Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η ακρίβεια και η οικονομική κρίση
Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα. Και στην πρίπτωση της ακρίβειας αποκαλύπτουν το βάρος που σηκώνει ο μέσος Έλληνας, αλλά και τους υπεύθυνους για την "εξαφάνιση" των έτσι κι αλλιώς πενιχρών εισοδημάτων.
Η καθημερινότητα είναι δύσκολη για όλους. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην zougla.gr είναι χαρακτηριστικά. Να δούμε λοιπόν τις αυξήσεις:
-ΔΕΗ 25%
-ΟΤΕ 50% στο πάγιο την τελευταία τετραετία.
-Ταξί 75%
-Διόδια 45% και μάλιστα μέσω λογαριασμών ΔΕΗ
Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο καταγράφει νέα ιστορικά ρεκόρ και η τιμή της αμόλυβδης στην χώρα οδεύει ακάθεκτη προς 1,35-1,40 ευρώ το λίτρο.

Άνοδος Πληθωρισμού
Και δεν τελειώσαμε. Στο 5% εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στην χώρα μας έναντι 4,9% που ήταν τον Μάιο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών.
Αναλυτικότερα ο πληθωρισμός ενδέχεται να αγγίξει το 5%. Εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί από τον Σεπτέμβριο του 1998.
φυσικά οι συνέπειες από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επηρεάζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Οι πολίτες έχουν κυριευθεί από φόβο και απογοήτευση.
Σε τελευταία δημοσκόπηση 7 στους 10 αναφέρουν ως σημαντικότερο πρόβλημα την ακρίβεια. Το ψηφιδωτό της οικονομικής δυσπραγίας συμπληρώνεται από εκείνους που μέσα στις τρεις απαντήσεις τοποθετούν την ανεργία και την κατάσταση της οικονομίας.
Οικονομικό μπλακ άουτ στην χώρα με μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Που απειλεί και υπονομεύει την κοινωνία. Οι Έλληνες βρίσκονται σε αδιέξοδο όπως και το πολιτικό σύστημα. Άραγε θα βρεθεί η έξοδος από την κρίση;

Τα Μαύρα Ταμεία
Η ιστορία με τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, από τα οποία χρηματοδοτούνταν κόμματα και χορηγούνταν διάφορα "δωράκια" έχει μονοπωλήσει τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
Η αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης ενδιαφέρει όλους τους πολίτες. Πρωτίστως όμως αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας.
Οι πολίτες θέλουν κάθαρση. Και ζητούν από τον Καραμανλή και από τον Παπανδρέου να καθαρίσουν τα κόμματά τους από διάφορα "λουλούδια".
Η όποια προσπάθεια κουκουλώματος θα είναι καταστροφική για το πολιτικό σύστημα και για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Το δείχνουν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις. Που είναι τραγικές και για την ΝΔ και πολύ περισσότερο για το ΠΑΣΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ