Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Από μέτρα πάμε καλά... Μπορεί να έχουμε γίνει η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης αλλά ανακοινώνονται τα μέτρα που θα πατάξουν την ακρίβεια.
Εγώ τώρα αναρωτιέμαι. Μήπως είναι αργά; Γιατί έστω και εφαρμόζονται τα μέτρα και αποδίδουν. Τι θα γίνει δηλαδή; Θα πέσουν οι τιμές; Το έχετε δεν να γίνεται ποτέ στην χώρα μας;

Πάντως έβλεπα τον Ευαγγελάτο και φοβήθηκα. Στην εκπομπή του παρουσίασε στοιχεία και ρεπορτάζ που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη κατά 30% από την Γερμανία σε υπηρεσίες και προϊόντα.

Ρε, θα μας τρελάνετε; Ακριβότερο το ελληνικό τυρί και λάδι στην Ελλάδα απ' ότι στην Γερμανία; Και τα υπόλοιπα προϊόντα αλλά και τα είδη εστίασης πολύ ακριβότερα. Οι φτωχότεροι στην Ευρώπη των 15 προσπαθούν να ζήσουν στην ακριβότερη χώρα.

Και τι θα γίνει από δω και πέρα; Μην μου πείτε πάντως, περνάμε όλοι μας πολύ καλά. Και η αιτία της ακρίβειας είναι δεδομένη. Φταίει η άνοδος της τιμής του πετρελαίου. Για όλα φταίνε οι χώρες του ΟΠΕΚ. Και στην Γερμανία για ποιον λόγο οι τιμές είναι φθηνότερες;

Έχεις και κάποιους ρομαντικούς που ζητούν την λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις. Για να παράγουμε προϊόντα ανταγωνιστικά λένε...
Ποια προϊόντα; Είστε αιθεροβάμονες; Έχετε πάει σε κανέναν σούπερ μάρκετ; Έχουμε και λέμε: Λεμόνια, μανταρίνια, κυδώνια, ρόδια κλπ εισάγουμε από την Τουρκία, Μήλα από την Χιλή, πατάτες από την Αίγυπτο ενώ εισαγόμενα είναι και άλλα προϊόντα (σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι).
Φυσικά δεν παράγουμε ηλεκτρικά είδη, υψηλή τεχνολογία, είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα...
Το μοναδικό που παράγουμε είναι αέρα κοπανιστό και τουριστικές υπηρεσίες.

Όμως μην μου πεις... Από επιχειρηματικές αποστολές σκίζουμε. Σειρά έχει η Κύπρος και το επόμενο ταξίδι στους Ιππότες της Μάλτας. Καλές... επιχειρηματικές δράσεις σε όσους συμμετέχουν στα ταξίδια του Επιμελητηρίου.

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σχετικά με την Εταιρία Μακεδονικές Βιομηχανίες Μετάλλου ΑΕ που έχει επιδοτηθεί γενναία κατά το παρελθόν αλλά το 2006 για αδιευκρίνιστους λόγους ανέστειλε την λειτουργία της οδηγώντας 26 εργαζόμενους στον δρόμο καθώς βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας και έχουν να λαμβάνουν αρκετά χρήματα.

Μεγάλο ζήτημα επενδυτικό οι επιχειρήσεις που έχουνε ενταχθεί στον νόμο. Πήραν ζεστά χρήματα με την υποχρέωση να παραμείνουν σε λειτουργία επί μια δεκαετία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Όμως κάποιοι λειτουργούσαν ως σερίφηδες. Από την ώρα που πήραν τα φράγκα έβαλαν το σχέδιο σε εφαρμογή και οδήγησαν τις επιχειρήσεις τους σε κλείσιμο.
Ερώτημα: Τα λεφτά που πήραν θα τα γυρίσουν πίσω; Μήπως πρέπει να δικαστούν όσοι αθέτησαν τις υποχρεώσεις από την υπαγωγή τους στον Αναπτυξιακό Νόμο;

Πολύ σημαντική η εργασία ομάδας σπουδαστών του ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου για την ριζική αναμόρφωση του Πάρκου των Κομνηνών. Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, προϋπολογισμούς 250.000 ευρώ.
Το κόστος δεν είναι μεγάλο... Άλλωστε το Πάρκο των Κομνηνών είναι πόλης έλξης όλων των επισκεπτών της Δράμας. Μπράβο και στους "Κομνηνούς" και την πρόεδρο Σούλα Καρατζόγλου, που δουλεύει πυρετωδώς και έχει ως στόχο να επαναφέρει στην κορυφή τον Σύλλογο "Κομνηνοί".

Απίστευτο και όμως αληθινό... Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στην διάρκεια των Πρυτανικών Εκλογών και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όπου τραυματίστηκε ο Πρύτανης κ. Μάνθος ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Καλά, αυτά είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα; Όπου κυκλοφορούν διάφοροι απίθανοι που δημιουργούν προβλήματα και βιαιοπραγούν; Αυτές είναι σχολές απ' όπου θα βγουν οι αυριανοί επιστήμονες;
Προσωπικά νοιώθω απογοητευμένος με όλα όσα βλέπω να διαδραματίζονται. Και κάποιοι υπερευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, δεν λένε λέξη για όλα αυτά. Δεν τα καταδικάζουν και δεν αισθάνονται ντροπή. Τι να πεις.

Την ώρα που κάποιοι ψάχνουν να βρουν ψήλους στα άχυρα και λειτουργούν μίζερα, κάποιοι άλλοι διδάσκουν με την ευαισθησία τους.
Μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ν. Δράμας επισκέφτηκαν τον Κορύλοβο και με τα χορτοκοπτικά μηχανήματα που διαθέτουν τα μέλη του συλλόγου, καθάρισαν τον Κορύλοβο.
Ωραία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Θαυμάσια η πρωτοβουλία της εφημερίδας "Πρωινός Τύπος" που καθημερινά παρουσιάζει φωτογραφίες από την παλιά Δράμα.
Έχουμε την δυνατότητα να δούμε γεγονότα, στιγμές από το παρελθόν. Πολύ ενδιαφέροντα και τα γεγονότα πριν από 55 χρόνια, με ειδήσεις της εποχής όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα.
Προσωπικά συγκινήθηκα όταν είδα φωτογραφία του 1951 της Φιλαρμονικής Χωριστής και διέκρινα τον αείμνηστο πατέρα μου.
Θερμά συγχαρητήρια...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ