Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Οι άγνωστες λέξεις στην έκθεση
Πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων αν και θεωρείται πολύ σημαντική είδηση...
Στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και σε μάθημα της έκθεσης δόθηκαν οι ορισμοί λέξεων όπως "αρωγή", "ψεγάδια", "υπόδικη", "ροπές", "παρωχημένα" και "εξοβελιστεί" που βρίσκονται σε κείμενο από τις δοκιμές του Γ. Σεφέρη.
Πρόκειται άραγε για υπερβολή εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων;
Ή μήπως αποτελεί επίσημη ομολογία της λεξιπενίας των νέων;
Δεν είναι η ώρα να βγάλουμε συμπεράσματα και να αρχίσουμε τις εύκολες αναλύσεις.
Παρ' όλα αυτά πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι μαθητές "μαθαίνουν" στην σχολική γνώση, αρκετοί την αναπαράγουν με επιτυχία στις εξετάσεις αλλά όπως φαίνεται τελικά δεν την κατανοούν.
Άραγε φταίνε οι ιδιαιτερότητες της εποχής; Ή ο παπαγαλισμός που είναι η χειρότερη γάγγραινα της εκπαίδευσης;
Γεγονός πάντως είναι ότι το θέμα της έκθεσης, αναδεικνύει το "γλωσσικό" πρόβλημα για τους νέους. Και φυσικά απαιτούνται αλλαγές ώστε ο μαθητής να έχει άποψη και φαντασία και να οργανώσει την σκέψη του.

Οι Μακεδονικές Επιχειρήσεις Μετάλλου ΑΕ
Παίρνω αφορμή για το σχόλιό μου από την ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χρήστου Αηδόνη για τις Μακεδονικές Επιχειρήσεις Μετάλλου ΑΕ.
Όπως αναφέρει και στην ερώτηση "Η εταιρία έχει ενταχθεί στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου, έχει χρηματοδοτηθεί γενναία με το ποσό των 3.863.618 ευρώ αλλά δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και 10χρονη συνεχή λειτουργία, με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας και να έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα και μισθούς για τα έτη 2006, 2007, 2008.
Κάποιοι επενδυτές της κακιάς ώρας προκαλούν. Και δυστυχώς το πολιτικό σύστημα μάλλον παρατηρεί τα γεγονότα.
Γιατί αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο παραπάνω επιχειρηματίας μας κοροϊδεύει και το κράτος απλά τον αφήνει να κάνει ότι θέλει με τα λεφτά του ελληνικού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ