Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Να ξεκινήσουμε με την ακρίβεια...
Σε πάγωμα ή και μειώσει τιμών σε ορισμένα προϊόντα προχωρούν εταιρίες τροφίμων και σούπερ μάρκετ, υπό την απειλή δημοσιοποίησης "μαύρης λίστας" με επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν.
Ωστόσο όπως επισημαίνουν καταναλωτικές οργανώσεις και παράγοντες της αγοράς, οι μειώσεις που ανακοινώνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι "σταγόνα στον ωκεανό" των ανατιμήσεων που είχαν προηγηθεί και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί μακροπρόθεσμα τη σταθερότητα των τιμών με συμφωνίες.
Ωραίοι πάντως οι επιχειρηματίες. Αφού τρελάθηκαν στα κέρδη με τις συνεχείς ανατιμήσεις των προϊόντων τώρα αποφάσισαν να μειώσουν τις τιμές. Μόνο που η ζημιά που έγινε είναι τεράστια και δεν καλύπτεται. Είναι πλέον αργά.

Έχεις και κάποιους ξερόλες που όλες τις ευθύνες τις επιρρίπτουν στις Βρυξέλλες και στην παγκοσμιοποίηση.
Ρε, πόσο θέλετε να μας τρελάνετε; Δηλαδή για αυτήν την ακρίβεια φταίει η απελευθέρωση των τιμών και η παγκόσμια αγορά;
Δεν φταίνε καθόλου οι μεσάζοντες και όσοι αισχροκερδούν...
Και γιατί άραγε δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός; Ποιοι τον εμποδίζουν;

Την ίδια ώρα ορισμένες πολυεθνικές εταιρίες θεωρούν την χώρα μας ξέφραγο αμπέλι, σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου Αθηνών.
Οι τιμές στην ελληνική αγορά για βασικά είδη διατροφής όπως το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, για είδη προσωπικής φροντίδας είναι πολύ υψηλότερες από τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο.
Καλές οι διαπιστώσεις, αλλά λύσεις θέλουμε όχι αναλύσεις.

Τον παλμό των Ελλήνων στα θέματα του περιβάλλοντος καταγράφει έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας "Βήμα"...
Αναλυτικά, 9 στους 10 Έλληνες θα πλήρωναν παραπάνω για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όχι όμως και για αύξηση στο ηλεκτρικό.
Το 97% είναι διατεθειμένο να κάνει ανακύκλωση, το 84% να περιορίσει την κατανάλωση νερού και το 80% να μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων.
Θυσίες για το περιβάλλον δηλώνουν ότι θα έκαναν οι πολίτες σε μια χρονική περίοδο που η χώρα μας έχει "κερδίσει" στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δεκάδες καταδίκες.
Αυτό είναι ιδιαίτερο αισιόδοξο γιατί όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι επιτακτική ανάγκη.

Μια πολύ σημαντική σύσκεψη πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και στο Στρατόπεδο Παπαργύρη για το Πολεμικό Μουσείο.
Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια του δήμου Δράμας και του συλλόγου Φίλων Πολεμικού Μουσείου δικαιώνεται. Ήδη οι διαδικασίες προχωρούν και σύντομα θα έχουμε το παράρτημα Δράμας του Πολεμικού Μουσείου.

Στην Δράμα πραγματοποιείται από 13-22 Ιουνίου στον χώρο "εν λίμνη" στα Κοκκινόγεια Προσοτσάνης ή 2η Βαλκανική Κατασκηνωτική Συνάντηση "Balkan 2008" που διοργανώνεται από την νομαρχία και τον δήμο Προσοτσάνης.
Πολύ σημαντική συνάντηση αφού θα συγκεντρωθούν σπηλαιολόγοι από 11 χώρες των Βαλκανίων σε ένα γεμάτο πρόγραμμα δράσης και εκδηλώσεων.

Απόλυτη ήταν η επιτυχία των Παμβορειοελλαδικών αγώνων Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Κ. Νευροκοπίου.
Διοργανωτής και χρηματοδότης της συγκεκριμένης διοργάνωσης το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι δήμοι του νομού μας ο ένας μετά τον άλλο παίρνουν θέση για την διοικητική μεταρρύθμιση. Όλοι συμφωνούν με τις διαπιστώσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την σειρά κριτηρίων (έκταση, πληθυσμός, κοινωνικά κριτήρια, αναπτυξιακοί στόχοι) για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.
Την τελική πρόταση της ΤΕΔΚ θα αποφασίσουν οι αιρετοί στην Γενική Συνέλευση. Όλοι περιμένουν με αγωνία και το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που θα πραγματοποιηθεί για τον Καποδίστρια 2.

Όταν λέμε διοικητική μεταρρύθμιση φυσικά δεν εννοούμε μόνο τις συνενώσεις αλλά ολόκληρη την δομή του κράτους. Αλίμονο αν οι αλλαγές περιορισθούν στον διοικητικό χάρτη. Τότε δεν θα γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή.

Το κράτος πρέπει να αλλάξει...
Να γίνει πιο ευέλικτο και λιγότερο γραφειοκρατικό. Και να δοθούν στην αυτοδιοίκηση οι απαραίτητοι πόροι. Αρμοδιότητες έχει. Οι πόροι λείπουν.

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την Δόξα Δράμας η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κώστα Βασιλακάκη. Αν και είχε αρκετές προτάσεις ο Κώστας, διάλεξε να αναλάβει την Δόξα σε μια δύσκολη συγκυρία.
Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, σημαία της Δόξας, ρέκορντμαν συμμετοχών στην ομάδα ο Κώστας Βασιλακάκης ολοκλήρωσε το σπουδαίο έργο του στην Κομοτηνή με την άνοδο του Πανθρακικού στην Α' Εθνική και τώρα αναλαμβάνει την δύσκολή αποστολή να δημιουργήσει ουσιαστικά από το μηδέν μια ομάδα που έχει διαλύσει και υποβιβάστηκε από την Γ' Εθνική.
Μπράβο στην διοίκηση που μετά τις βελτιώσεις στο γήπεδο και την δημιουργία ιστοσελίδας μπαίνει στην διαδικασία οργάνωσης της ομάδας.

Κρίμα για την Προσοτσάνη η οποία υποβιβάστηκε και από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Δ' Εθνική. Έγιναν λάθη λόγων απειρίας που οδήγησαν την ομάδα στην Δ' Εθνική.
Και από την νέα χρονιά Προσοτσάνη, Δόξα, Πετρούσα και Πανδραμαϊκός στην ίδια κατηγορία και στον ίδιο όμιλο. Και στους γειτονικούς νομούς τρεις ομάδες στην Α' Εθνική και στην Σούπερ Λίγκα...
Αυτή η παρακμή δεν ταιριάζει στην ποδοσφαιρομάνα Δράμα.

Ο σύλλογος Αντισφαίρισης Δράμας διοργάνωσε το 1ο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Βετεράνων 35+.
Για μια ακόμη χρονιά ο σύλλογος Αντισφαίρισης πρωτοπορεί στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας.

Φυσικά όλοι μας ζούμε αυτήν την περίοδο στους ρυθμούς του Euro 2008.
Οι μνήμες από τις ανεπανάληπτες στιγμές της Πορτογαλίας πριν 4 χρόνια παραμένουν ζωντανές. Τότε η Ελλάδα κατέκτησε το κύπελλο και έγινε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα μας θα πάει καλά. Διαθέτει καλούς παίκτες, σπουδαίο προπονητή και έχει την συμπαράσταση χιλιάδων Ελλήνων στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Καλή επιτυχία στην ομάδας μας...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ