Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Τάσος Τσιβκίνογλου

Πρόεδρος ΝΕ ΛΑΟΣ Δράμας

Ο Δραμινός λαός βαρέθηκε να ακούει υποσχέσεις και λόγια

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον πρόεδρο της ΝΕ ΛΑΟΣ Τάσο Τσιβκίνογλου.
Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Στην ακρίβεια, στην ανασφάλεια, στην παιδεία αλλά και σε ζητήματα όπως ο γάμος των ομοφυλοφίλων και το σκάνδαλο της Siemens.
Ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στον ν. Δράμας. Κρίνει ότι δεν έχει γίνει τίποτε το ουσιαστικό και ότι οι Δραμινοί ακούνε λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

-κ. Τσιβκίνογλου, δυσάρεστες οι ειδήσεις το τελευταίο διάστημα. Πετρελαϊκή κρίση, ακρίβεια, ανασφάλεια και πρόσφατα ένας ισχυρότατος σεισμός που μας ανησύχησε όλους...
-Θα ήθελα να αναφερθώ σε όλα τα θέματα που πράγματι ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Αυτά στα οποία αναφερθήκατε είναι προβλήματα που πιέζουν ασφυκτικά τους πολίτες και κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα.
Τι να πω για την ακρίβεια. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που έχει εξαθλιωθεί το 1/3 των Ελλήνων. Το δυσάρεστο είναι ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη γιατί όλα τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα απέτυχαν εν τη γενέσει τους.
Ακούμε πολλές φορές από κυβερνητικά χείλη ότι για την ακρίβεια φταίει η τιμή του πετρελαίου, η οποία έχει φτάσει πράγματι στα ύψη. Αλλά για το αν πωλείται η ελληνική φέτα ακριβότερα στην Ελλάδα απ' ότι στην Γερμανία φταίει το πετρέλαιο;
Πολλές πολυεθνικές εταιρίες οι οποίες ασχολούνται με τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μπανανία. Και καθημερινώς θησαυρίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού.

-Η πολιτεία μπορεί να παρέμβει στην διαμόρφωση των τιμών και αν ναι πως;
-Η πολιτεία μπορεί να παρέμβει στην διαμόρφωση των τιμών αν λειτουργούσαν ελεγκτικοί μηχανισμοί και ο κρατικός μηχανισμός δούλευε πραγματικά. Τώρα έχουμε ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την γύμνια των οποίων την είδαμε σε όλο της το μεγαλείο με το διατροφικό σκάνδαλο του ηλιελαίου. Ακόμα ψάχνουμε το 1/3 της ποσότητας που εισήχθη, το οποίο πρέπει να το κατανάλωσε ο ελληνικός λαός απ' ότι γράφουν και οι εφημερίδες.

-Αναφέρθηκα και στην ανασφάλεια που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός...
-Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος που δεν γνωρίζει πόσους λαθρομετανάστες έχει. Σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη αποφάσισαν πόσο τοις εκατό επί του πληθυσμού τους θα έχουν οικονομικούς μετανάστες. Αυτό είναι σωστό γιατί με τέτοιο προγραμματισμό μπορεί κάποιο σοβαρό κράτος να προσφέρει στους μετανάστες αυτό που ζητούν. Δουλειά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στην Ελλάδα δυστυχώς εδώ και 18 χρόνια δεν υπάρχει σοβαρή νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το θέμα των μεταναστών. Δεν έχει ασχοληθεί καμία κυβέρνηση σοβαρά με αποτέλεσμα σήμερα να μην γνωρίζουμε τον αριθμό των οικονομικών μεταναστών που ζουν στην χώρα μας.
Και για να απαντήσω στο ερώτημα σας με μια τέτοια σοβαρή οικονομική κρίση, ένας λαθρομετανάστης που δεν έχει δουλειά καταφεύγει στο έγκλημα. Και τα εγκλήματα στην χώρα μας είναι καθημερινά και σοβαρά. Έχασαν άνθρωποι την ζωή τους για 100 ευρώ. Για τον λόγο αυτό η ανασφάλεια είναι υπαρκτή στην Ελλάδα και αν δεν ληφθούν μέτρα το συντομότερο θα χειροτερεύσει.

-Πως σχολιάζετε την ένταση στα πανεπιστήμια όλης της χώρας;
-Μια μειοψηφία κουκουλοφόρων οι οποίοι πολλές φορές καλύπτονται από πολιτικές δυνάμεις θέλουν να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους στα πανεπιστήμια. Σε οργανωμένα κράτη αυτό δεν θα το βλέπαμε ποτέ.
Στην σημερινή Ελλάδα όμως της μίζας και της αρπαχτής βλέπουμε τις μειοψηφίες να θέλουν να επιβληθούν με τρόπους που δεν αρμόζουν σε δημοκρατίες.
Το κακό είναι ότι τα σπασμένα τα πληρώνει πάντα ο Έλληνας φορολογούμενος. Κανείς από αυτούς που σπάζουν και ρημάζουν δεν δικάστηκε ποτέ να πληρώσει τις ζημιές που έκανε.

-Ποιες πολιτικές δυνάμεις καλύπτουν τους κουκουλοφόρους;
-Τους καλύπτουν αριστερές δυνάμεις με δεξιά τσέπη.

-Δηλαδή;
-Τους καλύπτουν άνθρωποι των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν στα ακριβότερα και καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Αγγλίας.

-Εσείς ως κόμμα στηρίζετε τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Με ποια μορφή λειτουργίας;
-Πρέπει να γίνουν κάποτε και στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ελεγχόμενα από το κράτος τα οποία δεν θα έχουν ως μέλημα τους να θησαυρίζουν αλλά να μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερη μόρφωση και από τα δημόσια ακόμη, στα φτωχά ελληνόπουλα που δεν διαθέτουν τα χρήματα να σπουδάσουν στο εξωτερικό εκεί που σπούδασαν πολλοί "αριστεροί" και "προοδευτικοί" οι οποίοι για δικούς τους πολιτικούς λόγους δεν θέλουν να ιδρυθούν στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Και μια και μιλάμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια, εδώ στην Δράμα που μας κοροϊδέψανε τόσες κυβερνήσεις με το θέμα της πανεπιστημιακής σχολής, γιατί να μην ιδρυθεί ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο;
Νομίζω θα έδινε στον νομό μας (ο οποίος κατάντησε κρανίου τόπος) νέα πνοή.

-Στην επικαιρότητα και το θέμα της Siemens. Όπου γίνεται λόγος για χρηματισμό κομμάτων και πολιτικών... Θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση ή βλέπετε προσπάθεια συγκάληψης;
-Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν διελευκάνθη κανέναν μεγάλο σκάνδαλο... Και αξίζει τον κόπο να αναφέρω μερικά. Χρηματιστήριο, υποκλοπές, πακιστανοί, ομόλογα, οπλικά συστήματα... Εγώ προσωπικά δεν περιμένω και για το σκάνδαλο της Siemens να λάμψει η αλήθεια.
Ακούσαμε για την οικογένεια Μητσοτάκη, για εξοπλισμούς του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για εξοπλισμούς του ιδρύματος Μητσοτάκη και για meating της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.
Εγώ θα περίμενα από μαι κυβέρνηση που σήκωσε το λάβαρο σεμνά και ταπεινά να διαλευκάνει και τα προηγούμενα σκάνδαλα και το σκάνδαλο της Siemens. Αλλά μετά λύπης μου βλέπουμε σήμερα μια κυβέρνηση η οποία έχει εναγκαλισθεί τα μεγάλα συμφέροντα και έχει γίνει "σιαμαία" με τους νταβατζήδες. Για τον λόγο αυτό δεν περιμένω να λάμψει η αλήθεια.

-Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι υπάρχει προσέγγιση Καραμανλή-Καρατζαφέρη και κάνουν λόγο για στήριξη του ΛΑΟΣ στην ΝΔ. Δεν ισχύουν αυτά που γράφονται;
-Εγώ θα μιλήσω με στοιχεία. Στις τελευταίες αγορεύσεις ο πρόεδρός μας στην βουλή δήλωσε επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται ο ΛΑΟΣ να γίνει κολυμβήθρα για όλα τα ανομήματα και τις αποτυχίες της ΝΔ. Είπε δε ακόμη ότι βλέπει ένα γάμο μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εάν θα γίνει καλό θα ήταν να τον τελέσει ο Δήμαρχος Τήλου, ο οποίος είναι ειδικός για τέτοιους γάμους.

-Μιλήσατε ειρωνικά για τον Δήμαρχο Τήλου, που βρέθηκε στην επικαιρότητα με την τέλεση του γάμου των ομοφυλοφίλων. Θεωρείτε έγκλημα την πράξη του;
-Με τον άνθρωπο δήμαρχο δεν έχει κανένας τίποτε. Με τον δήμαρχο ως θεσμό, έχω να πω ότι έπρεπε προεκλογικά που πολιτεύτηκε να πει στους κατοίκους της Τήλου ότι θα τελεί τέτοιους γάμους. Αυτό θα ήταν το σωστό. Εάν τον έβγαζαν δήμαρχο τότε καλά θα έπραττε. Με τους ομοφυλόφιλους δεν έχουμε τίποτε. Αλλά κατά την γνώμη μου θα ήταν καλύτερα να υπογράφουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο παρά να ακούμε την λέξη γάμος. Γιατί ο γάμος έχει και επακόλουθα (παιδιά κλπ).
Για μια ακόμη φορά το κενό που άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είναι δυσαναπλήρωτο. Σε τέτοιες χρονικές συγκυρίες είχαμε συνηθίσει να ακούμε τον μεστό, σοφό και καθοδηγητικό του λόγο.

-Δηλαδή θέλατε και καμιά λαοσύναξη ενάντια στους ομοφυλόφιλους; Δεν σας εμπνέει ο ενωτικός και σύγχρονος λόγος του νέου Αρχιεπισκόπου;
-Δεν χρειάζονται λαοσυνάξεις για τέτοια θέματα ο σύγχρονος λόγος μας παραπέμπει σε διάλυση γιατί η σύγχρονη εποχή είναι η εποχή της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και της κατάλυσης του θεσμού της οικογένειας που είναι το πρώτο κύτταρο για την δημιουργία σωστού κράτους.

-Να δούμε λίγο και τα τοπικά θέματα;
-Δυστυχώς για τον νομό μας, μετά σχεδόν 5 χρόνια διακυβέρνησης από την ΝΔ βλέπουμε μια από τα ίδια. Κανένα μεγάλο έργο δεν γίνεται, αν και έχουμε νομάρχη της παράταξης αυτής, δημάρχους της παράταξης, βουλευτή και υπουργό, που όταν ανέλαβε τα υπουργικά του καθήκοντα τον παρουσίαζαν πολλοί συμπολίτες μας σαν την πανάκεια για την Δράμα.
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και απ' όσο ξέρω για τον πολυδιαφημισμένο δρόμο Δράμας-Αμφίπολης που κάλεσε πολλές φορές ο πρωθυπουργός τους δημοσιογράφους και εξήγγειλε το έργο, έχει δημοπρατηθεί και δεν ξέρουν αν έχει εγκριθεί η μελέτη για ένα κομμάτι του δρόμου.
Βέβαια το έργο αυτό έπρεπε να γίνει εδώ και δεκαετίες και συνυπεύθυνες είναι και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Ο δακτύλιος της Δράμας γίνεται σε ρυθμούς χελώνας. Πανεπιστήμια μας έταξαν και δεν τα είδαμε. Εφετείο μας έταξαν και δεν το είδαμε. Ο δρόμος Δράμας-Καβάλας που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στην κατάσταση που τον γνώρισαν οι γονείς μας. Το πολυδιαφημισμένο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης του οποίου τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης μαζί με τον κ. Κιλτίδη είναι ένα κτίριο ετοιμόρροπο και τίποτε άλλο.
Ο Δραμινός λαός βαρέθηκε να ακούει υποσχέσεις και λόγια. Δώσανε μια δεύτερη ευκαιρία στην ΝΔ. Αλλά από όσα βλέπουμε σήμερα οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις. Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μου Δραμινοί έχουν νου και κρίση και στις επόμενες εκλογές θα δώσουν στους Μαυρογιαλούρους ένα μάθημα. Θα τους στείλουν στο περιθώριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ