Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Απομακρύνονται οι διπλές εκλογές
Αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή καταιγίδα πολιτικής και οικονομικής κρίσης βρίσκεται ο Πρωθυπουργός.
Ο Κων/νος Καραμανλής καλείται από τα ίδια τα γεγονότα να λάβει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τόσο την δική του πολιτική πορεία όσο και της ΝΔ.
Ο Πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι δεν έχει την πρόθεση να προκαλέσει ο ίδιος εθνικές εκλογές τον Ιούνιο, καθώς όπως σημειώνει "Θα ήταν καταστροφή για την χώρα η πολιτική αστάθεια εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης."
περιμένει τις εξελίξεις προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του. Οι μετρήσεις καθιστούν απαγορευτική την ανάληψη του πολιτικού ρίσκου να προχωρήσει άμεσα σε διπλές εκλογές.
Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Οι Έλληνες δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την αναμέτρηση...
Και η ψήφος τους θα επηρεαστεί από την εσωτερική κατάσταση της χώρας. Όπου ζουν και βασιλεύουν η παραπολιτική, η σεναριολογία και οι υποθέσεις σκανδάλων. Με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την οικονομική κρίση θα ασχολούμαστε;

Η οικοδομή
α) Αύξηση της έκπτωσης φόρου για τα στεγαστικά δάνεια
β) Μείωση του φορολογικού συντελεστή για την αγορά μεταχειρισμένων ακινήτων
γ) "Χαλάρωμα" του "Πόθεν έσχες" για την αγορά ακινήτων, έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
Αυτά είναι τρία από τα μέτρα που προτείνουν στην κυβέρνηση οι κατασκευαστές ακινήτων. Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση... Από την μια πλευρά η οικοδομική δραστηριότητα υποχωρεί με ετήσιο ρυθμό άνω του 20% και από την άλλη, η ανάγκη για κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων μεγαλώνει, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να θεωρούνται η εύκολη λύση.
Θα μπορέσει να βρεθεί ο τρόπος να στηριχθεί η οικοδομή και ταυτόχρονα να εισρεύσουν έσοδα μερικών εκατοντάδων ευρώ στο ταμείο του κράτους; Πολύ αμφιβάλω...
Πάντως αν συνεχιστεί η ελεύθερη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας οι αρνητικές συνέπειες για την εθνική μας οικονομία θα είναι τεράστιες.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ