Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Ως γνωστόν στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες εξιστορούμε γεγονότα του παρελθόντος, τα οποία κρίνουμε και αναλύουμε.
Μια από τις προσφιλέστερες αναφορές της αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ είναι οι εκλογές του 1961 οι επονομαζόμενες ως εκλογές "βίας και νοθείας".

Τότε -σύμφωνα φυσικά με την άποψη της άλλης πλευράς- η "δεξιά" προχώρησε σε μια πρωτοφανή αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Λένε χαρακτηριστικά ότι ψήφιζαν και τα δέντρα. Τι μου θυμίζει αυτό;

Προσπαθώ να θυμηθώ αλλά δεν ξέρω για ποιον ακριβώς λόγο μπερδεύομαι... Κάτι άκουσα τελευταία για μια περιοχή κάπου στην Νιγηρία, όπου ψήφιζαν για την ανάδειξη του "αρχηγού".
Στις κάλπες βρέθηκαν 100 παραπάνω ψηφοδέλτια από όσους ψήφισαν. Μαζεύτηκαν τότε οι "σοφοί" και άρχισαν τις συζητήσεις για το πως προέκυψε το πρόβλημα.
Κάποιοι είπαν ότι είναι σημάδι των Θεών ενώ κάποιοι άλλοι το χαρακτήρισαν θαύμα. Βρέθηκε τότε ένας σοφός που ζήτησε περισσότερα στοιχεία. Εδώ υπήρξε πλεκτάνη ανέφερε...
Όμως ένας επαναστάτης του γλυκού νερού τον επανέφερε στην τάξη... "Άκουσε εσύ, με αυτά που κάνεις βλάπτεις την περιοχή μας" του είπε.
"Είναι πολύ φυσιολογικό τα ψηφοδέλτια να είναι παραπάνω από τους ψηφοφόρους. Ήταν θέλημα των Θεών, αυτοί το ζήτησαν και γι' αυτό έγινε..." του είπε με αυστηρό ύφος.

Ο συγκεκριμένος επαναστάτης ήταν πολύ αντιπαθής. Λένε ότι προσκύνησε την εξουσία για τα προσωπικά του συμφέροντα. Έχει και ελεύθερο από την δουλειά του. Δεν δουλεύει στην ζούγκλα απλά σπουδάζει μάγος με λεφτά του Νιγηριανού κράτους.

Ας αφήσουμε τις ιστορίες για αγρίους και ας επιστρέψουμε στα δικά μας...
Όπου και εδώ έχουμε επαναστάτες του γλυκού νερού. Συνήθως είναι πρόσωπα που ότι κάνουν και ότι λένε έχει σαν στόχο την προσωπική τους ανέλιξη και καριέρα. Είναι στα λόγια ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.
Και όταν αρχίζουν τις αναλύσεις... τι να πεις. Οι άνθρωποι είναι κυριολεκτικά από άλλον πλανήτη. Στις 12 βρίζουν την κυβέρνηση και στις 1 μπορεί να συμμετέχουν σε καμία επιτροπή αξιολόγησης και εφαρμογής του κυβερνητικού έργου...
Για τέτοιους μάγους μιλάμε. Ανώτεροι του Κόπερφιλντ.

Έχει και κάποιους ρομαντικούς που βγαίνουν στην κοινωνία και μιλάνε για κόμματα και ιδέες.
Κάντε στην άκρη και αφήστε την κατάσταση στα χέρια αυτών που έχουν ξεπεράσει τέτοια ζητήματα. Δώστε τα κόμματα στους τεχνοκράτες. Βασικό τους προσόν να βολεύονται και να μην έχουν δουλέψει αρκετά στην ζωή τους.

Θα ήθελα απλά να ήξερα κάποιοι σκληροί του ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν σε θέσεις "κλειδιά" στην δημόσια διοίκηση, πως αισθάνονται;
Γιατί το να καταγγέλεις την επανίδρυση του κράτους και ταυτόχρονα να είσαι ευνοούμενος της εξουσίας είναι οξύμωρο... Αλλά εδώ όλα μπορούν να συμβούν. Τίποτε δεν είναι περίεργο.

Τελικά αυτοί που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο 30% στις νομαρχιακές εκλογές και στο 36% στον δήμο Δράμας δικαιώθηκαν. Αυτό θα πει επιλογές ήττας.
Και τώρα τι θα κάνουν όσοι βλέπουν αυτήν την κατάσταση; Απλά θα καθίσουν στην γωνία και θα παρακολουθούν τους μάγους στην μοναχική τους πορεία.

Πάμε σε κάτι άλλο...
Επιτέλους εμφανίστηκε η ΝΟΔΕ της ΝΔ που εξέδωσε ανακοίνωση όπου εκφράζει την ικανοποίησή της για την κυβερνητική πολιτική. Για τον νομό Δράμας όμως τσιμουδιά... Τι έγιναν άραγε οι εξαγγελίες για το 12%, την Softex, τα ΑΕΙ;
Και με όλα όσα ακούγαμε για άρση των αδικιών; Καλό θα είναι οι τοπικές κομματικές οργανώσεις να κριτικάρουν και όχι να ωραιοποιούν τα πράγματα.

Τι γίνεται με το Νοσοκομείο; Η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι απογοητευτική.
Τα προβλήματα από τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, απαιτούν άμεσα προσλήψεις. Παρ' όλα αυτά μέχρι τώρα τα προβλήματα παραμένουν.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί... Μπορεί η διοικήτρια να προσπαθεί αλλά δεν βλέπουμε τίποτε ουσιαστικό. Οι βουλευτές και οι τοπικοί φορείς να τρέξουν για να βελτιωθεί η απαράδεκτη αυτή εικόνα.

Να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και όλα τα άλλα είναι υψηλές πολιτικές αναλύσεις.

Να δούμε λίγο και τα αθλητικά και την υπόθεση ντόπινγκ...
Όπου την σκυτάλη από την άρση βαρών την πήρε η κολύμβηση. Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η χώρα μας διασύρεται παγκοσμίως και εμείς εδώ προσπαθούμε με παιδαριώδεις δικαιολογίες να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.
Βασικό χαρακτηριστικό όλων των πρωταγωνιστών της ξεφτίλας αυτής, είναι ότι δεν γνώριζαν. Έπαιρναν δηλαδή τις ουσίες εν αγνοία τους.
Πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Υποψιάζομαι ότι κανένας δεν θέλει να γίνουν γνωστές όλες οι παράμετροι της υπόθεσης. Δεν συμφέρει...
Παρ' όλα αυτά η ζημία στον ελληνικό αθλητισμό είναι τεράστια.

Καλός ο αθλητισμός αλλά πολύ βρώμικος ο πρωταθλητισμός. Για να πετύχεις πρέπει να μην αρνηθείς να βλάψεις την υγεία σου...
Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια. Χωρίς ντόπα δεν μπορείς να πετύχεις πανευρωπαϊκές ή παγκόσμιες νίκες. Και φυσικά αυτές τις επιτυχίες τις εκμεταλλεύεται το σύστημα. Και τα κέρδη είναι τεράστια.

Ηθικό δίδαγμα προς όλους... Να στέλνουμε τα παιδιά μας στα γυμναστήρια για να αθλούνται και να αγαπάνε τον αθλητισμό. Όμως ο πρωταθλητισμός δεν είναι καθόλου αγνός. Και δεν έχει καμία σχέση με την σωστή άθληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ