. Η ταχύτητα με την οποία εναλλάσσουν τα γεγονότα με ψέμματα είναι εκπληκτική.
Και τα λένε με μια φυσικότητα που δεν μπορείς να τους καταλάβεις. Αν φυσικά τα ψέμματα είναι ακίνδυνα, δεν επηρεάζουν κανέναν. Αν όμως δημιουργούν πανικό και προβλήματα τότε υπάρχει πρόβλημα.

Εξελίξεις και στην Δόξα... Η ομάδα βρήκε τον τρόπο και απ' ότι φαίνεται θα παραμείνει στην Γ' Εθνική.
Την ίδια ώρα τέλειωσαν τα έργα στο γήπεδο, δημιουργήθηκε Μουσείο ενώ οι Μαυραετοί έχουν την δικιά τους ιστοσελίδα αλλά και ένα βιβλίο για να θυμίζει τις δόξες του παρελθόντος.
Αυτή η διοίκηση με εκπλήσσει. Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ