Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση Siemens εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ζητώντας να βγουν όλα στο φως.
Μου άρεσε πάντως η έκπληξη ορισμένων με την δήλωση Τσουκάτου ότι η Siemens βοήθησε τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ το 1999.

Κάποιοι έμειναν έκπληκτοι... "Μα είναι δυνατόν, εταιρίες να χρηματοδοτούν κόμματα..." αναρωτήθηκαν.
Παιδιά, σταματήστε την πλάκα γιατί θα σας πάρουν με τις πέτρες.

Ο στρατηγός τώρα Τσουκάτος, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών που έκανε τον Σημίτη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό και κάποτε ήταν παντοδύναμος βρέθηκε ξαφνικά στον κυκεώνα των εξελίξεων.
Όταν όμως ήταν παντοδύναμος έτρεχαν όλοι του κομματικού μηχανισμού να φιλήσουν χέρι και κτυπούσαν προσοχή. Τώρα ξαφνικά όλοι αυτοί εκφράζουν την λύπη τους γιατί έμπλεξε με την Siemens.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι η περίοδος Σημίτη χαρακτηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα, περίοδος των μεγάλων έργων και των μεγάλων στρατηγικών επιλογών.

Όχι, όχι, όχι. Για το χρηματιστήριο, για την ακρίβεια, για την υποβάθμιση της Περιφέρειας, για την αδιαφάνεια στην εκτέλεση των μεγάλων έργων, για τους ακριβότερους Ολυμπιακούς Αγώνες υπεύθυνος δεν ήταν ο κ. Σημίτης. Αυτός ήταν πάντοτε αθώος.
Πως το λέει ο Πρετεντέρης; Ήταν ένας εργατικός Πρωθυπουργός, οργανωτικός που επί των ημερών του η Ελλάδα έγινε ισχυρή.

Μπράβο στον Γιώργο πάντως... Καθάρισε με τον Σημίτη που τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Ήδη έχουν τεθεί στο περιθώριο οι κκ. Πάχτας, Νεονάκης, Γιάννος Παπαντωνίου, Τσουκάτος και Μαντέλης.
Όλοι αυτοί είναι ο σκληρός πυρήνας του πράσινου εκσυγχρονισμού. Ο Γιώργος κατάλαβε ότι με αυτούς τα πράγματα για τον ίδιο δεν μπορούν να πάνε καλύτερα. Και τους έστειλε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ και ας δούμε τώρα τι κάνουν οι απελευθερωτές... Οι οποίοι αποφάσισαν να απελευθερώσουν τον τόπο από τον ζυγό όσων δυναστεύουν τον τόπο.
Λευτεριά στον Κήπο.
Λευτεριά στο Τελωνείο.
Λευτεριά στην Λαυρεντιανή Μονή.
Λευτεριά στους Ινδιάνους.
Όχι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Χιλής. Η ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει.

Αυτά είναι τα σύγχρονα συνθήματα. Όποιος δεν στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων του Σαντιάγκο, του Μεξικού, τους Μπουένος Άιρες, χαρακτηρίζονται οπισθοδρομικοί. Προβλέπεται λαϊκό δικαστήριο (με ινδιάνο πρόεδρο) και εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες.
Όσο για την δική μας ήπειρο την Ευρώπη, οι απόγονοι του Τσε και του Μαρξ δίνουν τον αγώνα. Όποιος τολμήσει να τα βάλει με την επανάσταση εκτελείται αφού προηγουμένως τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Δεν μπορεί στην σύγχρονη Ελλάδα, κάποιοι να μην ανησυχούν με την κατάληψη του Κήπου από τους βάρβαρους. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση...

Πρέπει να αναλάβουν ρόλο οι επαναστάτες, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που διεκδικούν την απελευθέρωση του Κήπου από την διπλή κατοχή των καταπατητών και των νεοφιλελεύθερων που αποζητούν την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Προτείνεται η εκτέλεσή τους ενώ όσοι οπισθοδρομικοί θέλουν την συνέχιση της Ονειρούπολης προβλέπεται φάλαγγα και δήμευση της περιουσίας τους.

Η Δράμα ανήκει στους επαναστάτες των πόλεων. Όσοι αντιδρούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε κιλό τσιμέντου στον Κήπο θα πρέπει να μεταφραστεί με ποινές κάθειρξης.
Επιτέλους τέλος. Πρέπει να δούμε επαναστατικές λειτουργίες.

Κάποτε όταν σε άλλες περιοχές άκουγαν την λέξη "Δράμα", έλεγαν "Όνομα και πράγμα". Σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να το επιβεβαιώσουν.
Πρέπει να γνωρίζουν ότι με λογικές τέτοιου τύπου ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει. Αυτοί μπορεί να διεκδικούν την παρακμή όμως όλοι εμείς θα τους αφήσουμε;
Η στασιμότητα, η παρακμή, η μιζέρια δεν μας αξίζει. Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε τέτοιες λογικές θα πρέπει να απομονωθούν. Να τεθούν στο περιθώριο.

Και αν το τόπος μείνει στάσιμος ή βουλιάξει έχουν το δικαίωμα να θριαμβολογούν. Όμως οι ενεργοί πολίτες, που θέλουν την πρόοδο πρέπει να αντιδράσουν.
Βάλτε στην γωνία την παρακμή. Αγωνιστείτε για τον τόπο μας. Η Δράμα δεν έχει ανάγκη λογικές μιζέριας. Όλοι εμείς οι φιλοπρόοδοι κάτοικοι της Δράμας πρέπει να αντιδράσουμε. Η αντίδραση είναι αντίσταση στην παρακμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ