Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ξεκίνησε η διαδικασία κτηματογράφησης σε 107 νέες περιοχές της χώρας που δεν είχαν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο με παλιότερα προγράμματα.
Μεταξύ αυτών εντάσσεται και το τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Δράμας. Οι πολίτες που διαθέτων ακίνητη περιουσία μπορούν να την δηλώσουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2008 ενώ οι ομογενείς μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2008. Το γραφείο της Δράμας είναι στην οδό Αγ. Αναργύρων 3 και Κασσάνδρας.
Αναπτυξιακό έργο πνοής χαρακτήρισε το Κτηματολόγιο ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης και όπως υπογράμμισε "Η απουσία του δημιούργησε όχι μόνο σοβαρές δυσκολίες στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας αλλά και μεγάλα προβλήματα καταπατήσεων αυθαίρετης δόμησης που ταλαιπωρούν την χώρα.

Ο Δήμος Δράμας εκσυγχρονίζεται. Μετά από επιτυχημένη ηλεκτρονική διαχείριση του δημοτολογίου του επιλέχθηκε και εντάχθηκε μεταξύ των πρώτων 33 δήμων της χώρας για την εφαρμογή του Εθνικού Δημοτολογίου.
Με την ολοκλήρωση του έργου βελτιώνεται η ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών γιατί ο δημότης δεν σπαταλά χρόνο για να φροντίσει προσωπικά την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών και ο δήμος απαλλάσσεται από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Σημαντική η ένταξη στο παραπάνω πρόγραμμα.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, με μια κίνηση ματ ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Κώστα Σημίτη.
Δεν τον διέγραψε ακριβώς, απλά τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Γιώργος θύμισε τον πατέρα του τον Ανδρέα Παπανδρέου τότε που για ψύλλου πήδημα διέγραφε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Το 2008 δεν είναι 1983 ή 1975... Παρ' όλα αυτά είναι γεγονός ότι ο κ. Σημίτης είχε ξεπεράσει τα όρια. Αδιάφορος, χωρίς παρουσία και άποψη, για όσα διαδραματίζονται στην χώρα "εμφανίστηκε" διαφωνώντας για την θέση του ΠΑΣΟΚ περί δημοψηφίσματος για την Συνθήκη της Λισαβόνας.

Εδώ ο κόσμος καίγεται (ακρίβεια, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις) και ο καθηγητής διαφώνησε για την Συνθήκη της Λισαβόνας... Τι να πεις...

Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Οι τόνοι δεν μπορούν να κρατηθούν χαμηλοί ενώ πολλοί μετράνε τις μέρες μέχρι τις Ευρωεκλογές.
Εκεί παίζονται όλα για τον Γιώργο. Αν το ΠΑΣΟΚ χάσει με μεγάλη διαφορά τότε θα αρχίσουν τα όργανα. Και πολλοί θα τον αμφισβητήσουν. Γιατί στην πολιτική όπως και στην ζωή όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Καλά τα μεγάλα λόγια, η ωραιοποίηση των πραγμάτων αλλά τελικός κριτής είναι ο λαός. Που προβληματίζεται από την κυβερνητική πολιτική αλλά την ίδια ώρα νοιώθει απογοητευμένος από το ΠΑΣΟΚ. Και για την αντιπολίτευση που ασκεί και για την λειτουργία του.

Και για να είμαστε ρεαλιστές για αυτήν την εικόνα υπεύθυνος δεν είναι ο Σημίτης. Ο οποίος το 2004 έδωσε το δακτυλίδι στον Γιώργο και τον άφησε ελεύθερο να κάνει ότι γουστάρει.
Φυσικά ο Γιώργος δεν τα πήγε καλά. Έκανε λάθη. Αλλά και ο Σημίτης καμία βοήθεια, καμία στήριξη στον εκλεκτό του.

Όσο για τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ κυριολεκτικά θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.
Στελέχη "χωρισμένα" σε διάφορες τάσεις, που δεν συνομιλούν, που δεν έχουν φιλικές σχέσεις απλά συγκατοικούν σ' ένα κόμμα που πλέον δεν έχει καμία πιθανότητα να επανέλθει αυτοδύναμο στην εξουσία.

Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός "Η φτώχεια φέρνει γκρίνια". Αυτό είναι το πρόβλημα.

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Δραμινοί της Στουτγάρδης στην Δραμινή αποστολή με επικεφαλής τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κκ Παύλο, τον Δήμαρχο Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παπαδόπουλο που επισκέφθηκαν το Έσλιγκεν.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2008 για τα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικών φωτογραφιών της Δράμας. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποστολή δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την όλη διοργάνωση.

Πολύ θετικές πρωτοβουλίες από την διοίκηση του ΓΣ Δόξας Δράμας.
Μετά τις εργασίες ανακατασκευής στο Γήπεδο της Δόξας, την δημιουργία ιστοσελίδα και την πρόσληψη του Κώστα Βασιλακάκη ως προπονητή, ολοκληρώνονται οι εργασίες για την δημιουργία του Μουσείου της Δόξας που θα εγκαινιαστεί στις αρχές Ιουλίου.
Έχει ήδη συγκεντρωθεί σημαντικό υλικό, κύπελλα, φωτογραφίες, αυθεντικές επιστολές, δελτία ποδοσφαιριστών και άλλων αθλητών μελών του ΓΣ Δόξας Δράμας καθώς και μαρτυρίες μιας ολόκληρης εποχής.
Τα παιδιά στην διοίκηση δουλεύουν. Δεν παίζουν. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχαν πολλά. Και με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τους διακρίνει κερδίζουν την εμπιστοσύνη όλων των φιλάθλων της Δόξας.
Τώρα αν κάποιοι γκρινιάζουν τι να πεις. Απλά εθελοτυφλούν και δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ