Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Διάβαζα πριν λίγες ημέρες ότι ο διεθνής τύπος εκπέμπει SOS για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Θεωρούν ότι η μεγάλη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και η αναμενόμενη μείωση του τουριστικού συναλλάγματος το καλοκαίρι, μπορεί να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στην ήδη προβληματική ελληνική οικονομία.

Άρα απαιτούνται μέτρα... Οι κατασκευαστές ζητούν κρατικό πακέτο στήριξης για "ξεπάγωμα" της οικοδομικής δραστηριότητας. Γιατί βλέπουν να υποχωρεί με ετήσιο ρυθμό άνω του 20% και φυσικά οι συνέπειες είναι τεράστιες.

Η κυβέρνηση φυσικά βλέπει και τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα και τον εύκολο τρόπο είσπραξης χρημάτων με την φορολόγηση των ακινήτων...
Όμως με αυτόν τον τρόπο δεν ενισχύεις έναν κλάδο που καταρρέει. Και φυσικά χάρη σε αυτόν τον κλάδο ζουν χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι από εκατοντάδες επαγγέλματα.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν συνεχιστεί η καθοδική πορεία.

Τι θα γίνει με τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας; Ως γνωστόν, αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα από την Κομισιόν βρίσκεται η χώρα μας για την μη συμμόρφωσή της με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που ορίζει τα επαγγελματικά προσόντα των αποφοίτων των Κολεγίων.
Η χώρα μας δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο και εάν εξακολουθήσει να αδιαφορεί για το ζήτημα θα αναγκασθεί να πληρώνει πρόστιμα καθημερινά, έως να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση.

Την ίδια ώρα μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει για τον τρόπο εισόδου των αποφοίτων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.
Ο εθνικός διάλογος συνεχίζεται παρά τα προβλήματα, ενώ για την ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι στόχος είναι η ελεύθερη πρόσβαση αλλά μακροπρόθεσμα.

Έχω την αίσθηση ότι ο τρόπος εισαγωγής πρέπει να αλλάξει ριζικά... Όσο δυσκολεύει η πρόσβαση στα Πανεπιστήμια και είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις τόσο ενισχύεται η παραπαιδεία και τα ιδιαίτερα...

Όπου τα ποσά που ακούγονται είναι εξωπραγματικά... Μου έλεγε ένας φίλος ότι ξοδεύει πάνω από 700 ευρώ τον μήνα για τα φροντιστήρια του παιδιού του στην τελευταία τάξη του Λυκείου... Και τα φροντιστήρια περιλαμβάνουν μέχρι και γυμναστική...
Τα παιδιά που θέλουν να δώσουν για Αστυνομία ή Στρατιωτικές Σχολές, πρέπει να πετύχουν σε διάφορα αγωνίσματα. Γι' αυτό αρχίζουν την προπόνηση με στόχο να πετύχουν αξιόλογες αθλητικές επιδόσεις. Και η προπόνηση είναι... επί πληρωμή, υπό την μορφή ιδιαίτερου μαθήματος.

Αυτά είναι αρρωστημένες καταστάσεις. Έτσι δυστυχώς γυρίζουμε πίσω... Δεν είναι δυνατόν ένας γονέας να καταστρέφεται οικονομικά για να περάσει το παιδί του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Κατά τα άλλα έχουμε δωρεάν και δημόσια παιδεία. Και το πρόβλημα ορισμένων οργανωμένων μειοψηφιών είναι τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Ας αφήσουν ορισμένοι τα μεγάλα λόγια και τις ιδεολογικές αερολογίες και να βρουν τον τρόπο να ελέγξουν την κατάσταση στον χώρο της παιδείας. Όπου κυριολεκτικά σε λίγα χρόνια θα σπουδάζουν μόνο οι έχοντες και οι κατέχοντες.

Πάμε και στην αθλητική επικαιρότητα...
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΤΑΠ Δόξας Δράμας κ. Χαράλαμπος Νικολαΐδης. Ευχαρίστησε τους παίκτες, τον προπονητή, τους οπαδούς αλλά και τα ΜΜΕ για την συμβολή τους στην επιστροφή της ομάδας στην πρώτη γραμμή της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η αναφορά του στην σύσταση της ΠΑΕ και την διαδικασία αγοράς μετοχών. Εξέφρασε την επιθυμία να έχει το 40% του Μετοχικού Κεφαλαίου, έτσι ώστε να κρίνεται και εάν δεν είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία να αποσυρθεί.
Κάλεσε όλους τους Δραμινούς να συμμετέχουν στην κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου. Τόνισε ότι ο προγραμματισμός ξεκίνησε για την νέα χρονιά και στόχος είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην Β' Εθνική. Επίσης τα τμήματα ΤΕΠ θα λειτουργήσουν απολύτως επαγγελματικά στην λογική της ανδρικής ομάδας.
Τέλος, θα γίνουν και εργασίες στο γήπεδο, υπάρχει προτεραιότητα για την ολοκλήρωση της θύρας 6 και την δημιουργία νέων γραφείων.

Μου αρέσει η μεθοδικότητα του κ. Νικολαΐδη. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Την ώρα που καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν σκέφτεται τι θα κάνει την νέα χρονιά, στην Δόξα άρχισαν ήδη να δουλεύουν. Με τέτοια οργάνωση η Α' Εθνική είναι πολύ κοντά. Θυμηθείτε το...

Άριστη ήταν η διοργάνωση του Πασχαλινού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο ΓΣ ΤΑΠ Δόξα Δράμας με την συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Δράμας και της ΕΠΣ Δράμας.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά ανακοινώθηκε ότι ο Πασχάλης Δημαρίδης ανέλαβε Γενικός Υπεύθυνος και ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης Τεχνικός Σύμβουλος στην Ακαδημία της Δόξας.
Με τόσο καλές επιλογές το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Τα φυτώρια θα βγάλουν μεγάλους ποδοσφαιριστές στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ