Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η διαγραφή Σημίτη
Και από το δακτυλίδι τον Ιανουάριο του 2004 στη μεγάλη σύγκρουση και στο διαζύγιο. Αναφέρομαι στις σχέσεις Γ. Παπανδρέου και Σημίτη που πέρασαν από χίλια μύρια κύματα μέχρι να φτάσουμε στην διαγραφή του πρώην Πρωθυπουργού.
Φυσικά ο κ. Σημίτης δεν πήρε ξαφνικά την απόφαση να παραδώσει την κομματική εξουσία επειδή το ήθελε. Εξαναγκάστηκε επειδή οι δημοσκοπήσεις ήταν τραγικές για το ΠΑΣΟΚ που θα οδηγούνταν σε σαρωτική ήττα. Τότε είδε τον Γιώργο Παπανδρέου σαν την μοναδική λύση αφού ήταν το δημοφιλέστερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο.
Από την ώρα που ο κ. Παπανδρέου πήρε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έλαβε σημαντικές αποφάσεις που κρίνονται ως προς την ορθότητά τους για τις οποίες δεν ρωτήθηκε ο κ. Σημίτης.
Τι να πρωτοθυμηθείς... Τον χειρισμό της υπόθεσης Πόρτο-Καράς και την έξοδο από τις λίστες 9 βουλευτών, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας με Μάνο, Ανδριόπουλο, Ανδρουλάκη, Δαμανάκη, το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών με Ματσούκα, ο αιφνιδιασμός Ξενογιανακοπούλου για την θέση του Γραμματέα.
Όλες αυτές τις αποφάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν απέδωσαν. Απέτυχαν με αποτέλεσμα να γίνουν διορθωτικές κινήσεις...
Σήμερα, σχεδόν 5 χρόνια μετά το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να μην πείθει τους Έλληνες πολίτες που δηλώνουν απογοητευμένοι από την αντιπολίτευση του Γιώργου Παπανδρέου.
Δηλαδή οι πολίτες που προβληματίζονται από την κυβερνητική πολιτική νοιώθουν απογοητευμένοι από το ΠΑΣΟΚ και για την αντιπολίτευση που ασκεί και για την λειτουργία του.
Και για την εικόνα αυτή δεν είναι υπεύθυνος ο κ. Σημίτης. Για τα λάθη του Γιώργου υπεύθυνος είναι ο ίδιος. Που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στα σημερινά του αδιέξοδα.
Φυσικά είναι υπερβολική και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η άποψη ότι ο Σημίτης υπονόμευε τον Παπανδρέου. Είναι άδικο αυτό που λένε διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καρατόμηση, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έσκαβε τον Γιώργο.
Και φυσικά το ηγετικό του προφίλ ο κ. Παπανδρέου δεν έπρεπε να το ενισχύσει με μια τέτοια κίνηση να διαγράψει δηλαδή έναν πρώην αρχηγό του κόμματος και Πρωθυπουργό.
"Οι πρώην Πρωθυπουργοί είναι κομμάτι της ιστορίας, μέρος των θεσμών στις προηγμένες δημοκρατίες και δεν διαγράφονται..." ανέφερε ο Αλέκος Παπαδόπουλος και παρ' ολίγον να διαγραφεί γιατί είπε το αυτονόητο.
Με λογικές ξεκαθαρίσματος και επιβολής σιωπητηρίου θα συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ έως την επόμενη εκλογική αναμέτρηση τις Ευρωεκλογές. Άραγε θα εφευρεθούν υπεύθυνοι, αν το εκλογικό αποτέλεσμα (για άλλη μια φορά) δεν είναι ευχάριστο για τον Γιώργο Παπανδρέου;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ