Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Κακό πράγμα η μικροψυχία...
Εμφανίζεται κυρίως σε όσους έχουν διάφορα συμπλέγματα και δεν θέλουν να παραδεχτούν τίποτε θετικό. Οι μικρόψυχοι είναι και γκρινιάρηδες... Δεν παραδέχονται κανέναν και τίποτα. Απλά όλα όσα συμβαίνουν τα θεωρούν λανθασμένα.

Είναι και υπερβολικοί...
Παίρνουν ένα μικρό, ένα ασήμαντο ζήτημα και το αναγάγουν σε κορυφαίο. Πιστεύουν ότι το πρόβλημα τους πρέπει να είναι και πρόβλημα της Δράμας. Και αρχίζουν τις υπερβολές.

Έβλεπα πριν λίγες μέρες σε τοπικό κανάλι έναν κύριο να αναφέρεται στα περίπτερα του Κήπου. Ξεκίνησε από το αν είναι νόμιμα, αν εξυπηρετούν την κοινωνία και στο τέλος άρχισε να λέει διάφορα εξωπραγματικά.
Σου λέει ρίξε μερικές κορώνες, ποιος ξέρει, θα κερδίσουμε και καμία ψήφο.
"Θα ιδιωτικοποιήσουν τον Κήπο..." φώναξε και η κοπελιά στο στούντιο κόντεψε να πνιγεί. "Τι είναι αυτά που λέτε, πως βγάζετε το συμπέρασμα;", αναρωτήθηκε.
Και ο "σοφός" με ένα βλέμμα γεμάτο αυτοπεποίθηση συνέχισε... "Είναι φανερό ότι θα προχωρήσουν και στην ιδιωτικοποίηση του θεσμού της Ονειρούπολης..."
Η δημοσιογράφος με φανερή αμηχανία προσπάθησε να καταλάβει τι εννοεί άραγε ο... επαναστάτης.

Γεμίσαμε από διάφορους μυθοπλάστες που έχουν κάνει την εξιστόρηση παραμυθιών επιστήμη...
Θέλεις να δημιουργήσεις ντόρο; Φτιάξε μια φανταστική ιστορία και με το γνώριμο ύφος του επαναστάτη του γλυκού νερού, σέρβιρε το στην κοινωνία. Πες, πες, πες, κάτι θα μείνει.
Και ο μυθοπλάστης θα αισθάνεται υπερήφανος για την προσφορά του στην κοινωνία.

Έλα όμως που υπάρχουν και σκοπιμότητες σε διάφορες ενέργειες κάποιων. Θέλετε ένα παράδειγμα;
Σε μια πόλη στην Κένυα γίνονται εκλογές για την ανάδειξη Φίλαρχου. Κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες στήριξαν έναν "οικολόγο" για την θέση του "κυβερνήτη". Έλα όμως που ο οικολόγος αποδείχθηκε ότι κατέστρεψε την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής...
Τότε οι υπεύθυνοι αυτής της πρωτοβουλίας, που στήριξαν τον καταστροφέα της ζούγκλας για την θέση του κυβερνήτη, αυτοκτόνησαν... από ντροπή.

Αυτά συμβαίνουν στην Κένυα. Για να μην παρεξηγούμαστε...
Εδώ στην Ελλάδα περιμένετε κανένας να αναλάβει την ευθύνη συγκεκριμένων αποφάσεων;
Φανταστείτε δηλαδή κάποιο ελληνικό κόμμα που κόπτεται για το περιβάλλον να στήριζε για υποψήφιο κάποιον που δεν σέβονταν το περιβάλλον.
Το λιγότερο που θα συνέβαινε ήταν να αρχίσουν οι καταγγελίες και κάποιοι να διαχωρίσουν την θέση τους.

Φανταστείτε δηλαδή κάποιον να παίρνει την στήριξη κόμματος με οικολογικές θέσεις και την ίδια ώρα το ίδιο πρόσωπο με πράξεις και ενέργειές του να πλήττει το περιβάλλον.
Αυτά είναι ιστορίες για αγρίους. Εδώ είμαστε σοβαροί και δεν έχουμε τέτοια ζητήματα. Εδώ (τουλάχιστον στα λόγια) όλοι είμαστε ευαισθητοποιημένοι για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον στον Δήμο Δράμας.

Στους άλλους δήμους δεν αναφερόμαστε. Το πρόβλημά μας είναι η Δράμα. Όχι τι γίνεται στον υπόλοιπο νομό.
Άλλωστε όπως λένε και οι τοπικοί παράγοντες κόμματος με οικολογικές ευαισθησίες το πρόβλημα είναι τα λίγα kg τσιμέντου στον Κήπο... Όλα τα άλλα δεν είναι προβλήματα. Και φυσικά να μην εγκατασταθούν πυρηνικά εργοστάσια στην Αίγυπτο ή στο Σουδάν.
Στον ν. Δράμας δεν έχουμε άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Έχεις και κάποιους άλλους που βγάζουν ανακοινώσεις για το περιβάλλον και αναρωτιέσαι αν είναι πρωτάρηδες.
Ρε παιδιά, ηρεμήστε. Έχετε υπηρετήσει τόσα χρόνια στα κοινά, επί των ημερών σας τα νταμάρια έφτασαν μέχρι τα σπίτια και τώρα πουλάτε "αέρα-πατέρα" αναλύσεις.
Ηρεμήστε...

"Φτάνει η επίθεση..." ο λέει ο φίλος μου ο Γιάννης, μηχανικός στο επάγγελμα που τα ψάχνει τα διάφορα θέματα και σχεδόν πάντα δικαιώνεται.
"Δεν φτάνει" του απαντώ... "Πνίγομαι από την υποκρισία και την στείρα αντίληψη των πραγμάτων που διακρίνει συγκεκριμένα πρόσωπα."
Και τον φέρνω ένα παράδειγμα. Που έχει να κάνει με μίζερες και μικρόψυχες αντιλήψεις. Τότε ο φίλος μου ο Γιάννης συμφώνησε μαζί μου και μου είπε "Έλειψα χρόνια από την Δράμα και δεν μπορώ να αντιληφθώ τέτοιες λογικές."
Μια λύση λοιπόν για να αποτοξινωθούμε από ορισμένους είναι να βρεθούμε σε άλλους τόπους γιατί αλλιώς θα κολλήσουμε από την μιζέρια τους.

Τα νέα συνθήματα που θα κυριαρχήσουν στην Δράμα την καλοκαιρινή περίοδο είναι λευτεριά στον Κήπο και όχι στην τσιμεντοποίηση του χώρου.
Αναφερόμαστε στην Κήπο της Δράμας που απ' όσο φαίνεται είναι σκλαβωμένος. Τώρα σε ποιους, θα σας γελάσω... Ρωτήστε την Πυθία και μπορεί να πάρετε την απάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ